4776 strømkunder har delt sin erfaring
4776 norske strømkunder har delt sine erfaringer om 94 strømleverandører på Bytt.no, slik at du som forbruker enklere skal kunne gjøre et bedre og mer opplyst valg når du sammenligner de ulike strømleverandørene og deres strømavtaler. Ved å hensynta andres erfaringer når du sammenligner strømavtalene, vil du enkelt kunne få en pekepinn på hva du kan forvente av strømleverandøren også etter at kundeforholdet er etablert.
Så enkelt er det å bytte til billigere strøm
Velger du å bytte strømleverandør gjør du dette enkelt ved å fylle ut nødvendige opplysninger på den nye strømleverandørens egne nettsider. Den nye leverandøren din vil deretter etablere den nye strømavtalen din, og vil samtidig si opp den gamle strømavtalen din. Du trenger altså ikke selv si opp den gamle strømavtalen din, dette ordner den nye strømleverandøren din for deg.
Ved etablering av en ny strømavtale vil den nye strømavtalen tiltre samme dag som den forrige avtalen din opphører. Den nye strømleverandøren din vil informere deg om dato for overføringen samt prosessen videre. Du vil ikke oppleve å være uten strøm når du bytter strømleverandør, byttet skjer helt automatisk uten at du vil merke noe til det.
Dersom du fra tidligere har en strømavtale med bindingstid (for eksempel fastprisavtale) bør du undersøke dette nærmere før du bytter strømleverandør. Brudd- eller oppsigelsesgebyr kan forekomme dersom man velger å gå ut av en strømavtale med bindingstid.
Nettleien får du ikke gjort noe med
Nettleie koster det samme uansett hvilken strømleverandør du har. Det er hvor du bor og forbruket ditt som bestemmer nettleien, ikke strømleverandøren. Nettleien utgjør som regel 1/3 av strømregningen din. Desto mer strøm du forbruker, desto høyere blir nettleien.
Over 500 000 bytter årlig strømavtale
Strømleverandørene er på jakt etter nye kunder, og tilbyr derfor ofte ekstra gunstige strømavtaler til nye kunder. Disse gunstige strømavtalene er ofte utilgjengelige for, eller blir ikke opplyst om til eksisterende strømkunder.
Dersom du ønsker billigere strøm kan det derfor være mye penger å spare på å regelmessig sammenligne strømavtalen. Ofte vil man oppleve at det finnes andre strømleverandører i markedet som er villige til å strekke seg lengre for å få deg som kunde.
Spotpris eller fastpris?
Spotpris er den vanligste og mest brukte modellen for strømavtaler. Spotpris er historisk sett også den billigste og gunstigste avtalemodellen. Velger man en strømavtale med spotpris vil avtalen endre seg fortløpende og gjenspeile markedsprisen satt av kraftbørsen Nord Pool. Her kan du sammenligne alle spotpriser på det norske strømmarkedet.
Fastprisavtale er en strømavtale som passer for forbrukere som ønsker forutsigbarhet og som ikke ønsker store svingninger på strømfakturaen. Prisen på fastprisavtalene avhenger av når, og hvor lenge man velger å binde seg til avtalen.