Meny

Norges beste og billigste satellitt bredbånd

Sammenlign 6 satellittbredbånd fra 2 leverandører og få det beste og billigste bredbåndet

BEST PÅ HASTIGHET

Sjekk hvilke bredbåndsleverandører kundene er mest fornøyde med

FÅR DU DET DU BETALER FOR?

Test bredbåndet ditt og sjekk om du får hastigheten du betaler for

HVOR MYE TRENGER DU?

Hvor raskt bredbånd trenger du egentlig? Finn riktig hastighet for deg her

Norges billigste satellittbredbånd mandag 23. mai 2022

Oversikt over de billigste satellittbredbåndene på markedet mandag 23. mai 2022. (Endre)

Opptil 16 Mbps
Satellittbredbånd - Brdy
225 omtaler
16 mbit/s
nedlasting
349 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
FREEDOM 5
Satellittbredbånd - Via bredbånd
1 omtaler
5 mbit/s
nedlasting
499 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Opptil 22 Mbps
Satellittbredbånd - Brdy
225 omtaler
30 mbit/s
nedlasting
549 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
FREEDOM 25
Satellittbredbånd - Via bredbånd
1 omtaler
25 mbit/s
nedlasting
599 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Opptil 50 Mbps
Satellittbredbånd - Brdy
225 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
749 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
FREEDOM 50
Satellittbredbånd - Via bredbånd
1 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
799 kr
pr. mnd
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid

DET LØNNER SEG Å SAMMENLIGNE BREDBÅND

Selv om det finnes få satellittbredbånd så er det fremdeles forskjeller på pris på de 6 satelittbredbåndene på markedet i 2022.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og på våre tjenester kan du enkelt sammenligne alle 6 satellittbredbånd fra 2 bredbåndsleverandører kombinert med tusenvis av verifiserte brukeromtaler.

Satellittbredbånd - Internett fra verdensrommet

OPPDATERT ONSDAG 30. MARS 2022

Mange vil nok kanskje tro at satellitten er på vei ut, og at TV sendes over internett for tiden. Men ustabile linjer og dårlige signaler kan løses med satellitt

SATELLITTBREDBÅND: En teknologi i kraftig utvikling som på sikt kan tilby hele verden raskt, stabilt og billig internett. Men hva er status i 2023?
SATELLITTBREDBÅND: En teknologi i kraftig utvikling som på sikt kan tilby hele verden raskt, stabilt og billig internett. Men hva er status i 2023?

Ordet satellitt kan ofte gi dårlige assosiasjoner til lange bindingstider med TV-leverandøren sin, eller dyre telefonregninger mens man er ute på de 7 hav. Teknologien, og markedskonkurransen har heldigvis utvilket seg langt nok til at tjenester som sendes via satellitt ikke lenger skal koste skjorta, men hvordan kan en liten metalboks med vinger som svever 34 000 kilometer over hodet vårt å gi oss krystallklare telefonsamtaler, ultra-HD TV-signaler og da ikke minst, en av de mest dekkende internettlinjene?

Hva er satellittbredbånd?

Satelittbredbånd er enkelt forklart som navnet tilsier en satellitt som sender internett til en parabol montert på husveggen din med hastigheter fra 5 mbit/s opp til 50 mbit/s.

Med et satellittbredbånd så vil man nemlig ikke få raskere internettlinje enn 30-50 mbit/s, og for mange vil dette bli for lite. En gjennomsnittsfamilie i Norge trenger 100-150 mbit/s, og denne hastigheten finner man kun med fiber eller trådløst bredbånd.

For å sette seg litt inn i hvor raskt internett du trenger så har vi laget en komplett guide til hvor raskt internett du trenger i forhold til husstanden din.

Men i situasjoner hvor ingen har gravd en fiberkabel inn til boligen din, eller om du er milevis unna nærmeste 4G mast og opplever dårlig hastighet via trådløst bredbånd, så er satellittbredbånd en grei, og ofte eneste løsning.

Fordeler med satellittbredbånd

 • Alle kan få satellittbredbånd:
  En satellitt kan sende signaler over hele verden uten at man skal grave kabler, eller ødelegge naturen med telefonmaster.
 • Priseffektivt:
  Kostnaden med å sende opp en satellitt, og drive vedlikehold på den, er mye billigere enn å grave fiberkabel til hele Norge.
 • Rask installasjon:
  Installasjon av parabolen til satellittbredbånd i hjemmet ditt kan du enkelt gjøre selv
 • Pålitlighet:
  En satellitt trenger særdeles lite vedlikehold, og i de fleste tilfeller hvor en satellitt trenger overhaling, sender man som regel opp en ny og bedre satellitt

Ulemper med satellittbredbånd

 • Responstid (latency):
  Latency er et uttrykk som blir brukt for responstiden på din internettlinje. I korte trekk så er latency en måling på hvor lang tid det tar for informasjonen fra din PC blir sendt frem og tilbake mellom deg og satellitten. I og med at satellitten er bortimot 34 000 kilometer unna vil man i de fleste tilfeller oppleve en relativt lang responstid, som da resulterer i at det tar litt lengre tid å laste inn nettsider bl.a.
 • Datakvote:
  De fleste satellittbredbåndsabonnementene kommer dessverre med en datakvote. Denne kvoten varierer fra abonnement til abonnement, men husk å vær obs på at internett hastigheten kan bli redusert hvis du overstiger datakvoten din. Dette blir som regel kamuflert med Fri Bruk. Dette er ordrett riktig, for du kan bruke internettet fritt, men hastigheten vil reduseres etter du har brukt opp kvoten.
 • Vær & vind påvirker:
  I og med at dette internettet sendes fra en satellitt i verdensrommet, og ikke går gjennom en kabel under bakken, vil været spille inn på internettethastigheten din. Hvis det regner kraftig, sterke vindstyrker, eller du er midt i en storm, vil du merke svik på internettlinja di, og i enkelte tilfeller vil du oppleve at internettet forsvinner helt.
 • Pris:
  I forhold til markedskonkurransen så kommer ikke satellittbredbånd godt ut på pris. Man kan, i mange tilfeller, få dobbel og trippel så høy hastighet, til samme pris som satellittbredbåndet. Det er derfor viktig at du sammenligner hele det norske bredbåndsmarkedet, og ikke bare enkeltleverandører. I de fleste tilfeller vil du komme billigere og bedre ut med et trådløst bredbånd
 • Hindringer:
  En annen svakhet på satellittbredbåndene er at selv de minste blokkeringer eller hindringer i signalet vil redusere hastigheten og i enkelte tilfeller faller også internettet helt bort. Et tre kan være med på å blokkere signalene dine, og når det kommer blader på trærne på sommeren så kan dette bli et stort problem for mange.

Norges beste dekning, men..

Selv om satellittbredbånd kan skryte på seg at de tilbyr den beste dekningen, og at alle og enhver kan få en stabil internettlinje, uansett hvor du bor i Norge, så er det ikke nødvendigvis det beste alternativet. Sammenligner man denne bredbåndstypen med andre så ser man at både trådløst internett, fiber, og tildels ADSL kommer bedre ut. Men det finnes enda mange plasser her i Norge hvor det hverken er gravd en fiberkabel, en stabil telefonlinje, eller en 4G telefonmast, og i disse tilfellene er satellittbredbånd et greit alternativ.

Ønsker du satellittbredbånd? Start her

Hvis du ønsker å bestille satellittbredbånd så anbefaler vi deg å først lese hva andre brukere har erfart. Her finner du en oversikt over de beste satellittbredbåndene på markedet hittil denne måneden stemt frem av norske forbrukere.

NYLIG OMTALTE SATELLITT BREDBÅND AVTALER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR