Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oversikt Omtaler Tjenester Mer ⋮ Skriv
Oppdatert mars 2024
Nortel
3.3
476 verifiserte omtaler
Nortel er nå Unifon
Den 22. november 2023 ble Nortel fusjonert inn i Unifon. Her finner du Unifon sin profil på Bytt.no.

Nortel omtaler og erfaringer

Ingen trend

Nortel har ikke nok data til å bli vurdert.

Klikk for detaljer

3.3
Middels
476 verifiserte omtaler
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
-
IKKE NOK OMTALER
Nortel trenger minimum 10 omtaler.
62%
Bra
62% anbefaler Nortel
til venner og kjente. Gjør du?
POPULÆRT 🔥
Få tilbud på mobilabonnement
Få tilbud på mobilabonnement
Få tilbud på mobilabonnement fra flere leverandører - helt gratis!

Utforsk 476 omtaler om Nortel

FILTRER OMTALER
259
40
9
15
153
SORTER OMTALER
SORTER ETTER HENDELSE
SORTER ETTER OPPLEVELSE
Du leser nå én spesifikk omtale om Nortel
Nortel har 476 verifiserte omtaler på Bytt.no

Genialt

Omtale av  Karl

Som relativt stor forbruker av data er det kun Nortel som kan levere 10 GB pr dag.

Svar fra Nortel
26.05.2023 09:33

Hei Karl Vi er helt enig- abonnementet vårt Grenseløs med 10 GB om dagen er genialt! Her får man mye data for pengene, og det er fint å lese at du er fornøyd som kunde hos oss. Takk for din tilbakemelding. Med vennlig hilsen kommunikasjonsansvarlig hos Nortel.

Nyttig (0)

Nortel som telefonileverandør

Omtale av  Liv S. M

Angrer ikke et sekund på bytte fra Telenor til da Atea, nå Nortel! God og tilpasset opplæring, enkle brukergrensesnitt, god leveranse og rimelige priser. En vinn-vinn-vinn-situasjon for oss!

Svar fra Nortel
26.05.2023 09:30

Hei Liv Så kjekt å lese at du er fornøyd kunde hos oss, vi setter stor pris på at du legger igjen en tilbakemelding! Med vennlig hilsen kommunikasjonsansvarlig hos Nortel.

Nyttig (0)

Svært fornøyd

Omtale av  Per M

Har hatt Nortel som leverandør i bedriften i flere år, og er svært fornøyd med både pris og service.

Svar fra Nortel
24.05.2023 08:56

Hei Per Så kjekt å lese at du er fornøyd med våre produkter og tjenester. Vi setter pris på at du tok deg tid til å legge igjen en tilbakemelding, og er glad for å ha deg som kunde hos oss. Med vennlig hilsen kommunikasjonsansvarlig hos Nortel.

Nyttig (0)

Veldig fornøyd med servicen :)

Omtale av  Gitte

Veldig fornøyd. Hyggelig service. Svarer på mail med en gang.

Svar fra Nortel
23.05.2023 09:22

Hei Gitte Takk for at du tok deg tid til å legge igjen en tilbakemelding, det setter vi stor pris på! Jeg synes det er kjekt å lese at du har hatt en positiv opplevelse hos oss, og at du er fornøyd med vår service. Med vennlig hilsen kommunikasjonsansvarlig hos Nortel.

Nyttig (0)

Kundevennlig

Omtale av  Arnstein

Lett å komme i kontakt med rett folk. Serviceinnstilt og god på oppfølging. Meget gode erfaringer så langt.

Svar fra Nortel
22.05.2023 08:51

Hei Arnstein Vi setter veldig pris på din tilbakemelding, det er flott å lese at du er fornøyd med vår kundeservice! Med vennlig hilsen kommunikasjonsansvarlig hos Nortel.

Nyttig (0)
Sammenlign tilbud på mobilabonnement
Sammenlign tilbud på mobilabonnement
Få det beste og billigste mobilabonnementet, sammenlign tilbud fra flere leverandører
Få tilbud
Få personlig tilbud Helt uforpliktende

Styr unna dette selskapet….

Omtale av  Einar

Svarer ikke på e-post eller telefon opplyser ikke om bindingstid eller pluss moms minner om bondefangeri. Legg på røret når de ringer. Dette er det værste firmaet jeg har vært borti.

Svar fra Nortel
23.05.2023 09:41

Hei Einar Det er leit å lese at du ikke har fått svar på dine henvendelser du har sendt til oss. Vi jobber hardt for at du som kunde skal få den hjelpen du trenger, og har derfor kort svartid på både telefon og mail. Når det gjelder bindingstid og priser er dette noe som kommer tydelig fram i kontrakten du signerer før du blir kunde hos oss. Her finner du nemlig alt av priser og vilkår. Jeg trenger litt mer informasjon om deg før jeg kan søke deg opp i våre systemer for å se hva som har skjedd. Om du ønsker kan du ta kontakt med oss på [email protected] så kan vi ta en ny gjennomgang av saken din. Med vennlig hilsen kommunikasjonsansvarlig hos Nortel.

Nyttig (7)

STYR UNNA DETTE SELSKAPET

Omtale av  Åge B

Anbefaler ingen å bytte til Nortel. Vi har siden november slitt med dette selskapet. Masse mail og telefoner, ingenting av det vi ble lovet stemmer. Ikke dekning som lovet, utrolig tregt nett, går ufattelig mye data , fakturarer her er dyrere enn telenor når alle tillegg kommer med. I påsken falt hele nettet helt ut, sammenlignet med telenor, som det påstår at de har samme dekning som, telenor abb. fungerte utmerket. Ekstra datakvote er enormt dyrt. Har måttet tegne telenor abb på bredbånd da Nortel ikke fungerte. Kundeservice svarer med at det har samme dekning som telenor . Selv om vi ble lovet skiftelig at vi kostnadsfritt kunne gå ut av avtalen om det ikke var tilsvarende telenor abb vi hadde, nekter det oss dette. Det ber om bevis, hvordan kan du som kunde bevise at du ikke har dekning og at nettet går tregt?? Det er umulig , det er derfor det Nortel kan holde på med denne svindelen. Har bedt dem sjekke selv, dette unnlater de å svare på. Kundeservice forlanger 500 kr om du ringer vakttlf utenom ordinær åpningstid.... det sier vel sitt Tar dette til forbrukerådet og anbefaler alle som har samme problem å gjøre det .,slik at vi får slutt på denne svindelen.Meget useriøst selskap.

Svar fra Nortel
15.05.2023 08:15

Hei Åge B Nortel er det man kaller en tjenesteleverandør, som enkelt forklart vil si at vi kjøper dekning fra Telenor. Det vil også si at våre kunder får 100% samme dekning hastighet som Telenors egne kunder. Du kan lese mer om dette her: https://nyheter.nortel.no/telenor-dekning-med-full-hastighet Det er synd å lese at dere har hatt en dårlig opplevelse etter å ha byttet til oss. Før dere blir kunder hos oss får dere tilsendt en kontrakt dere må signere. I denne kontrakten kommer det tydelig fram alt av bindingstid, priser, og andre vilkår. Vi kontakter også alle kundene våre på telefon før vi legger de inn i våre systemer, og tar en gjennomgang på kontrakten og abonnement. Dette for å sikre at kunden får det som de er blitt lovet. Normal bindingstid hos oss er på 24 mnd. Om man bryter ut av denne avtalen får man det vi kaller bruddgebyr. Dette er et gebyr for brudd på en skriftlig inngått avtale, og er standard praksis i bedriftsmarkedet. Om dere er blitt lovet noe annet ønsker vi veldig gjerne se dette dokumentet/ mailen. Jeg får dessverre ikke søkt deg opp i våre systemer kun ut i fra den informasjonen jeg har her, men ta gjerne kontakt med oss på [email protected] så kan vi ta en ny gjennomgang av saken din. Vi jobber hardt for at du som kunde skal være fornøyd, og føle deg ivaretatt, og synes derfor det er leit å lese at du har hatt motsatt opplevelse etter å ha vært i kontakt med oss. Vi håper du tar kontakt slik at vi kan hjelpe deg! Med vennlig hilsen kommunikasjonsansvarlig hos Nortel.

Nyttig (6)
Nortel har 476 verifiserte omtaler på Bytt.no
Les hva kundene til Nortel mener

Oppdag nye selskaper i samme bransje

Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR