Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 25. mai

Få det beste og billigste solcelleanlegget

Sammenlign alle 351 solcelletilbydere og få tilbud på salg og montering av solcellepaneler fra lokale tilbydere i din kommune.

Ditt postnummer:
Se oversikt

SOLCELLER TIL BOLIG

Se Norges største oversikt med over 344 lokale solcellemontører og forhandlere

SAMMENLIGN LOKALE MONTØRER
POPULÆRT!

FÅ 3 TILBUD

Kom i kontakt med lokale solcellemontører og innhent tilbud på solceller fra flere

FÅ TILBUD PÅ SOLCELLER

HVA ER ET SOLCELLEPANEL?

Sett deg inn i hva et solcellepanel er og hvor lønnsomt dette kan være for din bolig

LES OM SOLCELLEPANELER

SOLCELLER TIL BEDRIFT

Sammenlign alle 331 solcellemontører som tilbyr salg og montering til næringsbygg

SAMMENLIGN NÆRINGSMONTØRER

Kom i kontakt med lokale solcelletilbydere og montører

Visste du at et solcelleanlegg nedbetaler seg selv i gjennomsnitt i løpet av 10 til 15 år? Med en levetid på over 25 år gir dette minst 10 år med gratis strøm.

I tillegg til en enorm strømbesparelse så ser man også at boligens verdi i snitt øker med 15% etter at man har installert solcellepaneler på taket.

For å hjelpe norske forbrukere spare på strømmen har Bytt.no kartlagt over 435 solcellemontører og tilbydere i Norge, som alle ønsker å tilby deg sine solcelleløsninger.

Dette gir deg muligheten til å komme i kontakt med flere lokale tilbydere for å få rådføring eller befaring hvor man også kan innhente pristilbud fra montørene - helt gratis og utforpliktende.

Les flere artikler
;

Få oversikt over solcelleløsningene i din kommune

OPPDATERT ONSDAG 10. APRIL 2024

Sett deg inn i alle solcelleløsninger man kan velge blant, hva solceller er, og hvilke montører man kan velge blant på Bytt.no

Gratis strøm? Solceller kan konvertere solens lys om til elektristitet som boligen din kan bruke, eller om man ønsker å selge strømmen videre.
Gratis strøm? Solceller kan konvertere solens lys om til elektristitet som boligen din kan bruke, eller om man ønsker å selge strømmen videre.

Utnytt solens energi med solceller på taket

Solenergi er en av de mest rene og bærekraftige energikildene vi har, og selv om effektiviteten av solenergi i Norge er sesongbasert så vil de fleste boliger kunne tjene penger på å montere solceller på taket. 

Teknologien utvikles i et raskt tempo og solceller blir stadig mer tilgjengelig for norske huseiere som gjør at det både er enkelt, raskt og billig å montere solceller på boligens tak.

Hva er et solcelletak

Et solcelletak er i korte trekk et tak hvor det er montert solceller. Den mest vanlige plassen man monterer sine solceller er på boligens tak, eller taket til et kommersielt bygg. 

Et solcelletak konverterer solens lys over til direkte elektrisitet som kan benyttes av boligen eller næringsbygget og gir en helt ren energi i motsetning til energi fra fossile brensler.

Et solcelletak er også med på å redusere strømkostnadene drastisk og kan i flere måneder av året dekke hele boligens strømbehov slik at man da effektivt har flere måneder i året hvor man ikke betaler for strøm.

Hva koster et solcelletak?

Prisen på et solcelletak koster ca 3 000 - 4 500 per kvm uten montering, men denne prisen kan variere enormt ut ifra flere faktorer.

Hvilken montør man velger, hvilken kvalitet man ønsker på solcellepanelene, og hvor anlagt boligen er for monteringen av solcellene er de største faktorene som påvirker pris.

Skal man montere et solcelletak på 50 kvm, vil dette koste rundt 150-225 000 kroner pluss montering av solcellene, og tilkobling. Med montering vil et solcelletak koste rundt 200-300 000 kroner.

Få uforpliktende tilbud på solceller og prisestimater på solcelletak fra flere lokale montører i Bytt.no sin anbudstjeneste for solceller her

Hva er integrerte solceller?

Integrerte solceller er solcellepaneler som er integrerte i bygningens fasade, som for eksempel solcelletakstein. 

Dette er solcellepaneler som er integrerte i boligens takstein, og gjør at solcellene ikke er like synlige på boligens tak. 

Prisen på solcelletakstein varierer ut ifra kvalitet og produsent, men pleier å ligge på rundt 4 500 - 6 000 kr per kvm uten montering. 

Les alt du trenger å vite om et solcellebatteri og om hvordan du kan lagre overskuddsstrømmen til dager hvor solcellepanelene ikke klarer å produsere strøm her

Hva er en solcelle?

En solcelle er en enhet som fanger opp energi og lys fra solen og konverterer solenergi til elektrisitet som boligen kan benytte seg av gjennom en prosess som heter fotovoltaisk effekt.

En solcelle kommer sjeldent alene, og hvis man skal montere solceller på taket så monterer man det som heter et solcellepanel som da består av mange små solceller som alle jobber for å konvertere solens energi til strøm som boligen kan benytte seg av. 

Hvordan fungerer en solcelle?

Kort fortalt så fungerer solceller på den måten at cellene fanger opp fotoner (lys partikler) fra solen, som frigjør elektroner fra atomene i solcellens overflate som oftest er laget av silisium. 

Denne frigjørelsen skaper en flyt av elektrisitet i solcellene som da kan hentes ut og sendes videre til en inverter som konverterer elektrisiteten over til vekselsstrøm som er den type strøm man får gjennom stikkontakten hjemme. 

Hva er virkningsgraden til en solcelle?

Virkningsgraden til en solcelle sier noe om hvor effektivt solcellene konverterer sollys til elektrisitet, og vanlige solceller pleier å ha en virkningsgrad på 15-22%.

Hvor stor virkningsgrad en solcelle har avhenger av kvaliteten på solcellene, hvor man som oftest får en større virkningsgrad desto mer penger man investerer i solcellene.

Visste du at en solfanger har en virkningsgrad på 50-80%? Usikker på om det er mest lønnsomt med solceller eller solfangere? Les mer om hva som er forskjellen på en solfanger og et solcellepanel, og hva som er mest lønnsomt her.

Fordeler ved bruk av solceller

De to største fordelene ved bruk av solceller er de miljømessige aspektene, og de økonomiske besparelsene man vil kunne oppleve. 

Et stort og kraftig solcelleanlegg vil kunne produsere nok strøm for boligens årlige behov som gjør at man gjennom hele året vil kunne løsrive seg fra strømregningene.

Man vil oppleve størst effekt av solcellene dersom de monteres på et skrått, sørvendt tak, men har man et tak som skrår mot øst og vest vil man få jevnere strømproduksjon gjennom hele dagen.

Man kan også selge overskuddsstrøm tilbake igjen til strømnettet, som gjør at på dager hvor man produserer for mye strøm vil man kunne tjene penger på å selge strøm til strømleverandøren sin.

Solceller er også med på å øke boligens verdi med opp til 15% som gjør at man ofte kan høre med banken om man kan øke boliglånet til å dekke inn investeringskostnaden allerede før solcellene er montert.

Hvor mye strøm produserer solceller?

Hvor mye strøm en solcelle produserer avhenger av flere faktorer, men generelt sett kan man regne at for hver kWp installert vil man kunne hente ut 800 - 1 200 kWt årlig.

KWp er en måte å måle størrelsen på anlegget og på et generelt grunnlag vil 2 kvm med solceller utgjøre 1 kWp.

Lønner det seg med solceller på taket?

For de aller fleste boliger i Norge så lønner det seg med solceller på taket, men forskjellen på de forskjellige boligene er hvor lang tid det tar før solcellene er lønnsomt og en ren profitt for boligeieren.

Et solcelleanlegg pleier å nedbetale seg selv innen 15-20 år, og har som oftest en levetid på rundt 30 år.

Lønnsomheten av et solcelleanlegg vil også avhenge av de lokale strømprisene, og hvor mye sol boligens tak får i løpet av en dag.

Her kan du se hva strømmen koster nå, og historiske strømpriser i Norge

Hvis man går til banken i forkant av solcelleinvesteringen og leverer en takst som tar høyde for at man skal montere solceller vil man kunne bake inn kostnaden på solcellene inn i boliglånet før de er montert, og kan dermed regne en besparelse fra første produserte kilowatt.

I Bytt.no sin lånekalkulator vil man kunne se hva boliglånet vil koste hvis man baker solcelleinvesteringen inn i boliglånet. Se hva ditt boliglån vil koste her

Få tilbud på solcelle fra flere lokale montører

I Bytt.no sin anbudstjeneste for solceller kommer man i kontakt med flere lokale eller solcellemontører og kan der innhente uforpliktende prisestimater og avtale eventuelle befaringer med montørene.

Dette gjør at man lettere kan forhandle seg frem til bedre priser eller bedre løsninger, da alle montørene ønsker å tilby deg sine løsninger.

Montørene kan fort bli utkonkurrert på pris av de andre montørene, og vil i flere tilfeller kunne justere sin pris for å bli mer aktuell som din nye solcellemontør.

Tilbudene man får kan sammenlignes før man til slutt bestemmer seg for en av montørene, eller om man ikke finner et tilbud man ser seg fornøyd med kan man forkaste alle tilbudene uforpliktende.

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for solceller her

Sammenlign alle montørene i Norge på Bytt.no

På Bytt.no kan man sammenligne alle solcellemontører i Norge side om side for å få full oversikt over hvilke montører som tilbyr montering av solcellepaneler.

Man kan også filtrere sammenligningslisten på postnummeret ditt slik at man ser hvilket utvalg av montører som finnes i din kommune.

Sammenligningslisten inneholder også over 351 tilbakemeldinger og erfaringer fra montørenes kunder slik at man får et innblikk i hvilke montører som har de mest fornøyde kundene.

På denne måten får man oversikt over hvilke montører som finnes, hvilke tjenester montørene tilbyr og man kan finne den beste montøren ut ifra omtalene og tilbakemeldingene kundene gir. 

Ta meg videre til Bytt.no sine sammenligningslister for alle 20 solcellemontører her

Utforsk alt innenfor solceller

Usikker på hvilke solcelleløsninger som kan være mest lønnsomt for din bolig? Les mer om solceller og universet rundt dette på Bytt.no

UTFORSK ALLE SOLCELLEMONTØRER

Bytt.no har samlet alle solcellemontører i en stor oversikt slik at man enkelt kan sammenligne alternativene

FINN DIN SOLCELLEMONTØR

MONTERE SOLCELLER PÅ HYTTA?

I Bytt.no sine sammenligningslister for solcellemontører finner man også over 96 montører som tilbyr solceller til hytter

SAMMENLIGN HYTTEMONTØRENE

MONTERE SOLCELLER TIL BEDRIFT

Få oversikt over alle 331 solcellemontører som kan tilby solcelleløsninger til næringsbygg og bedriften din

SAMMENLIGN MONTØRER TIL BEDRIFT

HVA ER EN SOLFANGER?

Trenger boligen din en solfanger eller solcellepaneler? Les om forskjellen og se hvordan du kan spare mest penger

LES MER OM SOLFANGERE

HVA ER ET SOLCELLEBATTERI?

Skal man anskaffe seg et solcelleanlegg kan det også være lønnsomt og smart å investere i et solcellebatteri

LES MER OM SOLCELLEBATTERI

HVA ER ET SOLCELLEPANEL?

Usikker på hva et solcellepanel er, og hvor mye dette kan koste? Bytt.no forklarer i detalj hvor lønnsomt dette kan være

LES OM HVA ET SOLCELLEPANEL ER
NYLIG OMTALTE SOLCELLEMONTØRER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR