Meny

Så enkelt får du den beste og billigste husforsikringen

Få den beste og billigste husforsikringen - få tilbud fra flere selskaper helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Over 150 000 har nå brukt tjenesten

Billig husforsikring på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
 2. 2
  Velg hvilke forsikringsselskaper du ønsker tilbud fra
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ HUSFORSIKRING

BESTE FORSIKRINGSSELSKAP

Bytt.no mottar årlig tusenvis av omtaler fra norske forsikringskunder. Se hvilket selskap kundene er mest fornøyde med

BILLIG BOLIGLÅN

Sammenlign alle boliglån på markedet og sjekk hvor mye du kan spare på å bytte til en billigere bank

HUSFORSIKRING KALKULATOR

Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte husforsikringen din til et bedre og billigere forsikringsselskap

Topp 5 beste omtalte boligforsikringer oktober 2021

Dette mener 6 535 forsikringskunder i 25 forskjellige forsikringsselskaper om sin boligforsikring.

Omtaler
Kundeservice
Skadeoppgjør
Totalvurdering
Vis hele listen
Boligforsikring
Fremtind Forsikring
2303 omtaler
3,9/5
Kundeservice
3,9/5
Skadeoppgjør
3,9/5
Totalvurdering
Boligforsikring
KLP Forsikring
94 omtaler
3,7/5
Kundeservice
3,5/5
Skadeoppgjør
3,8/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Frende Forsikring
226 omtaler
3,6/5
Kundeservice
3,6/5
Skadeoppgjør
3,6/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Codan Forsikring
172 omtaler
3,8/5
Kundeservice
3,7/5
Skadeoppgjør
3,6/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Gjensidige Forsikring
808 omtaler
3,7/5
Kundeservice
4,0/5
Skadeoppgjør
3,6/5
Totalvurdering

Norges beste boligforsikring oktober 2021

Pris er ikke alltid det viktigste når man skal velge en god husforsikring. Basert på 6 535 verifiserte omtaler fordelt på 25 forskjellige husforsikringer så er dette husforsikringen kundene er mest fornøyde med.

HVOR MYE KAN DU SPARE?

Visste du at en familie fort kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 150 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Slik sørger du for at boligen din er riktig forsikret

Når det kommer til husforsikring følger pris og dekning hverandre tett - vi forklarer forskjellene og gir deg tipsene for å få den beste og billigste husforsikringen.

Det lønner seg å sammenligne tilbud fra flere når du skal forsikre huset din
HUSFORSIKRING: De fleste av oss aner ikke hva de betaler i boligforsikring og hvilke dekninger de har - en rask sjekk kan spare deg for flere tusen

En husforsikring (også kjent som bolig- og villaforsikring) dekker skader på selve boligen din, og må ikke forveksles med innboforsikring, som dekker skader på tingene du har i boligen din.

Det er store forskjeller på pris og dekning mellom de forskjellige forsikringsselskapene, men som et minimum dekker alle husforsikringer stort sett brann, lynnedslag, storm og uforutsette vann- og naturskader.

Hva er en billig husforsikring?

En billig husforsikring har stort sett kun et basisutvalg av dekninger, og du må selv avgjøre hva du vil forsikre deg mot, og hva du vil “gamble” på. Dette avhenger i stor grad hvilken type bolig du bor i. F.eks dersom du bor i en blokk/borettslag må du også ta høyde for uforutsigbare naboer ved eksempelvis vannlekkasje, og dersom du har en gammel enebolig må man ta høyde for en rekke potensielle komplikasjoner ved struktur, rør og det elektriske.

Hva dekker en boligforsikring?

Selv om forskjellene er store fra selskap til selskap, så kan man likevel generalisere de forskjellige basisdekningene til:

 • Skader på bygning:
  • Brannskader
  • Vannskader
  • Tyveriskader
  • Naturskader (flom, lyn, storm m.m.)
 • Ansvar og rettshjelp

En utvidet boligforsikring har mange navn (boligforsikring pluss/super/topp) og varierer fra selskap til selskap, og enkelte av dekningene kan være inkludert i basisdekning, så husk å les vilkårene nøye. Utvidet boligforsikring dekker som regel også:

 • Råte og innsektsskader
 • Bekjempelse av skadeinnsekter
 • Følgeskader etter utett vegg og tak
 • Følgeskader etter håndtverksfeil
 • Skader på våtom
 • Dekning av frittstående bygninger

Hva dekkes ikke av en husforsikring?

På lik linje som det varierer hva en boligforsikring dekker, varierer det også på hva en boligforsikring ikke dekker. Generelt sett dekker ikke husforsikringen skader som skjer over lang tid, som f.eks rust, slitasje og dårlig vedlikehold. Som boligeier er man selv ansvarlig for at boligen holdes i god stand og man er selv ansvarlig for å utrede og forhindre feil og mangler når de blir oppdaget. Eksempler på hva som forventes er;

 • Male treverk eller behandle det med trebeskyttelse
 • Skifte ut rustne og slitte deler av huset
 • Rense takrenner, avløp o.l

NYHET!
Disse 7 forsikringene du ha - resten kan du droppe!
Skriv inn e-posten din så sender vi deg en enkel oversikt over hvilke forsikringer du må ha og hvilke du kan droppe.
SEND OVERSIKT
Slik behandler vi din e-post

Hvordan får jeg den billigste husforsikringen?

Man får det man betaler for når man skal velge husforsikring, og man bør tenke seg om før man hopper på markedets billigste boligforsikring. Hvis du derimot står mellom to nærmest identiske boligforsikringer er det unødvendig å betale mye ekstra.

Her på Bytt.no kan du sammenligne flere tilbud på boligforsikring fra norske forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Bytt.no hjelper daglig tusenvis av brukere med å sammenligne og bytte selskaper innen bl.a. forsikring, bank og strøm.

Over 150 000 har til nå brukt vår forsikringstjeneste til å sammenligne tilbud på sine forsikringer. Tjenesten er helt gratis, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

Du velger selv hva slags dekning og egenandel boligforsikringen du ønsker tilbud på skal ha, slik at du alltid sammenligner epler mot epler når tilbudene kommer. Da kan du enkelt ta en velbegrunnet avgjørelse, og så lenge forsikringene har tilnærmet identisk dekning så er det ingenting i veien for å velge den billigste husforsikringen.

TIPS: Sjekk også om du har et dyrt boliglån

Boligforsikring er en av de største kostnadene forbundet med å eie en bolig, men den kostnaden er sannsynligvis småtterier målt opp mot boliglånet. Her hos Bytt.no kan du sammenligne alle boliglån på markedet, og det er ofte flere tusen å spare hvert år ved å bytte bank. Du finner raskt og enkelt de beste og billigste boliglånene i vår oversikt, og det er enkelt å se om banken flår deg.

Slik velger du den beste husforsikringen

Hvis du har flere like tilbud å velge mellom og pris er eneste differansen så kan det være lurt å lese hva andre har erfart med selskapene du vurderer. Bytt.no har innhentet 6535 omtaler om hva andre forsikringskunder mener om sin boligforsikring mtp. kundeservice, skadeoppgjør og generell tilfredshet. Så hvis du er i tvil så kan det være lurt å velge en boligforsikring som andre er fornøyde med.

Tips til billig husforsikring

Dersom du ønsker den billigste husforsikringen forsikringsselskapene kan tilby så bør du samtidig sammenligne tilbud på flere forsikringer. Da kan selskapene nemlig gi deg samlerabatt, som i noen tilfeller kan utgjøre 20% av prisen. Det tar kun et par minutter ekstra å legge til f.eks bilen, reise- og innboforsikring og hvem vet, kanskje du kan spare flere tusen på alle forsikringene dine?

Slik får du den billigste husforsikringen:

 1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
 2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
 3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

Finn den beste og billigste husforsikringen - start her.

NYE OMTALER OM HUSFORSIKRING
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR