Meny

Slik får du den beste og billigste reiseforsikringen

Få den beste og billigste reiseforsikringen, sammenlign tilbud fra flere selskaper - helt gratis!

Sammenlign tilbud
Helt gratis
Uforpliktende
Raskt
Hvor mye kan du spare på reiseforsikringen?
1
Velg forsikringer du ønsker tilbud på
2
Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
3
Velg eller forkast tilbudene du mottar
Bytt.no Forsikring Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene i 2019

Skal du på ferie? Ikke reis uten reiseforsikring! Bytt.no hjelper deg med å finne den beste og billigste reiseforsikringen.

Aldri reis på ferie uten reiseforsikring til deg og de du reiser med!
REISEFORSIKRING: Reiseforsikring er en av de billigere forsikringene men likevel reiser flere hundre tusen til utlandet uten reiseforsikring hvert år. Det kan straffe seg.

Ikke reis uten en reiseforsikring!

Hvert år leser vi de samme overskriftene om nordmenn som er på ferie uten reiseforsikring og ender opp med gjeld på flere hundre tusen kroner, får dårlig medisinsk behandling og ferien blir et mareritt. En reiseforsikring er blant de billigste og enkleste forsikringene man kan skaffe seg, men det er likevel et par ting å være obs på, som f.eks hvor den gjelder, når den gjelder og hvem den gjelder for. I tillegg kommer faktorer som avbestilling, konkurs og andre uforutsette hendelser mens man er på reisefot.

Hva dekkes av en billig reiseforsikring?

På lik linje som med andre forsikringer varierer dekningene mellom selskapene, men stort sett så dekker alle reiseforsikringer, billig eller dyr, følgende hendelser:

 • Sykdom
 • Transport hjem
 • Forsinkelse av bagasje
 • Erstatningsreise
 • Avbestilling
 • Tannlege, krisehjelp m.m.

Enkelte selskaper tilbyr også en utvidet reiseforsikring, som i tillegg til overnevnte også tilbyr f.eks:

 • Avbestillingsforsikring
 • Bagasjeforsikring
 • Konkursforsikring
 • Ulykkesforsikring

En reiseforsikring dekker som regel hele familien som reiser til oppgitt sted med oppgitt varighet, men også dette er noe å være obs på når man skal bestille reiseforsikring.

Dette bestemmer prisen på en reiseforsikring

Det er primært to faktorer som bestemmer hvor mye du må betale for en reiseforsikring; Hvor du skal, og hvor lenge du skal oppholde deg der.

Lengden av oppholdet

Hovedårsaken til at en reiseforsikring blir dyr er lengden av oppholdet. De fleste av de ordinære reiseforsikringene har en tidsbegrensning på enten 30 eller 45 dager. Dersom du har behov for en lengre periode enn dette må du gi forsikringsselskapet beskjed. Forsikringsselskapet vil da kreve et tillegg i prisen din, alt etter hvor lenge du planlegger å være bortreist.

Hvor du skal reise

Hvor du skal reise til er også utslagsgivende på prisen du må betale for reiseforsikringen. Årsaken til dette er at forsikringsselskapene justerer risikoen etter hvor i verden du skal besøke, med andre ord er det for eksempel forskjell på om du skal reise til europeiske land eller asiatiske land. Det er høyere risiko i noen deler av verden enn i andre.

Involverer reisen ekstremsport?

For forsikringsselskapene er det en betydelig forskjell om du skal ha ordinær familietur eller begi deg ut på en uke med ekstremsport.

Ekstremsport vil påvirke prisen av din reiseforsikring
EKSTREMSPORT PÅ FERIE: Husk å undersøk at reiseforsikringen din dekker ekstremsport dersom du planlegger det.


Dersom du skal dykke, hoppe fallskjerm eller tilsvarende så anbefaler vi deg å først undersøke reiseforsikringen din, dette slik at du med sikkerhet vet at du er dekket for eventuelle skader eller uhell.

Helårs reiseforsikring eller enkeltreiseforsikring?

Hvorvidt du bør velge enkeltreiseforsikring eller helårs reiseforsikring er avhengig av flere ting. Dersom du skal reise mer enn 2 måneder, har du nok ikke så mye valg og må velge en enkeltreiseforsikring, men dersom du bare ønsker å ha en reiseforsikring til en kortere tur, kan det være lurt å tegne en helårs reiseforsikring.

Helårs reiseforsikring

En helårs reiseforsikring dekker deg hele året, uavhengig om hvor mange ganger du reiser! Men de fleste helårs reiseforsikringene dekker ikke mer enn 30-45 dager sammenhengende, altså er det krav om at du er hjemme en tur, før du reiser ut igjen.

Fordelene med slike forsikringer er at de i mange tilfeller også dekker deg på reise innad i Norge. Altså dersom du reiser på fjellet, eller til butikken er det mange reiseforsikringer som dekker deg også på disse turene!

En annen ting å legge merke til er at mange forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt på reiseforsikring, en helårs reiseforsikring kan med andre ord gjøre de andre forsikringene dine billigere, noe som i enkelte tilfeller nesten gjør den gratis, avhengig av hvor mange andre forsikringer du har. Så dersom du ønsker en helårs reiseforsikring anbefaler vi at du ber om tilbud på alle forsikringene dine samlet, og samtidig vurderer reiseforsikringen din sammen med de andre forsikringene dine. Dette vil helt klart være den mest lønnsomme måten å gjøre det på.

Gjennom vår tjeneste kan du enkelt sammenligne pris på alle dine forsikringer, inkludert reiseforikring. Dersom du har forsikring på bolig og bil anbefaler vi at du også får tilbud på dette da totalprisen kan bli langt billigere. Klikk her for å sammenligne dine forsikringer nå.

Enkeltreiseforsikring

Dersom du planlegger en lengre tur må du ha en enkeltreiseforsikring. Disse forsikringene er spesialiserte til å dekke deg på nettopp den turen du planlegger, altså er det kun en forsikring som dekker den aktuelle reisen din. Det er flere selskaper som tilbyr enkeltreiseforsikring, blant annet Europeiske Reiseforsikring, Gouda Reiseforsikring og GoExplore.

Reiseforsikring gjennom kredittkort

Mange kredittkort inkluderer reiseforsikring som en del av fordelene sine. Dette er selvfølgelig et svært gunstig alternativ, men vær obs på å sjekke vilkårene og forutsetningene før du reise avgårde! Kredittkortene fra f.eks Bank Norwegian og Komplett Bank har spesialisert seg på reise- og ferie, med inkl. reise- og avbestillingsforsikring og ikke minst gratis minibankuttak i utlandet. Det er verdt å merke at kredittkortet stort sett krever at minimum halve reisen betales med kredittkortet for at den skal være gyldig. Her kan du se en liste over alle kredittkort som har inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Slik får du den billigste reiseforsikringen

Ettersom reiseforsikring er et ganske enkelt forsikringsprodukt så lønner det seg virkelig å sammenligne tilbud fra flere selskaper. Dersom dekningene er like så er det ikke noe i veien å velge en billig reiseforsikring.

Her hos Bytt.no kan du sammenligne flere tilbud på reiseforsikring fra norske forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Bytt.no hjelper daglig tusenvis av brukere med å sammenligne og bytte selskaper innen bl.a. forsikring, bank og strøm.

Over 150 000 har til nå brukt vår forsikringstjeneste til å sammenligne tilbud på sine forsikringer. Tjenesten er helt gratis, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

Slik får du den beste reiseforsikringen

Bytt.no har innhentet 1892 omtaler om hva norske forsikringskunder mener om sine reiseforsikringer. Dersom du står mellom to eller flere selskaper kan det være lurt å velge et selskap som andre er fornøyde med. Hvis du bruker vår gratis forsikringstjeneste så kan du selv velge å motta tilbud fra selskaper som andre kunder er fornøyde med

Sammenlign tilbud på reiseforsikring

Et tips før du sammenligner reiseforsikring er å legge til flere forsikringer. Ikke alle forsikringsselskaper aksepterer at du kun har reiseforsikring som eneste forsikringsprodukt, og ved 3 eller flere forsikringer i ett og samme selskap kan du oppnå samlerabatter opp mot 20%. Slik gjør du:

 1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
 2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
 3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

Finn den beste og billigste reiseforsikringen - start her.

Lenge siden du byttet reiseforsikring?
Det lønner seg neppe! Prøv vår kalkulator og sjekk hvor mye du kan spare på å bytte reiseforsikring
Sjekk min besparelse
Se din besparelse Tar kun et par minutter
Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte forsikringsselskap

Best omtalte reiseforsikring mars 2019

Denne reiseforsikringen er flest kunder fornøyd med

Hvis du skal på ferie må du huske å pakke med deg en god reiseforsikring. Bytt.no samler årlig inn tusenvis av omtaler om hva norske forsikringskunder mener om sine forsikringer. På den måten tar Bytt.no “pulsen” på forsikringsmarkedet og gi deg en rangert tabell over hvilke forsikringsselskaper som har reiseforsikringen flest kunder er fornøyd med. Nedenfor ser du en rangert tabell som hensyntar hvor fornøyd kundene er med bl.a. skadeoppgjør og kundeservice og selskapene er rangert fra topp til bunn.

Tabellen er sist oppdatert 24 mars 2019. Selskapet må ha minimum 50 omtaler som omhandler reiseforsikring for å bli inkludert i listen.
OMTALER OM REISEFORSIKRING
Bytt.no sammenligner og beregner beste reiseforsikring basert på 1892 omtaler fordelt på reiseforsikring fra 20 forsikringsselskaper
Omtaler
Kundeservice
Skadeoppgjør
Totalvurdering
Vis hele listen
Reiseforsikring
Nemi Forsikring
146 omtaler
4,1/5
Kundeservice
4,1/5
Skadeoppgjør
4,1/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Gjensidige Forsikring
504 omtaler
4,1/5
Kundeservice
4,2/5
Skadeoppgjør
4,0/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
If Skadeforsikring
215 omtaler
4,0/5
Kundeservice
4,0/5
Skadeoppgjør
3,8/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Sparebank 1 Forsikring
154 omtaler
3,8/5
Kundeservice
3,9/5
Skadeoppgjør
3,7/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Eika Forsikring
103 omtaler
3,7/5
Kundeservice
3,7/5
Skadeoppgjør
3,6/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Frende Forsikring
102 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,2/5
Skadeoppgjør
3,3/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Tryg Forsikring
190 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,6/5
Skadeoppgjør
3,2/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Tide Forsikring
71 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,4/5
Skadeoppgjør
3,2/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Storebrand Forsikring
61 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,4/5
Skadeoppgjør
3,1/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
DNB Forsikring
69 omtaler
3,1/5
Kundeservice
3,1/5
Skadeoppgjør
2,9/5
Totalvurdering
Reiseforsikring
Codan Forsikring
76 omtaler
3,0/5
Kundeservice
2,8/5
Skadeoppgjør
2,8/5
Totalvurdering
NÅ BRUKT AV
150 000
NORDMENN
Sammenlign tilbud på reiseforsikring fra inntil 3 selskaper
Få tilbud
Gratis Raskt Uforpliktende

Topp 5 beste skadeoppgjør reiseforsikringe i mars 2019

Selskapene med best omtalte skadeoppgjør innen reiseforsikring

Bytt.no har innhentet 1691 omtaler som omhandler skadeoppgjør ifb. med reiseforsikring og dette er de best omtalte forsikringsselskapene:

Tabellen er sist oppdatert 24 mars 2019. Selskapet må ha minimum 50 omtaler som omhandler skadeoppgjør til reiseforsikring for å bli inkludert.
Reiseforsikring til Nemi Forsikring har best omtalt skadeoppgjør så langt i mars 2019
Derfor bør du få tilbud fra flere

Forsikring er individuelt. Pris og dekning varierer stort fra selskap til selskap.

Hos Bytt.no kan du enkelt sammenligne tilbud på bl.a. reiseforsikring fra flere selskaper, både på pris, dekning og hva andre mener om selskapet - helt gratis.

Helt gratis Raskt Uforpliktende

De 5 mest anbefalte reiseforsikringene mars 2019

Mest anbefalte reiseforsikring til venner og kjente

Basert på 1691 omtaler om reiseforsikring er dette selskapene flest anbefaler til venner og kjente

Tabellen er sist oppdatert 24 mars 2019. Selskapet må ha minimum 50 anbefalinger om reiseforsikring for å bli inkludert.
84% som har reiseforsikring hos Gjensidige Forsikring anbefaler selskapet til venner og kjente.
NORGES BESTE
BILFORSIKRING
Basert på 4510 omtaler

Bilforsikring er kanskje den forsikringen som varierer mest fra selskap til selskap. Det er også flere ting du bør være klar over når du kjøper eller bytter til ny bilforsikring.

NORGES BESTE
HUSFORSIKRING
Basert på 2836 omtaler

Når du sammenligner tilbud på husforsikring bør du tenke på hva du ønsker at forsikringen skal dekke. Vurder selv om du ønsker standard dekning som er billigst, eller topp dekning som gjerne er noe dyrere.

NORGES BESTE
INNBOFORSIKRING
Basert på 1785 omtaler

En innboforsikring dekker løse gjenstander i boligen. Desto lavere forsikringssum, desto billigere innboforsikring. Ved f.eks en brann skal alt kjøpes nytt så sett derfor en høy nok forsikringssum til å dekke alle dine eiendeler.

NORGES BESTE
REISEFORSIKRING
Basert på 1892 omtaler

Vi anbefaler at du vurderer en helårs reiseforsikring som også gjelder turer i Norge. For å få den billigste og beste forsikringen anbefaler vi at du sammenligner tilbud på alle dine forsikringer samlet.

NORGES BESTE
HYTTEFORSIKRING
Basert på 506 omtaler

Skal du sammenligne tilbud på hytteforsikring eller feriebolig anbefaler vi at du også ber om tilbud på dine andre forsikringer. På denne måten får du den beste og billigste hytteforsikringen.

NORGES BESTE
BÅTFORSIKRING
Basert på 610 omtaler

Prisene på båtforsikring kan variere stort, så dersom du ønsker billigst og best båtforsikring anbefaler vi at du sammenligner tilbud ofte. Legg gjerne inn alle forsikringene dine samlet for å oppnå samlerabatt.

NORGES BESTE
MC-FORSIKRING
Basert på 428 omtaler

De fleste forsikringsselskapene tilbyr ikke MC-forsikring alene. Når du sammenligner tilbud på MC-forsikring anbefaler vi at du ber om tilbud på alle dine forsikringer samlet, på denne måten får du billigst MC-forsikring.

NORGES BESTE
BARNEFORSIKRING
Basert på 478 omtaler

Omtrent halvparten av alle barn i Norge er dekket av en egen barneforsikring, og barneforsikring er en spesielt betent forsikring. Dette bør du vite før du skaffer en barneforsikring.

NORGES BESTE
PERSONFORSIKRINGER
Basert på 735 omtaler

Sørg for at du er riktig forsikret. Vi har samlet alle tips og råd om uføreforsikring, ulykkesforsikring, livsforsikring og helse- og tannhelseforsikring

Hvor mye kan du spare på dine forsikringer?
Sammenlign tilbud fra flere selskaper - helt gratis!
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR