Sammenling. Bytt. Spar.

Gratis verdivurdering - finn ut hvor mye boligen din er verdt

Hvis du skal kjøpe ny bolig, eller refinansiere boliglånet så trenger du først å vite hva din nåværende bolig er verdt. Da trenger du en verdivurdering, og de aller fleste eiendomsmeglere tilbyr dette gratis.

Hvis du skal selge boligen din så trenger du en verdivurdering fra en eiendomsmegler
VERDIVURDERING I løpet av en verdivurdering noterer eiendomsmegleren seg alt som er relevant for å kunne gi deg en nøyaktig prisantydning - men hva ser de egentlig etter?

Dette er en verdivurdering

En verdivurdering er ingen eksakt vitenskap og hva du får i verdivurdering kan variere fra megler til megler. I all hovedsak skal en verdivurdering fastsette boligens antatte verdi i boligmarkedet, og det er flere faktorer som ligger til grunn i en verdivurdering:

  • Boligens beliggenhet
  • Boligens standard
  • Størrelse på tomt
  • Solforhold
  • Nærmiljø, som f.eks avstand til buss, skoler, barnehage og butikk

En verdivurdering er ingen garanti

En verdivurdering er en kvalifisert gjetning foretatt av eiendomsmegleren. Det er ingen garanti at du får den summen verdivurderingen tilsier, da boligmarkedet har sin egen “puls” som går opp og ned. Noe så enkelt som at en nabo i din gate/blokk selger samtidig som deg kan dramatisk påvirke hvilken pris du får for din bolig. Hvor mange som kommer på visning og viser interesse for boligen din påvirker også naturligvis prisen.

En verdivurdering er med andre kun en veiledende pris uten noe form for garanti, da det til syvende og sist er markedet som bestemmer hva din bolig er verdt.

Realistiske forventninger til verdivurdering

Selv om en verdivurdering er basert på harde fakta om boligen din, nærmiljøet og boligmarkedet forøvrig så er det viktig å ha en realistisk forventning til verdivurderingen. Det nærmeste man som regel kommer til en forventing er gjerne hva andre i nabolaget har fått sin bolig og man tar det som utgangspunkt. Dette er som regel en grei pekepinn, men absolutt ikke en fasit. Her spiller det ofte inn hvilken eiendomsmegler som er benyttet, og hvor mange interessenter megleren klarte å få på visning.

Her på Bytt.no kan du sammenlige 70+ eiendomsmeglere på markedet og finne de som gjør det best i din by.

Derfor er en verdivurdering gratis

De aller fleste eiendomsmeglere tilbyr verdivurdering som en gratis og helt uforpliktende tjeneste. Dette er fordi megleren på sikt vil ha deg som kunde og få oppdraget med å selge boligen din. Dette er en utmerket anledning for deg å sammenligne flere eiendomsmeglere. Ikke nødvendigvis pga. verdien som eiendomsmegleren setter, men du kan enkelt komme i kontakt med flere meglere og finne en megler du har god kjemi med.

Dessuten kan du under verdisettingen be om et komplett tilbud som du i etterkant kan sammenligne opp mot hverandre. En enkel sammenligning som dette gjør at du fort kan spare titusenvis av kroner ved å velge den riktige eiendomsmegleren for deg.

Få tilbud fra flere eiendomsmeglere der du bor

På Bytt.no kan du finne de fleste eiendomsmeglere i Norge og lese hva andre kunder har erfart med de. Det lønner seg å sammenligne tilbud fra flere da prisene på eiendomsmeglere varierer stort. Finn de beste og billigste eiendomsmeglerne der du bor.

NYLIG OMTALTE EIENDOMSMEGLERE
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR