Meny

Talkmore omtaler og erfaringer

4,4/5
Bra
Kundetilfredshet
Bra
Kundeservice
Utmerket
Verdi for pengene
Bra
2
av 37 innen
mobilselskap
77%
anbefaler
Talkmore

"God kundeservice!"

Omtale om Talkmore skrevet av Jan for 04.01.2021 12:29

Talkmore har totalt 1024 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Talkmore?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
"God kundeservice!"

Hadde en utrolig fin opplevelse med kundeservice. Fikk den informasjonen jeg ønsket og med mer utfyllende svar.

Svar fra Talkmore
05.01.2021 14:26
Hei Jan! Dette er gøy å høre, slik skal det være! Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding. Ønsker deg et riktig fint år, med vennlig hilsen Talkmore.
Bytt.no
"God kundeservice!" skrev Jan om Talkmore

Har du en tilsvarende erfaring med Talkmore?
Gjør som Jan og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om Talkmore du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Alf R. O
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig info om mobilt bredbånd."
2 syns denne omtalen er nyttig

Bruk av mobilt bredbånd har fungert som ventet, men da jeg skulle deaktivere abonnementet for en periode, så fikk jeg info om at det burde gjøres før ny måned startet. Det jeg ikke fikk beskjed om var at leie for ekstra datakort ville påløpe selv om jeg deaktiverte abonnementet. Jeg deaktiverte noen dager før månedsskifte i den tro at det ble deaktivert der og da. Jeg hadde bevisst brukt opp datakvoten for måneden siden det skulle fryses. Det som skjedde var at et modem sto med spenning på pga at jeg ikke var tilstede. Der var tydeligvis en liten aktivitet på det modemet frem til månedskifte pga et kamere som antagelig hadde en liten kommunikasjon mot modemet. Dette gav en uventet regning på kr130,-. Ikke store summen. Hadde jeg derimot deaktivert tidligere i måneden så hadde jeg fått en uventet regning på 1,- pr Mbyte. Snakker da om tusenlapper. Dette fordi data utover datakvoten automatisk blir fakturert UTEN at de spør om du vil kjøpe ekstra data. Det var en ubehagelig overraskelse, det var ikke noe Talkmore kunne gjøre med dette. Jeg vil være betenkt med å aktivere mitt mobile nettverk hos Talkmore igjen. Dette handler ikke bare om penger, men mest om Talkmore sin etiske forretningsvirksomhet.

Svar fra Talkmore
11.01.2021 13:51
Hei og god dag Alf! Så dumt å høre at du har hatt en negativ opplevelse med tjenestene våre. Jeg kan starte med å si at når man deaktiverer abonnementet så vil det vare ut inneværende måned, om du deaktiverer det 5. 10. eller 30. så har du det uansett ut den måneden og vil ikke bli fakturert for abonnementet måneden etterpå. Det stemmer at datakortet fortsatt vil komme på faktura da det er en løpende kostnad, selv om bredbåndet er satt på pause. Vi kan selvfølgelig få kreditert og deaktivert denne tjenesten for deg. Når det kommer til bruk du har hatt utover inkludert så kan jeg betrygge deg med at vi har en makspris, pris er 0,99 kr pr MB, men man kan aldri bli belastet mer enn 49 kr pr døgn. Denne kostnaden starter automatisk når data er brukt opp, men man skal bli varslet at man er tom for data samt få informasjon rundt kjøp av tilleggspakker. Jeg tar gjerne en ekstra titt på denne saken om du sender oss en epost til [email protected] med bredbåndsnummeret ditt. Så håper jeg at du føler deg litt tryggere rundt gjenåpning av abonnementet i fremtiden. Med vennlig hilsen Thomas.
Dagfinn R
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
"Troverdig"

Opplever Talkmore som troverdige og holder det som blir sagt. De har en pris som for sine tjenester som for meg passer godt. Har hatt bedrift pakke via Telenor i mange år, og nå er jeg pensjonist. Var usikker på hvem leverandør jeg skulle velge. Det ble Talkmore, føler meg trygg på deres mobiltjenester.

Svar fra Talkmore
11.01.2021 13:50
Hei, Dagfinn. Vi er opptatt av åpenhet og ærlighet når det kommer til betingelser på våre løsninger, så det er hyggelig å høre at våre kunder føler det samme. Vi setter pris på at du valgte å bli kunde hos oss. Med vennlig hilsen Mats
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
"Service"

Har ALLTID fått en god og fin service samt at det er hyggelige folk som jeg snakker med. 😊

Svar fra Talkmore
11.01.2021 13:50
Hei Rune :-) Så gøy å høre at du er fornøyd. Vi er opptatt av å hjelpe våre kunder på best mulig måte, så da er det ekstra hyggelig å lese at du er fornøyd med servicen. Håper at du får en superfin dag, hilsen Victoria :-)
Jeanette B
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
"Suveren kundehjelp og flotte ververabatter og rimlige familiepriser"

Siden jeg ikke er så flink å ordne ting selv på nettet, så synes jeg det er suverent at jeg kan ringe dere, og dåkke hjelper meg med alt. Gode vernerabatter, familiepriser og bra mobilnettdekning er her også.

Svar fra Talkmore
11.01.2021 13:50
Hei, Jeanette! Så fint å høre at du fikk den hjelpen du trengte når du var i kontakt med oss. Vi er opptatt av å kunne tilby våre kunder gode løsninger og fordeler, så det er hyggelig å høre at disse faller i smak. Med vennlig hilsen Mats
Talkmore har totalt 1024 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR