Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 21. mai

Sjekk om du får hastigheten du betaler for

Test hastigheten på bredbåndet ditt på 30 sekunder og sjekk om du får hastigheten du betaler for

Få det beste og billigste bredbåndet der du bor

Hos Bytt.no er det enkelt å finne det beste og billigste bredbåndet på din adresse: Prøv vår anbudstjeneste hvor du vil få veiledning og tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og innen bredbånd kan du raskt og enkelt sammenligne alle fiberbredbånd, trådløse bredbånd, satellittbredbånd eller kabelbredbånd.

Bytt til et bedre bredbånd: Best i test mai 2024

Tusenvis av bredbåndskunder har talt - dette er best i test mai 2024 kåret frem av bredbåndskunder

Test ditt internett med Bytt.no sitt speedometer

OPPDATERT SØNDAG 8. JANUAR 2023

TEST DIN HASTIGHET: Med Bytt.no sitt speedometer kan du enkelt teste din bredbåndshastighet for å se om du får den hastigheten du faktisk betaler for

Sammen med Bytt.no sitt speedometer og godt over 3 000 kundeomtaler kan du enkelt se om din bredbåndsleverandør prøver å lure deg til å betale mer enn du må
Sammen med Bytt.no sitt speedometer og godt over 3 000 kundeomtaler kan du enkelt se om din bredbåndsleverandør prøver å lure deg til å betale mer enn du må

Få tilbud på raskere bredbånd til en billigere pris fra flere selskaper samtidig og velg det tilbudet du ønsker selv, eller forkast dem alle - Sammenlign tilbud på bredbånd i Bytt.no sin anbudstjeneste for bredbånd her

Hvilken bredbåndshastighet er bra?

Hvilken hastighet som er bra kommer helt an på ditt forbruk. Noen kan klare seg veldig fint med 50 mbps, mens andre trenger mye mer. Vi har laget en komplett guide på hvor raskt internett du trenger, slik at du enklere kan kartlegge om ditt internett er best for ditt forbruk eller ikke.

På en generell basis så skal en normal familie på 4 personer klare seg med 100mbps, og er man en litt større familie så kan det være lurt å gå opp til 200-250 mbps for å være sikker.

Slik fungerer et speedometer

Når du starter speedometeret vil nettleseren laste ned så mye (sikker) data som mulig i 10 sekunder. Deretter vil testen se på hvor mye data du lastet ned over de 10 sekundene, og gir da et godt estimat på hvilken nedlastingshastighet du har på ditt bredbånd. 

Speedometeret sjekker også opplastningshastigheten med å laste opp så mye (sikker) data som mulig i 10 sekunder. Dette vil gi det en god pekepinn på om du får den hastigheten du betaler for, eller om det er på tide å bytte bredbåndsleverandør.

Vi benytter oss av Ookla sitt speedometer, Speedtest.net som på mange måter har blitt en bransjestandard når man tester hastigheten på bredbåndet. Speedtest.net er anerkjent over hele verden, og utfører over 10 000 000 daglige hastighetstester.

Hvor nøyaktig er et speedometer

Et speedometer vil aldri gi helt nøyaktige tall, da det er mange faktorer som spiller inn på hvilken hastighet du vil oppleve. Men det er likevel den mest nøyaktige måten å måle din internetthastighet, da dette er en helt frittstående test uten påvirkninger fra forskjellige bredbåndsleverandører

Enten om det er mye trafikk på sentralen, om det er mange tilkoblede enheter, om ruteren din lever opp til dagens teknologikrav eller hvor i huset du har plassert ruteren så spiller alt dette, pluss mer, inn på hvilken hastighet du kan oppleve. 

Vårt speedometer gir deg et godt estimat på hvilken hastighet du opplever der og da, men ikke hvilken hastighet din bredbåndsleverandør gir deg til enhver tid. 

Hvis du får opp på speedometeret at din hastighet er 74mbps og du betaler for 100 mbps, så betyr ikke dette nødvendigvis at du bare har 74mbps. Så det er lurt å kjøre speedometeret et par ganger i løpet av en dag, for å se om bredbåndsleverandøren lurer deg eller om det er noen andre, tidsbestemte forhold som påvirker hvilken hastighet du opplever.

Se om du får det du betaler for med vårt speedometer

Med vårt speedometer så kan du enkelt måle din hastighet både på opplastning og nedlastning, slik at du kan få en pekepinn på om du burde bytte bredbåndsleverandør eller ikke. Sammen med denne hastighetstesten så er det også lurt å undersøke tidligere kundeerfaringer.

Mange av bredbåndsleverandørene gir deg en bindsingstid, og før du skriver deg fast til et selskap det neste året, så er det veldig lurt å undersøke hvordan denne leverandøren håndterer sine kunder. 

Sjekk alltid med Bytt.no først

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for tjenester og produkter innen personlig økonomi. Hver dag bruker tusenvis av nordmenn Bytt.no for å lese verifiserte brukeromtaler om selskaper og sammenligne priser på tusenvis av tjenester og produkter.

På denne måten får du et eksklusivt innblikk i både pris, og forretningskikken til bredbåndsleverandøren du skal velge internettleverandør. Vi har også laget en guide på hvordan du enkelt kan gjøre noen få grep hjemme for å få en bedre internetthastighet. Vår komplette guide på hvordan du fikser tregt internett kan du lese her.

Bredbånd på anbud

Usikker på hvilken bredbåndsleverandør som kan levere lynraskt bredbånd hjem til deg? På Bytt.no kan du legge bredbåndet ditt ut på anbud slik at bredbåndsleverandørene må kjempe for å få deg som kunde, og ikke motsatt. Vi opplever ofte at prisene blir presset, og kundeopplevelsen styrket når man legger bredbåndet ut på anbud.

Hva er et anbud, og en anbudstjeneste? Et anbud er i korte trekk en tjeneste hvor kunden bestiller f.eks. bredbånd via et skjema, også sendes dette anbudet til alle tilgjengelige bredbåndsleverandører. Da vil flere bredbåndsleverandører se at du prøver å finne deg et bredbånd, så er det opp til leverandørene å tilby deg det beste tilbudet for å få deg som kunde. 

Sammenlign hele det norske bredbåndsmarkedet

Sammenlign alle bredbånd fra alle bredbåndsleverandører. Hvilket bredbånd vil du sammenligne?

Fiber

Sammenlign alle fiberbredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE FIBERBREDBÅND

Trådløst bredbånd

Sammenlign alle trådløse bredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE TRÅDLØSE BREDBÅND

Satellitt bredbånd

Sammenlign alle satellittbredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE SATELLITTBREDBÅND

Kabel-bredbånd

Sammenlign alle kabel-bredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE KABEL-BREDBÅND
OMTALER SOM OMHANDLER HASTIGHET
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR