Mobiltelefoni

Beste mobilabonnement april 2018

Dette er de beste mobilabonnementene på markedet i april 2018 i følge 2454 mobilkunder

OPPDATERT 23.04.2018

Det er ikke mye i dag som skiller mobiloperatørene og abonnementene fra hverandre. På det norske markedet finnes det 82 mobilabonnement fordelt på 17 operatører hvor tilnærmet alle har identiske datapakker, prismodeller og vilkår. Så hvordan finner man da virkelig de beste mobilabonnementene?

Jo, man hører med operatørens egne kunder hva de er mest fornøyde med. Og det er nøyaktig det vi i Bytt.no har gjort - hele 2454 ganger. Bytt.no er Norges største omtaletjeneste innen privatøkonomi og mottar daglig en rekke tilbakemeldinger fra fornøyde og misfornøyde mobilkunder. Ved å kombinere de billigste mobilabonnentene med 2454 kundeomtaler kårer vi de beste mobilabonnementene basert på de beste prisene og de mest fornøyde kundene.

Slik blir det beste mobilabonnement kåret

For at kåringen av beste mobilabonnement skal være rettferdig skjer den automatisk og uten påvirkning fra ansatte i Bytt.no eller fra operatørene. Ettersom det varierer hvor mye datatrafikk man har behov for har vi valgt å kåre tre vinnere av beste mobilabonnement april 2018, en for hver av kategoriene: 1 GB, 3 GB og 5 GB.

Kriterier for å finne beste mobilabonnement

Mobilabonnementene i testen har som et minimum fri tale, fri SMS og MMS, data rollover og inkluderer bruk i EU/EØS. Mobilabonnement med aldersgrenser er ikke tatt med. Kampanjer og "velkomstbonuser" er ikke vektlagt. Dette er vurderingskriteriene:

1: Oppdaterte priser
Pris er fremdeles det viktigste kriteriet for å finne de beste mobilabonnementene. For at testen skal være høyst relevant i april bruker vi kun oppdaterte priser hentet direkte fra mobiloperatørenes egne nettsider.

Les også: Dette er de billigste mobilabonnementene i april 2018
2: Omtaler og erfaringer
Selv om pris er viktig vektlegger vi også i hvor stor grad kundene til operatøren er fornøyd. Bytt.no måler kundetilfredshet, opplevd dekning, kundeservice og mye mer som vi kombinerer med operatøres abonnementer. Operatørene må ha minimum 3.0 i totalvurdering for å bli inkludert.

Les også: Beste omtalte mobiloperatør
3: Dekning
Operatørens dekning blir i liten grad vektet når vi finner det beste mobilabonnementet. Det finnes i dag tre forskjellige mobilnett i Norge; Telenor, Telia og Ice.net.

Les også: Dette mobilnettet har den beste dekningen

Beste mobilabonnement for lite bruk - 1 GB

Av totalt 2454 omtaler og 82 mobilabonnement er MiniFlex 1 GB fra Komplett Mobil til 125 kr pr. måned det beste mobilabonnementet for lite data (1 GB) i april 2018.

BESTE 1 GB
125 kr pr. mnd - 1 GB data pr. mnd
3,4/5 (158)

Så langt i april er det MiniFlex 1 GB fra Komplett Mobil til 125 kr pr. mnd som går av med seieren som beste mobilabonnement med lite data (1 GB). Sammenlignet med 11 andre mobilabonnement som tilbyr 1 GB data og Komplett Mobil's 158 omtaler kommer dette mobilabonnementet best ut i testen. MiniFlex fra Komplett Mobil inneholder 1 GB data, fri fart, tale, SMS og MMS. I tillegg er Data Rollover og EU inkludert. Dette mener andre om Komplett Mobil:

Gode 1 GB alternativer til Komplett Mobil

3,5/5 (1204)
Pris/mnd
129 kr
Data/mnd
1 GB
3,1/5 (40)
Pris/mnd
125 kr
Data/mnd
1 GB
3,4/5 (60)
Pris/mnd
179 kr
Data/mnd
1 GB

Beste mobilabonnement for medium bruk - 3 GB

Det finnes 8 mobilabonnement som tilbyr 3 GB data pr. måned. Basert på månedspris og omtaler om operatørene er Mobil 3 GB fra Ice det beste mobilabonnementet for medium data (3 GB) i april 2018.

BESTE 3 GB
249 kr pr. mnd - 3 GB data pr. mnd
3,5/5 (1204)

Mobil 3 GB fra Ice koster 249 kr pr. mnd og inkluderer fri tale, SMS og MMS. Kombinasjonen av pris og Ice's 1204 omtaler gjør at Mobil 3 GB så langt i april 2018 er testens beste 3 GB mobilabonnement. Alle mobilabonnementene til Ice.net inkluderer fri tale, SMS og MMS. I tillegg til dette får du med Data Rollover, ingen overfakturering, fri bruk i EU/EØS og fri fart. Les hva andre mener om Ice:

Gode 3 GB alternativer til Ice

3,4/5 (158)
Pris/mnd
249 kr
Data/mnd
3 GB
3,1/5 (40)
Pris/mnd
239 kr
Data/mnd
3 GB
3,0/5 (97)
Pris/mnd
299 kr
Data/mnd
3 GB

Beste mobilabonnement for mye bruk - 5 GB

Testens siste kåring er for mobilabonnement som gir mye månedlig databruk (5 GB). Det finnes 5 mobilabonnement som tilbyr denne datapakken, og best ut i vår test så langt i april 2018 har vi mobilabonnementet MyPack XL 5 GB fra MyCall.

BESTE 5 GB
399 kr pr. mnd - 5 GB data pr. mnd
3,0/5 (2)

MyPack XL 5 GB fra MyCall koster 399 kr pr. mnd og kommer også med fri tale, SMS og MMS. Sammenlignet med 5 andre mobilabonnementer som har tilsvarende datapakke og operatørens 2 omtaler kommer dette mobilabonnementet best ut i testen for abonnement med 5 GB data i april 2018. Med et MyPack mobilabonnement kan du ringe billig til EU, Island, Sveits, USA, Thailand, Malaysia, Canada, Australia Kina og India. I tillegg til dette får du med Roam Like Home og Data Rollover. Dette mener andre om MyCall:

Sammenlign alle mobilabonnement

Hvis du ønsker andre datapakker eller kun mobilabonnement fra et bestemt mobilnett kan du her sammenligne alle 82 mobilabonnement på markedet. Prisene oppdateres fortløpende fra operatørenes egne nettsider og samtidig som du sammenligner pris og datapakker kan du lese hva 2454 andre mener om sine mobiloperatører.

Forutsetninger for kåring av beste mobilabonnement april 2018

I vår beregning har vi forutsatt at bruker er en person på 30 år. Medlemsrabatter, tilleggstjenester eller andre inkluderte kundefordeler hensyntas ikke i vurderingen. Vurderingen er helautomatisert og hensyntar kun våre forutbestemte forusetninger; mobilabonnementets pris og mobilkundenes tilbakemeldinger om opplevd dekning og kundetilfredshet.
Testen hensyntar kun faktiske talldata og vil under ingen omstendigheter bli påvirket av omtalenes innhold, eller hvorvidt vi har en formidlingsavtale med mobilselskapene. Sammenligningen er kun ment som en veiledning. Mobilselskapenes egne vilkår og betingelser skal alltid betraktes som gjeldende. Vi tar forbehold om feil eller mangler.

Bør du bytte mobilabonnement?

Sjekk om du betaler for mye

@Anna
Digital økonomirådgiver hos Bytt.no
Søk Bytt.no