Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 16. juni

Norges beste og billigste strømavtale for bedrifter

Sammenlign tilbud på strømavtaler til bedrifter - få tilbud fra flere leverandører helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Tar kun 2 minutter
SPAR TUSENVIS
SAMMENLIGN
FLERE TILBUD

Spar tusenvis på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilken type strømavtale din bedrift ønsker tilbud på
 2. 2
  Oppgi hvor mye strøm din bedrift bruker
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
SAMMENLIGN PRISTILBUD

SPOTPRISAVTALE BEDRIFT

Les mer om spotprisavtaler til bedrifter og se om dette er best for din bedrift

LES MER

FASTPRISAVTALE BEDRIFT

Les mer om fastprisavtaler til bedrift og få oversikt over markedet

LES MER

KRAFTFORVALTNING

Les mer om forvaltningsavtaler til bedrifter og se om det er noe for din bedrift.

LES MER

Få tilbud fra flere strømleverandører til din bedrift

Innenfor bedriftsmarkedet for strøm er det observert store variasjoner i både strømavtalenes vilkår, og hvilken strømpris som blir fakturert. Det er derfor viktig at du setter av litt tid til å sammenligne alternativene.

På Bytt.no vil du raskt kunne innhente uforpliktende pristilbud på strømavtaler fra flere leverandører samtidig. På denne måten setter du selskapene opp mot hverandre, slik at du får den beste og billigste prisen på din strømavtale.

Få Norges beste strømavtale til din bedrift

OPPDATERT TORSDAG 23. MARS 2023

På Bytt.no kan du sammenligne pristilbud opp mot kundenes egne erfaringer, og enkelt navigere deg frem til Norges beste strømavtale for bedrifter

Få tilbud på bedriftsstrøm fra flere selskaper med én enkel søknad - velg eller forkast tilbudene som du selv ønsker
Få tilbud på bedriftsstrøm fra flere selskaper med én enkel søknad - velg eller forkast tilbudene som du selv ønsker

Sammenlign bedriftsmarkedet for strøm på Bytt.no

En bedrift bruker ofte mer strøm enn en privat bolig, og en dårlig strømavtale for bedrifter kan ende opp med å koste bedriften flere hundretusner i ekstrakostnader. 

Derfor kan det være lurt å sammenligne strømprisene man får hos de forskjellige strømleverandørene. En differanse på bare 5 ører på strømprisen kan fort utgjøre flere tusen kroner årlig. 

På utkikk etter en strømavtale på din private bolig? Sammenlign alle strømavtaler for privatmarkedet her

Undersøk bedriftkundenes erfaringer

Man kjenner seg kanskje godt igjen i det at man har bestilt et produkt, også får man noe helt annet enn det man trodde man skulle få.

Likt er det også i enkelte tilfeller på strømmarkedet for bedrifter. Vær oppmerksom på bindingstider og ekstrakostnader, og undersøk hva selskapets kunder sier om selskapet før du inngår lange avtaler.

Bytt.no har samlet inn over 15407 verifiserte brukeromtaler innenfor strømmarkedet som du kan lese deg opp på før du inngår avtale med ditt nye strømselskap.

Les deg opp blant 15407 verifiserte brukeromtaler innenfor strøm her

Hva er strøm til bedrifter

Strøm til bedrifter fungerer mye på samme måte som i privatmarkedet, hvor man har en strømmåler i arbeidslokalene som overvåker hvor mye strøm bedriften din bruker. 

Selve strømavtalene varierer stort fra privatmarkedet hvor bedriftsavtalene inneholder lange og tunge kontraker som ofte kan være smart å lese seg gjennom. 

Strømavtaler til bedrifter eller privat

Strømavtaler for bedrifter er bygd opp på samme måte som det private markedet hvor man får en strømpris å forholde seg til fra NordPool, sammen med månedsbeløp, påslag på strømprisen og avgifter som elsertifikat.

Også innenfor strøm kan det være lurt å holde sine private strømmålere separate fra bedriftsabonnementene

Hvordan du får oppgitt din totale strømpris blir opp til hvilken strømleverandør du velger, men i korte trekk så får alle samme strømpris, også er det de ekstrakostnadene som varierer fra selskap til selskap. Se oversikt over alle norske strømleverandører her

Visste du at du nå kan forhandle på strømavtalene dine? Få uforpliktende pristilbud på strøm til bedriften i Bytt.no sin anbudstjeneste for strøm her.

De mest vanlige strømavtalene for bedrifter i Norge er:

 • Spotpris strøm
  Spotpris for bedrifter er strømavtalene med en strømpris som følger markedet
 • Fastpris strøm
  Fastpris på strøm for bedrifter er strømavtalene med forhåndsbestemte strømpriser
 • Forvaltningsavtale strøm
  Forvaltningsavtale for bedrifter er strømavtalene hvor strømprisen blir forvaltet. Her kan man oppleve en kombinasjon av spotpris og fastpris 

Slik får du billig strøm til ditt firma

For at du skal få den billigste prisen på strømavtalen til din bedrift anbefaler vi at du legger strømavtalen din ut på anbud. En anbudsportal lar deg enklere forhandle på pris og innhold i strømavtalen din.

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter vil du få tilbud på bedriftsstrøm fra opp til 3 selskaper samtidig hvor det blir opp til deg hvilket tilbud du skal velge, eller om du vil forkaste dem alle.

Bytt.no sender en varsel til opp til 3 selskaper om at du nå er åpen for å bytte strømavtale, også blir det opp til strømselskapene å sette sammen sitt beste og billigste tilbud, slik at de kan utkonkurrere de andre selskapene som også ønsker deg som kunde. 

Tilbudene kan du bruke som videre forhandlingskort for å få bedre pris eller vilkår på din strømavtale.

Sammenlign strømleverandørene på Bytt.no

Bytt.no jobber for at forbrukerne til en hver tid alltid skal kunne sammenligne alternativene på et rettferdig og transparent grunnlag. 

Det kan ofte være vanskelig å stole på selskapenes egne reklamer og annonser, så det å sette av litt ekstra tid til å undersøke hva kundene mener om selskapet kan både være smart og lønnsomt for din bedrift.

Husk også at det er andre regler med angrerett innenfor bedriftsmarkedet, og enkelte bedriftsavtaler kommer også med bindingstider, så man må trø varsomt.

Undersøk andres erfaringer

Nettopp derfor kan det være viktig å undesøke hva strømleverandørens kunder sier om selskapet og strømavtalene. Er strømavtalene skumle, uoversiktlige eller dyre for eksempel så vil dette gjennspeiles i strømleverandørens omtaler.

Riktignok på det motsatte spekteret så vil du også kunne finne strømleverandørene som har de mest fornøyde kundene. Les blant 15407 verifiserte brukeromtaler innenfor strømmarkedet her 

Sammenlign strømpriser for bedrifter

På Bytt.no kan kan man enkelt innhente pristilbud fra flere selskaper samtidig slik at man kan sammenligne selskapeness beste tilbud opp mot hverandre.

Den mest vanlige strømavtalen blant bedrifter i Norge er spotpris hvor strømprisen følger markedet, men både fastprisavtaler og forvaltningsavtaler blir mer og mer populært innenfor bedriftsmarkedet.

Spotpris strøm for bedrifter

I følge tall og statistikk fra SSB så er spotpris den strømavtalen som har vært gunstigst over det siste tiårene, men for enkelte bedrifter så kan det være dyrt å betale en strømpris som endres fra time til time.

Med spotpris så er du sikker på at du ikke betaler mer enn nødvendig da strømprisen følger markedet og er til en hver tid så billig som den kan bli. 

Driver for eksempel din bedrift med produksjon av noe slag, og denne produksjonen bruker strøm til tider hvor resten av Norge også bruker strøm så kan det fort bli dyrt. I disse tilfellene vil bedriften ofte oppleve at den fakturerte strømprisen er dyrere enn Nordpool sin snittpris den måneden.  

Fastpris strøm for bedrifter

Fastprisavtaler for bedrifter kan være lurt dersom bedriften din bruker mye strøm, eller strøm på ugunstige tidspunkter i forhold til resten av Norge.

Selv om den oppgitte strømprisen på fastprisavtalene noen ganger kan være høyere enn spotprisen til Nordpool så kan det i noen tilfeller lønne seg å sjekke sin egen strømfaktura på hvilken strømpris du vanligvis blir fakturert.

For å sette det på spissen, så kan man si at hvis din bedrift bruker alt sitt strømforbruk fra klokken 08:00-09:00 hver dag, og strømprisen denne timen koster 500 øre, mens snittprisen den dagen er på 200 øre, så ville det lønnet seg for denne fiktive bedriften å takke ja til en fastprisavtale på 400 øre, selvom snittprisen på Nordpool er på 200 øre den dagen. 

Forvaltningsavtale strøm

En forvaltningsavtale på strøm for bedrifter markedsføres som den type strømavtale som skal slå spotprisen, men er ikke alltid tilfellet. 

På disse strømavtalene vil en forvalter flytte deg over på fastprisavtaler i perioder hvor forvalteren mener dette er gunstig, for så å flytte deg tilbake til spotpris.

Forvaltningsavtaler er ofte et sjansespill, men pleier å innebære mindre risiko enn fastprisavtaler. 

Få tilbud på strømavtaler til bedrift fra flere selskaper samtidig

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter vil du få tilbud på strømavtaler fra flere selskaper på bare noen få minutter.

 1. Oppgi hvilken type strømavtale din bedrift ønsker
 2. Oppgi cirka hvor mye strøm din bedrift bruker
 3. Sammenlign pristilbud - Velg eller forkast slik du selv ønsker 

Anbudstjenesten er selvsagt helt gratis og uforpliktende, og tar ikke mer enn et par minutter. 

NYLIG OMTALTE STRØMSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR