Meny

Se alle fordelene med en smart strømmåler

OPPDATERT MANDAG 27. FEBRUAR 2023

Med smarte strømmålere kan strømselskapene varsle om når strømmen er dyr eller billig. Se hvordan du enkelt kan redusere dine strømregninger.

Se hvilke fordeler en smart strømmåler kan gi deg og dine strømregninger.
Se hvilke fordeler en smart strømmåler kan gi deg og dine strømregninger.

Hva er en smart strømmåler?

En smart strømmåler er i praksis en strømmåler tilkoblet internettet eller andre typer av enheter som kan sende varslinger frem og tilbake mellom din mobiltelefon og din strømmåler. 

De fleste strømmålere i Norge er nå AMS målere som gjør det enkelt for tredjeparter å koble seg inn i din strømmåler for så å gi deg tips til når og hvordan du burde bruke strømmen. 

For at du skal dra full nytte av din AMS måler, og smarte strømmålere, så må du kjøpe en enhet som du kobler på strømmåleren din, for at strømselskapene skal få den dataen de trenger for å hjelpe deg med strømforbruket ditt. 

Les mer om AMS målere og hva det åpner opp for her

Hvordan fungerer en smart strømmåler

En smart strømmåler fungerer på mange forskjellige måter og hver strømleverandør som kan tilby smarte løsninger tilbyr hver sine løsninger.

Felles for smarte strømmålere er at de overvåker strømforbruket ditt, og varsler deg dersom du bruker mye strøm på et tidspunkt hvor strømmen er dyr.

De beste smarte strømmålerne kan også varsle deg i forkant av høye strømpriser, hvor du da kan planlegge dagen litt ut ifra når strømmen er dyr og billig.

Her kan du se når på dagen strømmen er billigst

Hvorfor velge en smart strømmåler

Mange strømselskaper som tilbyr smarte løsninger til overvåking av strømforbruket ditt kan også tilby ekstra produkter slik at du kan gjøre hjemmet ditt smart og elektronisk. 

Hvis man vil kan man kjøpe ekstrautstyr for å koble opp lyspærer, varmepumpe, kaffetrakter, elbilen, varmtvannstanken, TV, varmekabler, panelovner og så og så alt av elektronisk utstyr. 

Når det meste av elektronisk utstyr er koblet opp til WiFi kan du enkelt administrere hvor mye strøm du bruker til enhver tid, og med smarte strømleverandører og strømmålere kan du redusere strømregningen drastisk.

Overvåk strømforbruket på mobilen

De fleste ekstraproduktene strømselskapene selger kan kobles opp i selskapenes mobilapp hvor du der kan se hvilke elementer og enheter som trekker mye strøm. Fra mobilen kan du skru av lysene på gjesterommet hvis du glemte det, eller dobbeltsjekke at komfyren er skrudd av.

Når det er høy etterspørsel på strømmen vil strømmen også være dyr, og da kan du enkelt gå inn og skru av varmekablene i de værste timene, for eksempel.

SE OGSÅ: Få svar på alt du lurer på i Bytt.no sin rådgivningstjeneste for strøm. Strømekspertene vil ta kontakt med deg for å gi deg svar på det du lurer på. Tjenesten er selvsagt helt gratis og uforpliktende, og er ment for at forbrukerne skal kunne få en større og bedre forståelse ovenfor strømmarkedet. 

Nye strømselskaper tar markedet med storm!

Mange strømselskaper spesialiserer seg på slike smarte løsninger hvor hele målet til strømselskapet er at kundene skal kunne forstå seg på strøm, og bruke strømmen riktig. 

Smarte strømleverandører

Smarte strømleverandører tar markedet med storm, og kundene strømmer over til strømselskaper som har smarte strømmålere og mobilapper.

I tider hvor strømmen er dyr, så er det ingen som vil at panelovnene skal stå å fyre for hull hals mens man er på jobb. Men uten smarte strømmålere og strømselskaper så er det vanskelig å følge med på strømprisen til enhver tid.

Smarte strømleverandører varsler deg når strømmen er dyr, når du burde bruke strømmen, og kan til og med også automatisk lade mobiltelefoner, elbiler og annet når strømmen er billigst på dagen.

Eksempler på smarte strømselskaper i Norge er:

(Trykk på selskapene for å se strømselskapets omtalerangering)

Finn en billig strømavtale på Bytt.no

På Bytt.no har vi samlet alle strømavtaler i Norge. All informasjon om priser og vilkår har vi hentet fra Forbrukerrådet, så du kan være trygg på at informasjonen som vises er korrekt. (Alle strømleverandører er forpliktet til å innrapportere sine priser og vilkår)

Strømlisten på Bytt.no er sortert på pris og kundeerfaringer, og viser kun spotprisavtaler med minst 12 måneder prisgaranti. Vi har sortert bort alt av lokkeavtaler, variabelpriser og fastpris. Informasjonen du ser i listen er hentet fra Forbrukerrådet og oppdateres hver time.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR