Meny

Norges beste og billigste kredittkort

Sammenlign alle 65 kredittkort på markedet og finn kortet som passer best for deg

REISE PÅ FERIE I 2021?

Skal du på ferie til utlandet i år? Les hvorfor det kan være smart å benytte et kredittkort både før, under og etter reisen

BENSINKORT: TEST DIN BIL

Sjekk hvor mye din bil kan spare hvert år med de beste bensinkortene på markedet. Tar kun 1 minutt!

BØR DU REFINANSIERE?

Sjekk hvor mye du kan spare ved å refinansiere eksisterende kredittgjeld. Tar kun 1 minutt!

Norges topp 5 beste kredittkort oktober 2021

Topp 5 beste omtalte kredittkort. Ingen forbehold om alder eller inntekt er satt i denne listen. (Endre)

Omtaler
Fordeler
Eff. rente
Søk
Eks: Nom. rente 21,4%, eff. rente 25,53%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 2 154, tot: 17 154.
741 omtaler
Årsgebyr gratis
50 000 kr i kreditt
25,53%
eff. rente
Detaljer
Les mer
Eks: Nom. rente 21,4%, eff. rente 25,53%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 2 154, tot: 17 154.
Eks: Nom. rente 19,9%, eff. rente 21,82%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 1 831, tot: 16 831.
171 omtaler
Helt gebyrfritt, også i utlandet
Gratis reiseforsikring
Gratis ID-Tyveriforsikring
100 000 kr i kreditt
21,82%
eff. rente
Eks: Nom. rente 19,9%, eff. rente 21,82%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 1 831, tot: 16 831. Annonse
Eks: Nom. rente 20,42%, eff. rente 23,41%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 1 969, tot: 16 969.
100 omtaler
Helt gebyrfritt, også i utlandet
Gratis reise- og avbest. forsikring
Gratis minibankuttak i utlandet
100 000 kr i kreditt
23,41%
eff. rente
Eks: Nom. rente 20,42%, eff. rente 23,41%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 1 969, tot: 16 969. Annonse
Eksempelrente: Nominell rente 21,5%, effektiv rente 24,6%, lånebeløp 35 000, nedbetalingstid 12 måneder, kostnad: 4 349, totalt: 39 349
171 omtaler
Beste bensinkort på alle stasjoner
Rabatt i over 200 butikker
Svært godt bonusprogram
100 000 kr i kreditt
24,60%
eff. rente
Eksempelrente: Nominell rente 21,5%, effektiv rente 24,6%, lånebeløp 35 000, nedbetalingstid 12 måneder, kostnad: 4 349, totalt: 39 349 Annonse
Eks: Nom. rente 14,89%, eff. rente 17,12%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 1 427, tot: 16 427.
16 omtaler
Konkurransedyktig rente
Rabatt i over 200 nettbutikker
100 000 kr i kreditt
17,12%
eff. rente
Eks: Nom. rente 14,89%, eff. rente 17,12%, lånebeløp 15 000, nedbetalt /o 12 måneder, kost: 1 427, tot: 16 427. Annonse

ANSVARLIG BRUK AV KREDITTKORT

Det er mange grunner til å benytte seg av kredittkort. Noen ganger trenger man litt ekstra å rutte med, man vil ha rabatt på drivstoff eller få tilgang til gunstige cashback- og rabattavtaler.

Det er samtidig viktig at man har et ansvarlig forhold til kredittforbruket. Unngå spontane og uoverveide kjøp og alltid betal regningen innen forfallsdato. Husk at pengene du bruker på et kredittkort er et lån på lik linje med alle andre lån, det er bare mye dyrere.

Hvis du har opparbeidet deg mye gjeld på kredittkort kan det være en god løsning å refinansiere kredittkortgjelden din, enten inn i boliglånet ditt eller til et billigere kredittlån hvis du ikke kan stille bolig som sikkerhet.

Hos Bytt.no finner du de beste og billigste kredittkortene

Bytt.no sammenligner samtlige kredittkort i Norge og årlig innhenter vi hundrevis av omtaler over hva norske kredittkortkunder er fornøyd og misfornøyde med.

Bytt.no hjelper deg med å finne det beste og billigste kredittkortet til ditt behov
MYE Å VELGE MELLOM: Det finnes et hav av kredittkort på markedet. Bytt.no hjelper deg med å finne det beste og billigste kredittkortet til ditt behov
Ansvarlig bruk: Denne artikkelen inneholder informasjon om bruk av kredittkort. Bytt.no oppfordrer til et fornuftig og ansvarlig kredittkortbruk. Unngå spontane og uoverveide kjøp og alltid betal regningen innen forfallsdato. Hvis du har opparbeidet deg mye gjeld på kredittkort kan det være en god løsning å refinansiere kredittkortgjelden din, enten inn i boliglånet ditt eller til et billigere kredittlån hvis du ikke kan stille bolig som sikkerhet.

Hva ønsker du at kredittkortet skal gi?

Det finnes en jungel av kredittkort på markedet, og svært mange av disse kortene gir ulike fordeler og rabatter. Det kan derfor være lurt at du finner ut av hva du ønsker fra kredittkortet ditt. I listen under går vi gjennom de vanligste fordelene et kredittkort gir og hva du bør være på utkikk etter. Her på Bytt.no kan du sammenligne samtlige kredittkort på det norske markedet.

Kredittkort med lav rente

Dette er kanskje det mest brukte argumentet for å anskaffe seg et kredittkort; nemlig kredittrammen som kommer med kortet. Hvis dette er det eneste du bryr deg om at kredittkortet skal gi deg bør du utelukkende fokusere på finne et kredittkort med den laveste effektive renten. Litt avhengig av hvordan du skal bruke kredittkortet (om du skal ta ut penger i minibank, eller handle på nett f.eks) så bør du finne et gebyrfritt kredittkort som heller ikke har et årsgebyr.

Hvor mye kan jeg få i kredittramme?

Kredittrammen du kan få på et kredittkort avregnes individuelt. Det blir som oftest foretatt en kredittsjekk av deg og i enkelte tilfeller må du også supplere med dokumentasjon som beviser inntekt, eksisterende lån osv. Alt dette blir så gjennomgått og basert på hvor "trygg" kortutsteder anser deg blir din kredittramme satt. Enkelte kortutstedere begynner også med en lavere sum og dersom du betaler regninger på tide og unngår purringer så kan summen økes over tid. Det er altså helt individuelt hvor mye kreditt du får på kredittkortet ditt.

Kredittkort med drivstoffrabatt

Dette er også en svært populær bruksmetode for de som eier et kredittkort - nemlig å få rabatt på drivstoff. I de seneste årene har bensin- og dieselprisene variert kraftig, med landsdekkene priser opp mot 19 kr. Det kan være en av de medvirkende årsakene til at flere og flere de siste årene har anskaffet seg et bensinkort.

Et drivstoffkort, også kjent som bensinkort, bruker du på samme måte som det vanlige bankkortet ditt når du betaler for drivstoff (enten på pumpen eller inne på stasjonen). Forskjellen er at du får rabatter for hver eneste liter du fyller, som hos de fleste blir trukket fra når fakturaen kommer. Her på Bytt.no kan du enkelt sammenligne alle bensinkort på markedet, eller du kan prøve ut vår kalkulator som enkelt regner ut og finner de beste bensinkortene til deg og din bil.

Drivstoffrabattene hvert kort tilbyr varierer stort, men de beste kortene gir nesten 1 kr i rabatt pr liter. Avhengig av årlig kjørelengde og hvor ny bil du har så kan det fort være noen tusenlapper å spare i året ved å bruke et bensinkort fremfor bankkortet ditt når du betaler for drivstoff.

Kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring

Hvis du skal ut og reise så er de fleste eksperter enige: ikke reis uten et kredittkort. Med et kredittkort er du automatisk mer beskyttet mot svindel og uforutsette hendelser enn om du kun bruker bankkortet ditt. En av de beste fordelene med en del kredittkort er at du får en reise- og avbestillingsforsikring inkludert hvis du betaler mer enn halvparten av reisens kostnad (transport og overnatting) med kredittkortet.

Det finnes heldigvis mange kredittkort med reise- og avbestillingsforiskring, og her på Bytt.no kan du enkelt sammenligne alle. Klikk her for å lese mer om kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring.

Kredittkort med cashback og shoppingrabatter

Det kan være mye penger å spare dersom du bruker kredittkortet fremfor bankkortet når du handler, og spesielt på nettbutikker. Her tilbyr flere kredittkort eksklusive rabatt- og bonusprogrammer med rabattkoder på hundrevis av norske og utenlandske nettbutikker. Her kan det lønne seg å følge med da man ofte får rabatter helt opp til 25% på hele kjøpet, på toppen av andre eksisterende rabatter.

Cashback fungerer litt anderledes, ved at man ikke får rabatt før man handler, men man får en liten andel av kjøpssummen tilbake. Vanligvis ligger dette på 1-3%, som betyr at hvis du f.eks kjøper noe til 5000,- og kredittkortet ditt har 2% cashback så får du tilbake/tilgode 100 kr. Det høres kanskje ikke så mye ut, men hvis du bruker kredittkortet i hverdagen med alle kjøp det innebærer (mat, klær, regninger, drivstoff etc) så kan dette fort bli en betydelig sum i løpet av et år.

Enkelte cashback-programmer gir deg "poeng" i stedenfor kroner, som du igjen kan veksle inn i andre rabatter og fordeler.

Usikker? Velg et kredittkort andre er fornøyde med

Hvis du ikke er helt sikker på hvilke fordeler du ønsker fra kredittkortet ditt så kan det være fornuftig å velge et kredittkort som andre kortkunder er fornøyde med. Bytt.no mottar som eneste tjeneste på markedet genuine brukeromtaler fra norske kredittkortkunder om deres opplevelser med kredittkortene. I tabellen under finner du en oversikt over de best omtalte kredittkortene i oktober 2021.

NYLIG OMTALTE KREDITTKORT
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR