Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 25. juni

Norges beste og billigste fiber!

Sammenlign tilbud på fiberbredbånd - få tilbud fra flere leverandører helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Tar kun 2 minutter
SPAR TUSENVIS
SAMMENLIGN
FLERE TILBUD

Spar tusenvis på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hva slags bredbånd du ønsker tilbud på
 2. 2
  Motta tilbud fra flere bredbåndsleverandører
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ FIBER

Alle fiberbredbånd

Sammenlign alle fiberbredbånd på markedet og bytt til et billigere bredbånd

SE LISTE

Beste fiberbredbånd

Se kåringer over de beste fiberbredbåndene så langt i juni 2024.

BEST I TEST

Billigste fiberbredbånd

Se kåringer over de billigste fiberbredbåndene så langt i juni 2024.

BILLIGSTE FIBER

Leverandører

Se oversikt over alle bredbåndsleverandører på markedet

SE OVERSIKT

Topp 5 billigste fiberbredbånd tirsdag 25. juni 2024

Minimum 50 Mbit/s. Viser kun nasjonale fiberleverandører. (Endre)

Fiber 50
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 879 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
619 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Talkmore 50 Mbps
Fiberbredbånd - Talkmore Fiber
1 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
629 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Fiber 100
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 879 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
689 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Sammenlign tilbud på bredbånd
Få det beste og billigste bredbåndet, sammenlign tilbud fra flere leverandører
Sammenlign tilbud
Tar kun 2 minutter Helt uforpliktende
Talkmore 200 Mbps
Fiberbredbånd - Talkmore Fiber
1 omtaler
200 mbit/s
nedlasting
749 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Fiber 300
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 879 omtaler
300 mbit/s
nedlasting
829 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Få det beste og billigste bredbåndet der du bor

Det er store forskjeller på bredbånd og med hele 306 bredbåndsavtaler fra hele 66 bredbåndsleverandører så kan det fort bli vanskelig å vite hva man skal velge. Dersom du er i tvil så anbefaler vi vår anbudstjeneste for bredbånd, hvor du vil få veiledning og tilbud fra flere bredbåndsleverandører.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og innen bredbånd kan du raskt og enkelt sammenligne alle fiberbredbånd, trådløse bredbånd, satellittbredbånd eller kabelbredbånd.

BEST PÅ HASTIGHET

Sjekk hvilke bredbåndsleverandører kundene er mest fornøyde med

SE OVERSIKT

FÅR DU DET DU BETALER FOR?

Test bredbåndet ditt og sjekk om du får hastigheten du betaler for

MÅL DIN HASTIGHET

HVOR MYE TRENGER DU?

Hvor raskt bredbånd trenger du egentlig? Finn riktig hastighet for deg her

FINN DIN HASTIGHET

Norges best omtalte fiberleverandører tirsdag 25. juni 2024

Pris er ikke alltid det viktigste når man skal velge et godt fiberbredbånd.
Basert på 3061 omtaler om fiberbredbånd så er dette leverandørene kundene er mest fornøyde med

Dette er de fiberbredbåndene i Norge alle vil ha

OPPDATERT MANDAG 20. JUNI 2022

Nysgjerrig på fiberbredbånd? Da har kommet til rett sted: Bytt.no sammenligner absolutt alle fiberbredbånd i Norge på både pris, vilkår og over 3 000 omtaler

LYSETS HASTIGHET: Fiber leverer data i lysets hastighet, og ser veldig lovende ut for fremtiden for bredbånd
LYSETS HASTIGHET: Fiber leverer data i lysets hastighet, og ser veldig lovende ut for fremtiden for bredbånd

Uansett hvor distansert man er fra elektronikken, og teknologien, så har man sannsynligvis hørt om fiberbredbånd. Fiber skal være den beste bredbåndsteknologien og er per nå det bredbåndet som kan frakte mest trafikk på en gang. Hvis man husker tilbake til ISDN-bredbåndet, så måtte man logge av internettet hver gang hustelefonen ringte. Fiberteknologien kan, på sitt dårligste, håndtere trafikken av 32 000 telefonsamtaler.

Lovnad om opp til 90% dekning i Norge

Fiber blir mer og mer attraktivt for nordmenn og statistikken vokser for hver dag. I følge tall fra Nkom så kommer det i snitt hele 356 nye kunder på fiberlinja hver dag. Er dette fordi fiberbredbånd er den beste bredbåndsløsningen, eller kommer disse tallene som følge av statens uformelle løfte om at 90% av alle husstander i Norge skal være på fiber innen 2020?

Hva er fiberbredbånd?

For å ikke overkomplisere mer enn nødvendig så er fiberbredbånd et bredbånd som frakter data via en laser, gjennom rene glasskabler eller hard plastikk. I motsettning til kobberkablene så opplever man ikke svinn på fiberkablene. Enten så kommer lyset fra laseren frem til husstanden din, eller ikke. Kobberkablene hadde en maks kapasitet, og man opplevde ofte at man nådde bristepunktet på ADSL, og at linja til slutt tok kvelden.

Ikke bare er fiber ekstremt raskt, men det er også veldig stabilt. I 2019 rapporterte bredbåndsleverandørene en oppetid på 99,99%!

Laseren, altså fiberteknologien, frakter dataen i lysets hastighet til enhver tid og gjør at du kan surfe lynraskt selv flere 100 kilometer unna sentralen. Denne teknologien frakter dataen like raskt både frem og tilbake, som gjør at du får samme opplastingshastighet som nedlastingshastighet.

LES OGSÅ: Har du allerede fiber men føler at internett er tregt? Da har vi 9 tips til deg

Hvorfor velge fiberbredbånd?

Hvis vi tar for gitt at alle i Norge kan få fiber, så er fiberbredbånd en soleklar vinner. Fiber trenger svært lite vedlikehold på fiberlinjene, og det skal mye til for å få et bredbånd som frakter mer data, på en slik stabil måte som fiber gjør.

Med fiber så er man ikke begrenset av kapasitet, og man kan i teorien tilkoble så mange enheter man vil, og laste ned så mange filmer som mulig, uten at man merker nedgang på hastigheten. Dette er kun mulig med det beste utstyret på markedet, men eksemplet gjelder, på en litt mindre skala, for den normale forbrukeren her til lands også.

Få best pris på bredbåndet med anbud

For at du skal få den beste prisen på ditt fiberbredbåndsabonnement så anbefaler vi sterkt at du legger bredbåndet ditt ut på anbud i vår anbudstjeneste for bredbånd. Anbudstjenesten er selvsagt helt gratis og uforpliktende, hvor du selv kan godta eller forkaste de tilbudene du vil. 

Når du legger bredbåndet ditt ut på anbud så vil flere bredbåndsleverandører få beskjed om at du ønsker et nytt bredbånd, også blir det opp til leverandørene å skreddersy sine tilbud til dine behov. På denne måten må flere leverandører konkurrere på pris og du vil oppleve å få den laveste prisen en leverandør kan tilby.

Finnes det konkurrerende teknologi til fiber?

Her kan man både svare ja og nei. Ja det finnes konkurrenter, men den konkurrerende teknologien er ikke kommet langt nok til å overvinne fiberbredbåndet. Hvis man tar inn hele mattestykke, og alle potensielle feil, med fiber og annen teknologi, så skal det mye til for at fiber blir feid av banen.

Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd er en mulig konkurrent til fiberteknologien. Trådløst bredbånd benytter seg av mobilnettet her til lands. Både Telia og Telenor har jobbet i lange perioder for å utbygge dette nettet til å, ikke bare være det beste mobilnettet i Norge, men sammenlignet med verden, så kommer det også ut med strålende resultater.

Når et slikt nett allerede er utviklet, til et annet formål enn bredbånd, så er det ikke så store kostnader for å gjøre dette mobilnettet tilgjengelig for bredbåndskunder også. Nå som 5G teknologien er i full sving så er det ikke lenge før Trådløst bredbånd kan konkurrere med fiberbredbånd, men enn så lenge så kommer fiberen litt bedre ut.

Satellittbredbånd

Ordet satellitt kan fort gi frysninger nedover ryggen, da vi er vant med at teknologi som benytter seg av satellitt enten er svindyrt, eller har flere år i bindingstid.

Heldigvis så har mye skjedd siden den første satellitten, Sputnik, ble sendt opp i 1957. 1 satellitt kan nå 99% av hele nord-europa. Dette gjør at satellittbredbånd er veldig kosteffektivt, men ulempene med denne form for bredbånd er dessverre mange.

Denne teknologien er også i full utvikling, og det forskes på om vi kan levere bedre internett enn fiberlinja på en verdensbasis med lovende resultater. Det er nok en stund til vi kommer til å få en stabil og raskt hastighet på satellittbredbånd, men mange mener at dette kommer til å være den teknologien som gjør at hele verden kan koble seg på internettet. Selv i den dypeste jungelen i Kongo.

Hvem kan få fiberbredbånd?

Det er dessverre ikke alle i vårt langstrakte land som kan benytte seg av fiberen. For å få fiber er man nødt til å legge en kabel til hver husstand i Norge, og kostnaden med dette store prosjektet har allerede passert 50 milliarder. Fiberleverandørene mener nå at de har stått for alt for store deler av kostnaden på et prosjekt som staten har beordret, og forbrukeren står nå som et lite spørsmålstegn opp i det hele.

I teorien så kan alle få fibernett hjem til sin adresse, men i noen tilfeller er man nødt til å stå for regninga, eller arbeidet selv. Hvis du ikke har en fiberkabel inn til din bolig, og sliter veldig med å finne et bredbånd som kan levere både hastighet og kapasitet, så har man mulighet til å grave kabelen selv.

Hvem har det beste fibernettet?

Når markedskonkurransen er slik som den er idag, og at det er mange som ønsker å tilby deg fiber, så er det generelt sett ikke kostnaden, eller for den saks skyld, kapasiteten som man skal sammenligne. Enhver fiberleverandør kan levere den hastigheten de selv ønsker og sette sin egen pris på dette.

I fibernettets verden så kommer det an på forbrukerens utstyr, og ikke kvaliteten på fiberkablene. Har du en ruter som ikke klarer å håndtere de kraftige signalene fra en 1000 Mbps linje, så vil du ikke oppleve samme hastighet som bestilt. Det kan også være at du har et utdatert nettverkskort i PCen din som gjør at hastigheten sløyfes mer.

Den beste måten man kan finne det beste bredbåndsleverandøren er da å sammenligne hva kundene sier. Driver leverandøren å overfakturerer eller slenger på skjulte kostnader så kan du føle deg trygg på at dette blir kastet lys på i våre kundeomtaler.

LES OGSÅ: Bredbåndskunder har talt: Dette er leverandørene som holder det de lover

Pris og hastighet spiller naturligvis en liten rolle her, men i og med at markedet er så full av konkurranse så får du samme hastighet til samme pris hos de fleste leverandører. Tusenvis av tilbakemeldinger fra norske bredbåndskunder kan gi en god pekepinne på hvilken leverandør man skal styre unna og hvilken man skal velge å bestille fra.

Topp 5 beste omtalte fiberleverandører juni 2024

Dette er bredbåndsleverandørene 3061 fiberkunder er mest fornøyd med

Omtaler
Kundeservice
Opplevd hastighet
Totalvurdering
Vis hele listen
Fiber
Enivest
102 omtaler
4,0/5
Kundeservice
3,6/5
Opplevd hastighet
3,8/5
Totalvurdering
Fiber
Bofiber
10 omtaler
3,4/5
Kundeservice
3,5/5
Opplevd hastighet
3,4/5
Totalvurdering
Fiber
NextGenTel
988 omtaler
3,3/5
Kundeservice
3,6/5
Opplevd hastighet
3,4/5
Totalvurdering
Fiber
Varanger Bynett
2 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,2/5
Opplevd hastighet
3,2/5
Totalvurdering
Fiber
Nordvest Fiber
2 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,1/5
Opplevd hastighet
3,2/5
Totalvurdering
NYLIG OMTALTE FIBER BREDBÅND AVTALER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR