Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert desember 2023

Norges beste og billigste forbrukslån

Sammenlign 129 forbrukslån fra 96 banker og få det beste og billigste forbrukslånet!

BILLIGSTE FORBRUKSLÅN

Hvem er det egentlig som har det billigste forbrukslånet? Bytt.no har gått i sømmene på 129 forbrukslån og har funnet de billigste lånene i desember 2023

TOPP 5 BILLIGSTE FORBRUKSLÅN
NYHET!

USIKKER? FÅ HJELP HER

Bytt.no's lånerobot sammenligner alle 129 forbrukslån for deg på 1 minutt og finner det beste og billigste forbrukslånet

LÅNEROBOT

BESTE FORBRUKSLÅN

Les hva 970 forbrukslånkunder mener om sine lån og finn det beste forbrukslånet i desember 2023

TOPP 5 BESTE FORBRUKSLÅN

Norges billigste forbrukslån fredag 8. desember 2023

Topp 5 billigste forbrukslån. Forbrukslån på 140 000 kr med 5 år nedbet. tid. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Valg
📢 Fremhevet
La bankene kjempe om deg!
Søk hos 25 banker med én søknad
Gratis og uforpliktende
Hjelper alle søkere
Eksempelrente: Nominell rente 9,31%, Effektiv rente 10,79% lånebeløp 140 000, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 38 536, totalt: 178 536.
30 omtaler
10,94%
eff. rente
2 986 kr
kost/mnd
Annonse
Detaljer
Grønt lån
Eksempelrente: Nominell rente 7,49 %, Effektiv rente 8,06 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 28 279 kr, totalt: 168 279 kr
102 omtaler
8,06%
eff. rente
2 805 kr
kost/mnd
Samarbeid
Detaljer
Forbrukslån
Eksempelrente: Nominell rente 8,90 %, Effektiv rente 10,37 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 36 963 kr, totalt: 176 963 kr
11 omtaler
10,37%
eff. rente
2 949 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 8,90 %, Effektiv rente 10,37 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 36 963 kr, totalt: 176 963 kr
11 omtaler
10,37%
eff. rente
2 949 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Usikker? Få hjelp her
Bytt.no’s lånerobot finner de billigste lånene på markedet på 1 minutt.
Sammenlign lån
Tar kun 1 minutt Helt uforpliktende
Forbrukslån
Eksempelrente: Nominell rente 10,47 %, Effektiv rente 10,99 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 40 432 kr, totalt: 180 432 kr
916 omtaler
10,99%
eff. rente
3 007 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Usikret rammelån
Eksempelrente: Nominell rente 10,99 %, Effektiv rente 11,56 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 594 kr, totalt: 182 594 kr
102 omtaler
11,56%
eff. rente
3 043 kr
kost/mnd
Samarbeid
Detaljer

Norges best omtalte forbrukslån desember 2023

Velg en bank andre forbrukslånkunder er fornøyde med.
Basert på 970 omtaler om forbrukslån så er dette bankene lånekundene er mest fornøyde med.

SIER BANKEN NEI TIL REFINANSIERING?

Svært mange får nei fra banken når man prøver å refinansiere forbrukslån, enten man ønsker å samle gjelden inn i boliglån eller bare vil samle gjeld på étt sted. Heldigvis finnes det alternativer.

Man bør alltid refinansiere dyre lån inn i boliglån dersom man kan, men den muligheten er det ikke alle som har. Det finnes flere banker på markedet som spesialiserer seg på kunder vanlige banker vanligvis sier nei til.

Norges største oversikt over alle forbrukslån

OPPDATERT TIRSDAG 12. SEPTEMBER 2023

Med godt over 150 forbrukslån tilgjengelig på det norske markedet så kan det være vanskelig å finne det beste. Bytt.no viser deg hvordan du går frem.

FORBRUKSLÅN: Hos Bytt.no sammenligner du raskt og enkelt hele markedet og det er enkelt å finne lånene du kanskje bør unngå
FORBRUKSLÅN: Hos Bytt.no sammenligner du raskt og enkelt hele markedet og det er enkelt å finne lånene du kanskje bør unngå

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste innen personlig økonomi og daglig gjennomgår og sammenligner våre systemer alle 129 forbrukslån i Norge, fordelt på over 113 banker.

Enten om du vil søke om et nytt forbrukslån eller om du ønsker å refinansiere dyre og gamle forbrukslån så veileder Bytt.no deg gjennom jungelen av banker og forbrukslån.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et mindre lån på opptil 500 000 kroner man kan søke om uten å stille verdisaker eller eiendeler til sikkerhet, og som ofte brukes på oppussing eller refinansiering.

Det er vanlig at man stiller eiendeler, som bil, båt eller bolig til sikkerhet når man tar opp et lån, men et forbrukslån er fritatt for dette kravet.

Andre lån som bil- og boliglån kan kun brukes på bil eller bolig men et forbrukslån er i korte trekk et lån man kan brukes på hva som helst.

Til gjengjeld for at forbrukslån er fritatt for kravet om sikkerhet og pant, så kommer forbrukslånene med en god del høyere rente enn lån med sikkerhet. Vanligvis ligger forbrukslånene på rundt 7-15%.

Bankene vil likevel kunne velge å avslå søknaden dersom lånetakeren nærmer seg det maksimale gjeldstaket, men i disse tilfellene kan man heller vurdere å skaffe seg et refinansieringslån.

Her kan du lese alt du trenger å vite om refinansiering og hvorfor et slikt lån kan være lurt

Når bør man ta et forbrukslån?

Et forbrukslån er vanskelig å anbefale uten å vite den gitte personens situasjon, og når og om man burde ta et forbrukslån kommer helt ann på økonomien og hva man skal bruke forbrukslånet til.

Et forbrukslån kan være lurt i situasjoner der man ønsker å frigjøre økonomi, hvor man kan bruke et forbrukslån til å nedbetale dyre nedbetalingsplaner, eller annen gjeld med høyere renter som for eksempel kredittkort.

Et forbrukslån kan også være lurt der hvor man ønsker å øke eller tilrettelegge for livskvaliteten, eller øke boligens verdi, som for eksempel oppussing eller kjøp av bil nummer 2.

Med andre ord så kan det være lurt med et forbrukslån i situasjoner hvor du selv får noe igjen for det. Et forbrukslån har en høy rente, så for at du skal få noe mer ut av det enn bare gjeld, så burde man være sikker på at man bruker et forbrukslån riktig.

Har du kredittgjeld? Se hvor mye du kan spare hver måned med å bytte ut kredittgjeld med et forbrukslån i Bytt.no sin kredittgjeldkalkulator her

Hva kan man bruke et forbrukslån til

Et forbrukslån kan brukes til det meste, så lenge det nedbetales. Bankene stiller ingen krav til hva pengene brukes til, men de vil fortsette å sende ut fakturaer uavhengig av din livssituasjon, helt til gjelden er nedbetalt.

Det er derfor veldig viktig å være forsiktig med forbrukslånene, og ikke pådra seg for mye gjeld, og være sikker på at man bruker pengene smart. 

Nedenfor har vi listet opp noen formål forbrukslån passer til, og viser situasjoner hvor forbrukslån kan være et fornuftig valg. 

Slik finner du Norges beste forbrukslån

Med over 129 forbrukslån på det norske markedet så kan det være vanskelig å vite hvilket forbrukslån man skal velge. Billige forbrukslån kan være vel så gode som de litt dyrere bankene, men man må alltid lese vilkårene nøye.

For å finne det beste forbrukslånet i Norge er det viktig at man undersøker hva bankenes kunder selv sier om banken og forbrukslånene, og ikke bare går etter hva bankene markedsfører.

Bytt.no har innhentet over 9112 omtaler og tilbakemeldinger fra bankkundene her i Norge, hvor 970 av disse deler sine erfaringer med bankenes forbrukslån.

Ved å sette seg inn i bankenes tilbakemeldinger vil man raskt kunne danne seg et bilde av hvordan bankene opererer, og hvilke banken man burde styre unna.

Les blant alle 9112 verifiserte brukeromtaler innenfor bank her

Kåring av Norges beste forbrukslån

Med 9112 tilbakemeldinger fra norske bankkunder, og lånerenter og vilkår hentet direkte fra Finansportalen.no som oppdateres hver time, har Bytt.no og bankkundene i Norge kåret frem banken som tilbyr forbrukslånet kundene er mest fornøyde med.

Slik finner du Norges billigste forbrukslån

I Bytt.no sine sammenligningslister for forbrukslån kan man sortere listene på lavest månedlige utgifter, og kan fort navigere seg frem til Norges billigste forbrukslån. 

Men husk her at lånerenten settes individuelt, og lånerenten som blir presentert er veiledende. Dette gjør at man må holde tunga rett i munnen, og sjekke oppgitt lånerente helt frem til kontrakten er signert. 

Oversikt over Norges billigste forbrukslån

Bytt.no har samlet sammen de billigste forbrukslånene i Norge i en felles oversikt, slik at man enkelt kan navigere gjennom de billige alternativene.

I senere tid har det kommer flere og flere banker i Norge, og med hele 113 tilgjengelige banker har konkurransen blir tyngre for bankene. Dette gjør at selv billige forbrukslån tilbys av store og ellers dyre banker.

RELATERTE OMTALER INNEN KREDITTBANK
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR