Meny

Bytt.no forklarer hva en AMS-måler er

OPPDATERT MANDAG 27. FEBRUAR 2023

Strømmålerne har gjennomgått en enorm utvikling de siste årene, og nå kan også forbrukerne overvåke sitt eget strømforbruk.

De fleste boliger har fått installert en AMS-måler de siste årene, men hva gjør en AMS-måler og hvilke fordeler gir dette.
De fleste boliger har fått installert en AMS-måler de siste årene, men hva gjør en AMS-måler og hvilke fordeler gir dette.

Hva er en AMS måler

En AMS måler, eller «avanserte måle- og styringssystemer», er de nye og avanserte strømmålerene som automatisk overvåker og rapporterer ditt strømforbruk.

De fleste husstander i Norge har fått montert en antenne på sin strømboks, som sender informasjon videre til nettleverandøren din om hvor mye strøm du bruker, og til hvilket klokkeslett du bruker det.

På denne måten slepper forbrukerne å «lese av strømmen» hver måned, og man får også mer nøyaktige strømfakturaer når strømselskapene kan fakturere den nøyaktige timeprisen i steden for en gjennomsnittspris.

Smarte strømmålere

AMS målere åpner også opp for at strømselskaper kan tilby smarte løsninger når det kommer til strømforbruk. Enkelte strømselskaper spesialiserer seg på smarte strømmålere som hjelper deg med å bruke strømmen til riktig tidspunkt.

Her kan du lese mer om hva strømmen koster akkurat nå, og når du burde bruke strømmen for å få så billig faktura som mulig

Med AMS målere kan strømselskaper enkelt utvikle mobilapper som varsler hvis man bruker mye strøm på tidpunkt hvor strømmen er dyr, og andre løsninger som holder regningen lav. Les mer om smarte strømmålere her

Smarte strømleverandører

De fleste strømselskaper kan tilby en mobilapp slik at du kan overvåke strømforbruket ditt, men enkelte selskaper lar deg også styre og administrere alt fra strømforbruket på lampene i drivhuset, til lading av elbiler.

Eksempler på smarte strømleverandører som kundene er spesielt fornøyde med er Tibber og Elekt.

Utforsk mer på Bytt.no

På Bytt.no kan du gjøre mer enn å bare lese om AMS-målere, og vi anbefaler deg at du setter deg godt inn i strømuniverset før du bytter strømavtale.

I tillegg til å kunne sammenligne alle 242 strømavtaler på Bytt.no kan du også lese deg opp blant 13090 erfaringer fra kunder i strømbransjen.

Dersom du trenger hjelp til å finne en ny strømavtale, eller rådgivning og få svar på det du lurer på innenfor strøm så har vi også utviklet en strømrådgivningstjeneste hvor du kan få svar på alt du lurer på innenfor strøm.

Aktuelle tjenester innenfor strøm på Bytt.no

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR