Meny

Livsforsikring - Hva det er og hvor mye det koster

OPPDATERT TIRSDAG 14. JUNI 2022

En livsforsikring er anbefalt av eksperter dersom du har noen som er avhengig av deg og din inntekt, f.eks livspartner og barn, og hvis du har gjeld.

En livsforsikring skal gå til de etterlatte hvis det utenkelige først inntreffer og bør være stor nok til å dekke dine andeler av gjeld og lån
En livsforsikring skal gå til de etterlatte hvis det utenkelige først inntreffer og bør være stor nok til å dekke dine andeler av gjeld og lån

Hva er livsforsikring?

Livsforsikring er en forsikring som gir en engangsutbetaling dersom forsørger går bort. Betalingen kan brukes til å eksempelvis betjene en stor del av husgjeld, slik at de etterlatte kan fortsette å bo i samme hus, uten at månedskostnadene skal bli for store. 

Livsforsikring er egnet for personer som har andre som er avhengige av deres inntekt. Eksempelvis kan man forsikre halvparten av boligens gjeld, som da vil bli trukket fra ved en tidlig bortgang.  

Hvor mye koster livsforsikring?

Som med alle andre forsikringer, er det mange forskjellige faktorer som påvirker prisen på livsforsikring, blant annet:

  • Forsikringssum (Hvor stor utbetalingen skal være)
  • Alder
  • Jobb
  • Røyker/ikke røyker
  • Sykdommer

Eksempel på pris: En livsforsikring med forsikringssum på 1 million kan koste omtrent 1 500kr året for en voksen mann som ikke røyker, og er frisk. 

Slik sjekker du priser på livsforsikring for deg

For at du skal finne ut hva som blir prisen i ditt tilfelle anbefaler vi at du sammenligner forsikringer fra flere selskap. 

På Bytt.no kan du sammenligne priser på livsforsikring fra flere av de største norske forsikringsselskapene. Tjenesten er gratis og uforpliktende. 

Husk: Ikke alle forsikringsselskaper aksepterer at du kun har livsforsikring som eneste forsikringsprodukt, og ved 3 eller flere forsikringer i ett og samme selskap kan du oppnå samlerabatter opp mot 20%. Slik gjør du:

Sjekk pris på Bytt.no:

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
  2. Motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper
  3. Velg eller forkast tilbudene du mottar - helt gratis og uforpliktende

HVOR MYE KAN DU SPARE?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 150 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

NYLIGE OMTALER INNEN FORSIKRING
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR