Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert mandag 24. juni

Bytt til en bedre og billigere forsikring!

Sammenlign tilbud på forsikringene dine - få tilbud fra flere selskaper helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Over 450 000 har nå brukt tjenesten
NÅ BRUKT AV
450 000
NORDMENN

Spar tusenvis på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
 2. 2
  Motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ FORSIKRING

Bilforsikring

Kasko eller ansvar? Les mer om de beste og billigste bilforsikringene

BILFORSIKRING

Husforsikring

Sørg for at den største investeringen din er riktig forsikret

HUSFORSIKRING

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene

REISEFORSIKRING

Bedriftsforsikring

Finn de beste og billigste forsikringene til din bedrift

BEDRIFTSFORSIKRING

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie fort kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og motta skreddersydde tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Les flere artikler

Slik får du den beste og billigste forsikringen

OPPDATERT FREDAG 18. FEBRUAR 2022

Forsikring er ekstra trygghet dersom en uforutsett hendelse rammer deg eller din familie. Men ikke alle forsikringsselskapene er like behjelpelige.

Noen forsikringsselskaper skjuler seg bak lange og vanskelige vilkår som ingen forstår. Heldigvis så finnes det forsikringsselskaper som setter kunden i fokus
Noen forsikringsselskaper skjuler seg bak lange og vanskelige vilkår som ingen forstår. Heldigvis så finnes det forsikringsselskaper som setter kunden i fokus

En god forsikring er ikke nødvendigvis en dyr forsikring

Mange opplever forsikring som dyrt, men det trenger ikke nødvendigvis å være det. Det viktigste er å være i riktig forsikringsselskap, og å ha de riktige forsikringene. Ved å velge riktige forsikringer og å unngå unødvendige tilleggsdekninger vil du kunne spare mye penger på forsikringene dine. En god tommelfingerregel er å fokusere på å forsikre personene du er glad i, og eiendelene du ikke har råd til å tape.

Å kjøpe en forsikring er enkelt, men å være riktig forsikret krever litt mer arbeid. Når du tegner en ny forsikring, eller sammenligner dine eksisterende forsikringer er det samtidig viktig å ikke utelukkende fokusere på pris, men også hensynta hva forsikringen faktisk dekker. Det er til syvende og sist hva forsikringen dekker, og hvor mye du må betale for den som avgjør verdien av forsikringen.

En god tommelfingerregel er å fokusere på å forsikre personene du er glad i, og eiendelene du ikke har råd til å tape

Er du usikker på hvilke forsikringer du har behov for, eller om du er riktig forsikret i dag, kan det være smart å la en forsikringsrådgiver se nærmere på forsikringsavtalen din. Ønsker du å gjøre dette anbefaler vi alltid å legge ut forsikringene på anbud, slik at du enkelt kan sammenligne tilbud og få rådgivning fra flere forsikringsselskaper.

Les hva andre har erfart hos sine forsikringsselskaper

Det er først når uhellet skjer at man oppdager forsikringens virkelige verdi. På Bytt.no finner du  verifiserte kundeomtaler fra forbrukere som har delt sine opplevelser og erfaringer om alt fra skadeoppgjør, utbetalingstid og hva du kan forvente fra kundeservice. Les omtaler om forsikring her.

Hjelp andre med å gjøre et godt valg!

Har du selv erfart et skadeoppgjør med ditt nåværende forsikringsselskap, del gjerne dine erfaringer på Bytt.no slik at andre forbrukere kan gjøre et bedre og mer opplyst valg. Du er helt anonym og det tar kun et par minutter. Finn ditt forsikringsselskap her og skriv en omtale.

Bør man samle eller dele opp forsikringene?

En rekke forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt dersom du samler flere forsikringer i ett og samme selskap. I mange tilfeller kan samlerabatten utgjøre 5 - 30% rabatt på forsikringene. Fordeler med å samle forsikringene i ett selskap:

 • 5-30% samlerabatt på forsikringene
 • Enklere å administrere
 • Kun étt selskap å forholde seg til

Å samle forsikringene i ett og samme selskap er i de fleste tilfeller svært gunstig. Samtidig kan det i enkelte tilfeller være lønnsomt å fordele forsikringene på flere forsikringsselskaper.

Dersom én eller flere av forsikringene dine virker å være unormalt dyre, kan det være en god idé å innhente tilbud fra andre forsikringsselskaper og undersøke hva andre selskaper tilbyr for en tilsvarende forsikring. Merk at ved å spre forsikringene på flere forsikringsselskaper risikerer man å miste samlerabatter, noe som kan føre til at forsikringspremien totalt sett blir dyrere.

Pris og dekning på forsikringer henger ikke alltid sammen - dette er årsaken

De ulike forsikringsselskapene bruker forskjellige metoder når de prissetter forsikringene sine. Dette kombinert med ulikt datagrunnlag fra skadehistorikk, ulike satsningsområder og prioriteringer gjør at man ofte kan oppleve svært store prisforskjeller på de ulike forsikringene, og mellom de ulike forsikringsselskapene.

Hvilke priser forsikringsselskapene tilbyr avhenger av en rekke faktorer som for eksempel; hvilke forsikringsobjekter du har, hvor du bor, din alder, tidligere skadehistorikk og så videre. Er du i riktig målgruppe for ett forsikringsselskapet kan du oppleve å få svært gunstige priser. Er du i feil målgruppe, vil prisen bli helt annerledes.

Sørg derfor for å alltid innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper. Når du gjør dette vil forsikringsselskapene vite at de er i konkurranse, og strekker seg derfor ofte litt lenger for at du skal velge nettopp dem.

Sjekk forsikringene dine regelmessig

Når du kjøper en forsikring vil du i de fleste tilfeller beholde samme pris i ett år. Etter ett år vil forsikringsavtalen din fornye seg, og prisen du skal betale blir regulert. Forsikringer blir svært sjeldent gunstigere med tiden, uten at man selv foretar seg noe. Er du misfornøyd med prisen, bør du vurdere å innhente nye tilbud, og vurdere hvorvidt det lønner seg å bytte forsikringsselskap.

Uavhengig om du ønsker å bytte forsikringsselskap eller ikke, er det lurt å jevnlig ta en ta en gjennomgang av forsikringsavtalen. Etterhvert som tiden går, vil behovene dine endre seg. Det er kanskje ikke lengre nødvendig med toppdekning, eller kasko på en eldre bil. Ved å fortløpende foreta endringer og oppdatere forsikringene vil man kunne spare mye penger på forsikringsavtalen sin.

Slik bytter du forsikringsselskap

Å bytte forsikringsselskap er svært enkelt.

Først og fremst må du finne et forsikringsselskap du ønsker å bytte til. Er du usikker på hvem du skal velge, kan du gjøre som 150.000 andre nordmenn har gjort, nemlig å innhente tilbud via Bytt.no sin forsikringstjeneste.

Når du har funnet et forsikringsselskap du ønsker å bytte til, er saken svært enkel. Informer det nye forsikringsselskapet ditt om at du ønsker å bytte, og hvilket forsikringsselskap du har hatt tidligere samt hvilke forsikringer du ønsker å si opp. Du trenger altså ikke å kontakte det gamle forsikringsselskapet ditt, oppsigelsen ordner det nye forsikringsselskapet ditt.

Normalt tar overføringen 1 måned, og man vil i perioden ikke være dobbeltforsikret. Egne regler og rutiner gjelder for personforsikringer med karenstid.

Norges beste forsikringer

Basert på 37738 omtaler om de norske forsikringsselskapene og forsikringsproduktene kan Bytt.no som eneste tjeneste kåre hvilke forsikringsselskaper som har de beste forsikringsproduktene målt etter omtaler fra kundene

Bilforsikring

Bilforsikring er kanskje den forsikringen som varierer mest fra selskap til selskap. Det er også flere ting du bør være klar over når du kjøper eller bytter til ny bilforsikring.

Norges beste bilforsikring

Husforsikring

Når du sammenligner tilbud på husforsikring bør du tenke på hva du ønsker at forsikringen skal dekke. Vurder selv om du ønsker standard dekning som er billigst, eller topp dekning som gjerne er noe dyrere.

Norges beste husforsikring

Innboforsikring

En innboforsikring dekker løse gjenstander i boligen. Desto lavere forsikringssum, desto billigere innboforsikring. Ved f.eks en brann skal alt kjøpes nytt så sett derfor en høy nok forsikringssum til å dekke alle dine eiendeler.

Norges beste innboforsikring

Reiseforsikring

Vi anbefaler at du vurderer en helårs reiseforsikring som også gjelder turer i Norge. For å få den billigste og beste forsikringen anbefaler vi at du sammenligner tilbud på alle dine forsikringer samlet.

Norges beste reiseforsikring

Hytteforsikring

Skal du sammenligne tilbud på hytteforsikring eller feriebolig anbefaler vi at du også ber om tilbud på dine andre forsikringer. På denne måten får du den beste og billigste hytteforsikringen.

Norges beste hytteforsikring

Båtforsikring

Prisene på båtforsikring kan variere stort, så dersom du ønsker billigst og best båtforsikring anbefaler vi at du sammenligner tilbud ofte. Legg gjerne inn alle forsikringene dine samlet for å oppnå samlerabatt.

Norges beste båtforsikring

MC-forsikring

De fleste forsikringsselskapene tilbyr ikke MC-forsikring alene. Når du sammenligner tilbud på MC-forsikring anbefaler vi at du ber om tilbud på alle dine forsikringer samlet, på denne måten får du billigst MC-forsikring.

Norges beste MC-forsikring

Barneforsikring

Omtrent halvparten av alle barn i Norge er dekket av en egen barneforsikring, og barneforsikring er en spesielt betent forsikring. Dette bør du vite før du skaffer en barneforsikring.

Norges beste barneforsikring

Personforsikring

Sørg for at du og dine er riktig forsikret. Vi har samlet alle tips og råd om uføreforsikring, ulykkesforsikring, livsforsikring og helse- og tannhelseforsikring

Norges beste personforsikringer
NYLIG OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR