Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 13. juli

Hytte og fritidsboliger - se alle hyttemeglerne i Norge

Få oversikt over 85 hyttemeglere i Norge og finn den beste megleren til ditt hyttesalg på Bytt.no

Ditt postnummer:
Sammenlign

SELGE HYTTE?

Få oversikt over, og sammenlign alle 69 hyttemeglere i Norge

SAMMENLIGN MEGLERE
POPULÆRT!

FÅ 3 TILBUD

Rådfør deg med opp til 3 lokale eiendomsmeglere og skreddersy dine pristilbud her

FÅ TILBUD

VERDIVURDERING

Få oversikt over hvilke meglerne som kan tilby verdivurdering til hytten

FÅ NY VERDIVURDERING

ALLE HYTTEMEGLERE

Se oversikt over alle lokalkjente hyttemeglere i Norge

SAMMENLIGN HYTTEMEGLERE

Finn den beste og billigste hyttemegleren på Bytt.no

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Vi har kartlagt over 759 meglerkontor i Norge, hvorav 69 av disse er hyttemeglere.

Sammenlign meglerkontorenes tjenester kombinert med 1034 verifiserte brukeromtaler om meglerne. Skriv inn postnummeret ditt så finner vi dine lokale hyttemeglere der du bor.

Les flere artikler

Hyttesalg - alt man burde å vite om salg av hytte

OPPDATERT ONSDAG 3. APRIL 2024

Sett deg inn i hvordan man på raskest og best mulig måte selger hytta. Se Bytt.no sin sjekkliste ved hyttesalg og les blant over tusenvis av megler-omtaler

Usikker på hvordan man skal selge hytter eller fritidsboliger? Bytt.no tar deg gjennom prosessen, og legger til rette for at man skal finne sin nye hyttemegler
Usikker på hvordan man skal selge hytter eller fritidsboliger? Bytt.no tar deg gjennom prosessen, og legger til rette for at man skal finne sin nye hyttemegler

Selge hytte? Slik går man frem ved et hyttesalg

For å selge hytta så raskt som mulig, samtidig som man er sikker på at man får en riktig markedsverdi på hytta så kan det være lurt å forberede seg litt på egenhånd også. 

En meglers oppgave omfatter ikke å pynte på hytta, eller gjøre denne finere. En hyttemegler skal selge hytten din, og ordne opp i alt av det juridiske, men det finnes grep man selv kan ta for å gjøre hytta litt mer attraktiv.

I følge SSB finnes det per 1. Januar 2023 448 000 hytter, og det selges gjennomsnittslig omlag 11-12 000 hytter hver år. Det kan da være lurt å gjøre det lille ekstra for å skille seg ut i mengden. 

Sjekkliste ved salg av hytte

For å forberede hytten slik at den er så klar til visning som mulig så kan det være lurt å gå gjennom følgende punkter:

 • Rengjøring av hytten
  Den desidert viktigste oppgaven en selger har er å holde hytten ryddig og klar for visning. Det innebærer vasking av vindu og vinduskarmer, lister og dører, skuffer og skap, opprydning av uteområder, og fjerne død vegetasjon på hytten sin tomt
 • Oppussing av hytta
  Selvom det ikke nødvendigvis alltid lønner seg å pusse opp en privatbolig eller fritidsbolig rett før salg, så finnes det likevel små punkter man kan pusse opp raskt og billig. Et friskt strøk med maling, nye lister, bytte ut slitte terassebord, og sparkle eventuelle riper, merker eller hull i vegger. 
 • Dekorering
  Selvom man i de fleste tilfeller kan synes at hytta ser fin nok ut som den er, så vet man ikke hva preferansene til de potensielle kjøperne er, så det kan være lurt å dekorere hytten så nøytralt og ryddig som mulig. 
 • Fjerne personlige eiendeler
  Har man veldig spesifikk dekorasjon, personlige bilder, eller andre personlige gjenstander så burde dette fjernes før fotografering og visning. Desto mer gjenstander det er i en hytte, desto vanskeligere blir det for de potensielle kjøperne å visualisere seg selv i hytta. 
 • Markedsføring
  Selv om megleren i de aller fleste tilfellene markedsfører hytta for deg, så kan det hjelpe stort hvis man også selv legger ut hytteannonsen på sosiale medier og deler den de plassene man kan. 
 • Velge riktig hyttemegler
  Valg av hyttemegler er også et viktig punkt ved hyttesalg, og forskjellen mellom en god megler og en uerfaren megler kan ofte skille flere hundretusener i salgssum. Få oversikt over alle hyttemeglere i Norge, og sammenlign dem i Bytt.no sin sammenligningsliste her

Hva er beste tidspunkt å selge hytte?

Det beste tidspunktet man kan selge en hytte ved sjøen på er våren, mens en fjellhytte selges som oftest fortest på høsten.

Selvom det ikke nødvendigvis finnes en fasit på når det er best å selge hytten, så ser man en økende trend av hyttesalg i enkelte perioder av året.

Basert på typiske trender i det norske hyttemarkedet så ser man at mai og juni ofte er de mest gunstige månedene for salg av hytter ved sjøen, mens august og september er de beste månedene for hytter som ligger ved fjellet.

Det er også i disse tider hvor hyttekjøpere er mest aktive. I forkant av julesesongen eller sommersesongen.

Vil du selge bolig uten megler? Les mer om hvordan du går frem her

Kan man selge hytte skattefritt?

For å selge hytten skattefritt er man nødt til å både ha eid hytten i 5 av de siste 8 årene, men også ha brukt hytten i minst 5 av de siste 8 årene. 

Hvis man for eksempel leier ut hytten i 2 år, og bruker hytten selv 4 år, så må du da skatte av gevinsten på hyttesalget. 

Denne perioden på 5 år regnes fra datoen du overtok hytten til datoen du aksepterte salgsbudet. 

Dette betyr i praksis at man ikke kan selge hytten skattefritt hvis man bare har eid og brukt hytten i 2 år for eksempel. Kom i kontakt med lokale hyttemeglere og innhent pristilbud, råd og veiledning fra opp til 3 meglere i Bytt.no sin anbudstjeneste for hyttemeglere her

Sammenlign hyttemelgere i populære hytteområder

Bytt.no har gjennomgått samtlige meglerkontorer i Norge, og kartlagt hvilke tjenester meglerne tilbyr, slik at du kan sammenligne meglerne opp mot hverandre og finne hyttemegleren som passer best til din type bolig.

Sammen med dette har vi også kartlagt hvilke kommuner meglerne holder til i, og hvilke kommuner meglerne selger hytter i.

Trykk på listen over populære hytteområder for å bli tatt videre til Bytt.no sin sammenligningsliste for hyttemeglere i den respektive kommunen, eller trykk her for å skrive inn postnummeret til kommunen du ønsker å undersøke

 • Hyttemeglere i Hemsedal og Geilo - Et kjent hytteområde i Midt-Norge, kjent for sitt flotte skiterreng om vinteren, og sine fine fot- og sykkeltur-områder på sommeren. 
 • Hyttemeglere i Trysil - Kanskje ett av de mer kjente hytteområdene som da ligger på østlandet og grenser til Sverige. Kjent for sine mange alpinanlegg og hyttefelter
 • Hyttemeglere i Hvaler - Hvaler er en liten øygruppe utenfor Fredrikstad som er fylt opp med skjærgårdshytter med store og flotte aktivitetsområder. 
 • Hyttemeglere i Tvedestrand - Tvedestrand er den kommunen på sørlandet som har flest hytter og kan by på en sikkelig sørlandsopplevelse med flotte skjærgårder og vedlikeholdte hyttefelter. 
 • Hyttemeglere i Nordfjordeid - På vestlandet, mellom fjord og berg, skjuler det seg en liten perle i Nordfjordeid med utsikt til Norges flotte fjorder
 • Hyttemeglere i Lofoten - Lofoten er også blant de mer populære hyttedestinasjonene her i Norge, med en dramatisk natur og flotte lange strender.  

Vanlige spørsmål angående salg av hytter

Det kan være mange spørsmål og fagord som dukker opp når man skal selge hytta, så det kan være lurt å sette seg så godt inn i temaet som mulig. 

Her er svar på de mest aktuelle spørsmålene innenfor hyttesalg:

 • Hvor lang tid tar det å selge en hytte?
  Hyttemarkedet er helt separert fra privatmarkedet, og når man skal selge hytte kan det ofte ta flere måneder. Har man en hytte i et populært hyttefelt kan hytta fort bli solgt på noen få uker, men vanligvis vil det ta 3-9 måneder å selge en hytte.
 • Hvor mye koster det å selge en hytte?
  Hyttemelgere tar som oftest samme pris på å selge en hytte som å selge en primærbolig, og provisjonen pleier å være satt til 1,5-3%, i tillegg til fotografering, markedsføring, oppgjørshonorar og utgifter til offentlige registre. 
 • Kan man selge hytte selv uten megler?
  Man kan selge en hytte eller fritidsbolig uten å benytte seg av en megler, men ofte er dette ikke anbefalt. En dedikert hyttemegler kjenner hyttefeltet og området godt og har ofte også et stort nettverk med potensielle kjøpere. 
 • Må man være til stede på visning av hytta?
  Nei, man er ikke nødt til å være til stede når hytta vises frem, og man kan ofte overlate dette til hyttemeglerne. Ofte bor man langt unna hytten som skal selges, og det å kjøre i flere timer for å holde en visning blir fort uaktuelt for de fleste. 
 • Bør man tømme hytta før visning?
  Det er ikke anbefalt å fjerne alle møbler før fotografering og visning. Det er vanskelig for kjøperne å forestille seg hvordan hytta blir seende ut hvis den står helt tom, uten noe form for inventar eller møbler. 

Få uforpliktende pristilbud fra lokale hyttemeglere

I Bytt.no sin anbudstjeneste for hyttemeglere vil man komme i kontakt med opp til flere lokalkjente hyttemeglere som alle kan stille med sine erfaringer og dems lokale kunnskap. 

Her kan man rådføre seg blant meglerne, og forhøre seg med flere meglere før man velger hvilken megler som skal få lov til å selge hytta di. 

Det er viktig å undersøke flere alternativer for å ikke ende opp med en dyr eller en uerfaren megler, og Bytt.no sin uforpliktende anbudstjeneste for eiendomsmeglere legger til rette for at man skal kunne teste vannet litt før man bestemmer seg. 

Norges best omtalte eiendomsmeglere
Les hva andre mener om sine eiendomsmeglere og sammenlign tilbud fra flere før du bestemmer deg
NYLIG OMTALTE SELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR