Meny

Mobilabonnement for barn og unge

Norges beste og billigste mobilabonnement for barn og unge i september 2020

SkymobilGudbrandsdal Energi MobilFjordkraft Mobil har de billigste mobilabonnementene til barn og unge i september

OPPDATERT onsdag 23. september 2020

Mobilabonnement til barn og unge er noe de fleste mobiloperatører tilbyr, og med over 188 mobilabonnement på markedet kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Bytt.no gir deg en rask oversikt over hva som er viktig når du skal anskaffe et mobilabonnement til barn og unge.

Mobilabonnement for barn og unge
MOBILABONNEMENT FOR BARN OG UNGE: Overforbruk er den største faren når barn og unge får sin egen mobil. Heldigvis finnes det egne mobilabonnement som enkelt kan sette en stopper for dette.
Det finnes en rekke forskjellige mobilabonnement på markedet som er spesiallaget for barn og unge. Vår oversikt hensyntar mobilabonnement som har en øvre aldersgrense, da disse mobilabonnemente som regel inneholder tjenester og funsjoner som er rettet mot barn og unge.

Hva er et mobilabonnement for barn og unge?

På det norske markedet finnes det per onsdag 23. september 2020 188 mobilabonnement og et knippe av disse mobilabonnementene markedføres og rettes mot barn og unge. Stort sett så er forskjellen på et mobilabonnement for barn og et "ordinært" mobilabonnement at de kommer forhåndsinstillt med funksjonalitet man uansett kan aktivere hos de fleste mobiloperatører. Så dersom du ønsker å legge inn litt ekstrainnsats selv så kan du fint velge et ordinært mobilabonnement til barn og unge.


Dette inneholder de fleste mobilabonnementene for barn

Majoriteten av mobilabonnement som er tilpasset barn og unge har en del fellestrekk. Det viktigste er nok for de fleste kostnadskontroll. De fleste barneabonnement kommer automatisk med dette, slik at poden ikke kan bestille mer data på egenhånd, eller at dette skjer automatisk. Deretter har man tilleggsfunksjonaliteter som er spesielt nyttige for barneabonnement, som f.eks sperrelister for nummer (også markedsført som mobbelister), bistad ved tyveri osv.

Som nevnt så er dette funskjonalitet de fleste mobiloperatører tilbyr via app eller nettside på sine ordinære mobilabonnement, men forskjellen på ordinære og barneabonnement er stort sett at du må selv aktivere tjenestene.


Forskjell på juridisk eier og "bruker"

Dersom du skal skaffe et mobilabonnement til et barn under 18 år så er det du som må stå som juridisk eier, men hos de fleste mobiloperatører kan du oppgi hvem som bruker mobilabonnementet. Det er en viktig distinksjon da det kun er juridisk eier av mobilabonnement som kan gjøre større endringer på mobilabonnement og kanskje viktigst; kjøpe mer data.

Innholdsleverandører har nemlig en plikt til å sørge for at innholdet egner seg til barn, og at bruker er gammel nok. Dersom barnet er oppført som bruker av mobilabonnementet så stiller man dermed sterkere i en eventuell tvist.


Tips til mobilabonnement for barn og unge

Her er et par nyttige tips til deg før du bestiller et mobilabonnement til barn og unge:

 • Juridisk eier og bruker
  Registrer mobilabonnement på deg som juridisk eier, men oppgi hvem som faktisk bruker mobilabonnementet
 • Sperr for dyre tjenester
  Hvis mobilabonnementet ikke allerede kommer med denne sperringen aktivert så er det noe av det første du bør aktivere. Da sperres alt av tjenestenummere som 815- nummer, som ofte koster 10-50 kroner pr. minutt / pr. SMS.
 • Datakontroll/kostnadskontroll
  Hvis mobilabonnementet ikke allerede har dette forhåndsaktivert så er det noe du bør slå på. De forskjellige operatørene har forskjellige rutiner når mobildata er brukt opp (noen struper hastigheten mens andre stopper tvert), men du slipper iallefall å betale for dyrt overforbruk.
 • Reservasjoner
  Det kan også være nyttig å registrere mobilnummeret i reservasjonsregisteret i Brønnøysund og mot oppføring i telefonkatalogen gjennom mobilleverandøren din.
 • Vurder mobilt bredbånd
  Dersom hele familien er samlet på steder der det ikke finnes WiFi så kan du vurdere et mobilt bredbånd.

3,7/5
Barn 1 GB fra Skymobil
99 kr/mnd

Mobilabonnement for barn & unge med lite dataforbruk

Det billigste mobilabonnementet for barn og unge som passer for "lite bruk" er så langt i september 2020 et 1 GB abonnement (Barn 1 GB) fra Skymobil til 99 kr/mnd

Av 188 mobilabonnement har Skymobil pr. september 2020 det billigste 1 GB mobilabonnementet som egner seg til barn og unge. Ettersom mobilabonnementet "Barn 1 GB" kun har 1 GB data så forsvinner dette fort, så husk å begrense bruk der du kan og påse at WiFi er tilkoblet hvor det er tilgjengelig.

Skymobil opererer på Telenor sitt mobilnett. Barn 1 GB fra Skymobil inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS samt 1 GB data til bruk i Norge og i EU/EØS. Abonnementet er spesialtilpasset for barn ved at det inkluderer Datakontroll og er sperret for dyre tilleggstjenester. Barn 1GB tilbys kun til barn under 13 år. Hvis du vurderer å bytte til Skymobil så anbefaler vi deg å lese hva 24 andre mener om selskapet, kundeservice og dekning.

Pupulære mobilabonnement for barn og unge med lite dataforbruk

Dette er de 5 billigste mobilabonnementene på markedet for barn og unge som passer for lite databruk. Oppdatert 23.09.2020.

Barn 1 GB
Fri tale, SMS og MMS
24 omtaler
1 GB
pr. mnd
99 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Barn 1 GB
Fri tale, SMS og MMS
258 omtaler
1 GB
pr. mnd
119 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
1 GB Ung
Fri tale, SMS og MMS
117 omtaler
1 GB
pr. mnd
119 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Leve UNG 1GB
Fri tale, SMS og MMS
21 omtaler
1 GB
pr. mnd
129 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Barn 1 GB
Fri tale, SMS og MMS
363 omtaler
1 GB
pr. mnd
169 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
2,8/5
Leve UNG 5GB fra Gudbrandsdal Energi Mobil
289 kr/mnd

Mobilabonnement for barn & unge med middels dataforbruk

Gudbrandsdal Energi Mobil har med sitt 5 GB mobilabonnement (Leve UNG 5GB) til 289 kr/mnd det billigste mobilabonnementet i september for barn og unge med et middels dataforbruk

Dersom du har behov for litt mer enn 1 GB data hver måned vil et mobilabonnement til barn og unge med 5 til 10 GB være å anbefale. Det gir som regel nok data til enkel video- og musikkavspilling og en del bruk av sosiale medier.


Gudbrandsdal Energi Mobil sitt Leve UNG 5GB gir som navnet tilsier en datapakke på 5 GB hver måned, og er per onsdag 23. september 2020 det billigste 5 GB mobilabonnementet for barn og unge.


Gudbrandsdal Energi Mobil benytter seg av Telenor sitt mobilnett. Mobilabonnementet Leve UNG fra Gudbrandsdal Energi Mobil er et mobilabonnement tilpasset ungdom under 18 år. Mobilabonnementet inkluderer data rollover og fri roaming i EU/EØS. Før du evt. bytter til Gudbrandsdal Energi Mobil så anbefaler vi deg å lese hva 21 andre mener om mobiloperatøren, kundeservicen og dekningen.

Alternative mobilabonnement til barn og unge med middels dataforbruk

Topp 5 billigste mobilabonnement på markedet med minimum 5 GB til barn og unge. Oppdatert 23.09.2020.

Leve UNG 5GB
Fri tale, SMS og MMS
21 omtaler
5 GB
pr. mnd
289 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
8 GB Ung
Fri tale, SMS og MMS
117 omtaler
8 GB
pr. mnd
299 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ung 6 GB
Fri tale, SMS og MMS
363 omtaler
6 GB
pr. mnd
329 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
15 GB Ung
Fri tale, SMS og MMS
117 omtaler
15 GB
pr. mnd
349 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Yng 6 GB
Fri tale, SMS og MMS
275 omtaler
6 GB
pr. mnd
349 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
3,1/5
15 GB Ung fra Fjordkraft Mobil
349 kr/mnd

Mobilabonnement for barn & unge med mye dataforbruk

"15 GB Ung" er med sin 15 GB datapakke til kun 349 kr pr. måned det billigste mobilabonnementet til barn og unge med mye dataforbruk så langt i september 2020

Hvis brukeren av mobilabonnementet behov for mye data (15+ GB) så er 15 GB mobilabonnementet det billigste på markedet. Med 15 GB data kan man hver måned se timesvis med video fra f.eks YouTube og høre på hundrevis av timer med musikk fra f.eks Spotify.

Fjordkraft Mobil benytter seg av Telenor sitt mobilnett. 15 GB Ung er for alle under 30 år. Det kreves ikke at du har strømavtale i Fjordkraft for å få dette abonnementet. Mobilabonnementet inkluderer 15 GB data, fri bruk av tale, SMS og MMS i Norge og EU/EØS. I tillegg til dette er Data Rollover, Fri fart og Wi-Fi tale. Mobilabonnementet har ingen bindingstid. Før du bestiller 15 GB Ung fra Fjordkraft Mobil så bør du lese hva 117 andre mener om mobiloperatøren, kundeservicen og dekningen.

Mobilabonnement for barn og unge med mye dataforbruk

Norges billigste mobilabonnement for barn og unge med minimum 10 GB datapakke Oppdatert 23.09.2020.

15 GB Ung
Fri tale, SMS og MMS
117 omtaler
15 GB
pr. mnd
349 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ung 12 GB
Fri tale, SMS og MMS
363 omtaler
12 GB
pr. mnd
429 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Yng 12 GB
Fri tale, SMS og MMS
275 omtaler
12 GB
pr. mnd
449 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
U18 12 GB
Fri tale, SMS og MMS
275 omtaler
12 GB
pr. mnd
449 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Yng Next Normal 10 Mbit/s
Fri tale, SMS og MMS
275 omtaler
1000 GB
pr. mnd
499 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer

HVOR MYE KAN DU SPARE?

Visste du at en familie enkelt kan spare inntil 5 000 kr årlig ved å bytte mobilabonnementene til en billigere mobiloperatør?

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Vi sammenligner alle 188 mobilabonnement fra alle 16 mobiloperatører og kombinerer dette med tusenvis av verifiserte omtaler om operatørene og abonnementene. Se oversikten over alle mobilabonnement på markedet eller prøv vår kalkulator som finner de beste og billigste mobilabonnementene for deg.

RELATERTE OMTALER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR