Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 25. mai

Se oversikt over alle 29 utleiemeglere i Norge

Få oversikt over alle meglerkontorer i Norge som er utstyrt med utleiemeglere og sammenlign alternativene - oppdatert mai 2024

POPULÆRT 🔥
Sammenlign pristilbud på meglertjenester
Kom i kontakt med lokale eiendomsmeglere der du bor og få skreddersydde tilbud
Meglere er tilgjengelige nå
Filtrer resultater
POSTNUMMER
Finn lokale meglere
Ditt postnummer
MEGLERTJENESTER
VIS KUN MEGLERE SOM TILBYR
Filter
0
Omtaler
Vurdert
Ant. driftsår
Valg
Utleiemegler Sør
Boligsalg. Utleie.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
4 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Eiendomsmegler 1 Midt-Norge Nybygg & Næring
Boligsalg. Verdivurdering. Næring.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
12 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Eiendomsmegler 1 Stavanger
Boligsalg. Verdivurdering. Næring.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
37 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Enklere Utleie
Utleie.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
8 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Meglerhuset Østlandet
Boligsalg. Verdivurdering. Næring.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
6 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Få tilbud på eiendomsmegler
Kom i kontakt med lokale eiendomsmeglere der du bor for å få skreddersydde tilbud til ditt boligsalg
Få tilbud
Tar kun 3 minutter Gratis og uforpliktende
PrivatMegleren Næring Vest
Boligsalg. Verdivurdering. Næring.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
4 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Proaktiv Eiendomsmegling Bodø
Boligsalg. Verdivurdering. Utleie.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
3 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Sem & Johnsen Utleie
Boligsalg. Verdivurdering. Utleie.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
6 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Sne Utleie
Boligsalg. Utleie.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
6 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Utleiehjelpen
Utleie.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
4 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer

Få uforpliktende tilbud fra lokale meglere på Bytt.no

Sett deg inn i regelverket, og alt man trenger å vite om utleie av bolig på Bytt.no

Med å benytte seg av Bytt.no sin anbudstjeneste for eiendomsmeglere vil man komme i kontakt med flere lokale utleiemeglere, hvor man kan rådføre seg samtidig som man innhenter uforpliktende pristilbud på utleietjenester.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke meglertjenester du ønsker tilbud på, og motta skreddersydde tilbud fra flere lokale meglerkontor.

SAMMENLIGN TILBUD
  • Gratis og uforpliktende
  • Få tilbud fra flere selskap samtidig

Sammenlign alle utleiemeglere i Norge på Bytt.no

OPPDATERT MANDAG 29. JANUAR 2024

Sammenlig alle utleiemeglere i Norge side om side, og finn utleiemegleren som har de mest fornøyde kundene her på Bytt.no

Sammenlign pristilbud på utleietjenester fra opp til 3 lokale utleiemeglere på Bytt.no og les hva andre kunder har å si om meglerne før du velger deg en megler
Sammenlign pristilbud på utleietjenester fra opp til 3 lokale utleiemeglere på Bytt.no og les hva andre kunder har å si om meglerne før du velger deg en megler

Sammenlign alle 29 utleiemeglere i Norge

Få full oversikt over alle meglerkontorer i Norge her på Bytt.no og finn meglerkontorene som tilbyr skreddersydde utleietjenester i din kommune.

Det er viktig å sammenligne alle alternativene slik at man kan være sikker på at man får en konkurransedyktig pris, sammen med en god magefølelse på at utleiemegleren leverer bedre tjenester enn alternativene.

Ta meg videre til Bytt.no sine sammenligningslister for utleiemeglere her

Sammenligningslistene viser deg oversikt over alle meglerkontor her i Norge, og hvilke tjenester kontoret kan tilby. Du kan også sortere listen på postnummer slik at du kan se hvilke utleiemeglere som finnes i din kommune.

Hva er en utleiemegler?

En utleiemegler, eller utleieagent, er i korte trekk en profesjonell eiendomsmegler som spesialiserer seg på utleie av boliger, leiligheter, næringsbygg, gårder og andre former for eiendommer.

En utleiemegler vil bistå med hele utleieprosessen som for eksempel innhenting av interessenter, kontraktskriving, og videre oppfølgning med leietaker.

En utleiemegler skal i praksis være en mellommann mellom huseier og leietaker, og skal også kunne ta beslutninger på vegne av huseier, slik at huseier ikke trengs å involveres i særlig grad.

Sammenlign alle utleiemeglere i Norge, og filtrer på postnummer slik at du kan se hvilke utleiemeglere du har tilgjengelig i din kommune her

Hvilke oppgaver har en utleiemegler?

Oppgavene til en utleiemegler omfatter hele utleieprosessen, helt fra fotografering av boligen og opp til en eventuell oppsigelse fra leietaker eller huseier.

En utleiemegler har til oppgave å gjøre blant annet:

  • Befaring av eiendommen og kartlegging av behov - Utleiemeglerne tar først en befaring av selve eiendommen, og analyser av boligutleiemarkedet, og foreslår et leiebeløp. Megler vil også bruke tid på å kartlegge dine behov, bekymringer og muligheter og legger en slagplan som adresserer dette på best mulig måte.
  • Annonsering og markedsføring - For å nå ut til så mange interessenter som mulig vil også en utleiemegler utføre fotografering av boligen, sammen med annonsering og markedsføring. Utleiemeglere har lang erfaring innenfor markedsføring, og vil ofte kunne nå ut til potensielle leietakere lettere enn om man skal lete selv.
  • Visning og seleksjon av leietakere - En utleiemegler vil også arrangere visninger for dine potensielle leietakere, og gå gjennom leiligheten sammen med interessentene. Utleiemegleren vil også hjelpe til i seleksjonsprosessen, med eventuelle kredittsjekker og referanser, for at huseier skal kunne ta et mer kunnskapsbasert valg av leietakerne.  
  • Administrative oppgaver - Utleiemegler vil også håndtere de administrative oppgavene, som kontraktsutarbeidelse og signering, håndering av depositum og innkrevelser av husleie, samt å være et bindene ledd, eller mellommann, mellom utleier og leietaker gjennom hele leieforholdet. 
  • Konflikthåndtering - Dersom det skulle oppstå eventuelle tvister eller konflikter er det opp til utleiemegler å håndtere dette, megle mellom partene og løse konflikten på best mulig måte for begge parter. 

Få tilbud fra flere lokale utleiemeglere i Bytt.no sin anbudstjeneste for utleiemeglere her

Hvor mye koster utleie av boligen ved hjelp av en utleiemegler?

Den mest vanlige prismodellen når det kommer til utleie av boliger og utleiemeglere er en provisjonsbasert ordning, men man kan også hos enkelte utleiemeglere betale en engangssum. 

  • Provisjonsbaserte prismodeller - Som oftest må man betale en plass fra 5-10% av månedsleien hver måned ved provisjonsbaserte prismodeller, men får til gjengjeld god oppfølgning underveis, og en utleiemegler som kan ringes ved behov til de fleste timer av døgnet.
  • Fastpris ved utleie av bolig - Enkelte utleiemeglere tilbyr også hele utleietjenesten til en engangssum, men her får man som oftest ikke jobben fullstendig fullført. Hva utleierne tilbyr ved fastprisavtaler varierer fra kontor til kontor, men man må ofte betale 1-2 måned husleie som en engangssum, og får hjelp til å finne leietakere, kontraktsignering og depositumskontoer. 
  • Timesbetaling - Det finnes også enkelte utleiemeglere som tar timesbetalt. Dette er ikke til å anbefale, da timene kan løpe fort, og da gjerne til en pris rundt 1 000 - 1 500 kroner/timen. Ofte blir man også fakturert for hver påbegynte time, noe som sjeldent lønner seg. 

Det er viktig å merke seg at disse kostnadene varierer mellom de forskjellige meglerkontorene, og prisen en utleiemegler tar for sine tjenester er høyst flytende.

Dette betyr at med litt ekstra forarbeid, kan man i mange tilfeller forhandle seg frem til bedre avtaler og billigere priser på meglertjenesten.

Forhandle med opp til 3 meglere samtidig i Bytt.no sin anbudstjeneste for utleiemeglere her

Andre kostnader relatert til utleiemeglere

Selv om man velger en fastpris, eller en provisjonsbasert prismodell vil man ofte også måtte betale for utleiemeglerens merkostnader ifb. utleie.

Dette gjelder som oftest kun ved annonsering av utleieboligen, eventuelle kostnader og utgifter ifb. visninger. De fleste andre utleietjenester er inkludert i fastprisen eller provisjonsmodellen. 

Sammenlign kundenes erfaringer med utleiemeglerne

For å være sikker på at man velger den riktige, og den beste utleiemegleren for deg og din utleiebolig så kan det være lurt å lese seg litt opp på hvilke erfaringer og opplevelser andre kunder sitter igjen med hos utleiemeglerne.

På Bytt.no kan man blant annet lese erfaringene og tilbakemeldingene til over 1024 eiendomsmegler-kunder for å få et lite innblikk i hvordan meglerne opererer og håndterer leieprosessen.

Les mer om hva kundene har å si om meglerne her

Slik får du den billigste prisen på utleie av boligen din

For at du skal få den billigste prisen av din utleiemegler når du ønsker å leie ut boligen, eller deler av denne, så er det lurt å involvere flere utleiemeglere, og engasjere dem til å sette sammen pris- og pakketilbud.

På denne måten får du pristilbud fra flere utleiemeglere og kan velge det tilbudet som passer best for deg. Man får også et lite innblikk i hvordan prisen sammenlignes med resten av markedet når man engasjerer flere meglere.

Usikker på hvordan du går frem når du skal leie ut boligen? Les alt du trenger å vite om boligutleie her

Slik forhandler du deg frem til billige utleiemeglere

For å enkelt komme i kontakt med flere utleiemeglere samtidig kan man benytte seg av Bytt.no sin anbudstjeneste for utleiemeglere.

Her kan man forhandle på pris og avtaler med flere lokale utleiemeglere, og samtidig danne deg et bilde av hvilke utleiemeglere som kan passe for dine behov.

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende som gjør at man kan teste vannet litt før man bestemmer seg. Finner man ingen av tilbudene interessante kan man enkelt forkaste tilbudene

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for utleiemeglere her

Sammenlign utleiemeglere i storbyene

Benytt deg av hurtignavigeringen nedenfor å trykk på kommunen hvor du ønsker å sammenligne utleiemeglere for å se hvilket utvalg du har å velge i.  

Du kan også skrive inn postnummeret til kommunen du ønsker å leie ut bolig i for å se hvilke meglere som driver med utleiemegling

NYLIG OMTALTE EIENDOMSMEGLERE
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR