Man må alltid sammenligne renten og vilkårene, men BSU sparing handler ofte også om hele opplevelsen, og ikke bare det du signerte på.
Alle BSU kontoene kommer med et årlig sparebeløp på 27 500 kroner, og med en maksgrense på 300 000 kroner totalt. Man får også 10% i skattefradrag på sitt årlige sparebeløp, som da vil si at for hver 1 000 kroner du sparer, så får du 200 kroner tilbake på skatten, av staten.
Det blir derfor vanskelig for oss alle å sammenligne hvilken BSU konto man ønsker. En gang i fremtiden skal man kjøpe bolig og du vil sannsynligvis få best hjelp av banken du allerede har BSU konto hos. Det er derfor viktig å sammenligne helhetsopplevelsen med boligsparingen og boligkjøpet.
Maksimal utnytte
Man kan dra mye utnytte av en BSU konto, og i det lange løp så tjener man mye på å fylle opp BSU kontoen så fort som mulig. Hvis du begynner å spare når du er 18 år så er kontoen full når du er 29 år hvis du sparer fullt sparebeløp hvert år.
Hvis du klarer å spare maxbeløpet hver år på 27 500 kroner på BSU kontoen frem til du har nådd grensen på 300 000 kroner, så gir disse 11 årene deg hele 60 294 kroner i fortjeneste med en sparerente på 3%.
I tillegg så får du også tilbake 10% av ditt årlige sparebeløp av staten som gjør at på 11 år så får du tilbake totalt 30 250 kroner på skatten. Tar man dette med i mattestykket så får han godt over 100 000 kroner i avkastning hvis man sparer riktig på en BSU konto.
For å sette det litt på spissen så får man faktisk en sparerente på over 20% på dine 300 000 sparepenger hvis man setter perspektivet på 11 år.
Ikke bare sammenlign renten
Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.
På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.
Med over 2297 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.
Bytt.no sammenligner alle sparekontoe i Norge og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg. Sammenlign alle sparekontoene her.
Renteforskjellen minimal
Når renteforskjellen er såpass minimal blant de 5 billigste BSU-kontoene, så skal man helst ikke henge seg så mye opp i renta. En renteforskjell på 0,25% utgjør ca 250 kroner ekstra i året på en BSU-konto med 100 000 kroner.
Hvis man opplever dårlig kundesupport, veiledning eller kanskje banken opererer useriøst, så er neppe 250 kroner ekstra på avkastningen hver år verdt det.
Et enkelt sparetips kan være å samle eventuelle gjeldsutgifter inn i samme bank for å unngå unødvendig mange termingebyrer og dyre månedsbeløp. Les mer om hvordan du kan spare penger på å samle alt i samme lån her.
Tilbyr bankene tilleggsprodukter?
Vi er gjerne vant til å tenke negative tanker om tilleggsprodukter fra den elleville strømbransjen men mange banker kan gjøre det lettere for deg å fylle opp BSU-kontoen.
Når man skal finne den beste BSU-kontoen så er det derfor også lurt å undersøke bankenes sparemuligheter. Har de automatiske overføringer, en oversiktlig nettbank eller mobilapp, forskjellige mikrosparetransaksjoner eller lignende så kan dette gjøre det lettere for deg å spare penger uten å merke det.