Meny
Bytt.no Forsikring Bilforsikring Så mye blir bonustapet ditt

Så mye blir bonustapet ditt på bilforsikring ved skade eller kollisjon

Bonustap på bilforsikringen medfører prisøkning i mange år fremover! Derfor er det veldig viktig at du tar et riktig valg når uhellet først er ute...

Så stort blir bonustapet ditt ved skade eller kollisjon
TAP AV BONUS: I de fleste tilfeller du må benytte deg av bilforsikringen din kommer det et bonustap. Hvor mye varierer.

Slik blir bonustapet ditt når du kolliderer bilen

Når du kolliderer bilen din må du betale for egenandelen på forsikringen, samtidig som du får også et bonustap på bilforsikringen din. Altså er det viktig at du tar dette med i beregningen din, når du velger om du skal benytte deg av forsikringen, eller om du skal betale for skaden av egen lomme. Dersom du har lav bonus, er det ofte mer lønnsomt å dekke kostnadene av egen lomme, selv om forsikringsselskapet skal dekke skaden.

Ønsker du mer informasjon om bonus til bilforsikring anbefaler vi at du også leser hvordan bonussystemet fungerer, og hvordan du kan doble bonusen din på halve tiden.

Bonustap gjør bilforsikringen dyrere i mange år fremover

Et bonustap på forsikringen gjør at prisen du betaler for forsikringen øker, ikke bare med en gang, men prisøkningen vil også gjelde fremtidige år, helt frem til du er tilbake på det nivået du var før du kolliderte. Dersom du har kollidert, er det derfor svært viktig at du beregner med hvor mye forsikringsavtalen din vil koste mer de neste årene, før du bestemmer deg om du skal bruke forsikringen, eller betale av egen lomme.

Så stort blir bonustapet ditt

Bonus før bruk av forsikringen Bonus etter bruk av forsikringen
20% -10% (også kjent som malus)
30% 0%
40% 10%
50% 20%
60% 30%
70% 40%
75% uten bonusfri skade 70% år 1
75% med bonusfri skade 75% år 1

Ikke alle uhell utløser bonustap

Du mister normalt ikke bonus ved skade som skyldes brann, tyveri, glass eller redning. Skader som skyldes motparten sin feil utløser heller ikke bonustap, da skader som dette går på motpartens forsikring. Altså er det i disse tilfellene motparten som mister bonus. Dersom det er skylddeling mister normalt begge parter bonus.

Når lønner det seg å ta i bruk forsikringen?

Hvorvidt det lønner seg å bruke forsikringen etter en kollisjon avhenger av veldig mange faktorer. Det er dyrt å bruke forsikringen, ikke bare koster det deg egenandelen, men bonustapet gjør at forsikringspremien øker i årene som kommer. Selv om bonusen din går ned, og prisen på bilforsikringen øker, kan det være lurt å tenke på at man ved å bruke bonustrikset vi nevnte lengre oppe i artikkelen, kan du halvere tiden det tar å komme tilbake på nivået du var på, før kollisjonen.

Hvilket selskap har det beste skadeoppgjøret?

Hvis du bestemmer deg for å benytte deg av forsikringen din, så kommer du til den viktigste delen av en hver forsikring; nemlig skadeoppgjør. Det er vanskelig å si hvilket forsikringsselskap som har det beste skadeoppgjøret, men Bytt.no kan si hvilket skadeoppgjør andre forsikringskunder er mest fornøyde med.

Bytt.no innhenter årlig tusenvis av omtaler og erfaringer fra norske forsikringskunder, og kan derfor "ta pulsen" på forsikringsmarkedet ved å rangere selskapene etter beste skadeoppgjør. Her kan du se hvilken bilforsikring som har det beste skadeoppgjøret, i følge flere tusen verifiserte omtaler.

Slik kan du spare tusenvis på noen få minutter

Forsikringsselskapene er hele tiden på jakt etter nye kunder, og med dagens løsninger har aldri vært enklere å sammenligne forsikringsselskapene mot hverandre. Ved å legge forsikringene ut på anbud her på Bytt.no blir forsikringsselskapene oppmerksom på at du er på utkikk etter tilbud fra flere, noe som ofte viser seg å gi de klart beste tilbudene. Så enkelt får du tilbud fra flere forsikringsselskaper, helt gratis, og helt uforpliktende:

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (f.eks bil-, hus- og innboforsikring)
  2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
  3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

Klikk her for å sammenligne tilbud på forsikring.

Relaterte omtaler som omhandler skadeoppgjør:

Få tilbud fra flere selskaper - helt gratis

Lenge siden du byttet bilforsikring?
Det lønner seg neppe! Prøv vår kalkulator og sjekk hvor mye du kan spare på å bytte bilforsikring
Sjekk min besparelse
Se din besparelse Tar kun et par minutter
Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte forsikringsselskap
Les mer om forsikring
Dette betyr FB-godkjent alarm
Vet du egentlig hva FG-godkjent alarm er?
Sjekk om du har FG-godkjent alarm
Slik bestemmer prisen på bilforsikringen din
Enorme forskjeller i pris på bilforsikring
Se hva som påvirker pris
Slik får du en billig el-bil forsikring
Har du en el-bil?
Billig el-bil forsikring
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR