Meny

Norges beste fastrente sparekonto

Sammenlign 109 fastrentekontoer fra 52 sparebanker og få den beste avkastningen på dine sparepenger

HVA ER FASTRENTE SPARING?

Sparepenger som uansett står urørte får beste rente på en fastrentekonto.

FLEKSIBEL SPARING?

En høyrentekonto gir deg gode renter, og mulighet til spontane uttak og sparing.

BESTE SPAREMETODE?

Sjekk våre enkle sparetips for å fylle opp sparekontoen din raskt.

Dette er Norges beste fastrentekonto så langt i februar 2023

Med hele 109 fastrentekontoer på det Norske markedet så kan det være vanskelig å finne den beste og tryggeste sparekontoen. Etter vår erfaring så er det ikke nødvendigvis alltid den banken som gir den beste renten som gir deg den beste spareopplevelsen.

Legger man en langsiktig spareplan så gir fastrentekontoer den beste renten for allmenn sparing.
Legger man en langsiktig spareplan så gir fastrentekontoer den beste renten for allmenn sparing.

Investering i en fastrentekonto

Med en rente på hele 4,02% så gir en fastrentekonto med 1 års binding en sikker avkastning på sparepengene dine og med et sparebeløp på 500 000 kroner så gir dette deg en årlig avkastning på 20099 kroner.

Desto lengre du ønsker å binde dine sparepenger, desto bedre sparerente får du som oftest. Det blir derfor ekstra viktig å planlegge fremover i tid. Hvis du uansett ikke kommer til å bruke sparepengene dine de neste 5 årene så utgjør det en differanse på hele −6849 kroner i årlig avkastning på en fastrentekonto med 5 års binding, kontra 1 år.

En fastrentekonto kan derfor være smart for langsiktig sparing hvis man har sparepenger man uansett ikke har bruk for. Man blir som oftest straffet med dyre gebyrer hvis man bryter bindingstiden og tar ut sparepengene, men renten du får tildelt forblir den samme gjennom hele perioden, som gjør at du alltid vet hvor mye penger du tjener.

Du kan lese mer om fastrentekonto og og hvordan du sparer best her.

Langsiktig sparing

Det finnes mange forskjellige måter man kan spare på en fastrentekonto på, men vær alltid sikker på at du undersøker sparekontoene godt nok. Kanskje kommer den høyeste sparerenten på en fastrentekonto med en grense på antall innskudd, og da kan det være best for de som ønsker å samle flere sparekontoer i en fastrentekonto, å heller vurdere en konto med frie innskudd.

vår sammenligningstjeneste så kan du gå i sømmene på fastrentekontoene og se alle detaljene du selv trenger for å finne den beste sparingen. Du kan enkelt se kontoene som ikke stiller krav til minimumsinnskudd, og kontoene som gir deg renter fra første krone.

Sammen med dette så kan du enkelt se hvordan andre sparekunder opplever sparebanken. Fastrentesparing gir deg en fast rente, og hvis sparebanken opererer med skjulte kostnader eller urettferdige sparevilkår, så vil dette fort bli synlig blant våre 897 brukerverifiserte omtaler om sparekontoer.

En høyrentekonto kommer med en flytende, og litt lavere rente enn en fastrentekonto, men uten bindingstid på sparepengene. Du kan lese mer om hvordan du sparer mer fleksibelt med en høyrentekonto her.

Ikke bare sammenlign renten

Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.

På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.

Med våre 897 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.

Bytt.no sammenligner hele 109 sparekontoer og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg. Sammenlign 109 alle sparekontoer her.

Enkelt å opprette fastrentekonto

Dersom du ikke er fornøyd med banken du har dine sparepenger i, så kan du enkelt bytte sparebank. Sparepenger som står på en vanlig sparekonto gir som oftest nærmest 0% rente.

Mange sparekunder velger fremdeles denne sparemetoden fordi det er lett å overføre sparepengene hvis man skulle trenge det. Men planlegger man litt fremover i tid så kan man tjene mye på å la pengene stå på en fastrentekonto.

Hvis du har sparepenger og er sikker på at du ikke kommer til å trenge disse pengene de neste årene så tar du enkelt kontakt med banken du ønsker, og ber de opprette en fastrentekonto i ditt navn med den bindingstiden du selv ønsker.

Du vil da få et kontonummer du kan overføre dine sparepenger til, men vær oppmerksom på at de fleste fastrentekontoer har en innskuddsperiode. En innskuddsperiode betyr at du får et gitt antall dager på deg til å overføre pengene til fastrentekontoen før kontoen låses, og renten begynner å løpe.

Se alle bruksbegrensningene fastrentekontoene kommer med her

Bruk gjerne våre oversiktlige sammenligningslister slik at du enkelt ser hvilken bank som gir deg den beste spareopplevelsen, og ta deretter kontakt med banken du ønsker for å starte prosessen. Som oftest så får du både konto og kontonummer innen samme dag, og kan begynne å spare med en gang.

Investere kort eller langt?

De fleste banker som kan tilby deg en form for fastrentekonto, kan også tilby deg forskjellige lengder på bindingstiden. Velg derfor hvilken lengde du ønsker med omhu, slik at du ikke står i fare for å komme tomhendt til nevøens konfirmasjon.

Når man investerer i en fastrentekonto så skal man være sikker på at man ikke kommer til å trenge sparepengene i perioden man binder pengene til. Man får som oftest straffegebyrer hvis man tar ut pengene før perioden er over, og hele vinningen går fort opp i spinningen hvis man ikke planlegger godt nok.

Med oppdaterte tall fra idag, søndag 5. februar 2023, så ser vi at den høyeste renten på en fastrentekonto 1 år er 4,02% mens en fastrentekonto 4+ år gir deg en rente på 2,65%.

Med et innskudd på 500 000 kroner, så skiller det −6849 kroner i årlig avkastning fra 1 års binding til 4+ år. Hvis du er usikker på hvor lenge pengene dine kan stå urørt så kan det være lurt å binde pengene dine et år av gangen.

Du går glipp av den høyeste renten, men når det skiller −6849 kroner, så er et tap på renta endel bedre enn å måtte betale 2% av sparebeløpet i uttaksgebyrer hvis du må bryte bindingstiden.

Videre nedover på siden så får du presentert de beste fastrente sparekontoene med bindingstid på 1 år, 2-3 år og 4 år og oppover. Selv om bankene kan skryte på seg den beste renten så må man alltid være nøye med hvilken fastrentekonto man velger.

Lykke til med sparingen.

FASTRENTE 1 ÅR
2,3/5
Nordax Fastrentekonto 1 år fra Nordax Bank
4,02%
effektiv rente

Beste fastrentekonto for sparing i 1 år februar 2023

Nordax Fastrentekonto 1 år passer for deg som sparer penger til en spesifikk hendelse om 1 år, som bryllup eller ferie f.eks. Kontoen gir deg en høy rente og en sikker avkastning på sparepengene dine. Nordax Bank gir deg en rente på 4,02 %, og stiller ingen krav til flere produkter i samme bank.

Av 109 fastrentekontoer så gir Nordax Bank deg den beste sparerenten med varihet på 1 år. F.eks med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 20 099 kroner etter at bindingstiden på 1 år er over.


Sparekontoen kommer med en årlig kapitaliseringsperiode og gir samme rente uansett sparebeløp. Sparekontoen stiller krav til et minimumsinnskudd på 10 000 kroner men kontoen kommer uten krav til et månedlig sparebeløp.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

Fastrentekonto 1 år

Andre alternativer til en god avkastning på en 1 års fastrentekonto med innskudd på 500 000.

Omtaler
Eff. rente
Avkastning 1 år
SparekontoPlussFast 1 år
Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
20 omtaler
4,01%
eff. rente
20 050 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Fastrenteinnskudd (12 mnd)
SpareBank 1 Gudbrandsdal
4 omtaler
3,85%
eff. rente
19 250 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Fastrenteinnskudd 1 år
Oppdalsbanken
1 omtaler
3,85%
eff. rente
19 250 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Fastrente med utløpsdato 31.01.2024
Hegra Sparebank
4 omtaler
3,85%
eff. rente
19 250 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Fastrenteinnskudd 12 mnd
SpareBank 1 Østlandet
33 omtaler
3,85%
eff. rente
19 250 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
FASTRENTE 2-3
2,6/5
SparekontoPlussFast 2 år fra Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
4,01%
effektiv rente

Beste fastrentekonto for sparing i 2-3 år februar 2023

SparekontoPlussFast 2 år passer for deg som har sparepenger du ikke trenger de neste årene og ønsker beste avkastning på disse. Kontoen gir deg en høy rente og en sikker avkastning på sparepengene dine. Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo gir deg en rente på 4,01%, og stiller ingen krav til flere produkter i samme bank.

Av 109 fastrentekontoer så gir Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo deg den beste sparerenten på et bankinnskudd på 500 000 kroner i dette intervallet. Med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 20 050 kroner etter 1 år.


Sparekontoen kommer med en årlig kapitaliseringsperiode og gir samme rente uansett sparebeløp. Sparekontoen stiller ingen krav til et minimumsinnskudd og kontoen stiller heller ikke krav til et månedlig sparebeløp.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

Fastrentekonto 2-3 år

Andre alternativer til en god avkastning på en 2-3 års fastrentekonto med innskudd på 500 000.

Omtaler
Eff. rente
Avkastning 1 år
Fastrenteinnskot - 2 år
Sparebanken Sogn og Fjordane
10 omtaler
4,00%
eff. rente
20 000 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Nordax Fastrentekonto 2 år
Nordax Bank
68 omtaler
4,00%
eff. rente
20 000 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
SparekontoPlussFast 3 år
Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
20 omtaler
3,90%
eff. rente
19 500 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Fastrenteinnskudd (24 mnd)
SpareBank 1 Gudbrandsdal
4 omtaler
3,85%
eff. rente
19 250 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Fastrenteinnskudd 24 mnd
SpareBank 1 Østlandet
33 omtaler
3,85%
eff. rente
19 250 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
FASTRENTE 4+
2,6/5
SparekontoPlussFast 5 år fra Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
2,65%
effektiv rente

Beste fastrentekonto for 4 år eller mer februar 2023

SparekontoPlussFast 5 år passer for deg som har en langsiktig spareplan og ønsker at pengene skal stå urørt i flere år. Kontoen gir deg en høy rente og en sikker avkastning på sparepengene dine. Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo gir deg en rente på 2,65%, og stiller ingen krav til flere produkter i samme bank.

Av 109 fastrentekontoer så gir Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo deg den beste sparerenten på et bankinnskudd på 500 000 kroner til 4 år eller mer. Med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 13 250 kroner etter 1 år.


Sparekontoen kommer med en årlig kapitaliseringsperiode og gir samme rente uansett sparebeløp. Sparekontoen stiller ingen krav til et minimumsinnskudd og kontoen stiller heller ikke krav til et månedlig sparebeløp.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

Fastrentekonto 4+ år

Andre alternativer til en god avkastning på en 4+ års fastrentekonto, eller mer, med innskudd på 500 000.

Omtaler
Eff. rente
Avkastning 1 år
Fastrentekonto 60 mnd
TF Bank Norge
323 omtaler
2,50%
eff. rente
12 500 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Fastrentekonto 48 mnd
TF Bank Norge
323 omtaler
2,30%
eff. rente
11 500 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
NYLIG OMTALTE SPAREKONTOER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR