Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert september 2023

Norges beste sparekonto september 2023

Sammenlign 1325 sparekontoer fra 130 sparebanker og få den beste avkastningen på dine sparepenger

TIPS & TRIKS TIL SPARING

BESTE SPAREMETODE

Sjekk våre enkle sparetips for å fylle opp sparekontoen din raskt.

BESTE AVKASTNING

FASTRENTEINNSKUDD

En fastrentekonto gir deg en trygg og sikker avkastning på sparepengene.

LANGSIKTIG SPARING?

BOLIGSPARING FOR UNGDOM

BSU kontoene kommer med en rekke fordeler, men hva gjør denne sparingen til den beste?

BSU REGLER

Topp 10 sparekonto beste rente september 2023

Innskudd på 100 000 kroner, alder 40 år (Endre)

Omtaler
Nom. rente
Avkastning
Valg
Sparekonto Pluss - 2 gebyrfrie uttak
Instabank
21 omtaler
4,26%
nom. rente
4 260 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto
Himla Bank
88 omtaler
4,20%
nom. rente
4 200 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
FlexiSpar
Avida Finans
10 omtaler
4,20%
nom. rente
4 200 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto
Svea Finans
53 omtaler
4,20%
nom. rente
4 200 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto Pluss - Rente fra første krone
Bank Norwegian
102 omtaler
4,15%
nom. rente
4 150 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sammenlign renter på boliglån
Se oversikten over alle boliglån i Norge og sjekk hvilken bank som er den billigste akkurat nå
Sammenlign lån
Sammenlign renter Se besparelse
Høyrentekonto Pluss
Santander Consumer Bank
385 omtaler
4,12%
nom. rente
4 121 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
SparekontoFlex
Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
24 omtaler
4,12%
nom. rente
4 120 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto
Nordax Bank
72 omtaler
4,10%
nom. rente
4 099 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto
MyBank
4 omtaler
4,08%
nom. rente
4 080 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto
Instabank
21 omtaler
4,06%
nom. rente
4 059 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer

På Bytt.no finner du sparekontoen som passer for dine behov med markedets beste sparerente

Det norske markedet kan by på hele 1325 forskjellige sparekontoer, fordelt på 130 banker. Det å navigere gjennom havet av sparemuligheter blir fort vanskelig, og oppskriften til den beste avkastningen på dine sparepenger holdes som oftest skjult for allmennheten.

Hvis man uansett har penger man ikke bruker, så kan man tjene stort på å plassere disse i riktig sparekonto.
Hvis man uansett har penger man ikke bruker, så kan man tjene stort på å plassere disse i riktig sparekonto.

Hemmeligheten ligger ofte i det å sammenligne mulighetene dine. Hvis du oppretter en standard sparekonto hos din nåværende bank og tenker dette gir deg den beste mulighet så kan du fort gå glipp av flere tusen kroner i årlig avkastning.

Slik får du den beste avkastningen på dine sparepenger.

Bytt.no har gjennom flere år utviklet Norges største sammenligningsportal hvor du enkelt kan sammenligne det meste innenfor personlig økonomi og nå har vi også gjort det lett for hele Norges sparekunder å få den beste avkastningen på sine sparepenger.

Sammen med 1184 omtaler innen sparing og 7366 omtaler innenfor bank, så får du et innblikk i de forskjellige bankene og kan trygt plassere dine sparepenger i sparekontoen som har de mest fornøyde kundene.

Finn den beste sparekontoen

De fleste bankene i Norge tilbyr en eller en annen form for sparing men renten de forskjellige bankene tilbyr kan variere fra 0,05% og hele veien opp til 6,55%. Man skal selvfølgelig være opptatt av hvilken sparerente man får tilbud om, men hver sparekonto har hver sine forskjellige restriksjoner og formål, så for å få den beste spareopplevelsen så er det lurt å planlegge godt i forkant.

Det finnes mange forskjellige sparekontoer som alle har sine formål og hvis du plasserer sparepengene dine i feil sparekonto, så kan du ende opp med å ikke kunne bruke disse til noe annet enn boligkjøp for eksempel.

De vanligste sparemetodene her til lands er sparing på en fastrente sparekonto, høyrente sparekonto, sparekonto for bolig, og innskuddskontoer uten bruksbegrensninger.

Fastrentekonto

En fastrentekonto er en sparekonto som gir deg en fast rente gjennom hele spareperioden. Du avtaler med banken om hvilken fastrentekonto du ønsker, og hvor lenge du ønsker at renten skal være bundet. Sparepengene dine blir så låst og du kan ikke ta ut penger før bindingstiden er utgått, uten å måtte betale gebyrer. Du kan lese mer om hva en fastrentekonto er her.

Det finnes omlag 128 fastrente sparekontoer på dagens marked og SpareBank 1 SMN tilbyr den høyeste renten på 5% med sparekontoen: Jubileumskonto. Hvis man legger en langsiktig spareplan og klarer å følge denne får du en veldig fin avkastning på en fastrentekonto. Du kan lese mer om hvordan du finner den beste fastrentekontoen her.

Sammenlign alle fastrentekontoer her.

Høyrentekonto

En høyrentekonto er en sparekonto som gir deg en høy og flytende rente gjennom hele spareperioden. Høyrentekontoer kommer med mange forskjellige restriksjoner, så det gjelder å lese seg godt opp på kontoen du velger, for å være sikker på at du får den riktige sparekontoen. Du kan lese mer om hva en høyrentekonto er her.

Av 1325 så er 21 av disse en høyrentekonto. Det er Santander Consumer Bank som tilbyr den beste renten på 4,1213%. Høyrentekontoer stiller som oftest forskjellige krav til minimumsinnskudd, og begrensninger på antall uttak hvert år, så hver konto passer forskjellige behov. Du kan lese mer om hvordan du finner den beste høyrentekontoen her.

Sammenlign alle høyrentekontoer her

Boligsparing for ungdom

For at ungdom nå til dags skal klare å oppnå de strenge kravene til egenkapital ved kjøp av bolig så har staten og de norske bankene utarbeidet en sparekonto for ungdom som gir rekordhøye renter og fantastiske skatteletter.

Med en rente på hele 6,25% og 20% i skattelette hvert år så gir Danske Bank deg den beste avkastningen på dine sparepenger. Med et sparebeløp på 150 000 kroner så tjener du 9375 kroner årlig i renter, og får 5 500 kroner i skattelette hvert år hvis du klarer å fylle opp BSU kontoen hvert år. Du kan lese mer om alle fordelene du får med en BSU konto her.

Sammenlign alle BSU kontoene her

Innskuddskonto

Ut ifra 1325 så er 864 av disse sparekontoene i en eller en annen form for underkategori. Hver av disse kontoene har sine forskjellige navn og bruksområder.

Det er anbefalt å spare på en fastrentekonto eller en høyrentekonto, men hvis din situasjon krever en plasseringskonto eller depositumskonto så kan du enkelt sortere og finne den beste renten til enhver sparekonto.

De fleste innskuddskontoene kommer men en eller flere restriksjoner, så vær obs på at du leser gjennom bruksområdene og vilkårene før du velger å plassere sparepengene dine i banken som gir deg den beste avkastningen. Du kan lese mer om hvordan du finner den beste innskuddskontoen her.

Sammenlign alle innskuddskontoer her

Ikke bare sammenlign renten

Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.

På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.

Med våre 8550 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.

Bytt.no sammenligner hele 1325 sparekontoer og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg.

Sammenlign 1325 alle sparekontoer her.

Spar til bolig dobbelt så raskt - BSU 2.0

BSU 2.0 er en sparekonto for deg som har fylt 18 år, allerede har en BSU konto, og synes det blir for lite å spare kun 27 500 kroner årlig.

LES MER

Enorme skatteletter og rekordhøye renter med BSU

Det finnes mange forskjellige mulige måter å spare til bolig på men den beste, og tryggeste boligsparingen for ungdom, er sparing på en BSU konto.

LES MER

DET LØNNER SEG Å SAMMENLIGNE SPAREKONTOENE

Det finnes hele 130 sparebanker på markedet i Norge, og renten de forskjellige tilbyr varierer enormt så det lønner seg å sammenligne sparekontoene!

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og våre tjenester gjør det enkelt for deg å sammenligne hele 1325 sparekontoer sammen med over 1180 verifiserte brukeromtaler.

Norges best omtalte sparebank september 2023

Rente er ikke alltid det viktigste når man skal finne den beste sparekontoen.
Basert på 1184 verifiserte omtaler om sparekonto, så er dette bankene sparekontokunder er mest fornøyde med.

NYLIG OMTALTE SPAREKONTOER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR