Meny
Infosenter Personvern

Personvern - vårt løfte til deg

Det er svært viktig for oss at du føler deg trygg når du benytter deg av vår tjeneste. Vi tar personvern svært alvorlig og vil alltid beskytte informasjonen du gir oss etter retningslinjer fra Datatilsynet og etter lov om behandling av personopplysninger, også kjent som personopplysningsloven.

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson, for eksempel navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

Behandling av personopplysninger vil ifølge personopplysningsloven si enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter.


Hvorfor trenger vi personopplysninger?

Våre tjenester er spesialtilpasset for å gi deg et godt grunnlag for å sammenligne pris og betingelser fra ulike selskaper i ulike bransjer. For at vi skal innhente tilbud for deg er vi avhengig av at våre skjemaer tilfredsstiller kravene til selskapene som vi samarbeider med. For å gjøre tilbudene så korrekte og konkrete som mulig må vi derfor spørre deg om litt informasjon, herunder også personopplysninger.

Dersom du skulle velge å bestille en avtale via vår tjeneste vil vi spørre om ytterligere personopplysninger, men kun det som kreves for at en avtale og et kundeforhold skal kunne settes i kraft med valgt samarbeidspartner. Normalt vil dette bestå av opplysninger som navn, adresse, telefon/e-post og eventuelt fødselsdato og personnummer.

Formålet med å innhente personopplysninger er å identifisere deg som kunde. Innhenting av personopplysninger er helt nødvendig for at vi og det selskapet du har valgt å bestille en avtale fra, skal kunne opprette et kundeforhold og en avtale. Personopplysningene kan derfor med nevnte formål utleveres til selskap/organisasjoner Bytt.no AS samarbeider med.


Hvordan sendes informasjonen?

Selskapet som du velger å bestille en avtale fra vil få tilgang til sensitiv informasjon over en kryptert forbindelse. På denne måten kan ikke uvedkommende få tak i informasjonen mens forbindelsen pågår. Bytt.no AS sender ikke sensitiv informasjon over e-post/post.

Opplysningene du selv gir oss vil bli kryptert og lagret i våre systemer i en periode slik at vi kan dokumentere og sørge for at eventuell bestillingen skjer i henhold til det aktuelle pristilbudet.

Vi vil også uten samtykke lagre noen nøytrale deler av opplysningene som kan benyttes i kundeoppfølging og markedsføring: navn, kontaktopplysninger, fødselsdato og hvilke tjenester eller produkter som du har inngått avtale om. Dette muliggjør det å kunne tilby spesialtilpassede tilbud og informasjon om nye produkter, samarbeidspartnere eller tjenester i ettertid.

Bytt.no vil ikke sende deg uoppfordret reklame i form av post, e-post eller SMS og vil aldri utlevere eller selge dine kontaktopplysinger til uavhengige tredjeparter.

Vi registrerer også generell informasjon om hvordan du bruker tjenesten vår. Dette gjør vi ved å hente teknisk informasjon gjennom tjenerlogger og andre verktøy. Eksempler på dette er informasjon om operativsystem, nettleserversjon, IP-adresser, informasjonskapsler og andre identifikasjonsfiler. På denne måten kan vi enklere avdekke tekniske feil, tilpasse innholdet etter enheten du bruker (f.eks mobil eller nettbrett) og forbedre innholdet og tjenesten best mulig etter ditt bruks- og interessemønster. For mer informasjon hvordan du sletter eller hindrer informasjonskapsler «Cookies» kan du besøke AllAboutCookies.org.


Hvor lenge lagres opplysningen?

Personopplysninger skal i henhold til personopplysningsloven slettes når oppbevaring ikke lenger er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.

Dette innebærer at vi ikke lagrer informasjon lengre enn vi anser som nødvendig eller den til enhver tid gjeldende lovgivning.


Hvem har tilgang til personopplysningene?

Det er kun autorisert personell hos Bytt.no AS og selskapet du velger å bestille en avtale hos som gis tilgang til dine personopplysninger. Alle ansatte i Bytt.no AS er underlagt taushetsplikt.


Rett til innsyn

I henhold til personopplysningslovens (lov nr. 31 av 2000 - §18) har du krav til innsyn og informasjon om hvilke opplysninger som er registrert om deg og hvordan informasjonen er sikret. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.


Nyttige informasjon om personvern

- Datatilsynets personvern på 1-2-3
- Lov om behandling av persondata
- Forskrift om behandling av personopplysninger


Søk Bytt.no