Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert april 2024

Beste høyrente sparekonto april 2024

Sammenlign 23 høyrentekontoer fra 14 sparebanker og få den beste avkastningen på dine sparepenger

Filtrer resultater
INNSKUDD
RENTETYPE
KONTOTYPE
VIS KUN SPAREKONTO SOM
INKLUDER SPAREKONTO SOM
Filter
0
Omtaler
Eff. rente
Avkastning
Valg
Sparekonto Pluss - 2 gebyrfrie uttak
Instabank
24 omtaler
5,07%
eff. rente
5 069 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Høyrentekonto Pluss
Sparesmart
10 omtaler
5,06%
eff. rente
5 059 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Bufferkonto
SpareBank 1 BV
24 omtaler
5,00%
eff. rente
5 000 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto Pluss
SpareBank 1 Ringerike Hadeland
15 omtaler
5,00%
eff. rente
5 000 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto Gold DB
Danske Bank
217 omtaler
4,96%
eff. rente
4 959 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Få hjelp av en investeringsrådgiver
Få hjelp til å plassere sparepengene dine av en personlig investeringsrådgiver.
Få hjelp
Gratis rådgivning Helt uforpliktende
Høyrente
Kraft Bank
10 omtaler
4,91%
eff. rente
4 907 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto Smart
Nordax Bank
78 omtaler
4,85%
eff. rente
4 849 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
PULS +
SpareBank 1 Hallingdal Valdres
6 omtaler
4,81%
eff. rente
4 810 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Plasseringskonto
LillestrømBanken
2 omtaler
4,75%
eff. rente
4 750 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Sparekonto pluss
Handelsbanken
42 omtaler
4,75%
eff. rente
4 750 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer

LANGSIKTIG SPARING?

En fastrentekonto gir deg en trygg og sikker avkastning på sparepengene.

SPAR LANGSIKTIG

HAR DU DEN BESTE BSU-KONTOEN?

BSU gir deg mange fordeler, men har din bank den beste sparerente?

BESTE BSU-KONTO

BESTE SPAREMETODE?

Sjekk våre enkle sparetips for å fylle opp sparekontoen din raskt

LES MER OM SPARING

Dette er Norges beste høyrentekonto så langt i april 2024

Med hele 23 høyrentekontoer på det Norske markedet så kan det være vanskelig å finne den beste og tryggeste sparekontoen. Etter vår erfaring så er det ikke nødvendigvis alltid den banken som gir den beste renten som gir deg den beste spareopplevelsen.

For å få den beste avkastningen på dine sparepenger er det alltid lurt å planlegge godt, og sammenligne alternativene.
For å få den beste avkastningen på dine sparepenger er det alltid lurt å planlegge godt, og sammenligne alternativene.

Investering i en høyrentekonto

Med en rente på hele 5,06% så gir en høyrentekonto deg en fleksibel avkastning på sparepengene dine og med et sparebeløp på 100 000 kroner så gir dette deg en årlig avkastning på 5060 kroner.

En høyrentekonto gir deg en høy sparerente på sparepenger du som oftest kan distribuere fritt med et ubegrenset antall uttak, men mange av høyrentekontoene kommer også med et krav til minimumsinnskudd.

For at du skal få den høye sparerenten så er også sparebeløpet nødt til å være over et visst beløp og noen av bankene gir 0 % sparerente frem til beløpet overstiger minimumsbeløpet.

Du kan lese mer om høyrentekonto og restriksjonene som følger med her.

Fleksibel sparing

Det finnes mange forskjellige måter man kan spare på en høyrentekonto på, men vær alltid sikker på at du undersøker sparekontoene godt nok. Kanskje er den høyeste sparerenten en høyrentekonto med oppsigelsestid på uttakene, og da kan det være best for de som ønsker en fleksibel sparing å heller vurdere en høyrentekonto med frie uttak.

I vår sammenligningstjeneste så kan du gå i sømmene på høyrentekontoene og se alle detaljene du selv trenger for å finne den beste høyrentekontoen. Du kan enkelt se kontoene som gir deg ubegrenset med uttak, og kontoen som gir deg renter fra første krone.

Sammen med dette så kan du enkelt se hvordan andre sparekunder opplever sparebanken. Høyrentekonto gir deg en flytende rente, og hvis sparebanken svinger mye på renten, i bankens favør, så vil dette fort bli synlig blant våre 1812 brukerverifiserte omtaler om sparekontoer.

Les også: Slik får du best avkastning på sparekontoen din

Enkelt å opprette høyrentekonto

Dersom du ikke er fornøyd med banken du har dine sparepenger i, så kan du enkelt bytte sparebank. Sparepenger som står på en vanlig sparekonto gir som oftest nærmest 0% rente.

Mange sparekunder velger fremdeles denne sparemetoden fordi det er lett å overføre sparepengene hvis man skulle trenge det. Men det finnes sparekontoer med en høy rente som samtidig har god fleksibilitet på uttakene.

Hvis du har sparepenger og ønsker at disse pengene skal vokse raskest mulig, men fremdeles være lett tilgjengelige hvis man skulle trenge det, så er det enkelt for deg å opprette en høyrentekonto, uten å bytte bank.

Bruk gjerne våre oversiktlige sammenligningslister slik at du enkelt ser hvilken bank som gir deg den beste spareopplevelsen, og ta deretter kontakt med banken du ønsker for å starte prosessen. Som oftest så får du både konto og kontonummer innen samme dag, og kan begynne å spare med en gang.

Sammenlign alle høyrente sparekontoer.

Ikke bare sammenlign renten

Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.

På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.

Med våre 1812 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.

Bytt.no sammenligner hele 23 sparekontoer og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg. Sammenlign 23 alle sparekontoer her.

Lei av kredittkortgjelden som sjeldent minsker? Sjekk hvor mye du kan spare på å refinansiere kredittgjeld.

Innskudd på 500 000 kroner med markedets beste rente

Hvis man f.eks. Sparer slik at barna skal ha en sikker fremtid, men også nåtid, så gir en høyrentekonto en høy rente samtidig med fleksibilitet. Målet med sparekontoen kan være langsiktig, men hvis barna plutselig trenger penger til tannreguleringer, konfirmasjoner, utflukter eller annet, så har du barnas krisefond lett tilgjengelig.

Les mer om boligsparing for barn og andre sparemetoder for barna dine her.

Dette er høyrentekontoen som gir deg den beste renten på et sparebeløp på 500 000 kroner.

3,0/5
Høyrentekonto Pluss fra Sparesmart
5,06%
effektiv rente

Markedets beste høyrentekonto for innskudd på 500 000 kroner april 2024

Høyrentekonto gir deg en god rente og fleksibilitet på sparepengene dine. Sparesmart gir deg en rente på 5,06% og 12 frie uttak i året.

Av 23 høyrentekontoer så gir Sparesmart deg den beste sparerenten på et bankinnskudd på 500 000 kroner. Med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 25 299 kroner i året.


Sparekontoen har 12 uttak i året og kommer med en årlig kapitaliseringsperiode. Sparekontoen stiller ingen krav til et minimumsinnskudd og kontoen stiller heller ikke krav til et månedlig sparebeløp.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

Bruksbegrensninger

De fleste høyrentekontoene kommer med noen bruksbegrensninger for at du skal kunne nyte en rente på opp mot 5,06%. Hvis man planlegger sparingen og setter seg litt inn i temaet så blir det lett å velge riktig høyrentekonto for din situasjon.

 • Uttaksgebyr

  Enkelte høyrentekontoer kommer med et uttaksgebyr hvor man ofte må betale en prosentdel av beløpet du overfører som gebyrer. Vær obs på at gebyret ikke regnes prosentvis ut ifra innestående saldo på høyrentekontoen.

 • Oppsigelsestid på uttak?

  Endel høyrentekontoer kommer med en oppsigelsestid på uttakene. Dette vil da si at det tar eksempelvis. 31 dager for banken å overføre beløpet du ønsker å ta ut.

 • Rentetrapp

  Rentetrapp betyr i korte trekk at renten enten øker eller minsker desto mer penger du har på sparekontoen din. Vær obs på at du får best rente på ditt innskuddsnivå.

 • Rente fra første krone

  Noen høyrentekontoer tilbyr renter fra første krone du setter inn, men vær obs på at disse kontoene sjeldent teller som høyrentekonto før saldoen på kontoen overstiger minstebeløpet.

 • Minsteinnskudd

  Sjekk alltid om høyrentekontoen din har et krav om minsteinnskudd. I veldig mange tilfeller så ser man at den høye renten som høyrentekontoer kommer med, ikke er aktiv før man overstiger minstebeløpet på kontoen. Ofte så har man 0% rente frem til minstebeløpet er passert.

 • Faste sparebeløp?

  På høyrentekontoer så er ikke faste sparebeløp veldig vanlige, men vær obs på at hvis din konto har et fast sparebeløp, så konverteres ofte høyrentekontoen din over til en vanlig sparekonto hvis det månedlige sparebeløpet ikke opprettholdes.

For at du skal få den beste spareopplevelsen og den beste avkasntningen på dine sparepenger så må man derfor velge nøye hvilke bruksbegrensninger man kan klare seg med. Renten svinger i takt med restriksjonene, og for å få den beste renten så må man planlegge.

Du får også mye informasjon om banken og hvordan de behandler sine sparekunder blant våre 1812 brukerverifiserte omtaler. Her får man en liten smakebit på hvordan din spareopplevelse potensielt kan bli.

NYLIG OMTALTE SPAREKONTOER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR