Meny

Beste mobilabonnement august 2019

Dette er de beste mobilabonnementene på markedet i august 2019 i følge 5473 mobilkunder

OPPDATERT 22.08.2019

Det er ikke mye i dag som skiller mobiloperatørene og abonnementene fra hverandre. På det norske markedet finnes det 154 mobilabonnement fordelt på 20 operatører hvor tilnærmet alle har identiske datapakker, prismodeller og vilkår. Så hvordan finner man da virkelig de beste mobilabonnementene?

Jo, man hører med operatørens egne kunder hva de er mest fornøyde med. Og det er nøyaktig det vi i Bytt.no har gjort - hele 5473 ganger. Bytt.no er Norges største omtaletjeneste innen privatøkonomi og mottar daglig en rekke tilbakemeldinger fra fornøyde og misfornøyde mobilkunder. Ved å kombinere de billigste mobilabonnentene med 5473 kundeomtaler kårer vi de beste mobilabonnementene basert på de beste prisene og de mest fornøyde kundene.

Slik blir det beste mobilabonnement kåret

For at kåringen av beste mobilabonnement skal være rettferdig skjer den automatisk og uten påvirkning fra ansatte i Bytt.no eller fra operatørene. Ettersom det varierer hvor mye datatrafikk man har behov for har vi valgt å kåre tre vinnere av beste mobilabonnement august 2019, en for hver av kategoriene: 1 GB, 3 GB og 6 GB.

Kriterier for å finne beste mobilabonnement

Mobilabonnementene i testen har som et minimum fri tale, fri SMS og MMS, data rollover og inkluderer bruk i EU/EØS. Mobilabonnement med aldersgrenser er ikke tatt med. Kampanjer og "velkomstbonuser" er ikke vektlagt. Dette er vurderingskriteriene:

1: Oppdaterte priser
Pris er fremdeles det viktigste kriteriet for å finne de beste mobilabonnementene. For at testen skal være høyst relevant i august bruker vi kun oppdaterte priser hentet direkte fra mobiloperatørenes egne nettsider.

Les også: Dette er de billigste mobilabonnementene i august 2019
2: Omtaler og erfaringer
Selv om pris er viktig vektlegger vi også i hvor stor grad kundene til operatøren er fornøyd. Bytt.no måler kundetilfredshet, opplevd dekning, kundeservice og mye mer som vi kombinerer med operatøres abonnementer. Operatørene må ha minimum 3.0 i totalvurdering og ha minimum 100 omtaler for å bli inkludert. For ordens skyld nevner vi at det er helt gratis for mobilselskapene å innhente og svare på omtaler fra sine kunder.

Les også: Beste omtalte mobiloperatør
3: Dekning
Operatørens dekning blir i liten grad vektet når vi finner det beste mobilabonnementet. Det finnes i dag tre forskjellige mobilnett i Norge; Telenor, Telia og Ice.net.

Les også: Dette mobilnettet har den beste dekningen

Beste mobilabonnement for lite bruk - 1 GB

Av totalt 5473 omtaler og 154 mobilabonnement er Mobil 1 GB fra Ice til 129 kr pr. måned det beste mobilabonnementet for lite data (1 GB) i august 2019.

BESTE 1 GB
129 kr pr. mnd - 1 GB data pr. mnd
3,1/5 (2160)

Så langt i august er det Mobil 1 GB fra Ice til 129 kr pr. mnd som går av med seieren som beste mobilabonnement med lite data (1 GB). Sammenlignet med 6 andre mobilabonnement som tilbyr 1 GB data og Ice's 2160 omtaler kommer dette mobilabonnementet best ut i testen. Alle mobilabonnementene til Ice.net inkluderer fri tale, SMS og MMS. I tillegg til dette får du med Data Rollover, ingen overfakturering, fri bruk i EU/EØS og fri fart. Dette mener andre om Ice:

Gode 1 GB alternativer til Ice


Beste mobilabonnement for medium bruk - 3 GB

Det finnes 4 mobilabonnement som tilbyr 3 GB data pr. måned. Basert på månedspris og omtaler om operatørene er Mobil 3 GB fra Ice det beste mobilabonnementet for medium data (3 GB) i august 2019.

BESTE 3 GB
249 kr pr. mnd - 3 GB data pr. mnd
3,1/5 (2160)

Mobil 3 GB fra Ice koster 249 kr pr. mnd og inkluderer fri tale, SMS og MMS. Kombinasjonen av pris og Ice's 2160 omtaler gjør at Mobil 3 GB så langt i august 2019 er testens beste 3 GB mobilabonnement. Alle mobilabonnementene til Ice.net inkluderer fri tale, SMS og MMS. I tillegg til dette får du med Data Rollover, ingen overfakturering, fri bruk i EU/EØS og fri fart. Les hva andre mener om Ice:

Gode 3 GB alternativer til Ice


Beste mobilabonnement for mye bruk - 6 GB

Testens siste kåring er for mobilabonnement som gir mye månedlig databruk (6 GB). Det finnes 6 mobilabonnement som tilbyr denne datapakken, og best ut i vår test så langt i august 2019 har vi mobilabonnementet FolkePakka 6 GB fra OneCall.

BESTE 6 GB
319 kr pr. mnd - 6 GB data pr. mnd
3,4/5 (165)

FolkePakka 6 GB fra OneCall koster 319 kr pr. mnd og kommer også med fri tale, SMS og MMS. Sammenlignet med 6 andre mobilabonnementer som har tilsvarende datapakke og operatørens 165 omtaler kommer dette mobilabonnementet best ut i testen for abonnement med 6 GB data i august 2019. Alle våre abonnement gir deg full frihet til å bytte til et større eller mindre abonnement etter ditt behov, akkurat når du ønsker det. Dette mener andre om OneCall:

Gode 6 GB alternativer til OneCall

Sammenlign alle mobilabonnement

Hvis du ønsker andre datapakker eller kun mobilabonnement fra et bestemt mobilnett kan du her sammenligne alle 154 mobilabonnement på markedet. Prisene oppdateres fortløpende fra operatørenes egne nettsider og samtidig som du sammenligner pris og datapakker kan du lese hva 5473 andre mener om sine mobiloperatører.

Forutsetninger for kåring av beste mobilabonnement august 2019

I vår beregning har vi forutsatt at bruker er en person på 30 år. Medlemsrabatter, tilleggstjenester eller andre inkluderte kundefordeler hensyntas ikke i vurderingen. Vurderingen er helautomatisert og hensyntar kun våre forutbestemte forusetninger; mobilabonnementets pris og mobilkundenes tilbakemeldinger om opplevd dekning og kundetilfredshet.
Testen hensyntar kun faktiske talldata og vil under ingen omstendigheter bli påvirket av omtalenes innhold, eller hvorvidt vi har en formidlingsavtale med mobilselskapene. Sammenligningen er kun ment som en veiledning. Mobilselskapenes egne vilkår og betingelser skal alltid betraktes som gjeldende. Vi tar forbehold om feil eller mangler.

Bør du bytte mobilabonnement?

Sjekk om du betaler for mye

@Anna
Digital økonomirådgiver hos Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR