Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert fredag 21. juni

Dette er Bankenes sikringsfond

OPPDATERT TIRSDAG 10. MAI 2022

Når du setter penger inn på en norsk sparekonto så skal du ikke være bekymret over sparepengene dine. De er nemlig godt sikret gjennom Bankenes sikringsfond

Innskudd opp til 2 000 000 NOK sikres gjennom Bankenes sikringsfond. Har du mer sparepenger enn dette, viser vi deg hvordan du sikrer alle pengene dine.
Innskudd opp til 2 000 000 NOK sikres gjennom Bankenes sikringsfond. Har du mer sparepenger enn dette, viser vi deg hvordan du sikrer alle pengene dine.

Bankenes sikringsfond

Bankenes sikringsfond er en frivillig garantiordning som først ble startet i 1921, og har vært obligatorisk for alle Norske banker å være med i siden 1924. Bankene betaler inn årlige bidrag til fondet, og det blir et stort spleiselag mellom de Norske bankene for at dine innskudd skal være sikret. 

Hva er Bankenes sikringsfond

Bankenes sikringsfond er altså en garantiordning som gjør at alle dine bankinnskudd i Norske banker har en garanti om at de ikke vil forsvinne hvis det skulle skje noe uforutsett med banken din. 

Garantien gjelder for bankinnskudd inntil 2 millioner NOK. Dette gjelder per person, per bank. Hvis du f.eks. Har 6 millioner på en sparekonto så er kun 2 millioner av disse sikret. Det er da lurt å spre disse sparepengene over i 3 forskjellige banker, slik at du er sikret for 2 millioner i hver bank. 

Garantien sørger også for at pengene du hadde på konto vil bli tilgjengelig for deg i løpet av 7 virkedager. 

Andre spørsmål angående Bankenes sikringsfond

Dekker garantien opptjente renter?

Ja denne garantiordningen dekker også rentene du har tjent, men renter utover garantibeløpet på 2 millioner går tapt. Du får altså maksimalt utbetalt 2 millioner. 

Hva hvis flere personer eier samme konto?

Dersom det er registrert flere personer som kontoeiere vil hver av dem regnes som en innskuddskunde og er da dekker av innskuddsgarantien med inntil 2 millioner kroner hver. 

Utenlandske banker i Norge

Det er ikke obligatorisk for utenlandske banker med virksomhet i Norge å være med i Bankenes sikringsfond, men innskuddene dine dekkes fremdeles av garantiordningen i bankens hjemland, hvor garantien som oftest dekker innskudd på opp til 100 000 Euro. 

Dersom den utenlandske banken er medlem i Bankenes sikringsfond i tillegg, vil Bankenes sikringsfond utbetale differansen mellom 100 000 Euro og 2 millioner NOK.

Norske banker med etablerte filialer i utlandet. 

Dersom du setter dine sparepenger i en Norsk bank, med etablert virksomhet i utlandet vil garantien dekke innskudd opp til 100 000 euro, uavhengig av om banken har organisert sin utenlandske virksomhet som filial. 

Overføring for privatpersoner

Personkunder logger seg enkelt inn i Bankenes sikringsfonds elektroniske utbetalignsløsning via BankID, hvor du kan overføre sparepengene dine over til en annen sparekonto hvor du står registrert som eier. Bankkunder uten BankID vil få en giro i posten. 

Overføring for bedriftskunder

For bedriftskunder så kan daglige leder eller styreleder logge seg inn via BankID og overføre pengene over til en annen sparekonto hvor selskapet står som eier av kontoen. 

Du kan se mer informasjon om Bankenes sikringsfond på www.bankenessikringsfond.no. Her kan du også enkelt sjekke om banken din er medlem av garantiordningen. 

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR