Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 13. juli

Norges beste og billigste trådløse bredbånd!

Sammenlign tilbud på trådløst bredbånd - få tilbud fra flere leverandører helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Tar kun 2 minutter
SPAR TUSENVIS
SAMMENLIGN
FLERE TILBUD

Spar tusenvis på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hva slags bredbånd du ønsker tilbud på
 2. 2
  Motta tilbud fra flere bredbåndsleverandører
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ TRÅDLØST BREDBÅND

Alle trådløse bredbånd

Sammenlign alle trådløse bredbånd på markedet og bytt til et billigere bredbånd

SE LISTE

Beste trådløse bredbånd

Se kåringer over de beste trådløse bredbåndene så langt i juli 2024.

BEST I TEST

Billigste trådløse bredbånd

Se kåringer over de billigste trådløse bredbåndene så langt i juli 2024.

BILLIGST

Leverandører

Se oversikt over alle bredbåndsleverandører på markedet

SE OVERSIKT

Norges billigste trådløse bredbånd lørdag 13. juli 2024

Topp 5 billigste 10+ mbit/s trådløse bredbåndsavtaler. (Endre)

Trådløst Bredbånd 30 Mbps
Trådløst bredbånd - Brdy
269 omtaler
30 mbit/s
nedlasting
648 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Trådløst Bredbånd opptil 50
Trådløst bredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 952 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
689 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Trådløst Bredbånd 100
Trådløst bredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 952 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
699 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Sammenlign tilbud på bredbånd
Få det beste og billigste bredbåndet, sammenlign tilbud fra flere leverandører
Sammenlign tilbud
Tar kun 2 minutter Helt uforpliktende
Trådløst bredbånd 30 Mbps
Trådløst bredbånd - Allente Bredbånd
27 omtaler
30 mbit/s
nedlasting
699 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Bredbånd 50
Trådløst bredbånd - Telia Bredbånd
708 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
699 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Få det beste og billigste bredbåndet der du bor

Det er store forskjeller på bredbånd og med hele 115 bredbåndsavtaler fra hele 28 bredbåndsleverandører så kan det fort bli vanskelig å vite hva man skal velge. Dersom du er i tvil så anbefaler vi vår anbudstjeneste for bredbånd, hvor du vil få veiledning og tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og innen bredbånd kan du raskt og enkelt sammenligne alle fiberbredbånd, trådløse bredbånd, satellittbredbånd eller kabelbredbånd.

Alt du trenger å vite om trådløst bredbånd

OPPDATERT MANDAG 20. JUNI 2022

Trådløst bredbånd er for mange enda et ukjent begrep men innen få år vil flere hundretusen bredbåndskunder måtte ha dette bredbåndet.

UTVIKLINGEN FORTSETTER: ADSL blir i stor grad erstattet av trådløst bredbånd, og 4G utvikler seg stadig mot 5G. Men hva skal man bestille?
UTVIKLINGEN FORTSETTER: ADSL blir i stor grad erstattet av trådløst bredbånd, og 4G utvikler seg stadig mot 5G. Men hva skal man bestille?

Hva er trådløst bredbånd?

Et trådløst bredbånd er et bredbånd som benytter seg av mobilnettet som allerede er sterkt utbygd i Norge. I praksis så får du tilsendt en montør som analyserer hvor på din husvegg signalene er sterkest, så monterer han en liten boks som skal ta i mot de kraftige 4G signalene, og til dels 5G signalene.

Dette gjør at de fleste kan benytte seg av et trådløst bredbånd, og kostnaden ved utbyggingen av dette nettet er lav. Istedenfor at man skal grave en fiberkabel fra sentralen, og hele veien til ditt nabolag, for så inn til din bolig, så kan man benytte seg av de mange 4G mastene i dette landet.

Et trådløst bredbånd er geografisk sperret

Selv om dekningen via 4G mastene i Norge er suveren de fleste plasser man befinner seg, så betyr ikke dette at man kan bruke det trådløse bredbåndet hvor som helst i landet. Trådløst bredbånd kommer med en geografisk sperre, slik at du kun får internettet hjemme på din adresse. Dette er likt som fiber, og ADSL, og man kan da ikke bruke trådløst bredbånd på samme måte som et mobilt bredbånd.

LES OGSÅ: Les mer om forskjellene mellom trådløst bredbånd og mobilt bredbånd

Et trådløst bredbånd har datakvote

Disse abonnementene kommer som oftest med en datakvote. Dette er vi godt kjent fra før av, med de fleste mobilabonnementene. Man har en kvote å forholde seg til, og hvis man går over denne kvota ofte vil bredbåndsleverandøren varsle deg. Det nevnes ingenting og at hastigheten reduseres, eller at internettilgangen kuttes når man overstiger kvota, men det anbefales at man har et våkent øye for det om.

.. men datakvoten for trådløst bredbånd er stor

De fleste leverandørene som tilbyr trådløst bredbånd har lagt inn en relativt høy kvotegrense, på gjerne 1 eller 2 TB, (1000-2000 GB). Dette er i teorien mer enn gjennomsnittsboligen i Norge klarer å bruke opp, så datakvoten virker ikke til å ha så stor innvirkning. For å sette det litt i perspektiv så kan man enten sitte å spille online-spill i 15 000 timer, altså; litt over 20 måneder, eller streame film og TV i et strekk i 83 dager. Så det skal endel til for å bruke opp denne kvota.

Hvor raskt er trådløst bredbånd?

I dagens marked så klarer man ikke å presse den raskeste hastigheten ut av trådløst bredbånd, og fiber virker til å være det bedre alternativet, enn så lenge. Den høyeste hastigheten man får med trådløst bredbånd med 4G dekning ligger på 75 mbit/s og nærmere 300 mbit/s teoretisk hastighet med 5G. En hastighet på 75 mbit/s dekke behovet for 2-3 personer med et middels internettforbruk.

LES OGSÅ: Usikker på hvor raskt trådløst bredbånd du trenger? Sjekk vår guide

Utviklingen innenfor trådløst bredbånd er i full sving, og det forventes at trådløst bredbånd skal klare å konkurrere med hastigheten de beste fiberbredåndene kan levere, nå når 5G mastene blir montert rundt omkring i Norge.

De største aktørene her i Norge er i full gang med utviklingen av 5G nettet, og allerede idag kan du få en smakebit på et trådløst bredbånd med 5G dekning hvis du bor i områdene hvor leverandørene har begynt å montere mastene.

Få best pris på bredbåndet med anbud

For at du skal få den beste prisen på ditt trådløse bredbånd så anbefaler vi sterkt at du legger bredbåndet ditt ut på anbud i vår anbudstjeneste for bredbånd. Anbudstjenesten er selvsagt helt gratis og uforpliktende, hvor du selv kan godta eller forkaste de tilbudene du vil. 

Når du legger bredbåndet ditt ut på anbud så vil flere bredbåndsleverandører få beskjed om at du ønsker et nytt bredbånd, også blir det opp til leverandørene å skreddersy sine tilbud til dine behov. På denne måten må flere leverandører konkurrere på pris og du vil oppleve å få den laveste prisen en leverandør kan tilby.

Slik installerer man trådløst bredbånd

De fleste aktører som leverer trådløst bredbånd krever også en installasjonskostnad. Aktørene er nødt til å sende ut en montør som skal undersøke hvor på boligen din du får best signaler, for så å montere mottakeren på husveggen hvor du får sterkest signaler. Dette er dessverre ikke noe man kan måle selv.

Hvor mye koster det å installere trådløst bredbånd?

Prisen på installasjon av trådløst bredbånd koster fra 3 500 kroner og ned til 0 kroner hos et fåtall leverandører.

Automatisk oppgradering fra 4G til 5G?

Hvis du, i lesende stund, har en 4G mast i nærheten og bestiller et trådløst bredbånd vil du automatisk få bredbånd som sendes via 4G mastene. Nå som utbyggingen av 5G nettopp har begynt så vil du sannsynligvis, innen et par år, få en 5G mast i nærheten av deg. Det er ingen automatikk i det at man da går fra 4G og over til 5G dekning. Det er faktisk det stikk motsatte.

Man vil for alltid være på 4G dekning, frem til man oppgraderer abonnementet sitt. I tillegg er man da nødt til å betale installasjonskostnaden for 5G mottakeren som må installeres på husveggen din, selv om du allerede har en mottaker montert. Mottakeren som blir installert for å motta 4G dekningen, klarer ikke å motta 5G signalene, så man er derfor nødt til å bruke penger på å bytte ut mottakeren.

Sammenlign alle trådløse bredbånd

For å kunne sammenligne disse bredbåndsabonnementene er det da en rekke ting man må huske på. I tillegg til det naturlige, altså pris og datahastighet, så er man også nødt til å være obs på hvilken pris de tar på installasjonen, og hvor lang bindingstiden er. Hvis du har et 4G abonnement og de monterer en 5G mast rett etter du bestiller, så kan du ikke oppgradere dette til 5G før etter bindingen har gått ut i noen tilfeller.

Hos Bytt.no kan du enkelt finne de beste trådløse bredbåndene stemt frem av tusenvis av bredbåndskunder, eller du kan se en enkel oversikt over de billigste trådløse bredbåndene.

Hvis du vil få en oversikt over hele markedet så kan du selv sammenligne alle trådløse bredbånd på det norske markedet.

BEST PÅ HASTIGHET

Sjekk hvilke bredbåndsleverandører kundene er mest fornøyde med

SE OVERSIKT

FÅR DU DET DU BETALER FOR?

Test bredbåndet ditt og sjekk om du får hastigheten du betaler for

MÅL DIN HASTIGHET

TRÅDLØST ELLER MOBILT?

Bør du velge trådløst bredbånd eller mobilt bredbånd? Les mer om forskjellene

LES MER
NYLIG OMTALTE BREDBÅNDSLEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR