Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert september 2023

Blir du lurt av ditt strømselskap?

Nesten halvparten av strømkundene føler seg lurt!

Hvordan så din strømregning ut denne måneden? Over halvparten av strømkundene føler seg lurt av strømselgere, men nå lanserer Bytt.no svaret på pågående selgere

Vår strømrobot analyserer din strømavtale, avdekker juks og avvik, og sammenligner den opp mot markedet for å finne en bedre avtale til deg.
Vår strømrobot analyserer din strømavtale, avdekker juks og avvik, og sammenligner den opp mot markedet for å finne en bedre avtale til deg.

Strømbransjen har opplevd mye press fra Forbrukerrådet den siste tiden, og det med god forståelse. For ikke lenge siden så var spørsmålet om du skulle ha spotprisavtale, eller timespot, men nå sliter vi med å i det hele tatt stole på strømleverandørene våre.

Er strømavtalen din billig?

En av Forbrukerrådets kamp mot strømbransjen er at de ønsker full transparens i strømprisen, og hvor mye penger strømleverandørene tjener på å selge strømmen videre bl.a. Vi har i lengre tider levd i villfaren om at strømprisen vi faktureres, er den prisen som strømmen faktisk koster, men Forbrukerrådet setter spørsmålstegn til det.

Strømleverandørene legger på et påslag på sine strømavtaler, som skal vises på kundenes fakturaer, men noen strømleverandører gjemmer disse påslagene og ekstrakostnadene inn i strømprisen på din faktura.

Dette gjør de slik at kunden ikke skal bli forvirret med massevis av forskjellige tall og punkter på fakturaen, men det har nå vist seg at strømselskapene kan ha hatt en litt annen baktanke ved å forenkle fakturaen.

Reagerer du på en høy strømregning denne måneden? Les mer om hvorfor strømregningen din er høy her.

Blir du lurt?

Vi opplever til stadighet å motta henvendelser fra fortvilte kunder som betaler mer enn nødvendig, og vi har observert noen skeptiske salgstekniker på både telefon og dørsalg. Nettopp derfor har vi utviklet en strømrobot som analyserer din strømavtale og avdekker hull, juks eller om du blir lurt.

Vår strømrobot er direkte koblet opp mot Forbrukerrådet og har full oversikt over alle strømavtalene som finnes i Norge. Dette gjør at vi enkelt kan hente ut din strømavtale, og analysere denne opp mot 15 kriterier som vi mener avdekker juks.

Videre så kan vi enkelt hente ut en billigere strømavtale for deg, slik at du kan spare så mye penger som mulig hvert år. Roboten har, på få uker, analysert over 20 000 strømavtaler, og i snitt så sparer forbrukeren 2 200 kroner i året på å bytte over til den billigste strømavtalen.

Ta gjerne en titt innom strømroboten vår for å se om din strømleverandør jukser på strømregninga di, og sjekk hvor mye du kan spare på å bytte strømleverandør. Testen er uforpliktende, helt gratis og tar kun 1 minutt. Sjekk din besparelse her

Topp 5 billigste spotprisavtaler september 2023

Listen henter ut de billigste spotprisavtalene på markedet med et est. årlig forbruk på 16 000 kWt. (Endre)

Agva Superspot
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
2 089 omtaler
12 mnd
prisgaranti
220 kr
22,92 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer
Vibb
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
239 omtaler
36 mnd
prisgaranti
241 kr
25,09 øre/kWt
Samarbeid
Detaljer
Istad Web Spot
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
10 omtaler
12 mnd
prisgaranti
274 kr
28,59 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer
Få gode tilbud på strøm der du bor
La selskapene konkurrere om å gi deg best pris, og sammenlign gode tilbud på strøm skreddersydd til din bolig!
Få tilbud
Tar kun 2 minutter La selskapene konkurrere
Spotpris
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
6 omtaler
12 mnd
prisgaranti
277 kr
28,84 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer
VEV-Spot
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
1 omtaler
12 mnd
prisgaranti
278 kr
28,91 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer

Strømregningen forklart - Dette må du se etter

Har du fått en forvirrende strømregning? Bytt.no forklarer hvordan strømprisen din er beregnet, og hva du burde se etter på strømregningen.

LES MER

Tre vanlige strømtabber du må unngå i vinter

Strømprisene stiger i takt med at temperaturen på gradestokken kryper nedover. Her er de 3 verste strømtabbene du må være obs på i vinter.

LES MER

Dyre strømpriser? - Se når strømprisen er lavest

Strømprisen kan variere enormt fra time til time, og hvis du bruker strømmen på riktig tidspunkt kan du spare mye penger.

LES MER

FINN DEN BILLIGSTE STRØMMEN MED BYTT.NO

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Vi henter alle strømavtaler direkte fra Forbrukerrådet og kombinerer avtalene med tusenvis av verifiserte brukeromtaler om strømleverandørene. Skriv inn postnummeret ditt så finner vi den billigste strømmen der du bor.

Ditt postnummer:
Sammenlign

Alle strømpriser

Sammenlign alle strømavtaler og tusenvis av omtaler

ALLE STRØMPRISER

Spotpris

Sammenlign alle spotprisavtaler på markedet

STRØMPRIS SPOT

Variabel pris

Sammenlign alle variable prisavtaler på markedet

STRØM VARIABEL PRIS

Fastpris

Sammenlign alle fastprisavtaler på markedet

STRØM FASTPRIS
NYLIG OMTALTE STRØMLEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR