Meny
Bytt.no Forsikring Bilforsikring 7 enkle tips for å få en billigere bilforsikring

7 enkle tips for å få en billigere bilforsikring

Vi har samlet de beste triksene og tipsene til hvordan du enkelt kan få deg en god og billig bilforsikring

Dette avgjør hvor mye du betaler for bilforsikringen din
BILFORSIKRING: Alle som eier bil må ha bilforsikring, men prisene varier stort fra selskap til selskap

Slik får du en billig bilforsikring

Hva er det som avgjør prisene på forsikringen? Du kjenner sikkert noen som betaler mye for en bilforsikring, og andre som har en billig bilforsikring.

Forsikringsselskapene beregner prisene sine på utallige målinger og risikoberegninger. Noen forsikringsselskaper vektlegger din alder, mens for andre betyr kanskje bilmerket til bilen din mest. I tillegg så endrer markedet seg hele tiden. Det er med andre ord helt umulig å til enhver tid forsikre seg om at man har den billigste bilforsikringen.

Men, fortvil ikke! De billigste bilforsikringene har flere fellestrekk. Vi har samlet 7 gode tips og råd til deg, slik at du enkelt kan få deg en billig bilforsikring.

7 tips til en billig bilforsikring

1: Opparbeid deg god bonus

Bonus er den klart viktigste faktoren for forsikringsselskapene når de skal beregne prisen på bilforsikringen din. For å få god bonus må du kjøre skadefritt. Hvis du har 75% bonus, er du på toppen av bonusstigen og får dermed alltid den billigste bilforsikringen.

2: Ikke vær lojal

Dessverre er det slik at lojale kunder, i nærmest alle bransjer taper på å være lojale. Dette gjelder også forsikring! Velger du å bli for lenge i et forsikringsselskap kan fort en billig bilforsikring bli veldig dyr. Selv om du kanskje ikke ønsker å bytte forsikringsselskap så ofte, er det ingenting i veien for å samle inn tilbud for å gjøre en helhetlig vurdering.

Selv om dine priser ikke har økt, kan det være andre forsikringsselskaper som tilbyr en billigere bilforsikring til deg. Vi anbefaler derfor at du gjennomgår forsikringene dine minst en gang i året. På tide å sjekke forsikringene? Klikk her for å sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper.

3: Vurder om du har riktig dekning

Hvor gammel er bilen din? Er det på tide å endre dekningen din? En kaskoforsikring er den dyreste av forsikringstypene. Dersom du ikke har bruk for det, er det ingen vits å betale ekstra for det. Husk at en forsikringsskade kan ofte medfører bonustap i tillegg til egenandelen, altså er det ikke alltid lønnsomt å bruke forsikringen.

4:Kontroller din årlige kjørelengde

Når du kjøper forsikring, betaler du også for hvor langt bilen skal kjøre i året. Forsøk å regne deg frem til hvor mye du har kjørt årlig tidligere, kanskje du ikke trenger så mye kjørelengde som du betaler for? (Desto mindre årlig kjørelengde, desto billigere bilforsikring.)

5: Se hva prisen blir med samlerabatt

De fleste forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt, med andre ord en rabatt du mottar dersom du samler flere forsikringer på ett og samme sted. Hos noen selskaper er denne så høy som 25%. Men, det er ikke alltid det mest lønnsomme til tross for denne rabatten. Det er ingenting i veien for å ha forsikringene i seperate selskaper, det avgjør du helt selv.

6: Velg en bil som er billig å forsikre

Dersom du allerede har bil, eller har kjøpt bil er det ikke så lett å gjøre noe med dette nå. Men når tiden er inne for å kjøpe ny bil kan det være lurt å ta sjekk med forsikringsselskapene før du faktisk kjøper bilen.

En liten tommelfinger regel er at biler med store motorer som oftest er dyrere å forsikre enn mindre biler med mindre motorer.

7: Velg en bilforsikring andre er fornøyde med

Vi i Bytt.no innhenter årlig tusenvis av omtaler og erfaringer norske forsikringskunder har med sine forsikringsselskaper. Vi anbefaler deg å velg bilforsikring fra et forsikringsselskap som andre er fornøyde med, da pris ikke nødvendigvis alltid er det viktigste.

Her kan du lese hvilken bilforsikring flere tusen andre er mest fornøyd med, og gjennom vår gratis anbudtjeneste kan du sammenligne flere tilbud på bilforsikring.

Lenge siden du byttet bilforsikring?
Det lønner seg neppe! Prøv vår kalkulator og sjekk hvor mye du kan spare på å bytte bilforsikring
Sjekk min besparelse
Se din besparelse Tar kun et par minutter
Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte forsikringsselskap
Les mer om forsikring
3 enkle tips til en billigere forsikring
3 enkle tips for billigere forsikring
3 enkle tips til billigere forsikring
Dette betyr FB-godkjent alarm
Vet du egentlig hva FG-godkjent alarm er?
Sjekk om du har FG-godkjent alarm
Under 25 år? Slik får du en billig bilforsikring
Under 25 år? Slik får du en billig bilforsikring
Slik går man frem
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR