Meny

Bytt deg rikere: Slik får du en ekstra månedslønn

OPPDATERT ONSDAG 29. JUNI 2022

Mange kan spare store beløp på å være flinkere til å bytte bank og strømavtale og nå er prosessen enklere enn noen gang.

Bytt enkelt på Bytt.no: På Bytt.no kan du sammenligne priser og besparelse på bank, strøm, mobil, forsikring, bredbånd og sparekonto
Bytt enkelt på Bytt.no: På Bytt.no kan du sammenligne priser og besparelse på bank, strøm, mobil, forsikring, bredbånd og sparekonto

Er det lenge siden du har byttet bank, forsikring, mobil og strømleverandør? Da har vi gode nyheter til deg: Du kan spare mye penger!

Diverse undersøkelser viser at mange nordmenn er altfor lojale mot sine banker og leverandører. Mange tror kanskje at man vil oppnå fordeler som lojal kunde, men sannheten er som regel at lojale kunder betaler mye mer enn de som er flinke til å bytte.

Hvor mye kan man spare?

En av de vanligste årsakene til at folk ikke ønsker å bytte er at de tror det ikke er så mye å spare.

Det er kanskje sant dersom du kun bytter mobilabonnement eller strømavtale, men dersom du slår sammen besparelsen av å bytte strøm og mobilabonnment sammen med besparelsen av å bytte bank og forsikring så vil du fort se at det er mye penger å spare!

Hvor mye spør du? I eksempelet lengre ned i artikkelen viser vi hvordan en vanlig person kan spare 30 000 kr i året på å bytte bank, forsikring, bredbånd, strøm og mobilabonnement. Dette er en skattefri besparelse som for de fleste nordmenn ville utgjort en ekstra månedslønn i året!

Under den store byttedagen i 2016 estimerte forbrukerrådet at de sparte nordmenn for over 200 millioner kroner på én kveld!

Så enkelt er det blitt

En annen årsak til at folk ikke ønsker å bytte er at de føler seg knyttet eller at de tror det er vanskelig. Det stemte kanskje tidligere når man måtte møte opp fysisk hos banken med lua i hånden. Slik er det heldigvis ikke lengre.

Hvis du er litt effektiv så er hele jobben gjort på 20 minutter. Nå er det også kommet ryddige systemer på plass som sørger for at bankene automatisk overfører dine avtalegiroer og efakturaer. I tillegg trenger du aldri å kontakte din tidligere leverandør, enten det er bank, strøm, forsikring eller mobil. Det nemlig din nye bank eller leverandør som ordner alt det praktiske rundt selve overføringen.

Under har vi forklart den mest effektive fremgangsmåten for hver kategori.

Slik bytter du boliglån (Potensiell besparelse 15 000+)

Bank og boliglån er kanskje det som folk kvier seg mest for å bytte. Det er riktignok en litt lengre prosess å bytte boliglån enn å bytte strømavtale, men det er her det er mest å spare for de fleste.

Steg en: Vet du hvilken rente du har i dag? Dobbeltsjekk uansett, det er fort gjort at banken har satt opp renten uten at du har fått det med deg når lånene trekkes automatisk.

Logg deg inn i nettbanken din, eller eventuelt ring til banken for å høre.

Steg to: Sjekk boliglånsoversikten på Bytt.no. Fyll inn ditt lånebeløp og boligens verdi og sjekk hvilken bank som har lavest rente. 

Boliglånsoversikten på Bytt.no: Bytt.no henter alle boliglån fra finansportalen hvor bankene er lovpålagt å oppgi sine boliglånsrenter. Du kan derfor være trygg på at alle banker er inkludert og at prisene er korrekte.

Steg tre: Du har to valg. Enten kan du gi banken din en sjanse til å matche den beste renten, noe de ofte vil gå med på dersom de er redd for å miste deg som kunde. Da ringer du helt enkelt til banken din og forklarer at den og den banken kan tilby billigere rente og at du vurderer å bytte dersom de ikke kan matche renta.

Dersom din nåværende bank ikke kan matche, eller du ønsker å bytte bank uansett, så tar du kontakt med den nye banken og fyller ut lånesøknad. Du trenger ikke ta kontakt med din nåværende bank for å ordne bytte, den nye banken fikser overføringen.

Slik bytter du forsikring (Potensiell besparelse 10 000+)

Steg en: Finn ut hvilke forsikringer du har i dag og hvor mye du betaler. Selv om du tror du vet det så kan det være lurt å logge seg inn hos forsikringsselskapet og dobbeltsjekke.

Er du dobbeltforsikret? Sjekk med samboer, jobb og fagforening om disse har noen forsikringer som dekker deg. Veldig mange er man dobbeltforsikret på eksempelvis reiseforsikring.

Steg to: Legg ut dine forsikringer på anbud! En av de enkleste måtene å presse prisene på forsikring er å la forsikringsselskapene kjempe mot hverandre. Da kan de ofte strekke seg enda lengre på pris. I tillegg så er det mye raskere enn å ta kontakt med étt og étt selskap.

Fyll inn hvilke forsikringer du har på anbudstjenesten til Bytt.no så vil du bli kontaktet av forsikringsrådgivere i de største forsikringsselskapene i Norge med tilbud. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende for deg som bruke.

Du trenger ikke å kontakte ditt nåværende forsikringsselskap, det nye forsikringsselskapet ordner alt det praktisk rundt selv overføringen.

Bonustips: Samle alle dine forsikringer hos ett selskap. Da kan forsikringsselskapet ofte tilby en samlerabatt. 

Slik bytter du strømavtale (Potensiell besparelse 3 000+)

Steg en: Finn ut hvilken strømavtale du har i dag. Det holder ikke å vite hvilken leverandør du har, da de fleste leverandører har mange forskjellige strømavtaler. Sjekk faktura i nettbanken for informasjon.

Snarvei: Prøv Bytt.no sin strømrobot - Strømroboten sammenligner din strømavtale mot de billigste spotprisavtalene på markedet og viser hvor mye du kan spare på 2 minutter.

Steg to: Skriv inn din postkode på Bytt.no sin strømtjeneste. Det er forskjellige strømpriser i nord og sør, og noen leverandører leverer bare lokalt. 

Steg tre: Velg den billigste spotprisavtalen med minst 12mnd prisgaranti. Spotprisavtaler har historisk sett vært billigere enn fastpris og variabel-pris over tid, og med prisgaranti så er du sikret at leverandøren ikke øker prisen med en gang. Denne listen på Bytt.no er sortert slik at den kun viser spotprisavtaler med minimum 12 mnd prisgaranti.

Selve byttet tar ikke mer enn 2 minutter, og din nye strømleverandør ordner alt det praktiske rundt selve overføringen. Vanlig oppstart er etter et par dager.

Slik bytter du mobilabonnement (Potensiell besparelse 2 000+)

Nordmenn bytter sjeldent mobiloperatør, muligens fordi man har et feilaktig inntrykk om at det er lite penger å spare eller at man må få nytt mobilnummer. Mange vil derfor bli overrasket når de ser hvor mye de kan spare årlig og hvor enkelt det har blitt å bytte mobilabonnement. Du beholder selvsagt det samme nummeret ditt,  alle kontaktene dine og forsåvidt alt annet som er på mobilen din. Eneste opplevde forskjell er at du betaler mindre.

Steg 1: Sjekk hvilket mobilabonnement du har i dag, hvor mye det koster og hvor mye mobildata du trenger.

Tips: Sjekk hvor mye mobildata du har brukt de siste månedene. Kanskje du kan bytte til et billigere abonnement med mindre data? Bytt.no vet av erfaring at mange betaler dyrt for data som de aldri bruker.

Steg 2: Sammenlign priser på mobilabonnement. Det finnes ikke mange nøytrale sammenligningstjenester på mobilabonnement ettersom mobiloperatører ikke trenger å innrapportere sine priser, men på Bytt.no har vi samlet alle mobilabonnement på ett sted med oppdaterte priser og datamengder.

Steg 3: Bytt på nettsiden til den mobiloperatøren du ønsker. Du trenger ikke å ta kontakt med din nåværende mobiloperatør, den nye operatøren din fikser alt det praktiske rundt selve overføringen.

Bonus: Nå kan du sammenlign pristilbud på bredbånd på Bytt.no

Mange sitter kanskje fortsatt med dårlige og dyre internett-tilkoblinger. Heldigvis er det skjedd mye på denne fronten, og nå tilbyr de fleste internettleverandører trådløst bredbånd over hele landet.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Årlig besøker flere millioner Bytt.no for å lese omtaler og erfaringer fra norske kunder før de bytter eller velger et nytt selskap

NORGES BESTE BANK

Bytt.no mottar årlig tusenvis av omtaler fra norske bankkunder. Se hvilken bank kundene er mest fornøyde med

REFINANSIER BOLIGLÅN

Vil du få lavere rente på boliglånet, bake gjeld inn i boliglånet eller øke boliglånet? Les mer om refinansiering

SJEKK RENTENE

Vår renteovesikt oppdateres døgnet rundt med de billigste rente på boliglån. Sjekk om renten din er for høy

Norges billigste boliglån fredag 30. september 2022

Topp 5 billigste boliglån. Boliglån på 3 000 000 kr, nedbet. tid 25 år, 40 år alder. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Boliglån innenfor 60 %
Bulder Bank
Eksempelrente: Nominell rente 2,71%, Effektiv rente 2,74% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 133 393 kr, totalt: 4 133 393 kr
612 omtaler
2,74%
eff. rente
13 778 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 2,71%, Effektiv rente 2,74% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 133 393 kr, totalt: 4 133 393 kr.
Samarbeid
Boliglån innenfor 65 %
Bulder Bank
Eksempelrente: Nominell rente 2,76%, Effektiv rente 2,80% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 156 406 kr, totalt: 4 156 406 kr
612 omtaler
2,80%
eff. rente
13 855 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 2,76%, Effektiv rente 2,80% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 156 406 kr, totalt: 4 156 406 kr.
Samarbeid
Boliglån innenfor 70 %
Bulder Bank
Eksempelrente: Nominell rente 2,80%, Effektiv rente 2,84% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 174 870 kr, totalt: 4 174 870 kr
612 omtaler
2,84%
eff. rente
13 916 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 2,80%, Effektiv rente 2,84% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 174 870 kr, totalt: 4 174 870 kr.
Samarbeid
Boliglån innenfor 75 %
Bulder Bank
Eksempelrente: Nominell rente 2,84%, Effektiv rente 2,88% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 193 382 kr, totalt: 4 193 382 kr
612 omtaler
2,88%
eff. rente
13 978 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 2,84%, Effektiv rente 2,88% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 193 382 kr, totalt: 4 193 382 kr.
Samarbeid
Boliglån innenfor 75 %
Himla Bank
Eksempelrente: Nominell rente 3,05%, Effektiv rente 3,09% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 291 344 kr, totalt: 4 291 344 kr
43 omtaler
3,09%
eff. rente
14 304 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 3,05%, Effektiv rente 3,09% lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 291 344 kr, totalt: 4 291 344 kr.
Samarbeid

Alle boliglån

Sammenlign renter på 800+ boliglån fra alle banker på det norske markedet

Boliglån for unge

Se oversikt over de billigste boliglånene for unge på markedet

Ramme/flexilån

Vurderer du et rammelån? Dette er de 5 billigste bankene i september 2022

Hyttelån

Her er de billigste lånene for å realisere hyttedrømmen i september 2022

NYLIG OMTALTE BOLIGLÅN
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR