Meny
American Express Platinum Card
Detaljer for American Express Platinum Card
Søk nå
Vis flere detaljer
Kreditt
500 000 kr
Eff. rente
23,1%
Nom. rente
18%
Rentefrie dager
45 dager
Årsavgift
5000,-
Aldersgrense fra
18 år
Aldersgrense til
100 år
Krav til inntekt
1 000 000,-
Flybonus
Ja
Reiseforsikring
Ja
Bensinrabatt
Nei
Cashback
Nei
Shoppingrabatter
Nei

American Express Platinum Card

American Express Platinum Card er et verdenskjent kredittkort som åpner dører og tilbyr en service få andre kredittkort kan måle seg med. Som eier av et av verdens mest eksklusive og dyreste kredittkort får du blant annet følgende fordeler:

 • Platinum Lifestyle Concierge
 • Platinum Events
 • Bonusopptjening via Membership Rewards
 • Tilgang til flyplasslounger
 • Kredittramme: individuell / ubegrenset
 • Inntil 45 dagers betalingsutsettelse
 • Kredittgrense: ubegrenset / individuell
 • Pris per år: 5 000,-

Platinum Lifestyle Concierge med American Express Platinum Card

American Express Platinum Card gir tilgang til en døgnåpen concierge service. Uansett hvor du er i verden vil concierge tjenesten hjelpe deg om du for eksempel ønsker et bord på en eksklusiv restaurant, inngang til nattklubb eller konsertbilletter i siste liten.

Som en del av Platinum Lifestyle Concierge får du også tilgang til Platinum Dining: Alain Ducasse. Booker du et bord gjennom Platinum Dining får du tilgang til noen av verdens beste restauranter. Når du ankommer restauranten med American Express Platinum Card kan man ofte forvente å oppleve ekstra god service, gjennom for eksempel en privat omvisning, en ekstra velkomstdrink eller noe tilsvarende.

Tjen flybonuspoeng med Membership Rewards

Hver gang man bruker American Express Platinum Card tjener man membership reward points, disse poengene kan du videre overføre og bruke hos en rekke fly- eller hotelpartnere.

 • 100 Membership Rewards poeng pr. 100,- brukt med kredittkortet

Membership Rewards poeng er American Express sine egne poeng. Poengene kan brukes i Membership Rewards Shop, American Express sin egne nettbutikk, eller så kan man overføre poengene til en av American Express sine mange partnere, som for eksempel:

 • SAS Eurobonus poeng
 • Finnair
 • British Airways
 • Thai Airways
 • Hilton Hotels ... og mange flere

På grunn av alle samarbeidsavtalene er Membership Rewards svært fleksible poeng. Poengene går ikke ut på dato og kan bli brukt over hele verden, i en rekke selskaper.

For eksempel kan man veksle 100 Membership Rewards poeng mot 20 SAS Eurobonus poeng. Ved å bruke American Express Platinum Card som betalingskort vil altså inntjeningen på dette kredittkortet tilsvare 20 Eurobonuspoeng for hver 100 kroner brukt. Dette er like høy poenginntjening som man får på SAS Eurobonus sitt beste kort, SAS EuroBonus AmEx Platinum. American Express Platinum Card gir riktig nok heller ingen høyere poeng opptjening enn de andre American Express kortene: American Express Green Card og American Express Gold Card.

Tilgang til flyplasslounger

American Express Platinum Card gir også tilgang til en rekke flyplasslounger rundt om i hele verden. Med American Express Platinum Card følger det med følgende medlemskap:

 • Priority Pass
 • The Centurion Lounge
 • Delta Sky Club

I alt utgjør dette over 1000 flyplasslounger i over 100 land. Er det ledig kapasitet får du også medbringe gjester.

Utvide reise- og avbestillingsforsikring inkludert

American Express Platinum Card inkluderer en utvidet reiseforsikring som har betydelig bedre dekning og dekningssummer enn andre ordinære reise- og avbestillingsforsikringene som ofte følger med kredittkort.

 • Utvidet reise- og avbestillingsforsikring
 • 0,- varekjøp i utlandet
 • 1,00% + 35,- minibankuttak i utlandet

American Express Platinum Card har dyre gebyrer for uttak av minibanker i utlandet. Dersom du skal utenlands og ønsker å unngå dyre uttaksgebyrer kan det være smart å vurdere et kredittkort som er gratis å bruke i utlandet, som for eksempel kredittkortet til Bank Norwegian som er helt gratis å bruke i utlandet

Veldig eksklusivt og veldig dyrt kredittkort

For å få lov til å bli innehaver av American Express Gold må man ha minimum 1 million i inntekt eller 2 millioner i plasserbar formue. I tillegg til svært høye søknadskrav koster American Express Platinum Card hele 5 000,- per år.

Begrenset bruksmuligheter med American Express i Norge

I Norge er det dessverre ikke like vanlig at butikker og brukersteder aksepterer American Express som for eksempel Visa og MasterCard. Dersom du ønsker et mer anvendelig kredittkort vil du finne mange gode alternative kredittkort i vår omfattende sammenligning av kredittkort.

Eksempelrente: Nominell rente 18%, effektiv rente 23,1%, lånebeløp 15 000, nedbetalingstid 12 måneder, kostnad: 1 942, totalt: 16 942

American Express Platinum Card omtaler og erfaringer
3,1/5
Middels
Kundetilfredshet
Middels
Kundeservice
Middels
Fordeler
Middels
16
av 74 innen
kredittkort
56%
anbefaler
American Express Platinum Card
Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
"Mange fordeler, men håpløs kundeservice"

Mange fordeler, men håpløs kundeservice. At det i 2021 ikke skal være mulig å sende en epost til kundeservice, er for dårlig. Alltid hyggelige svensker på telefon. Man skal ha råd til å ha kortet, og utnytte fordelene.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
"Bare gode erfaringer med AMEX PLATINIUM."

Loungene i Bangkok og Saigon var helt konge.Kundeservice veldig hjelpsom.Mange gode fordeler.Totalt sett:Toppers.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
Har byttet selskap
"Elendig kundeservice"
3 syns denne omtalen er nyttig

Kortet i seg selv er greit, men American Express tilbyr helt elendig kundeservice. Ved gjentatte anledninger har det vært umulig å komme gjennom til kundeservice per telefon, og flere ganger har jeg fått beskjed om å ringe tilbake da de har problemer med systemet. De tillater ikke kontakt på annet vis, eksempelvis per e-post eller sosiale medier. Har kastet bort nok tid på dette og har derfor sagt opp kortet. To uker etterpå har jeg fremdeles ikke fått utbetalt mitt tilgodehavende. Dyrt og dårlig.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
"Superb"

Begynner å bli flere brukersteder, ikke vært borti kundeservice som ler av meg enda eller at de bare har stengt kortet mitt, de har heller ringt meg ved mistenkelig kortbruk. Kunne gjerne vært flere goder ved å ha dette kortet.

Ole J. U
Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
"Bra,men enda bedre med Sas premium. Billigere og gir bedre valtua(poeng) om man reiser mye"

Topp kundeservice,men har dessverre innskrenket åpningstidene.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
Har byttet selskap
"Aldri bli kunde av American Express"
5 syns denne omtalen er nyttig

Første gang jeg har opplevd at et finansselskap håner kundene sine og har frekke kundeservice medarbeidere som unnlater og svare på helt enkle spørsmål. Vær klar over at de kan, sperre kortet når de måtte ville, selv om du aldri har vært forsinket med en innbetaling. De ber da om og få utlevert kontoutskriften fra din hovedbank for de siste tre måneder, samt arbeidskontrakt, og de tre siste lønnslippene dine. De har ikke anledning ifølge norsk lov til å kreve kontoutskrift da dette er i strid personopplysningloven. Jeg har faktureringskort fra Eurocard, og har aldri opplevd noe lignende fra dem. Aldri bli kunde av American Express.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
Har byttet selskap
"Få brukersteder, dårlig kundeservice hos AE!"
7 syns denne omtalen er nyttig

Kortet kom aldri frem gjennom posten, men etter to måneder gikk dem med på å sende det med DHL Express da kom det. De har ansatte på kundesenteret som ler, av deg på telefon, når du prater med dem. Hvis du vil ha et kort, skaff deg heller Eurocard, ikke søk om AmEx.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Fordeler
Søknadsprosess
"Imponert, men kan ble enda bedre."
5 syns denne omtalen er nyttig

Har hatt Amex Platinum en liten stund nå og er veldig fornøyd. Jeg har kortet direkte gjennom Amex. Synes det er for stor forskjell mellom «godene» her i det kalde nord kontra det som tilbys i de større markedene. Vi kan godt få samme tilbudene. Har hørt mange som sier amex er nesten umulig å bruke her til lands, noe som ikke er korrekt. Ja, det er ikke like utbredt som noen av de andre, men dette kortet er adskillig mer ekslusivt enn de andre. Opplever at det ikke er noe problem å bruke kortet og folk legger merke til det når du drar det frem. Som «reisekort» er det antakelig det beste på markedet. Skuffet over de norske hjemmesidene til amex, der har de mye å hente. Anbefaler dette kortet til alle som kan få det, til tross for den høye årsavgiften.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR