Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 21. mai

Norges beste og billigste satellitt bredbånd

Sammenlign tilbud på satellitt bredbånd - få tilbud fra flere leverandører helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Tar kun 2 minutter
SPAR TUSENVIS
SAMMENLIGN
FLERE TILBUD

Spar tusenvis på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hva slags bredbånd du ønsker tilbud på
 2. 2
  Motta tilbud fra flere bredbåndsleverandører
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ BREDBÅND

Alle satellittbredbånd

Sammenlign alle satellittbredbånd på markedet og bytt til et billigere bredbånd

SE LISTE

Beste satellittbredbånd

Se kåringer over de beste satellitt bredbåndene så langt i mai 2024.

BEST I TEST

Billigste satellittbredbånd

Se kåringer over de billigste fiberbredbåndene så langt i mai 2024.

SE OVERSIKT

Leverandører

Se oversikt over alle bredbåndsleverandører på markedet

SE OVERSIKT

Norges billigste satellittbredbånd tirsdag 21. mai 2024

Oversikt over de billigste satellittbredbåndene på markedet tirsdag 21. mai 2024. (Endre)

Opptil 16 Mbps
Satellittbredbånd - Brdy
267 omtaler
16 mbit/s
nedlasting
349 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
FREEDOM 5
Satellittbredbånd - Via bredbånd
1 omtaler
5 mbit/s
nedlasting
499 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Opptil 22 Mbps
Satellittbredbånd - Brdy
267 omtaler
22 mbit/s
nedlasting
549 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Sammenlign tilbud på bredbånd
Få det beste og billigste bredbåndet, sammenlign tilbud fra flere leverandører
Sammenlign tilbud
Tar kun 2 minutter Helt uforpliktende
FREEDOM 25
Satellittbredbånd - Via bredbånd
1 omtaler
25 mbit/s
nedlasting
599 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
STARLINK RESIDENTIAL
Satellittbredbånd - Starlink
4 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
657 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Opptil 50 Mbps
Satellittbredbånd - Brdy
267 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
749 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
FREEDOM 50
Satellittbredbånd - Via bredbånd
1 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
799 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
STARLINK ROAM
Satellittbredbånd - Starlink
4 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
999 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Få det beste og billigste bredbåndet der du bor

Hos Bytt.no er det enkelt å finne det beste og billigste bredbåndet på din adresse: Prøv vår anbudstjeneste hvor du vil få veiledning og tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og innen bredbånd kan du raskt og enkelt sammenligne alle fiberbredbånd, trådløse bredbånd, satellittbredbånd eller kabelbredbånd.

Satellittbredbånd - Internett fra verdensrommet

OPPDATERT MANDAG 20. JUNI 2022

Mange vil nok kanskje tro at satellitten er på vei ut, og at TV sendes over internett for tiden. Men ustabile linjer og dårlige signaler kan løses med satellitt

SATELLITTBREDBÅND: En teknologi i kraftig utvikling som på sikt kan tilby hele verden raskt, stabilt og billig internett. Men hva er status i 2023?
SATELLITTBREDBÅND: En teknologi i kraftig utvikling som på sikt kan tilby hele verden raskt, stabilt og billig internett. Men hva er status i 2023?

Ordet satellitt kan ofte gi dårlige assosiasjoner til lange bindingstider med TV-leverandøren sin, eller dyre telefonregninger mens man er ute på de 7 hav. Teknologien, og markedskonkurransen har heldigvis utvilket seg langt nok til at tjenester som sendes via satellitt ikke lenger skal koste skjorta, men hvordan kan en liten metalboks med vinger som svever 34 000 kilometer over hodet vårt å gi oss krystallklare telefonsamtaler, ultra-HD TV-signaler og da ikke minst, en av de mest dekkende internettlinjene?

Hva er satellittbredbånd?

Satelittbredbånd er enkelt forklart som navnet tilsier en satellitt som sender internett til en parabol montert på husveggen din med hastigheter fra 5 mbit/s opp til 50 mbit/s.

Med et satellittbredbånd så vil man nemlig ikke få raskere internettlinje enn 30-50 mbit/s, og for mange vil dette bli for lite. En gjennomsnittsfamilie i Norge trenger 100-150 mbit/s, og denne hastigheten finner man kun med fiber eller trådløst bredbånd.

For å sette seg litt inn i hvor raskt internett du trenger så har vi laget en komplett guide til hvor raskt internett du trenger i forhold til husstanden din.

Men i situasjoner hvor ingen har gravd en fiberkabel inn til boligen din, eller om du er milevis unna nærmeste 4G mast og opplever dårlig hastighet via trådløst bredbånd, så er satellittbredbånd en grei, og ofte eneste løsning.

Fordeler med satellittbredbånd

 • Alle kan få satellittbredbånd:
  En satellitt kan sende signaler over hele verden uten at man skal grave kabler, eller ødelegge naturen med telefonmaster.
 • Priseffektivt:
  Kostnaden med å sende opp en satellitt, og drive vedlikehold på den, er mye billigere enn å grave fiberkabel til hele Norge.
 • Rask installasjon:
  Installasjon av parabolen til satellittbredbånd i hjemmet ditt kan du enkelt gjøre selv
 • Pålitlighet:
  En satellitt trenger særdeles lite vedlikehold, og i de fleste tilfeller hvor en satellitt trenger overhaling, sender man som regel opp en ny og bedre satellitt

Ulemper med satellittbredbånd

 • Responstid (latency):
  Latency er et uttrykk som blir brukt for responstiden på din internettlinje. I korte trekk så er latency en måling på hvor lang tid det tar for informasjonen fra din PC blir sendt frem og tilbake mellom deg og satellitten. I og med at satellitten er bortimot 34 000 kilometer unna vil man i de fleste tilfeller oppleve en relativt lang responstid, som da resulterer i at det tar litt lengre tid å laste inn nettsider bl.a.
 • Datakvote:
  De fleste satellittbredbåndsabonnementene kommer dessverre med en datakvote. Denne kvoten varierer fra abonnement til abonnement, men husk å vær obs på at internett hastigheten kan bli redusert hvis du overstiger datakvoten din. Dette blir som regel kamuflert med Fri Bruk. Dette er ordrett riktig, for du kan bruke internettet fritt, men hastigheten vil reduseres etter du har brukt opp kvoten.
 • Vær & vind påvirker:
  I og med at dette internettet sendes fra en satellitt i verdensrommet, og ikke går gjennom en kabel under bakken, vil været spille inn på internettethastigheten din. Hvis det regner kraftig, sterke vindstyrker, eller du er midt i en storm, vil du merke svik på internettlinja di, og i enkelte tilfeller vil du oppleve at internettet forsvinner helt.
 • Pris:
  I forhold til markedskonkurransen så kommer ikke satellittbredbånd godt ut på pris. Man kan, i mange tilfeller, få dobbel og trippel så høy hastighet, til samme pris som satellittbredbåndet. Det er derfor viktig at du sammenligner hele det norske bredbåndsmarkedet, og ikke bare enkeltleverandører. I de fleste tilfeller vil du komme billigere og bedre ut med et trådløst bredbånd
 • Hindringer:
  En annen svakhet på satellittbredbåndene er at selv de minste blokkeringer eller hindringer i signalet vil redusere hastigheten og i enkelte tilfeller faller også internettet helt bort. Et tre kan være med på å blokkere signalene dine, og når det kommer blader på trærne på sommeren så kan dette bli et stort problem for mange.

Få best pris på bredbåndet med anbud

For at du skal få den beste prisen på ditt satellittbredbånd så anbefaler vi sterkt at du legger bredbåndet ditt ut på anbud i vår anbudstjeneste for bredbånd. Anbudstjenesten er selvsagt helt gratis og uforpliktende, hvor du selv kan godta eller forkaste de tilbudene du vil. 

Når du legger bredbåndet ditt ut på anbud så vil flere bredbåndsleverandører få beskjed om at du ønsker et nytt bredbånd, også blir det opp til leverandørene å skreddersy sine tilbud til dine behov. På denne måten må flere leverandører konkurrere på pris og du vil oppleve å få den laveste prisen en leverandør kan tilby.

Norges beste dekning, men..

Selv om satellittbredbånd kan skryte på seg at de tilbyr den beste dekningen, og at alle og enhver kan få en stabil internettlinje, uansett hvor du bor i Norge, så er det ikke nødvendigvis det beste alternativet. Sammenligner man denne bredbåndstypen med andre så ser man at både trådløst internett, fiber, og tildels ADSL kommer bedre ut. Men det finnes enda mange plasser her i Norge hvor det hverken er gravd en fiberkabel, en stabil telefonlinje, eller en 4G telefonmast, og i disse tilfellene er satellittbredbånd et greit alternativ.

Ønsker du satellittbredbånd? Start her

Hvis du ønsker å bestille satellittbredbånd så anbefaler vi deg å først lese hva andre brukere har erfart. Her finner du en oversikt over de beste satellittbredbåndene på markedet hittil denne måneden stemt frem av norske forbrukere.

NYLIG OMTALTE SATELLITT BREDBÅND AVTALER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR