Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert fredag 14. juni

Slik får du den beste reiseforsikringen

Få den beste og billigste reiseforsikringen - få tilbud fra flere selskaper helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Over 450 000 har nå brukt tjenesten

Billig reiseforsikring på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
 2. 2
  Fortell om dine ønsker og få tilbud fra opptil 3 selskaper
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ REISEFORSIKRING

BESTE FORSIKRINGSSELSKAP

Bytt.no mottar årlig tusenvis av omtaler fra norske forsikringskunder. Se hvilket selskap kundene er mest fornøyde med

BESTE SELSKAP

REISEFORSIKRING KALKULATOR

Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte reiseforsikringen din til et bedre og billigere forsikringsselskap

GÅ TIL KALKULATOR

FÅ TILBUD FRA FLERE

Over 450 000 nordmenn har mottatt flere tilbud på reiseforsikring gjennom vår forsikringstjeneste

SAMMENLIGN TILBUD

Topp 5 beste omtalte reiseforsikringer juni 2024

Dette mener 10 443 forsikringskunder i 33 forskjellige forsikringsselskaper om sin reiseforsikring.

Omtaler
Kundeservice
Skadeoppgjør
Totalvurdering
Vis hele listen
Reiseforsikring
Ibis Forsikring
73 omtaler
4,5/5
Kundeservice
4,1/5
Skadeoppgjør
4,5/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
WaterCircles Forsikring
149 omtaler
4,3/5
Kundeservice
4,3/5
Skadeoppgjør
4,3/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Fremtind Forsikring
6837 omtaler
4,2/5
Kundeservice
4,1/5
Skadeoppgjør
4,1/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Frende Forsikring
228 omtaler
4,2/5
Kundeservice
4,2/5
Skadeoppgjør
4,0/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
JBF Forsikring
79 omtaler
3,7/5
Kundeservice
3,8/5
Skadeoppgjør
3,9/5
Totalvurdering

Norges beste reiseforsikring juni 2024

Pris er ikke alltid det viktigste når man skal velge en god reiseforsikring. Basert på 10 443 verifiserte omtaler fordelt på 33 forskjellige reiseforsikringer så er dette reiseforsikringen kundene er mest fornøyde med.

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie fort kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Forsikre ferien - Se Norges beste reiseforsikring

OPPDATERT TORSDAG 17. FEBRUAR 2022

Skal du på ferie? Ikke reis uten reiseforsikring! Bytt.no hjelper deg med å finne den beste og billigste reiseforsikringen.

Bytt.no - Se hvordan du får den beste og billigste reiseforsikringen til din ferie.
Bytt.no - Se hvordan du får den beste og billigste reiseforsikringen til din ferie.

REISEFORSIKRING: Reiseforsikring er en av de billigere forsikringene men likevel reiser flere hundre tusen til utlandet uten reiseforsikring hvert år. Det kan straffe seg.

Ikke reis uten en reiseforsikring!

Hvert år leser vi de samme overskriftene om nordmenn som er på ferie uten reiseforsikring og ender opp med gjeld på flere hundre tusen kroner, får dårlig medisinsk behandling og ferien blir et mareritt. En reiseforsikring er blant de billigste og enkleste forsikringene man kan skaffe seg, men det er likevel et par ting å være obs på, som f.eks hvor den gjelder, når den gjelder og hvem den gjelder for. I tillegg kommer faktorer som avbestilling, konkurs og andre uforutsette hendelser mens man er på reisefot.

Hva dekkes av en billig reiseforsikring?

På lik linje som med andre forsikringer varierer dekningene mellom selskapene, men stort sett så dekker alle reiseforsikringer, billig eller dyr, følgende hendelser:

 • Sykdom
 • Transport hjem
 • Forsinkelse av bagasje
 • Erstatningsreise
 • Avbestilling
 • Tannlege, krisehjelp m.m.

Enkelte selskaper tilbyr også en utvidet reiseforsikring, som i tillegg til overnevnte også tilbyr f.eks:

 • Avbestillingsforsikring
 • Bagasjeforsikring
 • Konkursforsikring
 • Ulykkesforsikring

En reiseforsikring dekker som regel hele familien som reiser til oppgitt sted med oppgitt varighet, men også dette er noe å være obs på når man skal bestille reiseforsikring.

Dette bestemmer prisen på en reiseforsikring

Det er primært to faktorer som bestemmer hvor mye du må betale for en reiseforsikring; Hvor du skal, og hvor lenge du skal oppholde deg der.

Lengden av oppholdet

Hovedårsaken til at en reiseforsikring blir dyr er lengden av oppholdet. De fleste av de ordinære reiseforsikringene har en tidsbegrensning på enten 30 eller 45 dager. Dersom du har behov for en lengre periode enn dette må du gi forsikringsselskapet beskjed. Forsikringsselskapet vil da kreve et tillegg i prisen din, alt etter hvor lenge du planlegger å være bortreist.

Hvor du skal reise

Hvor du skal reise til er også utslagsgivende på prisen du må betale for reiseforsikringen. Årsaken til dette er at forsikringsselskapene justerer risikoen etter hvor i verden du skal besøke, med andre ord er det for eksempel forskjell på om du skal reise til europeiske land eller asiatiske land. Det er høyere risiko i noen deler av verden enn i andre.

Involverer reisen ekstremsport?

For forsikringsselskapene er det en betydelig forskjell om du skal ha ordinær familietur eller begi deg ut på en uke med ekstremsport.

EKSTREMSPORT PÅ FERIE: Husk å undersøk at reiseforsikringen din dekker ekstremsport dersom du planlegger det.

Dersom du skal dykke, hoppe fallskjerm eller tilsvarende så anbefaler vi deg å først undersøke reiseforsikringen din, dette slik at du med sikkerhet vet at du er dekket for eventuelle skader eller uhell.

Helårs reiseforsikring eller enkeltreiseforsikring?

Hvorvidt du bør velge enkeltreiseforsikring eller helårs reiseforsikring er avhengig av flere ting. Dersom du skal reise mer enn 2 måneder, har du nok ikke så mye valg og må velge en enkeltreiseforsikring, men dersom du bare ønsker å ha en reiseforsikring til en kortere tur, kan det være lurt å tegne en helårs reiseforsikring.

Helårs reiseforsikring

En helårs reiseforsikring dekker deg hele året, uavhengig om hvor mange ganger du reiser! Men de fleste helårs reiseforsikringene dekker ikke mer enn 30-45 dager sammenhengende, altså er det krav om at du er hjemme en tur, før du reiser ut igjen.

Fordelene med slike forsikringer er at de i mange tilfeller også dekker deg på reise innad i Norge. Altså dersom du reiser på fjellet, eller til butikken er det mange reiseforsikringer som dekker deg også på disse turene!

En annen ting å legge merke til er at mange forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt på reiseforsikring, en helårs reiseforsikring kan med andre ord gjøre de andre forsikringene dine billigere, noe som i enkelte tilfeller nesten gjør den gratis, avhengig av hvor mange andre forsikringer du har. Så dersom du ønsker en helårs reiseforsikring anbefaler vi at du ber om tilbud på alle forsikringene dine samlet, og samtidig vurderer reiseforsikringen din sammen med de andre forsikringene dine. Dette vil helt klart være den mest lønnsomme måten å gjøre det på.

Gjennom vår tjeneste kan du enkelt sammenligne pris på alle dine forsikringer, inkludert reiseforsikring. Dersom du har forsikring på bolig og bil anbefaler vi at du også får tilbud på dette da totalprisen kan bli langt billigere. Klikk her for å sammenligne dine forsikringer nå.

Enkeltreiseforsikring

Dersom du planlegger en lengre tur må du ha en enkeltreiseforsikring. Disse forsikringene er spesialiserte til å dekke deg på nettopp den turen du planlegger, altså er det kun en forsikring som dekker den aktuelle reisen din. Det er flere selskaper som tilbyr enkeltreiseforsikring, blant annet Europeiske Reiseforsikring, Gouda Reiseforsikring og GoExplore.

Reiseforsikring gjennom kredittkort

Mange kredittkort inkluderer reiseforsikring som en del av fordelene sine. Dette er selvfølgelig et svært gunstig alternativ, men vær obs på å sjekke vilkårene og forutsetningene før du reise avgårde! Kredittkortene fra f.eks Bank Norwegian og Komplett Bank har spesialisert seg på reise- og ferie, med inkl. reise- og avbestillingsforsikring og ikke minst gratis minibankuttak i utlandet. Det er verdt å merke at kredittkortet stort sett krever at minimum halve reisen betales med kredittkortet for at den skal være gyldig. Her kan du se en liste over alle kredittkort som har inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Slik får du den billigste reiseforsikringen

Ettersom reiseforsikring er et ganske enkelt forsikringsprodukt så lønner det seg virkelig å sammenligne tilbud fra flere selskaper. Dersom dekningene er like så er det ikke noe i veien å velge en billig reiseforsikring.

Her på Bytt.no kan du sammenligne flere tilbud på reiseforsikring fra norske forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Bytt.no hjelper daglig tusenvis av brukere med å sammenligne og bytte selskaper innen bl.a. forsikring, bank og strøm.

Over 150 000 har til nå brukt vår forsikringstjeneste til å sammenligne tilbud på sine forsikringer. Tjenesten er helt gratis, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

Slik får du den beste reiseforsikringen

Bytt.no har innhentet 10443 omtaler om hva norske forsikringskunder mener om sine reiseforsikringer. Dersom du står mellom to eller flere selskaper kan det være lurt å velge et selskap som andre er fornøyde med. Hvis du bruker vår gratis forsikringstjeneste så kan du selv velge å motta tilbud fra selskaper som andre kunder er fornøyde med

Sammenlign tilbud på reiseforsikring

Et tips før du sammenligner reiseforsikring er å legge til flere forsikringer. Ikke alle forsikringsselskaper aksepterer at du kun har reiseforsikring som eneste forsikringsprodukt, og ved 3 eller flere forsikringer i ett og samme selskap kan du oppnå samlerabatter opp mot 20%. Slik gjør du:

 1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
 2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
 3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

Finn den beste og billigste reiseforsikringen - start her.

NYE OMTALER OM REISEFORSIKRING
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR