Meny

Norges beste BSU sparekonto

Sammenlign 315 BSU kontoer fra 96 sparebanker og få den beste avkastningen på din boligsparing.

LANGSIKTIG BOLIGSPARING?

En fastrentekonto kombinert med en BSU-konto gir stor gevinst hvis man skal spare langsiktig.

FLEKSIBEL SPARING?

En høyrentekonto gir deg gode renter, og mulighet til spontane uttak og sparing.

SPAR DOBBELT MED BSU 2.0

Mange banker tilbyr nå en ekstra BSU-konto for de som vil spare mer enn den årlige innskuddsgrensen.

BSU - boligsparing for ungdom under 34 år

OPPDATERT SØNDAG 8. JANUAR 2023

For å finne den beste BSU kontoen i et marked hvor forskjellene er så minimale, så gjelder det å finne frem lupen.

Med både skattelette og rekordhøye renter så gir en BSU konto den beste og tryggeste avkastningen på boligsparingen.
Med både skattelette og rekordhøye renter så gir en BSU konto den beste og tryggeste avkastningen på boligsparingen.
Man må alltid sammenligne renten og vilkårene, men BSU sparing handler ofte også om hele opplevelsen, og ikke bare det du signerte på.

Alle BSU kontoene kommer med et årlig sparebeløp på 27 500 kroner, og med en maksgrense på 300 000 kroner totalt. Man får også 20% i skattefradrag på sitt årlige sparebeløp, som da vil si at for hver 1 000 kroner du sparer, så får du 200 kroner tilbake på skatten, av staten.

Det blir derfor vanskelig for oss alle å sammenligne hvilken BSU konto man ønsker. En gang i fremtiden skal man kjøpe bolig og du vil sannsynligvis få best hjelp av banken du allerede har BSU konto hos. Det er derfor viktig å sammenligne helhetsopplevelsen med boligsparingen og boligkjøpet.

Ta meg videre til Norges største sammenlignlingsliste for BSU sparekontoer og finn den beste sparemetoden for deg her

Maksimal utnytte

Man kan dra mye utnytte av en BSU konto, og i det lange løp så tjener man mye på å fylle opp BSU kontoen så fort som mulig. Hvis du begynner å spare når du er 18 år så er kontoen full når du er 29 år hvis du sparer fullt sparebeløp hvert år.

Hvis du klarer å spare maxbeløpet hver år på 27 500 kroner på BSU kontoen frem til du har nådd grensen på 300 000 kroner, så gir disse 11 årene deg hele 60 294 kroner i fortjeneste med en sparerente på 3%.

I tillegg så får du også tilbake 20% av ditt årlige sparebeløp av staten som gjør at på 11 år så får du tilbake totalt 60 500 kroner på skatten. Tar man dette med i mattestykket så får han godt over 100 000 kroner i avkastning hvis man sparer riktig på en BSU konto.

For å sette det litt på spissen så får man faktisk en sparerente på over 30% på dine 300 000 sparepenger hvis man setter perspektivet på 11 år.

Ikke bare sammenlign renten

Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.

På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.

Med over 897 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.

Bytt.no sammenligner alle sparekontoe i Norge og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg. Sammenlign alle sparekontoene her.

Renteforskjellen minimal

Når renteforskjellen er såpass minimal blant de 5 billigste BSU-kontoene, så skal man helst ikke henge seg så mye opp i renta. En renteforskjell på 0,25% utgjør ca 250 kroner ekstra i året på en BSU-konto med 100 000 kroner.

Hvis man opplever dårlig kundesupport, veiledning eller kanskje banken opererer useriøst, så er neppe 250 kroner ekstra på avkastningen hver år verdt det.

Sammenlign BSU kontoene på både kundeerfaringer, sparerente og det som vanligvis står med liten skrift her

Et enkelt sparetips kan være å samle eventuelle gjeldsutgifter inn i samme bank for å unngå unødvendig mange termingebyrer og dyre månedsbeløp. Les mer om hvordan du kan spare penger på å samle alt i samme lån her.

Tilbyr bankene tilleggsprodukter?

Vi er gjerne vant til å tenke negative tanker om tilleggsprodukter fra den elleville strømbransjen men mange banker kan gjøre det lettere for deg å fylle opp BSU-kontoen.

Når man skal finne den beste BSU-kontoen så er det derfor også lurt å undersøke bankenes sparemuligheter. Har de automatiske overføringer, en oversiktlig nettbank eller mobilapp, forskjellige mikrosparetransaksjoner eller lignende så kan dette gjøre det lettere for deg å spare penger uten å merke det.

Topp 5 beste BSU-kontoer med oppdaterte rente søndag 5. februar 2023

Listen viser beste avkastning ved full BSU-konto på 300 000 kroner. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Avkastning 1 år
Boligsparing for ungdom
Tolga-Os Sparebank
2 omtaler
5,10%
eff. rente
15 299 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
BSU
SpareBank 1 Lom og Skjåk
18 omtaler
5,05%
eff. rente
15 149 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
BSU +
SpareBank 1 Lom og Skjåk
18 omtaler
5,05%
eff. rente
15 149 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Gårdssparing for unge
Landkreditt Bank
36 omtaler
5,00%
eff. rente
15 000 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
BSU - Boligsparing for unge
Hjartdal og Gransherad Sparebank
1 omtaler
5,00%
eff. rente
15 000 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid

Er du ikke fornøyd med din BSU-konto?

Er du ikke fornøyd med banken din eller kanskje du ser at andre banker kan tilby både bedre hjelp til sparing og en høyere rente, så er det ingenting som stopper deg i å flytte sparepengene på BSU-kontoen over til en mer attraktiv bank.

Du kan enkelt kontakte banken du ønsker å bytte til, og be de opprette en ny konto. Bankene ordner alt for deg, og de innhenter den informasjonen de trenger uten at du trenger å løfte en finger.

Du kan lese mer om de elektroniske bankbyttene her.

Sammenlign BSU-kontoene på Bytt.no

På Bytt.no kan man enkelt sammenligne både renter, sparevilkår og kundenes erfaringer og vi har utviklet en sammenligningsliste som består av alle BSU-kontoer i Norge. Listen henter all informasjon om BSU-kontoene fra Finansportalen og gjør det enkelt for deg å sortere kontoene på beste avkastning eller best omtalte.

Norges best omtalte sparebank februar 2023

Rente er ikke alltid det viktigste når man finne den beste sparekontoen.
Basert på 897 verifiserte omtaler om sparekonto, så er dette bankene sparekontokunder er mest fornøyde med.

DET LØNNER SEG Å SAMMENLIGNE SPAREKONTOENE

Det finnes hele 132 sparebanker på markedet i Norge, og renten de forskjellige tilbyr varierer enormt så det lønner seg å sammenligne sparekontoene!

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og våre tjenester gjør det enkelt for deg å sammenligne hele 315 sparekontoer sammen med over 890 verifiserte brukeromtaler.

Fastrentekonto

En fastrente sparekonto gir deg en sikker avkastning på sparepengene dine. Med en fastrentekonto så binder du sparepengene dine i lengre perioder for å få den beste renten. Renten du får ved oppstart av kontoen forblir den samme gjennom hele perioden.

Vær oppmerksom på at man blir straffet i form av gebyrer hvis man tar ut pengene fra sparekontoen før bindingstiden er gått.

BESTE FASTRENTEKONTO

Høyrentekonto

En høyrente sparekonto er for deg som liker spontan sparing og ikke vil forplikte sparepengene til lengre perioder. En høyrentekonto gir deg en bedre rente enn en vanlig sparekonto og kommer som oftest uten bruksbegrensninger.

Vær oppmerksom på at det som oftest stilles krav til minimumsinnskudd og at det ikke påløper renter før kontoen overstiger minstekravet

BESTE HØYRENTEKONTO

Boligsparing for ungdom

For å oppnå statens strenge krav om egenkapital til bolig så er det viktig å begynne å spare tidlig. En BSU-konto gir det en rekordhøy rente, og 20% i skattelette på dine sparepenger. For hver 1000 kroner du sparer så gir staten deg 200 kroner tilbake.

Vær oppmerksom på at sparepengene dine låses hvert ås og du kan ikke ta ut penger fra fjoråret til noe annet enn boligkjøp eller nedbetaling av boliglån.

BSU-REGLER
NYLIG OMTALTE SPAREBANKER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR