Meny

Sjekk om du kan få fiberbrebånd

OPPDATERT TIRSDAG 28. SEPTEMBER 2021

Fiberbredbåndet har satt store rekorder her til lands og kan skryte på seg en oppetid på 99%. Men hvem kan få benytte seg av denne gleden?

Fiberbredbåndet frakter datatrafikken i lysets hastighet og er i dag Norges kraftigste bredbånd
Fiberbredbåndet frakter datatrafikken i lysets hastighet og er i dag Norges kraftigste bredbånd

Fiber blir mer og mer ettertraktet på dagens marked med den lynraske hastigheten og den stabile tilkoblingen som ADSL og andre konkurrenter bare kan drømme om. Fiber sender trafikken sin gjennom lysrør, som gjør at du får internett i lysets hastighet. Dessverre så er ikke denne hastigheten en realitet for alle, og noen må se seg fornøyde med alternativene.

I 2016 så kom regjeringen med en lovnad om at 90% av norges befolkning skulle over på en minstehastighetslinje på 100 Mbps, noe som fiber enkelt kan levere. Så hvis vi tar dette for god fisk, så ser vi at det skal ca være 2,1 millioner husstander(av 2,5 millioner) som skal ha tilgang til fiber i løpet av 2020. 

Vi har fremdeles en lang vei å gå. Ved utgangen av 2020 så var det omlag 1,5 millioner fiberkunder, og nå som ADSL også legges ned, så begynner saken å haste litt.

Hvem kan få fiber

Fiberbredbånd har lenge vært en luksusvare men tilgangen til fiberlinja øker fra dag til dag. Fiberbredbånd er såpass utbredt i Norge at de fleste kan få tilgang på det lynraske internettet, men noen må være forbredt på å grave kabelen selv.

Det finnes hele 64 bredbåndsleverandører som leverer fiberbredbånd til norske adresser, og veldig mange av disse leverandørene har muligheter for å tilby en fiberlinje hvis du graver siste biten selv. Så spørsmålet blir heller om det er lønnsomt for deg. 

Viste du at på 1920-tallet så ble det startet en landsdekkende kommunal dugnad for å bygge ut kobbernettet, som idag blir hyppig brukt av ADSL-bredbåndet?

Det kan derfor være lurt å sjekke med sin lokale fiberleverandør for å høre hvor langt de har kommet med fiberutbyggingen i ditt område.

Fiberleverandører

For en total oversikt over alle leverandørene som leverer fiberbredbånd så har vi laget en oversikt over bredbåndsleverandørene her.
I Norge så finnes det mange lokale underleverandører som benytter seg av fiberkablene til de større bredbåndsleverandørene, som ofte bidrar til mer konkurranse i markedet. 

For å gjøre det hele så lett som mulig så kan du enkelt trykke deg videre til leverandørenes adressesøk slik at du kan se om du kan få fiber hjem til deg. 

Dette er de 5 bredbåndsleverandørene som kan levere landsdekkende fiberbredbånd. Hvis ingen av disse leverandørene kan tilby deg et fiberbredbånd så har du fremdeles noen alternativer.

Sjekk lokale leverandører

I våre sammenligningslister så finner man hele 59 lokale fiberleverandører og sjansen for at du har en lokal fiberleverandør i ditt nærområde er til stede. 

Meld interesse for utbygging

Enkelte lokale leverandører kan se seg interessert i å bygge ut fibernettet i ditt nabolag, og dersom du får resten av nabolaget til å signere på at de også ønsker fibernett så hjelper dette stort. 

Grav kabelen selv

I mange nabolag og boligområder så er det allerede gravd en kabel langs veiene, men ikke hele veien inn til boligen. I disse tilfellene kan man grave den siste delen av kabelen selv. Du kan lese mer om hvordan man skal grave fiberkabelen selv her.

Alternative bredbånd

Mange leverandører begynner nå å tilby det som heter trådløst bredbånd, som fort kan bli en sterk konkurrent til fiberbredbåndet. Det trådløse bredbåndet benytter seg av det kraftige mobilnettet, hvor du installerer en mottaker på boligen din for å få inn sterke signaler. Etterhvert som 5G blir utbygd i Norge vil det trådløse bredbåndet kunne konkurrere med et fiberbredbånd. 

Store variasjoner i pris

Uansett hva det er man bruker penger på, så kommer man alltids best ut av kjøpet med å sammenligne pris hos de forskjellige leverandørene. Går man på butikken og ser at Tine sin melk koster 2 kroner mer enn Q-melk, så velger man som oftest den billigste. 

Det samme gjelder også bredbånd. Våre sammenligningstjenester viser en variasjon på hele 1400 kroner månedlig, for den samme internetthastigheten. 

Før du bestemmer deg for en leverandør du kan slå deg til ro med, så er det også lurt å ta en titt på hva andre kunder sier om selskapet. Ofte kan et selskap virke pålitelig og seriøs når man prater med selgerne, men på bytt.no kommer de skjulte kostnadene og vilkårene frem. Vi mottar 30-40 omtaler daglig, og det er nettopp gjennom disse omtalene man ser om leverandøren setter kundene, eller seg selv først. 

En omtale fra en kunde som ikke får den hastigheten han har blitt lovet. Ta gjerne en titt på omtalene innen bredbåndsbransjen her.

Vi opplever en stor negativ trend blandt omtalene vi mottar i bredbåndsbransjen så det gjelds å være ekstra kritisk når du bestemmer deg for hvilken leverandør du vil knytte deg til. Ofte så kan hastigheten man opplever være langt fra hastigheten den ivrige selgeren påstod han kunne tilby. Hvis du er usikker på om du får den hastigheten du selv ble lovet, så kan du teste hastigheten på ditt egen bredbånd her

BEST PÅ HASTIGHET

Sjekk hvilke bredbåndsleverandører som leverer det de lover

FÅR DU DET DU BETALER FOR?

Test bredbåndet ditt og sjekk om du får hastigheten du betaler for

HVOR MYE TRENGER DU?

Hvor raskt bredbånd trenger du egentlig? Finn riktig hastighet for deg her

Norges billigste fiberbredbånd lørdag 23. oktober 2021

Topp 5 billigste 50+ mbit/s fiberbredbånd. (Endre)

Fiber 50
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
993 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
493 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Mini
Fiberbredbånd - Homenet
837 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
549 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Fiber 100
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
993 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
593 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Fiber 250
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
993 omtaler
250 mbit/s
nedlasting
643 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Fiberbredbånd 100/100
Fiberbredbånd - Altibox Bredbånd
190 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
679 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid

Fiber

Sammenlign alle fiberbredbånd og bytt til et bedre bredbånd

Trådløst bredbånd

Sammenlign alle trådløse bredbånd og bytt til et bedre bredbånd

Satellitt bredbånd

Sammenlign alle satellittbredbånd og bytt til et bedre bredbånd

Kabel-bredbånd

Sammenlign alle kabel-bredbånd og bytt til et bedre bredbånd

NYLIG OMTALTE BREDBÅNDSLEVERANDØRER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR