Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 25. juni

Få den beste og billigste varmepumpen

Sammenlign 437 varmepumpetilbydere og få tilbud på varmepumpe, service eller montering i ditt område.

Ditt postnummer:
Se oversikt

LUFT-TIL-LUFT

Se full oversikt over alle tilbydere som tilbyr luft til luft-varmepumper i ditt område

SAMMENLIGN LUFT/LUFT
POPULÆRT!

FÅ 3 TILBUD

Få 3 skreddersydde tilbud på varmepumpe til din bolig fra lokale tilbydere

FÅ TILBUD

SERVICE

Se oversikt over alle lokale tilbydere som tilbyr service og reparasjon på varmepumpe

SERVICE PÅ VARMEPUMPE

MERKER

Utforsk og finn tilbydere som leverer populære merker som Panasonic, Toshiba og Daikin der du bor

SE VARMEPUMPEMERKENE

Kom i kontakt med lokale varmepumpetilbydere

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for varmepumpetilbydere, og lar deg enkelt finne frem til dine lokale montører og forhandlere.

Vi har kartlagt over 437 varmepumpetilbydere i Norge, og gir deg muligheten til å komme i kontakt med flere lokale forhandlere for å rådføring, innhenting av tilbud eller utføring av service - helt gratis og uforpliktende.

I Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper kan du oppgi at du ønsker pristilbud på luft til luft-varmepumper, luft til vann eller væske til vann, for så å motta skreddersydde tilbud fra dine lokale varmepumpetilbydere.

Slik får du beste og billigste pris på varmepumper

OPPDATERT TORSDAG 11. APRIL 2024

Det finnes varmepumper i alle mulige prisklasser, og det kan være vanskelig å velge den riktige. Les videre om hva man burde tenke på ved kjøp av varmepumper.

Sammenlign pristilbud på varmepumper fra flere selskaper med bare én søknad og velg den varmepumpa som passer best for din bolig på Bytt.no
Sammenlign pristilbud på varmepumper fra flere selskaper med bare én søknad og velg den varmepumpa som passer best for din bolig på Bytt.no

Sammenlign pristilbud på varmepumpe fra flere lokale selskaper

På Bytt.no kan du enkelt komme i kontakt med flere selskaper og leverandører av varmepumper og rådføre deg med konsultentene og varmepumpeekspertene før du bestemmer deg.

Bytt.no har utviklet en gratis anbudsportal for varmepumper som legger til rette for at flere selskaper skal kunne presentere deg sine beste tilbud, hvor du kan bruke tilbudene som videre forhandlingskort.

En varmepumpe er en stor kostnad, men en investering, og det er viktig at man setter seg inn i hva de forskjellige varmepumpene gjør, og hvilke bruksområder de kommer med for at man skal få noe igjen for prisen man betaler.

Få uforpliktende tilbud på varmepumper fra flere selskaper her

Har du allerede en varmepumpe, og ønsker service på denne? I Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumpeservice vil du få uforpliktende tilbud fra flere selskap samtidig slik at du kan forhandle og sammenligne prisene. Ta meg til Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumpeservice her

Hva er en varmepumpe?

En varmepumpe er hovedsakling en maskin som varmer opp boligen eller næringsbygget og består ofte av en del som plasseres ute og en annen del som plasseres inne, hvor komponentene konverterer lufta utendørs om til din foretrukne temperatur innendørs. 

En varmepumpe har mange fordeler og gjør det blant annet billigere for lommeboka, og hjelper på klimaet både innendørs og utendørs. 

En varmepumpe har ofte en litt høy kostnad, og kan være vanskelig å balansere inn i budsjettet, men tar man punktene nedenfor med i beregningene så ser man fort at en varmepumpe kan være mer lønnsomt enn som så.

Fordelene til en varmepumpe er blant annet:

  • Energieffektiv - En varmepumpe er ekstremt energieffektiv, og er blant den oppvarmingskilden som gir deg mest effektiv varme per kilowatt. 
  • Økonomisk smart - Det koster ca 10 kroner daglig per panelovn å varme opp boligen, i motsetning til en varmepumpe til 6 kroner per dag. 
  • Bra for miljøet - En varmepumpe bruker fornybar energi, som luft, vann, jord eller fjell, og gjør dette om til varmere eller kaldere luft.
  • Bedre inneklima - I motsetning til å svi støv som legger seg på panelovnene så sørger en varmepumpe for en bedre luftsirkulasjon i boligen.

Skreddersy din varmepumpe og få tilbud på pris fra flere selskaper her

Rundt 60-80% av strømforbruket blir brukt til oppvarming. Det å redusere energiforbruket og effektivisere oppvarmingen i boligen kan dermed bli svært lønnsomt. Behold varmepumpens effektivitet med å gjennomgå regelmessige serviceavtaler. Les om hvor ofte varmepumpen burde på service her.

Hva koster en varmepumpe?

En god og allsidig luft til luft varmepumpe koster rundt 15 000 til 30 000 kroner. Luft-til-luft-varmepumper er forøvrig den mest vanlige varmepumpen her i Norge. Her kan du lese mer om hva de forskjellige varmepumpetypene koster.

Skal man først kjøpe en varmepumpe så er det lurt å bruke litt mer enn å bare kjøpe den aller billigste. Det finnes varmepumper til 5 000 kroner også, men disse er ikke alltid like effektive og energibesparende.

På vinteren skal varmepumpa varme opp luft som ofte kan være så kald som 15-25 minusgrader, og på sommeren skal varmepumpa kjøle ned luft som ofte kan være så varm som 30-40 grader ut ifra hvor varmepumpa er plassert.

Det blir derfor direkte lønnsomt for deg på sikt å legge inn litt ekstra penger i varmepumpa slik at man finner en varmepumpe som både varmer boligen, og reduserer strømforbruket.

Over 100 000 har testet sin strømavtale, og i snitt kan man spare 2 200 kroner årlig på å bytte strømavtale, selv om man allerede har en god avtale. Test din strømavtale og se hvor mye du kan spare på å bytte til en billigere strømavtale her 

Hvilken varmepumpe burde du velge

Det finnes mange forskjellige typer varmepumper fra forskjellige leverandører og produsenter, hvor alle dekker sine behov som gjør at man kan finne en både god og billig varmepumpe hvis man bare setter seg litt inn i temaet. 

Det finnes varmepumper i 5 000 kroners prisklassen, og hele veien opp til 200 000 kroner hvor alle varmepumpene har sine bruksområder. 

Skal man hente varmen fra fjellet eller jorda kan dette alene koste over 100 000 kroner. Denne prisen er fremdeles mulig å forsvare med reduserte oppvarmingskostnader hver måned.

Les også: Hva er best av en gulvmodell eller en veggmodell? 

Luft-til-luft varmepumpe

Dette er den mest vanlige varmepumpen, og varmepumpen henter varme, eller kulde fra luften utenfra og varmer eller kjøler denne til ønsket temperatur. 

De fleste luft til luft varmepumper som selges i Norge er tilpasset vårt kalde klima som gjør de effektive selv når det er kaldt, men her kan man legge inn litt mer penger i varmepumpa for å få den til å være effektiv selv i ekstreme kulder.  

Luft-til-vann varmepumpe

Luft til vann varmepumper, er varmepumper som som henter varme fra luften og fører denne over til boligen vannbårne systemer som for eksempel gulvvarme eller radiatorer. 

Luft til vann varmepumper har en høyere investeringskostnad, men vil redusere strømforbruket enormt, skape en bedre energiutnytelse, og øke boligens verdi. 

Væske-til-vann varmepumpe

Dersom man har vannbåren oppvarming i boligen, og har en litt større bolig med behov for mer oppvarming, så kan væske til vann være noe å vurdere for deg. 

Vanlig vannbåren oppvarming benytter seg ikke som standard av fornybare resurser, mens med væske til vann varmepumper vil man hente energien fra varmekilder i fjell, grunnvann, jord eller havbunnen. 

Dette gjør man ved hjelp av å bore energi- eller grunnvannsbrønner ned i bakken, eller slanger for å hente opp energi fra forskjellige fornybare resurser. 

Avtrekk- og ventilasjonsvarmepumpe

Avtrekk- og ventilasjonsvarmepumper både ventilerer bygget, og varmer det opp ved hjelp av luft som allerede er i bygget og bidrar til halverte energikostnader. 

Med å gjennvinne varmen som allerede er i boligen eller bygget før den går ut av ventilasjonssystemet bruker man mye mindre strøm og energi på å holde bygget oppvarmet, med frisk luft til en hver tid. 

Nysgjerrig på hvor mye strøm en varmepumpe bruker? Her kan du lese hvor lavt strømforbruk de forskjellige varmepumpene bruker

Slik får du billige varmepumper

Med å involvere flere leverandører og tilbydere av varmepumper når man skal skaffe seg en ny varmepumpe eller bytte ut den gamle vil man stille sterkere i en eventuell forhandlingsrunde på pris og kvalitet.

Bytt.no sender din interesse videre til opp til 3 forskjellige selskaper som alle presenterer sine beste tilbud. Dette gjør at man ofte får en bedre deal i en anbudstjeneste enn om man finner varmepumpen på egenhånd.

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper her

Utforsk varmepumpene på Bytt.no

Varmepumper er for de aller fleste et vanskelig tema å sette seg inn i, og man ender ofte opp med å velge en best-i-test varmepumpe for å gjøre det hele enkelt. 

Problemet med disse best-i-test-varmepumpene er at disse kun er gode på et generelt grunnlag. Om den er god til din bolig, og din tomt er igjen en helt annen sak. 

Derfor kan det være lurt å rådføre seg med montørene slik at de kan ta et kunnskapsbasert valg til hvilken varmepumpe du og din bolig har mest nytte av. 

Få full oversikt over varmepumpene på Bytt.no

I senere tid har Bytt.no utviklet en sammenligningstjeneste for varmepumper og varmepumpetilbyderne slik at varmepumpekjøpet skal gå så lett for seg som mulig. 

Utforsk varmepumpene på Bytt.no:

Få tilbud på varmepumpe fra lokale leverandører

Bytt.no sin anbudstjeneste vil prioritere dine lokale leverandører ovenfor leverandører som må reise langt for å komme til din adresse. Dette kan bli dyrt i reiseregning, og vi viser deg heller lokale leverandører hvis det er noen tilgjengelige.

Opp til 3 lokale varmepumpemontører vil sitte klar til å levere uforpliktende pristilbud på din nye varmepumpe og montering, hvor man her kan forhandle seg frem til bedre og billigere priser. 

Varmepumpe med montering inkludert 

Montering av varmepumper må utføres av autoriserte fagfolk, og det er ulovlig å både sette opp og montere varmepumper, men også å flytte varmepumpa i forbindelse med oppussing for eksempel.

På Bytt.no kan du motta pristilbud på varmepumper inkludert montering fra flere lokale varmepumpetilbydere. På den måten har du full oversikt over hva det koster å få en varmepumpe montert i ditt hjem.

Få uforpliktende tilbud på varmepumpe fra opp til 3 lokale tilbydere her

Les flere artikler
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR