Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 21. juli

Refinansiering av boliglån

Norges beste og billigste banker til refinansiering av boliglån. Hva ønsker du å gjøre med boliglånet ditt?

REFINANSIER BOLIGLÅN:

NORGES BESTE BANK

Bytt.no mottar årlig tusenvis av omtaler fra norske bankkunder. Se hvilken bank kundene er mest fornøyde med

NORGES BESTE BANK

BYTT TIL ET RAMMELÅN

Hvis du bytter ut boliglånet ditt med et rammelån får du full fleksibilitet til å bruke pengene på hva du vil

LES MER OM RAMMELÅN

BLI KVITT KREDITTKORTGJELD

Har du kredittkortgjeld? Da må du prøve vår kalkulator som viser deg hvor mye du kan spare på å refinansiere

SE DIN BESPARELSE

Topp 5 billigste boliglån for refinansiering søndag 21. juli 2024

Ønsker du å øke boliglånet ditt eller bake inn dyr gjeld? Da kan det samtidig lønne seg å bytte bank. Her er Norges beste og billigste boliglån til refinansiering søndag 21. juli 2024.

Boliglån på 3 000 000 kr med en boligverdi på 5 000 000 kr (60% belåningsgrad), nedbet. tid 25 år, 45 år alder. (Endre)

Boliglån 60%
Eksempelrente: Nominell rente 5,32 %, Effektiv rente 5,45 %, lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 430 462 kr, totalt: 5 430 462 kr
1 516 omtaler
5,45%
eff. rente
18 102 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Small - Belåningsgrad innenfor 60 %
Eksempelrente: Nominell rente 5,40 %, Effektiv rente 5,54 %, lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 473 169 kr, totalt: 5 473 169 kr
1 omtaler
5,54%
eff. rente
18 244 kr
kost/mnd
Samarbeid
Detaljer
Boliglån 60%
Eksempelrente: Nominell rente 5,44 %, Effektiv rente 5,58 %, lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 494 585 kr, totalt: 5 494 585 kr
254 omtaler
5,58%
eff. rente
18 315 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Refinansier gjeld i boliglånet
Samle lån i boliglån. Få personlige tilbud tilpasset din situasjon fra flere banker
Eksempelrente: Eff. rente 7,67 %, lånebeløp 2 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 379 341 kr, totalt: 4 379 341 kr
Få tilbud
Få personlig tilbud Samle gjeld
Boliglån 60%
Eksempelrente: Nominell rente 5,44 %, Effektiv rente 5,58 %, lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 494 585 kr, totalt: 5 494 585 kr
161 omtaler
5,58%
eff. rente
18 315 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Boliglån inntil 75 %
Eksempelrente: Nominell rente 5,48 %, Effektiv rente 5,64 %, lånebeløp 3 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 528 043 kr, totalt: 5 528 043 kr
5 omtaler
5,64%
eff. rente
18 427 kr
kost/mnd
Samarbeid
Detaljer

Sier banken nei til refinansiering?

Svært mange får nei fra banken når man prøver å refinansiere boliglånet, enten man ønsker å kvitte seg med forbrukslån eller vil bake inn dyr kredittgjeld. Heldigvis finnes det alternativer.

Man bør alltid refinansiere dyre lån inn i boliglån dersom man kan, men den muligheten er det ikke alle som har. Det finnes flere banker på markedet som spesialiserer seg på kunder vanlige banker vanligvis sier nei til.

Refinansier ditt boliglån til Norges beste bank

OPPDATERT TORSDAG 17. FEBRUAR 2022

Det som før var tabu og slit, er nå blitt enkelt og noe alle banker anbefaler. Refinansiering av boliglånet betyr enkelt og greit «å bytte boliglån»

PÅ TIDE Å REFINANSIERE? Har du ikke sjekket lånevilkårene dine i det siste kan det lønne seg å refinansiere boliglånet ditt over til en annen bank.
PÅ TIDE Å REFINANSIERE? Har du ikke sjekket lånevilkårene dine i det siste kan det lønne seg å refinansiere boliglånet ditt over til en annen bank.
Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste innen personlig økonomi og vi jobber for å gi deg en helt oppdatert oversikt over de beste og billigste bankene hvor du kan refinansiere boliglånet. Enten du ønsker å samle flere smålån, drømmer om penger til å pusse opp eller totalrenovere, eller kanskje ønsker å hjelpe barn eller barnebarn i gang på boligmarkedet, så har vi oversiktene og lånene(oppdateres en gang i timen). Hos Bytt.no finner du enkelt de beste lånene og bankene for deg, basert på renter, vilkår og flere tusen omtaler fra norske bankkunder.

Hva vil det si å refinansiere boliglånet?

Enten du er helt fersk på boligmarkedet eller om du holder på å kjøpe en utleiebolig så har du nok hørt om å refinansiere. Men hva betyr det å refinansiere boliglånet?

Refinansiering av boliglån betyr at man gjør en større endring på boliglånet. Hvis boliglånet økes eller kombineres med flere smålån så refinansierer man boliglånet.

Det kan jo fort høres ut som om at den månedlige kostnaden kommer til å øke hvis man øker låneverdien, men det er ikke nødvendigvis alltid slik.

Motivasjonen bak refinansieringen kan være så mangt, men de vanligste grunnene pleier å være hvis man pusser opp og vil samle oppussingslånet sammen med boliglånet, hvis man har mange smålån og ønsker å ‘samle’ alt på étt månedelig trekk eller hvis man ønsker å stille med et innskudd til barnas eventyrlige reise på boligmarkedet.

Lenge siden du sjekket boliglånet ditt?

Hvis man spoler tilbake til første gang du selv skulle inn på boligmarkedet så gikk du sannsynligvis litt i dybden på hvilken bank som hadde best vilkår, men også lavest rente. Du fant kanskje en veldig god bank som hadde spesialisert sine tilbud etter dine behov, som gir deg en trygghet på at du ikke kommer til å overbetale på renta i de neste 360 månedene. Men mye har nok skjedd siden den gang.

Nå kan man enkelt sammenligne alle boliglån i Norge og sannsynligheten for at én av disse avtalene er billigere enn din låneavtale er definitivt til stede.

Hvem kan refinansiere?

Det er dessverre ikke alle som kan refinansiere boliglånet sitt, men det skader aldri å sjekke i tilfelle du oppfyller kriteriene eller om banken kanskje er litt ekstra behjelpelige. Her kommer det en oversikt over hvem som kan refinansiere.

For å refinansiere må du oppfylle ett eller flere av følgende kriterier:

Den totale lånesummen kan ikke overstige mer enn 85% av boligens verdi.

  • Du er fri for betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker.
  • Samlet gjeld bør utgjøre mindre enn 5 ganger brutto årsinntekt.

Dette vil da si at hvis du har betalt mer enn 15% av lånet ditt, eller takster boligen på nytt og verdien øker med 15% eller mer så stiller du sterkt hvis du ønsker å refinansiere.

Fremdeles muligheter selv om banken din sier nei

Dersom du har vært så uheldig å pådratt deg en betalingsanmerkning eller to, eller har aktive inkassosaker så er det svært sannsynlig at banken din sier nei til refinansiering av boliglånet ditt. Heldigvis så finnes det flere banker på markedet som spesialiserer seg på kunder i din situasjon, og som gjerne vil hjelpe deg. Les mer om hva man kan gjøre hvis banken sier nei.

Gjennomfør en gratis verdivurdering av boligen

Hvis det er en stund siden sist du taksert boligen så kan dette resultere i en stor, positiv overaskelse. Boligen har kanskje økt i verdi som gjør at banken har større trygghet i dine eiendeler og dette resulterer ofte i bedre rentevilkår. Her kan du lese mer om verdivurdering av boligen din og hvordan du kan gå frem.

Ofte kan man tenke seg til at det å refinansiere eller bytte bank for en rente som er 0,1% lavere enn den du hadde tidligere ikke resulterer i store gevinster. Men når det er snakk om betalinger i 20-30 år så har den marginale rentenedgangen mye å si: Har du et lån på 1 700 000 kr f.eks. så utgjør den lille prosentendringen ca 35 000 kroner!

Det er stor variasjon på boliglånene, og de fleste bankene står klare til å ta imot nye kunder. Sammenligningstjenesten her på Bytt.no sammenligner boliglånene til alle bankene i Norge slik at du skal kunne velge den som gir deg størst økonomisk gevinst. Gjør man dette på egenhånd og tar en spasertur innom de forskjellige bankene så løper du en risiko ved å velge det første og beste lånet. Det beste tilbudet kommer som oftest etter en liten intern krig mellom bankene.

Den billigste banken er ikke nødvendigvis den beste
Med over 171 banker på markedet så kan det være lurt å velge en bank andre kunder er fornøyde med
NYLIG OMTALTE BANKER
NYLIG OMTALTE BANKER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR