Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 28. mai

Beste fastrente sparekonto mai 2024

Sammenlign 144 fastrente sparekontoer fra 61 sparebanker og få den beste avkastningen på dine sparepenger

Filtrer resultater
INNSKUDD
RENTETYPE
VIS KUN SPAREKONTO SOM
INKLUDER SPAREKONTO SOM
Filter
0
Omtaler
Eff. rente
Avkastning
Valg
Fastrente 6 mnd
Svea Finans
65 omtaler
5,22%
eff. rente
5 220 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
SparekontoPlussFast 6 måneder
Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
28 omtaler
5,22%
eff. rente
5 216 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
SparekontoPlussFast 1 år
Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
28 omtaler
5,21%
eff. rente
5 210 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Collector 6-måneders Sparekonto
Collector (Norion Bank)
9 omtaler
5,20%
eff. rente
5 200 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Fastrenteinnskudd 6 mnd
BN Bank
96 omtaler
5,15%
eff. rente
5 150 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Få hjelp av en investeringsrådgiver
Få hjelp til å plassere sparepengene dine av en personlig investeringsrådgiver.
Få hjelp
Gratis rådgivning Helt uforpliktende
Fastrenteinnskudd 9 mnd
BN Bank
96 omtaler
5,15%
eff. rente
5 150 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Fastrenteinnskudd 6 md.
Nordea Bank
448 omtaler
5,15%
eff. rente
5 150 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Fastrente innskudd 12 måneder.
Østre Agder Sparebank
1 omtaler
5,10%
eff. rente
5 099 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Fastrenteinnskudd 12 mnd
Fana Sparebank
36 omtaler
5,10%
eff. rente
5 099 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer
Fastrenteinnskudd 6mnd
SpareBank 1 SMN
44 omtaler
5,10%
eff. rente
5 099 kr
avkastning 1 år
Ikke samarbeid
Detaljer

HVA ER FASTRENTE SPARING?

Sparepenger som uansett står urørte får beste rente på en fastrentekonto.

LES MER OM FASTRENTEKONTO

FLEKSIBEL SPARING?

En høyrentekonto gir deg gode renter, og mulighet til spontane uttak og sparing.

LES MER OM HØYRENTEKONTO

BESTE SPAREMETODE?

Sjekk våre enkle sparetips for å fylle opp sparekontoen din raskt.

LES MER OM SPARING

Dette er Norges beste fastrentekonto så langt i mai 2024

Med hele 144 fastrentekontoer på det Norske markedet så kan det være vanskelig å finne den beste og tryggeste sparekontoen. Etter vår erfaring så er det ikke nødvendigvis alltid den banken som gir den beste renten som gir deg den beste spareopplevelsen.

Legger man en langsiktig spareplan så gir fastrentekontoer den beste renten for allmenn sparing.
Legger man en langsiktig spareplan så gir fastrentekontoer den beste renten for allmenn sparing.

Investering i en fastrentekonto

Med en rente på hele 5,25% så gir en fastrentekonto med 1 års binding en sikker avkastning på sparepengene dine og med et sparebeløp på 500 000 kroner så gir dette deg en årlig avkastning på 26250 kroner.

Desto lengre du ønsker å binde dine sparepenger, desto bedre sparerente får du som oftest. Det blir derfor ekstra viktig å planlegge fremover i tid. Hvis du uansett ikke kommer til å bruke sparepengene dine de neste 5 årene så utgjør det en differanse på hele -13750 kroner i årlig avkastning på en fastrentekonto med 5 års binding, kontra 1 år.

En fastrentekonto kan derfor være smart for langsiktig sparing hvis man har sparepenger man uansett ikke har bruk for. Man blir som oftest straffet med dyre gebyrer hvis man bryter bindingstiden og tar ut sparepengene, men renten du får tildelt forblir den samme gjennom hele perioden, som gjør at du alltid vet hvor mye penger du tjener.

Du kan lese mer om fastrentekonto og og hvordan du sparer best her.

Langsiktig sparing

Det finnes mange forskjellige måter man kan spare på en fastrentekonto på, men vær alltid sikker på at du undersøker sparekontoene godt nok. Kanskje kommer den høyeste sparerenten på en fastrentekonto med en grense på antall innskudd, og da kan det være best for de som ønsker å samle flere sparekontoer i en fastrentekonto, å heller vurdere en konto med frie innskudd.

vår sammenligningstjeneste så kan du gå i sømmene på fastrentekontoene og se alle detaljene du selv trenger for å finne den beste sparingen. Du kan enkelt se kontoene som ikke stiller krav til minimumsinnskudd, og kontoene som gir deg renter fra første krone.

Sammen med dette så kan du enkelt se hvordan andre sparekunder opplever sparebanken. Fastrentesparing gir deg en fast rente, og hvis sparebanken opererer med skjulte kostnader eller urettferdige sparevilkår, så vil dette fort bli synlig blant våre 1999 brukerverifiserte omtaler om sparekontoer.

En høyrentekonto kommer med en flytende, og litt lavere rente enn en fastrentekonto, men uten bindingstid på sparepengene. Du kan lese mer om hvordan du sparer mer fleksibelt med en høyrentekonto her.

Ikke bare sammenlign renten

Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.

På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.

Med våre 1999 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.

Bytt.no sammenligner hele 144 sparekontoer og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg. Sammenlign 144 alle sparekontoer her.

Enkelt å opprette fastrentekonto

Dersom du ikke er fornøyd med banken du har dine sparepenger i, så kan du enkelt bytte sparebank. Sparepenger som står på en vanlig sparekonto gir som oftest nærmest 0% rente.

Mange sparekunder velger fremdeles denne sparemetoden fordi det er lett å overføre sparepengene hvis man skulle trenge det. Men planlegger man litt fremover i tid så kan man tjene mye på å la pengene stå på en fastrentekonto.

Hvis du har sparepenger og er sikker på at du ikke kommer til å trenge disse pengene de neste årene så tar du enkelt kontakt med banken du ønsker, og ber de opprette en fastrentekonto i ditt navn med den bindingstiden du selv ønsker.

Du vil da få et kontonummer du kan overføre dine sparepenger til, men vær oppmerksom på at de fleste fastrentekontoer har en innskuddsperiode. En innskuddsperiode betyr at du får et gitt antall dager på deg til å overføre pengene til fastrentekontoen før kontoen låses, og renten begynner å løpe.

Se alle bruksbegrensningene fastrentekontoene kommer med her

Bruk gjerne våre oversiktlige sammenligningslister slik at du enkelt ser hvilken bank som gir deg den beste spareopplevelsen, og ta deretter kontakt med banken du ønsker for å starte prosessen. Som oftest så får du både konto og kontonummer innen samme dag, og kan begynne å spare med en gang.

Investere kort eller langt?

De fleste banker som kan tilby deg en form for fastrentekonto, kan også tilby deg forskjellige lengder på bindingstiden. Velg derfor hvilken lengde du ønsker med omhu, slik at du ikke står i fare for å komme tomhendt til nevøens konfirmasjon.

Når man investerer i en fastrentekonto så skal man være sikker på at man ikke kommer til å trenge sparepengene i perioden man binder pengene til. Man får som oftest straffegebyrer hvis man tar ut pengene før perioden er over, og hele vinningen går fort opp i spinningen hvis man ikke planlegger godt nok.

Med oppdaterte tall fra idag, tirsdag 28. mai 2024, så ser vi at den høyeste renten på en fastrentekonto 1 år er 5,25% mens en fastrentekonto 4+ år gir deg en rente på 2,5%.

Med et innskudd på 500 000 kroner, så skiller det -13750 kroner i årlig avkastning fra 1 års binding til 4+ år. Hvis du er usikker på hvor lenge pengene dine kan stå urørt så kan det være lurt å binde pengene dine et år av gangen.

Du går glipp av den høyeste renten, men når det skiller -13750 kroner, så er et tap på renta endel bedre enn å måtte betale 2% av sparebeløpet i uttaksgebyrer hvis du må bryte bindingstiden.

Videre nedover på siden så får du presentert de beste fastrente sparekontoene med bindingstid på 1 år, 2-3 år og 4 år og oppover. Selv om bankene kan skryte på seg den beste renten så må man alltid være nøye med hvilken fastrentekonto man velger.

Lykke til med sparingen.

2,4/5
Fastrente 6 mnd fra Svea Finans
5,22%
effektiv rente

Beste fastrentekonto for sparing i 1 år mai 2024

Fastrente 6 mnd passer for deg som sparer penger til en spesifikk hendelse om 1 år, som bryllup eller ferie f.eks. Kontoen gir deg en høy rente og en sikker avkastning på sparepengene dine. Svea Finans gir deg en rente på 5,220000000000002 %, og stiller ingen krav til flere produkter i samme bank.

Av 144 fastrentekontoer så gir Svea Finans deg den beste sparerenten med varihet på 1 år. F.eks med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 26 100 kroner etter at bindingstiden på 1 år er over.


Sparekontoen kommer med en årlig kapitaliseringsperiode og gir samme rente uansett sparebeløp. Sparekontoen stiller krav til et minimumsinnskudd på 10 000 kroner men kontoen kommer uten krav til et månedlig sparebeløp.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

2,9/5
SparekontoPlussFast 2 år fra Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
4,55%
effektiv rente

Beste fastrentekonto for sparing i 2-3 år mai 2024

SparekontoPlussFast 2 år passer for deg som har sparepenger du ikke trenger de neste årene og ønsker beste avkastning på disse. Kontoen gir deg en høy rente og en sikker avkastning på sparepengene dine. Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo gir deg en rente på 4,55000000000001%, og stiller ingen krav til flere produkter i samme bank.

Av 144 fastrentekontoer så gir Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo deg den beste sparerenten på et bankinnskudd på 500 000 kroner i dette intervallet. Med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 22 750 kroner etter 1 år.


Sparekontoen kommer med en årlig kapitaliseringsperiode og gir samme rente uansett sparebeløp. Sparekontoen stiller ingen krav til et minimumsinnskudd og kontoen stiller heller ikke krav til et månedlig sparebeløp.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

4,2/5
Fastrentekonto 60 mnd fra TF Bank Norge
2,50%
effektiv rente

Beste fastrentekonto for 4 år eller mer mai 2024

Fastrentekonto 60 mnd passer for deg som har en langsiktig spareplan og ønsker at pengene skal stå urørt i flere år. Kontoen gir deg en høy rente og en sikker avkastning på sparepengene dine. TF Bank Norge gir deg en rente på 2,499999999999991%, og stiller ingen krav til flere produkter i samme bank.

Av 144 fastrentekontoer så gir TF Bank Norge deg den beste sparerenten på et bankinnskudd på 500 000 kroner til 4 år eller mer. Med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 12 499 kroner etter 1 år.


Sparekontoen kommer med en årlig kapitaliseringsperiode og gir rente fra første krone. Sparekontoen stiller krav til et minimumsinnskudd på 100 000 kroner men kontoen kommer uten krav til et månedlig sparebeløp.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

NYLIG OMTALTE SPAREKONTOER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR