Meny

Bytt til en bedre og billigere strømavtale

Bytt til en billig strømavtale andre kunder er fornøyde med

3,4 /5
869 omtaler
AGVA Kraft Spot AG
Krever AvtaleGiro
Gjelder kun nye kunder
Etterskuddsvis fakturering
437 kr/mnd*
-7,5 øre
Påslag kWt
0 kr
Påslag/mnd
3,3 /5
6 omtaler
Eidsiva eSpot
Krever både AvtaleGiro og eFaktura
Etterskuddsvis fakturering
625 kr/mnd*
5,75 øre
Påslag kWt
22,5 kr
Påslag/mnd
2,2 /5
106 omtaler
Akraft Spot
Krever både AvtaleGiro og eFaktura
2 måneder bindingstid
Gjelder kun nye kunder
Etterskuddsvis fakturering
651 kr/mnd*
6,50 øre
Påslag kWt
39 kr
Påslag/mnd
1,8 /5
149 omtaler
Strøm til lavpris (Spot)
Krever eFaktura
Etterskuddsvis fakturering
629 kr/mnd*
5,69 øre
Påslag kWt
27 kr
Påslag/mnd
1,6 /5
178 omtaler
Fjordkraft Spot
Etterskuddsvis fakturering
627 kr/mnd*
5,49 øre
Påslag kWt
27 kr
Påslag/mnd
Det er enkelt å bytte strømselskap! Ditt nye selskap sier opp den gamle avtalen for deg
En spotpris-avtale har i følge SSB vært den rimeligste avtaletypen de siste 10 årene

Denne strømavtalen gir deg den billigste strømmen

Det finnes i all hovedsak 3 typer strømavtaler du kan velge mellom: Spotpris, standard variabel pris og fastpris. Hvilken avtaletype du ønsker påvirker hvor billig strøm du kan få, og hver strømavtale har sine fordeler og ulemeper.

En spotpris avtale er ifg. SSB den rimeligste strømavtalen siste 10 år
Spotpris
Spotpris er prisen alle kraftselskaper kjøper inn strømmen for til en hver tid. Spotprisen varierer fra time til time, men kraftselskaper regner stort sett spotprisen ut fra hva snittet har vært siste 30 dager. Det er vanlig at kraftselskapene legger på litt påslag i avtalen.

Spotprisavtaler har ifg. Statistisk Sentralbyrå vært den billigste strømavtaletypen de siste 10 årene.
Standard variabel strømpris er en utdatert strømavtale og bør unngås
Standard variabel pris
Standard variabel pris har lenge vært den vanlige formen for avtale. Selskapene setter en pris på strømmen og forplikter seg til å gi deg beskjed 14 dager før den endres. Dette fører til at du som kunde ofte har høyere pris over lengre tid enn nødvendig.

Det er desverre enda mange husstander som har denne ugunstige strømavtalen og går derfor glipp av billigere strøm
En fastprisavtale bør kun vurderes dersom du ønsker forutsigbarhet på strømregningene
Fastpris
En fastprisavtale på strøm sikrer deg ikke billig strøm, men det gir forutsigbarhet på strømregningene. Strømselskapet forplikter seg å levere strøm til deg til avtalt pris (i gjerne 1 til 3 år) uavhgengig av hva som skjer med prisen i markedet.

Denne type avtale bør kun vurderes dersom du har en ømfintelig økonomi og ikke tåler prissvigninger på strøm.
BØR DU BYTTE?
Les hva andre har erfart med din strømleverandør. Søk opp strømleverandøren din og sjekk om du bør bytte:

9 tips til billigere strøm

Det finnes flere ting man kan gjøre for å redusere strømregningen. Her har vi samlet flere tips for hvordan du kan kan redusere strømregningen din og få billig strøm

Sjekk strømavtalen din

Finn ut hvilken strømavtale du har og bytt til en som er billigere. Dersom det er lenge siden du har byttet strømavtale er det sannsynligvis mye å hente.

Unngå papirfaktura

De fleste strømselskaper tar seg godt betalt for å sende deg papirpaktura i posten. Opprett AvtaleGiro og/eller eFaktura. Dette enkle grepet kan fort spare deg for 500-700 kr i året.

Velg en spot-avtale

Dersom du tåler variasjoner på strømregningen anbefaler ekspertene at du har en spotavtale. Dette er den billigste strømavtalen over tid.

Velg et godt selskap

Det gir deg kanskje ikke billigere strøm, men sparer deg for hodebry den gangen du må kontakte kundeservice eller du får problemer. Se Norges best omtalte strømselskaper .

Senk temperaturen

Dersom du varmer boligen med elektrisitet sparer du ca 5% av kostnaden forbundet med oppvarming for hver grad du senker temperaturen

Skru av lys og varme

Skru av lys og varme i rom som ikke er i bruk eller brukes ofte. Det er f.eks unødvendvig å varme og lyse opp et tomt gjesterom

Monter sparedusj

Kostnader forbrundet med oppvarming av vann er en stor andel av en gjennomsnittlig strømregning. Ved å montere sparedusj kan du halvere varmtvannet ved dusjing

Når du først skal lufte

Det er bedre å lufte kort og effektivt enn å la vinduer og dører stå på gløtt. Da unngår du at vegger og gulv kjøles ned som så må varmes opp i ettertid

Monter varmepumpe

Dersom du allerede bruker elektrisk oppvarming som varmevifter eller oljeovner kan det redusere strømforbruket med en varmepumpe dersom den brukes riktig.

VISSTE DU?
Nettleie koster det samme uansett hvilken strømleverandør du har. Det er hvor du bor og forbruket ditt som bestemmer nettleien, ikke strømleverandøren
Nylig omtalte strømselskaper
Les hva andre har erfart før du bytter strømselskap
Utforsk 2214 omtaler om norske strømselskaper

Det lønner seg å sammenligne strøm

Bytt.no er på et oppdrag for å koble gode bedrifter med nye kunder. Daglig hjelper vi tusenvis av mennesker som ønsker å bytte selskap med å oppdage gode alternativer, enten det er forsikring, strøm, mobilabonnement eller bank.

Innen strøm har vi innhentet 2214 verifiserte omtaler fra norske strømkunder fordelt på 80 norske strømselskaper.

Alle omtaler
VISSTE DU?
Nærmere en halv million bytter årlig strømleverandør! På et par minutter kan du spare flere tusen med en billig strømavtale

Slik finner du de billigste og beste strømavtalene

Ved å utelukkende sammenligne strømavtalene på pris vil du enkelt få en billigere strømavtale, hensyntar du samtidig Bytt.no sine brukeromtaler vil du ikke bare finne en billigere strømavtale, men du vil også kunne oppleve å få en bedre strømavtale.

Slik får du billig strøm
BILLIG STRØM: Enkelte strømavtaler skiller seg ut i pris og kundetilfredshet. Hos Bytt.no kan du se hva andre har erfart med de fleste norske strømleverandører før du bytter!

2214 Norske forbrukere har delt sine erfaringer om de ulike strømleverandørene på Bytt.no, slik at du som forbruker enklere skal kunne gjøre et bedre og mer opplyst valg når du sammenligner de ulike strømleverandørene og deres strømavtaler. Ved å hensynta andres erfaringer når du sammenligner strømavtalene, vil du enkelt kunne få en pekepinn på hva du kan forvente av strømleverandøren også etter at kundeforholdet er etablert.

Billigere og bedre strømavtale på 1-2-3

  • 1: Sammenlign strømavtalene på pris:

    • Finne et par aktuelle strømavtaler som både er gunstige, og som passer ditt behov og forbruk. Du avgjør selv om du ønsker en spotpris, fastpris eller variabel strømavtale.
  • 2: Les andres erfaringer og vurderinger på Bytt.no:

    • Hensynta andres erfaringer om de ulike strømleverandørene, les omtaler og finn ut hva som er viktig for deg, enten det er kundetilfredshet, kundeservice eller brukervennlighet.
  • 3: Bestill ønsket strømavtale fra strømleverandørens nettside

    • Når du har valgt strømavtale bestiller du enkelt strømavtalen på strømleverandørens egne nettsider.

Bytte av strømleverandør

Velger du å bytte strømleverandør gjør du dette enkelt ved å fylle ut nødvendige opplysninger på den nye strømleverandørens egne nettsider. Den nye leverandøren din vil deretter etablere den nye strømavtalen din, og vil samtidig si opp den gamle strømavtalen din. Du trenger altså ikke selv si opp den gamle strømavtalen din, dette ordner den nye strømleverandøren din ordne for deg.

Ved etablering av en ny strømavtale vil den nye strømavtalen tiltre samme dag som den forrige avtalen din opphører. Den nye strømleverandøren din vil informere deg om dato for overføringen samt prosessen videre. Du vil ikke oppleve å være uten strøm når du bytter strømleverandør, byttet skjer helt automatisk uten at du vil merke noe til det.

Dersom du fra tidligere har en strømavtale med bindingstid (for eksempel fastprisavtale) bør du undersøke dette nærmere før du bytter strømleverandør. Brudd- eller oppsigelsesgebyr kan forekomme dersom man velger å gå ut av en strømavtale med bindingstid.

Sjeldent lønnsomt å være lojal strømkunde

Strømleverandørene er på jakt etter nye kunder, og tilbyr derfor ofte ekstra gunstige strømavtaler til nye kunder. Disse gunstige strømavtalene er ofte utilgjengelige for, eller blir ikke opplyst om til eksisterende strømkunder.

Dersom du ønsker billigere strøm kan det derfor være mye penger å spare på å regelmessig sammenligne strømavtalen. Ofte vil man oppleve at det finnes andre strømleverandører i markedet som er villige til å strekke seg lengre for å få deg som kunde.

Sammenlign strømavtalen regelmessig

Alt for få forbrukere har kontroll på egen strømavtale, og dessverre er det mange forbrukere som hverken er kjent med hva de betaler, eller hvor mye de kan spare på å bytte strømavtale.

For å sikre at du til enhver tid har en gunstig og konkurransedyktig strømavtale burde du regelmessig sammenligne strømavtalen din. Strømselskapene er i sterk konkurranse med hverandre og tilbyr derfor ofte ekstra gunstige avtaler til nye kunder. Du som forbruker kan derfor spare mye penger årlig dersom du regelmessig sammenligner og bytter strømleverandør.

Kontroller strømavtalen regelmessig

2214 norske forbrukere har delt sine erfaringer om de ulike strømleverandørene på Bytt.no. En fellesnevner for mange av disse omtalene er at de har opplevd at strømavtalene har blitt dyrere, eller er blitt endret, uten at de har blitt tilstrekkelig opplyst om endringene i strømavtalen.

Uavhengig av hvor fornøyd du er med din eksisterende strømleverandør anbefaler vi at du regelmessig sjekker og etterser at strømavtalen din er konkurransedyktig på pris, og at vilkårene og betingelsene er som forventet. Ved å gjøre dette sikrer du at du til enhver tid har den billigste og beste strømavtalen.

Hva er nettleie?

En strømregning består av to ulike faktorer, nettleie og strømpris.

Nettleien er fast og kan ikke endres. Nettleien betales til ditt lokale nettselskap for at du skal få lov til å bruke linjene og strømnettet. Det er ikke mulig å endre nettleien ettersom nettet eies og administreres av et nettselskap med monopol i ditt nærområde.

Hvilken strømleverandør du velger at skal formidle strømmen gjennom strømnettet avgjør du selv, og dette vil påvirke strømprisen du må betale. Det finnes en rekke nasjonale og regionale strømleverandører som tilbyr strøm, og som gledelig konkurrerer om å få deg som strømkunde. Strømprisen hos de ulike strømleverandørene varierer stort, og man kan enkelt spare mye penger på å velge riktig strømleverandør og strømavtale.

Spot eller fastprisavtale?

Spotpris er den vanligste og mest brukte modellen for strømavtaler. Spotpris er historisk sett også den billigste og gunstigste avtalemodellen. Velger man en strømavtale med spotpris vil avtalen endre seg fortløpende og gjenspeile markedsprisen satt av kraftbørsen Nord Pool.

Fastprisavtale er en strømavtale som passer for forbrukere som ønsker forutsigbarhet og som ikke ønsker store svingninger på strømfakturaen. Prisen på fastprisavtalene avhenger av når, og hvor lenge man velger å binde seg til avtalen.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR