Meny

Caravanlån fra Sparebanken Vest

Alle Caravanlån
Bytt til Sparebanken Vest
Vis flere valg
JEG VIL LÅNE
KJØPESUM
NEDBETALINGSTID
DIN EGENKAPITAL
62%
Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Caravanlån 65 %
Sparebanken Vest
Eksempelrente: Nominell rente 2,95%, Effektiv rente 5,61% lånebeløp 125 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 15 299 kr, totalt: 140 299 kr
11 omtaler
5,61%
eff. rente
2 338 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 2,95%, Effektiv rente 5,61% lånebeløp 125 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 15 299 kr, totalt: 140 299 kr.
Ikke samarbeid
Caravanlån 80 %
Sparebanken Vest
Eksempelrente: Nominell rente 3,60%, Effektiv rente 6,28% lånebeløp 125 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 17 474 kr, totalt: 142 474 kr
11 omtaler
6,28%
eff. rente
2 375 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 3,60%, Effektiv rente 6,28% lånebeløp 125 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 17 474 kr, totalt: 142 474 kr.
Ikke samarbeid
Caravanlån 100%
Sparebanken Vest
Eksempelrente: Nominell rente 4,55%, Effektiv rente 7,28% lånebeløp 125 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 20 693 kr, totalt: 145 693 kr
11 omtaler
7,28%
eff. rente
2 428 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Eksempelrente: Nominell rente 4,55%, Effektiv rente 7,28% lånebeløp 125 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 20 693 kr, totalt: 145 693 kr.
Ikke samarbeid
Sparebanken Vest omtaler og erfaringer
2,9/5
Middels
Kundetilfredshet
Middels
Kundeservice
Middels
Rådgivning
Middels
116
av 147 innen
bank
40%
anbefaler
Sparebanken Vest
Vidar R. S
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Seriøs"

Jeg er svært fornøyd med SPV som er min bedriftbank og privat bank. Som bedriftbank er de blitt en meget god bank som er med og hjelper oss som småbedrit. Vi har en personlig kontaktperson som følger oss tett opp når vi treng hjelp.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Null hjelp å få"

Dette er en bank som gjerne gir deg lån og kreditt. Men forventer du noen som helst hjelp underveis, så er dette ikke banken for deg. En blir bare avvist uten noen som helst form for ønske om å hjelpe til eller komme frem til en løsning. For mange kunder er kundeservice viktig, men det et altså her helt fraværende.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"En god lokalbank, også for oss i byen"
1 syns denne omtalen er nyttig

Jeg har brukt Sparabanken Vest hele mitt liv, og opplever at banken henger godt med i et tøft bankmarked. Nettbanken syns jeg er bra og har mye funksjonalitet. Det eneste jeg savner er bedre muligheter for fondsforvaltning. Gjør dere et grep her, så får dere fort flere kunder. Banken er ikke best på boliglånsrente. Men har du et bra tilbud fra en annen bank eller gjennom en fagforening så matcher de fort dette når du tar kontakt.

Kundetilfredshet
Har byttet selskap
"Gammeldags bank"
2 syns denne omtalen er nyttig

SPV støtter ikke gratis og automatisk straksoverføringer for alle transaksjoner slik at det kan ta flere dager før mange av betalingene til andre banker blir gjennomført. SPV støtter heller ikke innovative tredjeparts-løsninger som Google Pay. Her gir SPV inntrykk av å være en lite løsningsorientert bank som bare gjør det de må for å fungere som en bank og intet mer.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Fornøyd"

+Løsningsorientert bank som gitt meg god støtte ved to boligkjøp. +Grei boligrente hvis du spør om å få lavere. +Flott med utbytte. +Grei nettbank. -Sku hatt bedre fondshandel-plattform.

Svar fra Sparebanken Vest
17.12.2020 14:10
Takk for positiv tilbakemelding, Tobias! Kjekt å høre at du har fått god hjelp med boligkjøp. Vi jobber stadig med å forbedre fondsløsningen i appen vår – ny funksjonalitet kommer snart :) Ønsker deg en fin dag! Hilsen oss i Sparebanken Vest
Jonathan
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Frekke spørsmål"
1 syns denne omtalen er nyttig

Sparebanken Vest har nylig (i mai 2020) bedt om at kunder oppgir alle mulige personlige detaljer om bruk av tjenestene deres. Disse opplysningene har de bedt om uten å referere til norsk lovverk, og dermed anser jeg slike spørsmål som illegitim snoking i private affærer. Dermed har jeg avsluttet konto i banken etter 36 år som kunde. De er heller ikke særlig hjelpsomme i lånesammenheng. Hvis du ikke er rik, så er du ikke verdt mye som kunde hos dem. Jeg bytter til Sbanken, da denne banken til tross for svært mange omtaler har en temmelig god gjennomsnittlig score per i dag.

Svar fra Sparebanken Vest
14.08.2020 10:04
Hei Jonathan. Det var veldig leit å høre at du har avsluttet kundeforholdet ditt i Sparebanken Vest. Vi skal være en bank for alle, så her må vi nok gå litt i oss selv. Du etterlyser en forklaring på hvorfor vi stiller spørsmål i nettbanken og appen. Her kommer den (om enn litt sent): Norske styresmakter krever at vi, og andre norske banker, til enhver tid har oppdatert informasjon om identiteten til kundene våre og hvordan de ønsker å bruke banktjenestene våre. Dette er et viktig ledd i å motarbeide økonomisk kriminalitet. Vi må ha kunnskap om hvor penger kommer fra, og hvilke behov den enkelte har til for eksempel kontantinnskudd og utenlandsoverføringer. Denne kartleggingen blir gjort ovenfor alle kunder ved at de med jevne mellomrom må svare på spørsmål før de skal logge seg inn i nettbanken eller appen vår, eventuelt kontakter vi kundene per brev eller telefon. Når det gjelder jussen, så har Norge, USA og OECD-landene inngått en avtale som innebærer at norske finansielle virksomheter skal gi opplysninger om sine kunder til de nasjonale myndigheter i overensstemmelse med amerikansk lovgivning Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) og Common Reporting Standard (CRS). Avtalen betyr at Sparebanken Vest er forpliktet til å undersøke saker der det er indikasjoner på at våre kunder er skattepliktige til andre land. Ifølge avtalene skal vi opplyse Skatteetaten om en kundes inntekter og formue, hvis kunden kan være skattepliktig til USA eller OECD-landene. Skatteetaten videresender opplysningene til de aktuelle myndighetene. Jeg skjønner at du syns at noen av spørsmålene er for personlige og utleverende. Til det vil jeg si at du kan være helt trygg på at informasjonen som du deler med oss blir behandlet på en sikker og konfidensiell måte i samsvar med rutinene til banken for personvern og informasjonssikkerhet. Opplysningene blir for eksempel ikke brukt i markedsføringssammenheng. Svarene på de ulike spørsmålene vi stiller er med på å gi et totalbilde av kunden, og vi stiller kun de spørsmålene som er nødvendige. Noen ganger oppdager vi vesentlige avvik mellom det som er oppgitt av kunden og faktiske forhold. I slike tilfeller kan det være at vi kontakter kunden direkte for å få en forklaring på avviket. Som oftest ligger det en helt naturlig forklaring bak, og det får ingen følger for kunden. Vi setter stor pris på tilbakemeldingen din – det skjerper oss. Du skal vite at du er velkommen tilbake til oss når som helst. Ønsker deg en god helg! Hilsen Marthe, Sparebanken Vest
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"En bank som ikke bryr seg om lojale og trofaste kunder"
2 syns denne omtalen er nyttig

NEGATIVT: Jeg vært kunde i snart 40 år, og har i alle år var fornøyd med banken til rundt 2010 da banken reduserte antall kunderådgivere, og endret struktur pga innsparing. Personlig har jeg god økonomi og svært god sikkerhet, samt aldri hatt noen betalingsvansker eller betalingsanmerkninger. Kort og godt en kunde som alltid følger avtaler og gjør opp til avtalt tid. Imidlertid da jeg ville endre mitt boliglån var det helt umulig å få til, og opplevde kun motvilje til å finne løsninger eller gode alternativer. Det var også tidkrevende og lange dialoger i.f.b. dokumentasjon på inntekt og boligverdi, uten at det førte til noe som helst, også etter gjentatte forsøk igjennom flere år til jeg til slutt fikk nok. Jeg opplevde det rett og slett som om banken hadde liten interesse for å beholde sine trofaste og lojale kunder, tok med resten av familien og skiftet derfor til en større og mer profesjonell, kundevennlig bank, som i tillegg tilbydde en langt bedre lånerente. Personlig synes jeg dette var både vemodig og trist. POSITIVT: SPV er lokalbanker i nærområdet, for de som foretrekker det. Jeg har alltid opplevd de fleste ansatte som både trivelige og hyggelige. Nettbanken er oversiktlig, intuitiv og logisk lagt opp, og dermed enkel å forholde seg til, noe som også gjelder mobilbank. (Fun-fact: Banken tilbyr eget valgt motiv på betalingskort om ønskelig, og kredittkortene er forøvrig relativt tiltalende i gull).

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Kjempe!"
2 syns denne omtalen er nyttig

Denne banken har god service til meg som driv eit einmannsforetak. Har prøvd å få kontakt med andre lokale banker, men når dei får vita at eg driv virksomhet så dabbet interessen.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR