Meny

Telia omtaler og erfaringer

2,2/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Verdi for pengene
Dårlig
23
av 37 innen
mobilselskap
32%
anbefaler
Telia

"Dekning og kundeservice"

Omtale om Telia skrevet av Espen for 10.02.2021 22:24

Telia har totalt 496 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Telia?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
Vurderer å bytte selskap
"Dekning og kundeservice"
7 syns denne omtalen er nyttig

Fra høsten 2020 har det bare gått nedover med Telia når det gjelder mobildekning og kundeservice. Har vært kunde i mange år pga generelt veldig bra dekning alle deler av Norge jeg besøker. Nå har dette snudd helt om. Telia svarte etter lenge «at pga stor andel nye kunder, så er mobilnettet overbelastet». Dette har resultert i at dekning/hastighet har blitt 3-4 ganger dårligere. Det vil si nå at i «grislendte» strøk, så er hastighet nå lik null selv med nesten topp 4G signal... Blir nok skifte her ganske raskt..

Bytt.no
"Dekning og kundeservice" skrev Espen om Telia

Har du en tilsvarende erfaring med Telia?
Gjør som Espen og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om Telia du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
Vurderer å bytte selskap
"Hold dere unna"
7 syns denne omtalen er nyttig

Det dummeste jeg noen gang har gjort, er å kjøpe ny telefon med simkort ifra telia med en avtaletid/bindingstid på 12 mnd. De har ikke dekning, etter å hvert kunde hos de i 3 mnd så begynner alt rote. JEG BOR I OSLO, OG DET FUNGERER VELDIG DÅRLIG. - samtaler kommer ikke igjennom hos meg - oppkobling av samtaler, blir brutt etter 5 sek - dårlig nett generelt i Oslo - får stadig meldinger på ubesvarte anrop, og at folk har prøvd å ringe til deg Har snakket med kundeservice, men de skal analysere, osv. Har klagd nå i 3 mnd, kommer ingen vei. Har prøvd ny tlf, slå på 4g tale, WiFi tale. Ingen ting hjelper Skal du kaste bort pengene dine og bruke en ny smarttelefon med svak nett og dårlig dekning. JA DA BØR DU VELGE TELIA

Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
Vurderer å bytte selskap
"Bedrøvelig kundeservice"
8 syns denne omtalen er nyttig

Dette gjelder først og fremst kundeservice på bredbåndsdelen. Det startet med at de deaktiverte bredbåndsmodemet jeg hadde før jeg omtrent hadde fått hentet nytt ut fra Posten. Dette skjedde helt uten forvarsel. Oppdaget det når alt bredbånd forsvant fra huset. Dette ble oppdaget ved en alt for lang vendtid i tlf til kundeservice. Hadde ikke tenkt å sette opp nytt modem før i neste uke, da jeg også har et mesh nettverk koblet til dette. Så kundebehandleren jeg hadde på tråden lovet at hun skulle reaktivere det "gamle" modemet igjen. Så jeg la på. Ventet i 15 min, og ikke noe bredbånd kom. De samme lampene på modemet blinket fortsatt. Da var det bare å ringe igjen, ny lang ventetid i kø. Så var det en ny kundebehandler som så i sitt system at den forrige ikke hadde gjort det hun hadde lovet. Så hun utførte rekatviering, og vipps så hadde jeg bredbånd i modemet igjen. Så var det å sette opp mesh nettverk på nytt. Det hele startet kl 1928, og var ferdig kl 2130. Takket være at noen i Telia gjorde en fantastisk dårlig jobb!!. Så jeg kan på ingen måte anbefale kundeservicen dems.

Linn R. S
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
"Fruktansværd behandling av kunder!"
7 syns denne omtalen er nyttig

Helt fruktansværd kundservice och behandling av kunderna. Først blev vi lovade installation av fiber den 10/1-21 før att sedan bli uppringda med att "dom bokat fel". Næsta datum blev 20/1-21. Nær dom væl kommer før installationen inser dom att det inte finns plats i skåpet på vår gata.(Har dom inte ritningar?!) I 3 dagar fick vi sjælva jaga Telia før att få en løsning. Nær vi gjort det 10 gånger får vi svaret nonchalant att det skall ta 3v! Med hemmakontor! Vårt jobb ær att rita åt byggbranschen! Inte nog med detta utan vi blir sen uppringda med att nån inte skrivit ner att vi ska ha installerat, så dom blåste ytterligare en vecka! De sjukaste jag varit med om. Under all kritik. Køp inte Telia! Undvik Telia! Ta vad som helst utøver Telia! Helt horribelt. Ingen har bett om ursækt till oss eller ens ringt oss med kompensation. Helt bedrøvligt att dom inte blir anmælda mer!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
Har byttet selskap
"Arrogant, holder ikke avtaler, klarer ikke å holde orden på fakturering"
4 syns denne omtalen er nyttig

Selv om en fant ut at Telia har gjort en feil har de såkalte service medarbeider nå lag skylden på Sergel isteden for å rydde opp og beklager og beholde en kunde , men nå er jeg ferdig og har tatt bort siste av 6 abbo fra telia over til ice Arroganse er i denne organisasjonen et stort problem og jeg er nå glad å ikke har noe å gjøre mer med de .

Telia har totalt 496 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR