Forsikring

Beste og billigste husforsikring september 2018

Bytt.no hjelper deg med å finne den beste og billigste husforsikringen

Best omtalte husforsikring september 2018

Denne husforsikringen er flest kunder fornøyd med

Bytt.no samler årlig inn tusenvis av omtaler om hva norske forsikringskunder mener om sine forsikringer. På den måten tar Bytt.no “pulsen” på forsikringsmarkedet og gi deg en rangert tabell over hvilke forsikringsselskaper som har husforsikringen flest kunder er fornøyd med. Nedenfor ser du en rangert tabell som hensyntar hvor fornøyd kundene er med bl.a. skadeoppgjør og kundeservice og selskapene er rangert fra topp til bunn.

Tabellen er sist oppdatert 23 september 2018. Selskapet må ha minimum 50 omtaler som omhandler husforsikring for å bli inkludert i listen.
OMTALER OM HUSFORSIKRING
Bytt.no sammenligner og beregner beste husforsikring basert på 2547 omtaler fordelt på husforsikring fra 20 forsikringsselskaper
Omtaler
Kundeservice
Skadeoppgjør
Totalvurdering
Vis hele listen
Boligforsikring
Nemi Forsikring
605 omtaler
4,1/5
Kundeservice
3,9/5
Skadeoppgjør
4,0/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Gjensidige Forsikring
1321 omtaler
3,7/5
Kundeservice
3,9/5
Skadeoppgjør
3,6/5
Totalvurdering
Boligforsikring
If Skadeforsikring
865 omtaler
3,8/5
Kundeservice
3,9/5
Skadeoppgjør
3,6/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Eika Forsikring
283 omtaler
3,5/5
Kundeservice
3,3/5
Skadeoppgjør
3,4/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Sparebank 1 Forsikring
402 omtaler
3,4/5
Kundeservice
3,5/5
Skadeoppgjør
3,4/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Storebrand Forsikring
250 omtaler
3,3/5
Kundeservice
3,3/5
Skadeoppgjør
3,2/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Frende Forsikring
278 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,1/5
Skadeoppgjør
3,2/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Codan Forsikring
217 omtaler
3,3/5
Kundeservice
3,1/5
Skadeoppgjør
3,1/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Tide Forsikring
245 omtaler
3,1/5
Kundeservice
2,9/5
Skadeoppgjør
3,1/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Tryg Forsikring
665 omtaler
3,0/5
Kundeservice
3,4/5
Skadeoppgjør
2,9/5
Totalvurdering
Boligforsikring
DNB Forsikring
265 omtaler
3,0/5
Kundeservice
3,0/5
Skadeoppgjør
2,9/5
Totalvurdering
Boligforsikring
Vardia Forsikring
339 omtaler
2,6/5
Kundeservice
2,7/5
Skadeoppgjør
2,6/5
Totalvurdering

Husforsikringen med beste skadeoppgjør september 2018

Selskapene med best omtalte skadeoppgjør innen boligforsikring

Bytt.no har innhentet 5735 omtaler som omhandler skadeoppgjør ifb. med boligforsikring og dette er de best omtalte forsikringsselskapene:

Tabellen er sist oppdatert 23 september 2018. Selskapet må ha minimum 50 omtaler som omhandler skadeoppgjør til boligforsikring for å bli inkludert.
Boligforsikring til Nemi Forsikring har best omtalt skadeoppgjør så langt i september 2018
Derfor bør du få tilbud fra flere

Forsikring er individuelt. Pris og dekning varierer stort fra selskap til selskap.

Hos Bytt.no kan du enkelt sammenligne tilbud på bl.a. boligforsikring fra flere selskaper, både på pris, dekning og hva andre mener om selskapet - helt gratis.

Helt gratis Raskt Uforpliktende

Slik får du den beste og billigste husforsikringen

Når det kommer til husforsikring følger pris og dekning hverandre tett - vi forklarer forskjellene og gir deg tipsene for å få den beste og billigste husforsikringen.

Bytt.no hjelper deg med å finne den beste og billigste husforsikringen til dine behov
HUSFORSIKRING: Husforsikringen din er kanskje den viktigste forsikringen du har og forskjellene mellom selskapene er store

En husforsikring (også kjent som bolig- og villaforsikring) dekker skader på selve boligen din, og må ikke forveksles med innboforsikring, som dekker skader på tingene du har i boligen din.

Det er store forskjeller på pris og dekning mellom de forskjellige forsikringsselskapene, men som et minimum dekker alle husforsikringer stort sett brann, lynnedslag, storm og uforutsette vann- og naturskader.

Hva er en billig husforsikring?

En billig husforsikring har stort sett kun et basisutvalg av dekninger, og du må selv avgjøre hva du vil forsikre deg mot, og hva du vil “gamble” på. Dette avhenger i stor grad hvilken type bolig du bor i. F.eks dersom du bor i en blokk/borettslag må du også ta høyde for uforutsigbare naboer ved eksempelvis vannlekkasje, og dersom du har en gammel enebolig må man ta høyde for en rekke potensielle komplikasjoner ved struktur, rør og det elektriske.

Hva dekker en boligforsikring?

Selv om forskjellene er store fra selskap til selskap, så kan man likevel generalisere de forskjellige basisdekningene til:

 • Skader på bygning:
  • Brannskader
  • Vannskader
  • Tyveriskader
  • Naturskader (flom, lyn, storm m.m.)
 • Ansvar og rettshjelp

En utvidet boligforsikring har mange navn (boligforsikring pluss/super/topp) og varierer fra selskap til selskap, og enkelte av dekningene kan være inkludert i basisdekning, så husk å les vilkårene nøye. Utvidet boligforsikring dekker som regel også:

 • Råte og innsektsskader
 • Bekjempelse av skadeinnsekter
 • Følgeskader etter utett vegg og tak
 • Følgeskader etter håndtverksfeil
 • Skader på våtom
 • Dekning av frittstående bygninger

Hva dekkes ikke av en husforsikring?

På lik linje som det varierer hva en boligforsikring dekker, varierer det også på hva en boligforsikring ikke dekker. Generelt sett dekker ikke husforsikringen skader som skjer over lang tid, som f.eks rust, slitasje og dårlig vedlikehold. Som boligeier er man selv ansvarlig for at boligen holdes i god stand og man er selv ansvarlig for å utrede og forhindre feil og mangler når de blir oppdaget. Eksempler på hva som forventes er;

 • Male treverk eller behandle det med trebeskyttelse
 • Skifte ut rustne og slitte deler av huset
 • Rense takrenner, avløp o.l

Hvordan får jeg den billigste husforsikringen?

Man får det man betaler for når man skal velge husforsikring, og man bør tenke seg om før man hopper på markedets billigste boligforsikring. Hvis du derimot står mellom to nærmest identiske boligforsikringer er det unødvendig å betale mye ekstra.

Her hos Bytt.no kan du sammenligne flere tilbud på boligforsikring fra norske forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Bytt.no hjelper daglig tusenvis av brukere med å sammenligne og bytte selskaper innen bl.a. forsikring, bank og strøm.

Over 150 000 har til nå brukt vår forsikringstjeneste til å sammenligne tilbud på sine forsikringer. Tjenesten er helt gratis, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

Du velger selv hva slags dekning og egenandel boligforsikringen du ønsker tilbud på skal ha, slik at du alltid sammenligner epler mot epler når tilbudene kommer. Da kan du enkelt ta en velbegrunnet avgjørelse, og så lenge forsikringene har tilnærmet identisk dekning så er det ingenting i veien for å velge den billigste husforsikringen.

Slik velger du den beste husforsikringen

Hvis du har flere like tilbud å velge mellom og pris er eneste differansen så kan det være lurt å lese hva andre har erfart med selskapene du vurderer. Bytt.no har innhentet 2547 omtaler om hva andre forsikringskunder mener om sin boligforsikring mtp. kundeservice, skadeoppgjør og generell tilfredshet. Så hvis du er i tvil så kan det være lurt å velge en boligforsikring som andre er fornøyde med.

Tips til billig husforsikring

Dersom du ønsker den billigste husforsikringen forsikringsselskapene kan tilby så bør du samtidig sammenligne tilbud på flere forsikringer. Da kan selskapene nemlig gi deg samlerabatt, som i noen tilfeller kan utgjøre 20% av prisen. Det tar kun et par minutter ekstra å legge til f.eks bilen, reise- og innboforsikring og hvem vet, kanskje du kan spare flere tusen på alle forsikringene dine?

Slik får du den billigste husforsikringen:

 1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
 2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
 3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

Finn den beste og billigste husforsikringen - start her.

De mest anbefalte husforsikringene september 2018

Mest anbefalte boligforsikring til venner og kjente

Basert på 5735 omtaler om boligforsikring er dette selskapene flest anbefaler til venner og kjente

Tabellen er sist oppdatert 23 september 2018. Selskapet må ha minimum 50 anbefalinger om boligforsikring for å bli inkludert.
73% som har boligforsikring hos Gjensidige Forsikring anbefaler selskapet til venner og kjente.

Nylige omtaler som omhandler husforsikring

Les hva andre har erfart med sine husforsikringer før du bytter selskap.

NORGES BESTE
BILFORSIKRING
Basert på 4080 omtaler

Bilforsikring er kanskje den forsikringen som varierer mest fra selskap til selskap. Det er også flere ting du bør være klar over når du kjøper eller bytter til ny bilforsikring.

NORGES BESTE
HUSFORSIKRING
Basert på 2547 omtaler

Når du sammenligner tilbud på husforsikring bør du tenke på hva du ønsker at forsikringen skal dekke. Vurder selv om du ønsker standard dekning som er billigst, eller topp dekning som gjerne er noe dyrere.

NORGES BESTE
INNBOFORSIKRING
Basert på 1609 omtaler

En innboforsikring dekker løse gjenstander i boligen. Desto lavere forsikringssum, desto billigere innboforsikring. Ved f.eks en brann skal alt kjøpes nytt så sett derfor en høy nok forsikringssum til å dekke alle dine eiendeler.

NORGES BESTE
REISEFORSIKRING
Basert på 1693 omtaler

Vi anbefaler at du vurderer en helårs reiseforsikring som også gjelder turer i Norge. For å få den billigste og beste forsikringen anbefaler vi at du sammenligner tilbud på alle dine forsikringer samlet.

NORGES BESTE
HYTTEFORSIKRING
Basert på 468 omtaler

Skal du sammenligne tilbud på hytteforsikring eller feriebolig anbefaler vi at du også ber om tilbud på dine andre forsikringer. På denne måten får du den beste og billigste hytteforsikringen.

NORGES BESTE
BÅTFORSIKRING
Basert på 565 omtaler

Prisene på båtforsikring kan variere stort, så dersom du ønsker billigst og best båtforsikring anbefaler vi at du sammenligner tilbud ofte. Legg gjerne inn alle forsikringene dine samlet for å oppnå samlerabatt.

NORGES BESTE
MC-FORSIKRING
Basert på 383 omtaler

De fleste forsikringsselskapene tilbyr ikke MC-forsikring alene. Når du sammenligner tilbud på MC-forsikring anbefaler vi at du ber om tilbud på alle dine forsikringer samlet, på denne måten får du billigst MC-forsikring.

NORGES BESTE
BARNEFORSIKRING
Basert på 428 omtaler

Omtrent halvparten av alle barn i Norge er dekket av en egen barneforsikring, og barneforsikring er en spesielt betent forsikring. Dette bør du vite før du skaffer en barneforsikring.

NORGES BESTE
PERSONFORSIKRINGER
Basert på 654 omtaler

Sørg for at du er riktig forsikret. Vi har samlet alle tips og råd om uføreforsikring, ulykkesforsikring, livsforsikring og helse- og tannhelseforsikring

Les mer om forsikring
Ikke velg et forsikringsselskap som er best i test - les hvorfor
Ikke velg et forsikringsselskap som er best i test!
Ikke velg best i test
Husk dette før du bytter forsikring
Bytte forsikring? Da må du huske på dette!
Sjekk huskelisten
Så enkelt øker du bonus!
Slik øker du bonus på bilforsikring dobbelt så raskt
Øk inntil 20% på 12 måneder
Hvor mye kan du spare på dine forsikringer?
Sammenlign tilbud fra flere selskaper - helt gratis!
Søk Bytt.no