Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert desember 2023

Dette er forsikringene alle burde ha

Dette er forsikringene alle burde ha

Det finnes nærmere hundre forskjellige forsikringer som man kan ha, men hvor mange trenger du? Bytt.no viser deg hvilke forsikringer alle burde ha.

Er du fornøyd med ditt forsikringsselskap? På Bytt.no kan du lese tusenvis av kundeerfaringer på alle de største forsikringsselskapene i Norge
Er du fornøyd med ditt forsikringsselskap? På Bytt.no kan du lese tusenvis av kundeerfaringer på alle de største forsikringsselskapene i Norge

Nordmenn er glad i forsikringer, og mange har forsikret både katten og kajakken. Men hvilke forsikringer er det du faktisk trenger? 

Sannheten er at ikke alle forsikringer er like gunstige, og enkelte forsikringer dekker kanskje ikke så mye som du tror. 

Dette er forsikringene alle burde ha

Bilforsikring
Ansvarsforsikring på bil er lovpålagt hvis du skal kjøre på Norske veier. Dersom du har en ny eller verdifull bil burde du ha kaskoforsikring.

Uføreforsikring
Undervurdert forsikring. Dersom du blir ufør dekker folketrygden knapt 50% av din tidligere lønn. Med uføreforsikring får du en ekstra betaling i måneden i tillegg til folketrygden.  

Husforsikring
Kanskje den viktigste forsikringen du kan ha hvis du eier en bolig. Hvis boligen din brenner ned uten at du har husforsikring så kan du risikere milliontap og et vanskelig boliglån.   

Livsforsikring (Hvis du er forsørger)
En livsforsikring gir en engangsutbetaling hvis du går bort, som kan brukes av etterlatte til å betale ned eksempelvis boliglån.

Barneforsikring
Barneforsikring dekker medisinsk invaliditet ved sykdom eller ulykke, og gir en engangsutbetaling dersom barnet ditt skulle bli ufør.

Innboforsikring
Ganske selvforklarende. Dekker alt av løse gjenstander i din bolig. Dersom du eier lite av verdi kan du vurdere å droppe denne forsikringen.

Reiseforsikring
Dekker alle reiser, inkludert til og fra jobb eller butikk. Dekker også medisinke utgifter i utlandet, som i enkelte land kan komme på flere hundre tusen hvis du ikke har reiseforsikring.

Dette er forsikringene du kan vurdere å droppe:

  • Ulykkesforsikring
  • Livsforsikring (Hvis du ikke er enslig)
  • Kaskoforsikring på kjøretøy med lav markedsverdi

Les mer om hvilke forsikringer du kan vurdere å droppe

Tips: Samle alle dine forsikringer hos samme selskap

En rekke forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt dersom du samler flere forsikringer i ett og samme selskap. I mange tilfeller kan samlerabatten utgjøre 10 - 30% rabatt på forsikringene. Fordeler med å samle forsikringene i ett selskap:

  • 10-30% samlerabatt på forsikringene
  • Enklere å administrere
  • Kun étt selskap å forholde seg til

Ved å legge dine forsikringer ut på anbud får du raskt og enkelt svar på hvilke priser de forskjellige forsikringsselskapene kan tilby. På Bytt.no kan du sammenligne priser på alle dine forsikringer fra flere av de største forsikringsselskapene i Norge. 

Får du et tilbud du ønsker å bytte til vil det nye forsikringsselskapet ordne alt det praktiske med ditt forrige forsikringsselskap. Det er like enkelt å bytte forsikringsselskap som det er å bytte strømavtale, og det er selvfølgelig helt gratis.

Slik samler du og får billig forsikring på Bytt.no

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
  2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
  3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

HVOR MYE KAN DU SPARE?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

BILFORSIKRING

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

HUSFORSIKRING

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

INNBOFORSIKRING

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

REISEFORSIKRING
NYLIGE OMTALER OM BILFORSIKRING
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR