Meny

Norges beste og billigste trådløse bredbånd

Sammenlign 105 trådløse bredbånd fra 26 leverandører og få det beste og billigste bredbåndet

BEST PÅ HASTIGHET

Sjekk hvilke bredbåndsleverandører kundene er mest fornøyde med

FÅR DU DET DU BETALER FOR?

Test bredbåndet ditt og sjekk om du får hastigheten du betaler for

TRÅDLØST ELLER MOBILT?

Bør du velge trådløst bredbånd eller mobilt bredbånd? Les mer om forskjellene

Norges billigste trådløse bredbånd torsdag 2. desember 2021

Topp 5 billigste 10+ mbit/s trådløse bredbåndsavtaler. (Endre)

5/1 Mbit/s
Radiobredbånd - BigBlu
217 omtaler
5 mbit/s
nedlasting
440 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
10/5 Mbit/s
Radiobredbånd - BigBlu
217 omtaler
10 mbit/s
nedlasting
460 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
30/5 Mbit/s
Radiobredbånd - BigBlu
217 omtaler
30 mbit/s
nedlasting
540 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
20 Mbps
Trådløst bredbånd (4G) - NextGenTel Bredbånd
1003 omtaler
20 mbit/s
nedlasting
599 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Trådløst bredbånd 10
Trådløst bredbånd (4G) - Telenor Bredbånd
303 omtaler
10 mbit/s
nedlasting
599 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid

DET LØNNER SEG Å SAMMENLIGNE BREDBÅND

Det er store forskjeller på bredbånd og med over 105 trådløse bredbåndsavtaler på markedet så lønner det seg å sammenligne!

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og på våre tjenester kan du enkelt sammenligne alle 105 trådløse bredbåndsavtaler fra alle 26 bredbåndsleverandører kombinert med tusenvis av verifiserte brukeromtaler.

Alt du trenger å vite om trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd er for mange enda et ukjent begrep men innen få år vil flere hundretusen bredbåndskunder ha dette. Hva er egentlig trådløst bredbånd og er det samme som mobilt bredbånd? Les mer og finn ut om trådløst bredbånd er noe for deg.

Trådløst bredbånd går på mobildatanettet så tilgjengeligheten er god!
UTVIKLINGEN FORTSETTER: ADSL blir i stor grad erstattet av trådløst bredbånd, og 4G utvikler seg stadig mot 5G. Men hva skal man bestille?

Hva er trådløst bredbånd?

Et trådløst bredbånd er et bredbånd som benytter seg av mobilnettet som allerede er sterkt utbygd i Norge. I praksis så får du tilsendt en montør som analyserer hvor på din husvegg signalene er sterkest, så monterer han en liten boks som skal ta i mot de kraftige 4G signalene, og til dels 5G signalene.

Dette gjør at de fleste kan benytte seg av et trådløst bredbånd, og kostnaden ved utbyggingen av dette nettet er lav. Istedenfor at man skal grave en fiberkabel fra sentralen, og hele veien til ditt nabolag, for så inn til din bolig, så kan man benytte seg av de mange 4G mastene i dette landet.

Et trådløst bredbånd er geografisk sperret

Selv om dekningen via 4G mastene i Norge er suveren de fleste plasser man befinner seg, så betyr ikke dette at man kan bruke det trådløse bredbåndet hvor som helst i landet. Trådløst bredbånd kommer med en geografisk sperre, slik at du kun får internettet hjemme på din adresse. Dette er likt som fiber, og ADSL, og man kan da ikke bruke trådløst bredbånd på samme måte som et mobilt bredbånd.

LES OGSÅ: Les mer om forskjellene mellom trådløst bredbånd og mobilt bredbånd

Et trådløst bredbånd har datakvote

Disse abonnementene kommer som oftest med en datakvote. Dette er vi godt kjent fra før av, med de fleste mobilabonnementene. Man har en kvote å forholde seg til, og hvis man går over denne kvota ofte vil bredbåndsleverandøren varsle deg. Det nevnes ingenting og at hastigheten reduseres, eller at internettilgangen kuttes når man overstiger kvota, men det anbefales at man har et våkent øye for det om.

.. men datakvoten for trådløst bredbånd er stor

De fleste leverandørene som tilbyr trådløst bredbånd har lagt inn en relativt høy kvotegrense, på gjerne 1 eller 2 TB, (1000-2000 GB). Dette er i teorien mer enn gjennomsnittsboligen i Norge klarer å bruke opp, så datakvoten virker ikke til å ha så stor innvirkning. For å sette det litt i perspektiv så kan man enten sitte å spille online-spill i 15 000 timer, altså; litt over 20 måneder, eller streame film og TV i et strekk i 83 dager. Så det skal endel til for å bruke opp denne kvota.

Hvor raskt er trådløst bredbånd?

I dagens marked (per desember 2021) så klarer man ikke å presse den raskeste hastigheten ut av trådløst bredbånd, og fiber virker til å være det bedre alternativet, enn så lenge. Den høyeste hastigheten man får med trådløst bredbånd med 4G dekning ligger på 75 mbit/s og nærmere 300 mbit/s teoretisk hastighet med 5G. En hastighet på 75 mbit/s dekke behovet for 2-3 personer med et middels internettforbruk.

LES OGSÅ: Usikker på hvor raskt trådløst bredbånd du trenger? Sjekk vår guide

Utviklingen innenfor trådløst bredbånd er i full sving, og det forventes at trådløst bredbånd skal klare å konkurrere med hastigheten de beste fiberbredåndene kan levere, nå når 5G mastene blir montert rundt omkring i Norge.

De største aktørene her i Norge er i full gang med utviklingen av 5G nettet, og allerede idag kan du få en smakebit på et trådløst bredbånd med 5G dekning hvis du bor i områdene hvor leverandørene har begynt å montere mastene.

Slik installerer man trådløst bredbånd

De fleste aktører som leverer trådløst bredbånd krever også en installasjonskostnad. Aktørene er nødt til å sende ut en montør som skal undersøke hvor på boligen din du får best signaler, for så å montere mottakeren på husveggen hvor du får sterkest signaler. Dette er dessverre ikke noe man kan måle selv.

Hvor mye koster det å installere trådløst bredbånd?

Prisen på installasjon av trådløst bredbånd koster fra 3 500 kroner og ned til 0 kroner hos et fåtall leverandører.

Automatisk oppgradering fra 4G til 5G?

Hvis du, i lesende stund, har en 4G mast i nærheten og bestiller et trådløst bredbånd vil du automatisk få bredbånd som sendes via 4G mastene. Nå som utbyggingen av 5G nettopp har begynt så vil du sannsynligvis, innen et par år, få en 5G mast i nærheten av deg. Det er ingen automatikk i det at man da går fra 4G og over til 5G dekning. Det er faktisk det stikk motsatte.

Man vil for alltid være på 4G dekning, frem til man oppgraderer abonnementet sitt. I tillegg er man da nødt til å betale installasjonskostnaden for 5G mottakeren som må installeres på husveggen din, selv om du allerede har en mottaker montert. Mottakeren som blir installert for å motta 4G dekningen, klarer ikke å motta 5G signalene, så man er derfor nødt til å bruke penger på å bytte ut mottakeren.

Sammenlign alle trådløse bredbånd

For å kunne sammenligne disse bredbåndsabonnementene er det da en rekke ting man må huske på. I tillegg til det naturlige, altså pris og datahastighet, så er man også nødt til å være obs på hvilken pris de tar på installasjonen, og hvor lang bindingstiden er. Hvis du har et 4G abonnement og de monterer en 5G mast rett etter du bestiller, så kan du ikke oppgradere dette til 5G før etter bindingen har gått ut.

Hos Bytt.no kan du enkelt finne de beste trådløse bredbåndene stemt frem av tusenvis av bredbåndskunder, eller du kan se en enkel oversikt over de billigste trådløse bredbåndene.

Hvis du vil få en oversikt over hele markedet så kan du selv sammenligne alle 105 trådløse bredbånd.

NYLIG OMTALTE TRÅDLØST BREDBÅND AVTALER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR