Meny

Hva er eSIM? Se hvorfor det lønner seg med eSIM

OPPDATERT ONSDAG 31. AUGUST 2022

Nye løsninger skal gjøre det billigere å bruke mobilabonnementene, men også enklere å bytte mobiloperatør. Bytt.no forklarer hva et eSIM er

Enklere bytter, og billigere pris med eSIM! Sammenlign mobilabonnementene på Bytt.no for å finne det billigste eSIM-abonnementet
Enklere bytter, og billigere pris med eSIM! Sammenlign mobilabonnementene på Bytt.no for å finne det billigste eSIM-abonnementet

Hva er eSIM

eSIM er et innebygd, elektronisk SIM-kort i din mobiltelefon eller i smartklokken din. eSIM er ment for å erstatte det tradisjonelle SIM-kortet vi har brukt de siste 20-30 årene, og gjør at du slepper å bestille nytt SIM-kort hver gang du bytter mobiloperatør.

eSIM gjør det mulig for deg å koble opp ulike enheter, som for eksempel smartklokker eller nettbrett opp til mobilnettet, uavhengig av hvor du har gjenglemt telefonen. Med eSIM kan du altså sende SMS eller besvare anrop direkte på klokken uten å være koblet til mobilen via Bluetooth

På utkikk etter det beste og det billigste mobilabonnementet? Med over 9000 kundeerfaringer på mobilabonnement så har det norske folk kåret det beste mobilabonnementet. Se hvilket selskap som har det beste mobilabonnementet her.

Hvorfor velge et abonnement med eSIM?

Når man har et eSIM og i tillegg betaler regningene sine elektronisk, så har en mobiloperatør veldig få kostnader på deg og ditt abonnement. Dette gjør at mobiloperatørene kan sette en lavere pris på mobilabonnementet.

I tillegg til en lavere pris på mobilabonnementet så kan du også mye enklere bytte mobiloperatører med et eSIM. Vanligvis så tar det et par uker før du får oppstart i ditt nye mobilselskap med et vanlig SIM-kort, mens med eSIM så kan operatørbytte skje på noen få minutter.

Betal med bankkortet

For at mobilabonnementene skal bli så billige som mulig så er det også vanlig at man ikke får tilsendt fakturaer på abonnementet, men heller betaler med ditt vanlige bankkort.

På denne måten sparer man miljøet, selskapet sparer penger i form av mindre administrative arbeidsoppgaver, og du som privatperson kan spare penger på å bytte til et slikt billig abonnement.

Sammenlign ditt mobilabonnement opp mot de norske mobilabonnementene i våre sammenligningslister her

Vær obs på bindingstider. Vi har ikke sett at eSIM-mobiloperatører har bindingstider enda, men når det etterhvert blir såpass lett å bytte mobiloperatør, så kan det fort komme bindingstider på abonnementene. 

Dette er fordelene med et eSIM abonnement:

 • Enkelt å bytte mobiloperatør
  Med helelektroniske løsninger, og et SIM-kort som allerede er integrert i telefonen gjør at man enkelt kan bytte operatør uten å måtte bytte et fysisk SIM-kort
 • Billigere, og mer elektroniske løsninger
  Med dedikerte eSIM abonnementer vil man også få en redusert månedskostnad på abonnementet da det krever mindre administrasjon på ditt kundeforhold når du har et eSIM abonnement
 • Støtte beskyttelse hvis mobilen blir stjelt
  Med et eSIM aktivert i din telefon kan man enkelt fjernstyre mobilen, og deaktivere den fullstendig dersom den blir stjelt, som gjør at telefonen blir nærmest ubrukelig for den som stjal den. 
 • Støtte for flere abonnementer og telefonnumre
  Dersom du skal til utlandet, eller om du for eksempel har en jobbtelefon og en privattelefon, kan du enkelt opprette 'ferieabonnementer' eller bedriftsabonnementer på samme telefon som ditt nåværende abonnement er. 
 • Mer miljøvennlig
  Når mobiloperatørene ikke lengre trenger å produsere fysiske SIM-kort vil dette også resultere i mindre uthenting av resurser, og er mindre miljøskadelig.

BankID på mobil med eSIM

eSIM har dessverre ikke støtte for bankID på mobil, men det har nå kommet en app som skal være et alternativ til mobilabonnementer med eSIM. BankID på mobil fungerer kun ved fysiske SIM-kort-abonnementer, og man trenger da altså en app som heter: BankID-APP hvis man har et eSIM

Les mer om hvordan man får BankID på mobil her

14707 mobilkunder har kåret Norges beste eSIM abonnement

Usikker på hvilket eSIM abonnement som er det beste? Bytt.no har, sammen med hele 14707 verifiserte brukeromtaler kåret Norges beste eSIM abonnement.

Vi kombinerer pris, abonnementsvilkår, bindingstid, EU/EØS og en hel rekke andre viktige punkter ved et mobilabonnement sammen med 14707 erfaringer fra mobilkundene, og finner til slutt ut hvilken mobiloperatør som har det beste eSIM abonnementet.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR