Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert mai 2023

Norges beste sparekonto mai 2023

Sammenlign 1307 sparekontoer fra 130 sparebanker og få den beste avkastningen på dine sparepenger

BESTE SPAREMETODE

Sjekk våre enkle sparetips for å fylle opp sparekontoen din raskt.

BESTE AVKASTNING

FASTRENTEINNSKUDD

En fastrentekonto gir deg en trygg og sikker avkastning på sparepengene.

LANGSIKTIG SPARING?

BOLIGSPARING FOR UNGDOM

BSU kontoene kommer med en rekke fordeler, men hva gjør denne sparingen til den beste?

BSU REGLER

Topp 10 sparekonto beste rente mai 2023

Innskudd på 100 000 kroner, alder 40 år (Endre)

Omtaler
Ef. rente
Avkastning
Valg
Sparekonto Pluss
Bank Norwegian
101 omtaler
3,60%
eff. rente
3 600 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto Pluss - 2 gebyrfrie uttak
Instabank
18 omtaler
3,50%
eff. rente
3 500 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
SparekontoFlex
Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
21 omtaler
3,50%
eff. rente
3 500 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto
Svea Finans
47 omtaler
3,50%
eff. rente
3 500 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Høyrentekonto Pluss 31 dagers binding
Santander Consumer Bank
379 omtaler
3,49%
eff. rente
3 493 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Superkonto
Sandnes Sparebank
15 omtaler
3,45%
eff. rente
3 450 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto Nybygger.no
Nybygger
72 omtaler
3,35%
eff. rente
3 350 kr
avkastning 1 år
Samarbeid
Detaljer
Sparekonto
Nordax Bank
69 omtaler
3,35%
eff. rente
3 350 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
yA Høyrentekonto Pluss
yA Bank
107 omtaler
3,35%
eff. rente
3 350 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto
Instabank
18 omtaler
3,32%
eff. rente
3 320 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer

På Bytt.no finner du sparekontoen som passer for dine behov med markedets beste sparerente

Det norske markedet kan by på hele 1307 forskjellige sparekontoer, fordelt på 130 banker. Det å navigere gjennom havet av sparemuligheter blir fort vanskelig, og oppskriften til den beste avkastningen på dine sparepenger holdes som oftest skjult for allmennheten.

Hvis man uansett har penger man ikke bruker, så kan man tjene stort på å plassere disse i riktig sparekonto.
Hvis man uansett har penger man ikke bruker, så kan man tjene stort på å plassere disse i riktig sparekonto.

Hemmeligheten ligger ofte i det å sammenligne mulighetene dine. Hvis du oppretter en standard sparekonto hos din nåværende bank og tenker dette gir deg den beste mulighet så kan du fort gå glipp av flere tusen kroner i årlig avkastning.

Slik får du den beste avkastningen på dine sparepenger.

Bytt.no har gjennom flere år utviklet Norges største sammenligningsportal hvor du enkelt kan sammenligne det meste innenfor personlig økonomi og nå har vi også gjort det lett for hele Norges sparekunder å få den beste avkastningen på sine sparepenger.

Sammen med 1021 omtaler innen sparing og 6917 omtaler innenfor bank, så får du et innblikk i de forskjellige bankene og kan trygt plassere dine sparepenger i sparekontoen som har de mest fornøyde kundene.

Finn den beste sparekontoen

De fleste bankene i Norge tilbyr en eller en annen form for sparing men renten de forskjellige bankene tilbyr kan variere fra 0,05% og hele veien opp til 5,8%. Man skal selvfølgelig være opptatt av hvilken sparerente man får tilbud om, men hver sparekonto har hver sine forskjellige restriksjoner og formål, så for å få den beste spareopplevelsen så er det lurt å planlegge godt i forkant.

Det finnes mange forskjellige sparekontoer som alle har sine formål og hvis du plasserer sparepengene dine i feil sparekonto, så kan du ende opp med å ikke kunne bruke disse til noe annet enn boligkjøp for eksempel.

De vanligste sparemetodene her til lands er sparing på en fastrente sparekonto, høyrente sparekonto, sparekonto for bolig, og innskuddskontoer uten bruksbegrensninger.

Fastrentekonto

En fastrentekonto er en sparekonto som gir deg en fast rente gjennom hele spareperioden. Du avtaler med banken om hvilken fastrentekonto du ønsker, og hvor lenge du ønsker at renten skal være bundet. Sparepengene dine blir så låst og du kan ikke ta ut penger før bindingstiden er utgått, uten å måtte betale gebyrer. Du kan lese mer om hva en fastrentekonto er her.

Det finnes omlag 114 fastrente sparekontoer på dagens marked og Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo tilbyr den høyeste renten på 4,35% med sparekontoen: SparekontoPlussFast 1 år. Hvis man legger en langsiktig spareplan og klarer å følge denne får du en veldig fin avkastning på en fastrentekonto. Du kan lese mer om hvordan du finner den beste fastrentekontoen her.

Sammenlign alle fastrentekontoer her.

Høyrentekonto

En høyrentekonto er en sparekonto som gir deg en høy og flytende rente gjennom hele spareperioden. Høyrentekontoer kommer med mange forskjellige restriksjoner, så det gjelder å lese seg godt opp på kontoen du velger, for å være sikker på at du får den riktige sparekontoen. Du kan lese mer om hva en høyrentekonto er her.

Av 1307 så er 19 av disse en høyrentekonto. Det er Santander Consumer Bank som tilbyr den beste renten på 3,4935%. Høyrentekontoer stiller som oftest forskjellige krav til minimumsinnskudd, og begrensninger på antall uttak hvert år, så hver konto passer forskjellige behov. Du kan lese mer om hvordan du finner den beste høyrentekontoen her.

Sammenlign alle høyrentekontoer her

Boligsparing for ungdom

For at ungdom nå til dags skal klare å oppnå de strenge kravene til egenkapital ved kjøp av bolig så har staten og de norske bankene utarbeidet en sparekonto for ungdom som gir rekordhøye renter og fantastiske skatteletter.

Med en rente på hele 5,45% og 20% i skattelette hvert år så gir DNB Bank deg den beste avkastningen på dine sparepenger. Med et sparebeløp på 150 000 kroner så tjener du 8175 kroner årlig i renter, og får 5 500 kroner i skattelette hvert år hvis du klarer å fylle opp BSU kontoen hvert år. Du kan lese mer om alle fordelene du får med en BSU konto her.

Sammenlign alle BSU kontoene her

Innskuddskonto

Ut ifra 1307 så er 861 av disse sparekontoene i en eller en annen form for underkategori. Hver av disse kontoene har sine forskjellige navn og bruksområder.

Det er anbefalt å spare på en fastrentekonto eller en høyrentekonto, men hvis din situasjon krever en plasseringskonto eller depositumskonto så kan du enkelt sortere og finne den beste renten til enhver sparekonto.

De fleste innskuddskontoene kommer men en eller flere restriksjoner, så vær obs på at du leser gjennom bruksområdene og vilkårene før du velger å plassere sparepengene dine i banken som gir deg den beste avkastningen. Du kan lese mer om hvordan du finner den beste innskuddskontoen her.

Sammenlign alle innskuddskontoer her

Ikke bare sammenlign renten

Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.

På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.

Med våre 7938 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.

Bytt.no sammenligner hele 1307 sparekontoer og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg.

Sammenlign 1307 alle sparekontoer her.

Boligsparing for barn - Start boligdrømmen tidlig

Sparing til bolig for barna på høyrentekonto, BSU eller fastrentekonto? Bytt.no forklarer hvorfor BSU for barn lønner seg

LES MER

BSU til oppussing - Nye BSU-regler 2021

Du har kanskje lurt på hva du skal bruke BSU kontoen din på, når den står helt urørt etter du har kjøpt boligen din. Nå har regjeringen løsningen

LES MER

DET LØNNER SEG Å SAMMENLIGNE SPAREKONTOENE

Det finnes hele 130 sparebanker på markedet i Norge, og renten de forskjellige tilbyr varierer enormt så det lønner seg å sammenligne sparekontoene!

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og våre tjenester gjør det enkelt for deg å sammenligne hele 1307 sparekontoer sammen med over 1020 verifiserte brukeromtaler.

Norges best omtalte sparebank mai 2023

Rente er ikke alltid det viktigste når man skal finne den beste sparekontoen.
Basert på 1021 verifiserte omtaler om sparekonto, så er dette bankene sparekontokunder er mest fornøyde med.

NYLIG OMTALTE SPAREKONTOER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR