Mobiltelefoni

Beste mobilabonnement januar 2018

Dette er de beste mobilabonnementene på markedet i januar 2018 i følge 1995 mobilkunder

OPPDATERT 19.01.2018

Det er ikke mye i dag som skiller mobiloperatørene og abonnementene fra hverandre. På det norske markedet finnes det 82 mobilabonnement fordelt på 17 operatører hvor tilnærmet alle har identiske datapakker, prismodeller og vilkår. Så hvordan finner man da virkelig de beste mobilabonnementene?

Jo, man hører med operatørens egne kunder hva de er mest fornøyde med. Og det er nøyaktig det vi i Bytt.no har gjort - hele 1995 ganger. Bytt.no er Norges største omtaletjeneste innen privatøkonomi og mottar daglig en rekke tilbakemeldinger fra fornøyde og misfornøyde mobilkunder. Ved å kombinere de billigste mobilabonnemente med 1995 kundeomtaler kårer vi de beste mobilabonnementene basert på de beste prisene og de mest fornøyde kundene.

Slik blir det beste mobilabonnement kåret

For at kåringen av beste mobilabonnement skal være rettferdig skjer den automatisk og uten påvirkning fra ansatte i Bytt.no eller fra operatørene. Ettersom det varierer hvor mye datatrafikk man har behov for har vi valgt å kåre tre vinnere av beste mobilabonnement januar 2018, en for hver av kategoriene: 1 GB, 3 GB og 5 GB.

Kriterier for å finne beste mobilabonnement

Mobilabonnementene i testen har som et minimum fri tale, fri SMS og MMS, data rollover og inkluderer bruk i EU/EØS. Mobilabonnement med aldersgrenser er ikke tatt med. Kampanjer og "velkomstbonuser" er ikke vektlagt. Dette er vurderingskriteriene:

1: Oppdaterte priser
Pris er fremdeles det viktigste kriteriet for å finne de beste mobilabonnementene. For at testen skal være høyst relevant i januar bruker vi kun oppdaterte priser hentet direkte fra mobiloperatørenes egne nettsider.

Les også: Dette er de billigste mobilabonnementene i januar 2018
2: Omtaler og erfaringer
Selv om pris er viktig vektlegger vi også i hvor stor grad kundene til operatøren er fornøyd. Bytt.no måler kundetilfredshet, opplevd dekning, kundeservice og mye mer som vi kombinerer med operatøres abonnementer.

Les også: Beste omtalte mobiloperatør
3: Dekning
Operatørens dekning blir i liten grad vektet når vi finner det beste mobilabonnementet. Det finnes i dag tre forskjellige mobilnett i Norge; Telenor, Telia og Ice.net.

Les også: Dette mobilnettet har den beste dekningen

Beste mobilabonnement for lite bruk - 1 GB

Av totalt 1995 omtaler og 82 mobilabonnement er MiniFlex 1 GB fra Komplett Mobil til 125 kr pr. måned det beste mobilabonnementet for lite data (1 GB) i januar 2018.

125 kr pr. mnd - 1 GB data pr. mnd
3,3/5 (137)

Så langt i januar er det MiniFlex 1 GB fra Komplett Mobil til 125 kr pr. mnd som går av med seieren som beste mobilabonnement med lite data (1 GB). Sammenlignet med 13 andre mobilabonnement som tilbyr 1 GB data og Komplett Mobil's 137 omtaler kommer dette mobilabonnementet best ut i testen. MiniFlex fra Komplett Mobil inneholder 1 GB data, fri fart, tale, SMS og MMS. I tillegg er Data Rollover og EU inkludert. Dette mener andre om Komplett Mobil:

Gode 1 GB alternativer til Komplett Mobil

3,1/5 (37)
Pris/mnd
125 kr
Data/mnd
1 GB
3,0/5 (890)
Pris/mnd
129 kr
Data/mnd
1 GB
3,7/5 (47)
Pris/mnd
179 kr
Data/mnd
1 GB

Beste mobilabonnement for medium bruk - 3 GB

Det finnes 8 mobilabonnement som tilbyr 3 GB data pr. måned. Basert på månedspris og omtaler om operatørene er Fri 3 GB fra Telipol det beste mobilabonnementet for medium data (3 GB) i januar 2018.

249 kr pr. mnd - 3 GB data pr. mnd
3,1/5 (37)

Fri 3 GB fra Telipol koster 249 kr pr. mnd og inkluderer fri tale, SMS og MMS. Kombinasjonen av pris og Telipol's 37 omtaler gjør at Fri 3 GB så langt i januar 2018 er testens beste 3 GB mobilabonnement. Fri 3 GB Mobilabonnementet fra Telipol inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS. I tillegg til dette får du med Data Rollover, gratis BankID og full Telenor-dekning med HD-Voice Les hva andre mener om Telipol:

Gode 3 GB alternativer til Telipol

3,0/5 (890)
Pris/mnd
249 kr
Data/mnd
3 GB
3,1/5 (7)
Pris/mnd
279 kr
Data/mnd
3 GB
2,4/5 (26)
Pris/mnd
239 kr
Data/mnd
3 GB

Beste mobilabonnement for mye bruk - 5 GB

Testens siste kåring er for mobilabonnement som gir mye månedlig databruk (5 GB). Det finnes 7 mobilabonnement som tilbyr denne datapakken, og best ut i vår test så langt i januar 2018 har vi mobilabonnementet Telio Go 5 GB fra Telio Mobil.

258 kr pr. mnd - 5 GB data pr. mnd
2,6/5 (16)

Telio Go 5 GB fra Telio Mobil koster 258 kr pr. mnd og kommer også med fri tale, SMS og MMS. Sammenlignet med 7 andre mobilabonnementer som har tilsvarende datapakke og operatørens 16 omtaler kommer dette mobilabonnementet best ut i testen for abonnement med 5 GB data i januar 2018. Med mobilabonnementet Telio Go 5 GB får du inkludert data, ringeminutter, SMS og MMS som kan brukes fritt i EU/EØS, akkurat som om du er i Norge. Dersom du har ubrukt data igjen ved månedsslutt, vil dette bli overført til neste måned. Dette mener andre om Telio Mobil:

Gode 5 GB alternativer til Telio Mobil

3,1/5 (7)
Pris/mnd
339 kr
Data/mnd
5 GB
2,4/5 (26)
Pris/mnd
278 kr
Data/mnd
5 GB
3,1/5 (117)
Pris/mnd
399 kr
Data/mnd
5 GB

Sammenlign alle mobilabonnement

Hvis du ønsker andre datapakker eller kun mobilabonnement fra et bestemt mobilnett kan du her sammenligne alle 82 mobilabonnement på markedet. Prisene oppdateres fortløpende fra operatørenes egne nettsider og samtidig som du sammenligner pris og datapakker kan du lese hva 1995 andre mener om sine mobiloperatører.

Forutsetninger for kåring av beste mobilabonnement januar 2018

I vår beregning har vi forutsatt at bruker er en person på 30 år. Medlemsrabatter, tilleggstjenester eller andre inkluderte kundefordeler hensyntas ikke i vurderingen. Vurderingen er helautomatisert og hensyntar kun våre forutbestemte forusetninger; mobilabonnementets pris og mobilkundenes tilbakemeldinger om opplevd dekning og kundetilfredshet.
Testen hensyntar kun faktiske talldata og vil under ingen omstendigheter bli påvirket av omtalenes innhold, eller hvorvidt vi har en formidlingsavtale med mobilselskapene. Sammenligningen er kun ment som en veiledning. Mobilselskapenes egne vilkår og betingelser skal alltid betraktes som gjeldende. Vi tar forbehold om feil eller mangler.

Bør du bytte mobilabonnement?

Sjekk om du betaler for mye

@Anna
Digital økonomirådgiver hos Bytt.no
Søk Bytt.no