Meny
American Express Gold Card
Detaljer for American Express Gold Card
Søk nå
Vis flere detaljer
Kreditt
150 000 kr
Eff. rente
23,1%
Nom. rente
18%
Rentefrie dager
45 dager
Årsavgift
1200,-
Aldersgrense fra
18 år
Aldersgrense til
100 år
Krav til inntekt
150 000,-
Flybonus
Ja
Reiseforsikring
Ja
Bensinrabatt
Nei
Cashback
Nei
Shoppingrabatter
Nei

American Express Gold Card

American Express Gold Card er et av verdens mest velkjente kredittkort. Kortet har mange brukersteder rundt omkring i verden, men dessverre er det noe begrenset bruksmuligheter for det i Norge. Eiere av dette kortet får:

 • 50 000 Membership Rewards poeng i velkomstbonus
 • 100 Membership Rewards poeng pr. 100,- brukt med kortet
 • Egenandelsforsikring på leiebil
 • Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert
 • Concierge Service

American Express Gold Card er et verdenskjent kort svært med mange brukerstedet rundt om i verden. Er du mye ute å reiser, kan det derfor være smart å ha med et American Express som hoved- eller tilleggskort. Dersom du ønsker et American Express med lavere årsgebyr, bør du vurdere SAS Eurobonus American Express Classic.

Tjen Membership Rewards med American Express Gold Card

Hver gang man betaler for en vare med et American Express Green Card mottar man Membership Rewards poeng. Poengene kan veksles inn hos flere kjente hotellkjeder og flyselskaper.

 • 100 Membership Rewards poeng pr. 100,- brukt med kortet
 • 50 000 Membership Rewards poeng i velkomstbonus
 • Concierge Service

Membership Rewards poeng er American Express sine egne poeng. Poengene kan brukes i Membership Rewards Shop, American Express sin egne nettbutikk, eller så kan man overføre poengene til en av American Express sine mange partnere, som for eksempel:

 • SAS Eurobonus poeng
 • Finnair
 • British Airways
 • Thai Airways
 • Hilton Hotels ... og mange flere

På grunn av alle samarbeidsavtalene er Membership Rewards svært fleksible poeng. Poengene går ikke ut på dato og kan bli brukt over hele verden, i en rekke selskaper. For eksempel kan man veksle 100 Membership Rewards poeng mot 20 SAS Eurobonus poeng. Ved å bruke American Express Green Card som betalingskort vil altså inntjeningen på dette kortet tilsvare 20 Eurobonuspoeng for hver 100 kroner brukt. Dette er like høy poenginntjening som man får på SAS Eurobonus sitt beste kort, SAS EuroBonus AmEx Platinum

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Dersom mer enn halvparten av reisen betales med American Express Gold Card vil reise- og avbestillingsforsikring være inkludert. Til felles med de fleste andre debet- og kredittkort har også American Express Gold Card høye gebyrer for uttak av minibanker i utlandet.

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • 0,- varekjøp i utlandet
 • 4,00% minibankuttak i utlandet

Kortet medfører et gebyr på hele 4,00% av beløpet dersom man bruker kortet til å ta ut penger fra minibank i utlandet. Dersom du skal utenlands og ønsker å unngå dyre uttaksgebyrer kan det være smart å vurdere et kredittkort som er gratis å bruke i utlandet, som for eksempel kredittkortet til Bank Norwegian som er helt gratis å bruke i utlandet.

Concierge Service

American Express Gold kommer med Concierge Service inkludert i kortet. Dersom du ønsker hjelp til å ordne konsertbilletter eller et bord på en restaurant kan du få hjelp til dette via denne tjenesten.

Eksklusivt og dyrt kredittkort

For å få lov til å bli innehaver av American Express Gold stilles høye søknadskrav i tillegg til at kortet koster 1200,- per år å være innehaver av.

Skulle det i stedet være ønskelig å spare til neste ferie med et gratis og gebyrfritt flybonuskort bør Bank Norwegian kredittkort vurderes.

Begrenset bruksmuligheter med American Express

I Norge er det dessverre ikke like vanlig at butikker og brukersteder aksepterer American Express mot for eksempelvis Visa og MasterCard.Dersom du ønsker å være sikker på at kortet fungerer når du handler i Norge kan du enkelt finne et Visa eller MasterCard som passer ditt behov i vår sammenligning av alle norske kredittkort.

Eksempelrente: Nominell rente 18%, effektiv rente 23,1%, lånebeløp 15 000, nedbetalingstid 12 måneder, kostnad: 1 942, totalt: 16 942

American Express Gold Card omtaler og erfaringer
2,9/5
Middels
Kundetilfredshet
Middels
Kundeservice
Middels
Fordeler
Middels
58
av 74 innen
kredittkort
50%
anbefaler
American Express Gold Card
Geir H. J
Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
Har byttet selskap
"Kortet er bra, men til bruk i Norge?"

Greit om du reiser mye og kan samle SAS poeng, men om den er verdt prisen er en annen sak. Vi sa opp kortet etter at Corona'en satte inn, siden korete kan ikke brukes i norske butikker og blir da bare liggende i lommeboka.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
"Bra kort"

Amex gold kan anbefales. Bra til bruk i butikker, restauranter, osv. Er skuffet over amex sin norske hjemmeside. Den kan og må bli bedre. Kundeservice er bra.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR