Meny

Prisgaranti på strøm - Hva betyr prisgaranti?

OPPDATERT TIRSDAG 10. MAI 2022

Hvor lang er prisgarantien på din strømavtale? Det burde du vite! Prisgaranti er kanskje det viktigste elementet når du skal velge en billig strømavtale.

Ikke gjør denne tabben - Mange velger strømavtaler med ingen- eller kort prisgaranti på mellom en til seks måneder.
Ikke gjør denne tabben - Mange velger strømavtaler med ingen- eller kort prisgaranti på mellom en til seks måneder.

En av de vanligste tabbene som folk gjør når de velger strømavtale er å ikke se på prisgarantien. Dersom du velger en strømavtale uten prisgaranti, eller med veldig kort prisgaranti (1-6 mnd) vil du som regel bli flyttet over på en dyrere avtale med en gang prisgarantien er utløpt. 

Hva er prisgaranti?

Prisgarantien sier hvor lenge en strømleverandør forplikter seg til å ikke endre strømprisen. Tidligere trengte ikke strømleverandører å oppgi hvor lenge en avtale varte, men etter endringer i 2020 må alle strømleverandører forplikte seg til en bestemt periode. 

Dersom det er mer enn ett år siden du byttet strømavtale er det en god sjanse for at du kan spare et par tusenlapper i året på å bytte til en billigere strømavtale med lang prisgaranti 

Velg en strømavtale med minst 12 måneder prisgaranti

For at du skal slippe å bytte strømavtale så ofte anbefaler vi at du velger en strømavtale med minst 12 måneder prisgaranti. 

Enkelte leverandører tilbyr rabatterte spotprisavtaler med en eller seks måneder prisgaranti, men i de tilfellene må du huske å bytte strømavtale når prisgarantien utløper - hvis ikke blir du automatisk flyttet til en dyrere strømavtale.

Dette er de billigste avtalene med minst 12 måneder prisgaranti

På Bytt.no har vi samlet alle strømavtaler i Norge. All informasjon om priser og vilkår har vi hentet fra Forbrukerrådet, så du kan være trygg på at informasjonen som vises er korrekt. (Alle strømleverandører er forpliktet til å innrapportere sine priser og vilkår)

Strømlisten på Bytt.no er sortert på pris og kundeerfaringer, og viser kun spotprisavtaler med minst 12 måneder prisgaranti. Vi har sortert bort alt av lokkeavtaler, variabelpriser og fastpris. Informasjonen du ser i listen er hentet fra Forbrukerrådet og oppdateres hver time.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR