Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert fredag 21. juni

Få Enovastøtte til din luft-til-vann-varmepumpe

Får man Enovastøtte for luft til vann-varmepumper?

OPPDATERT TIRSDAG 30. JANUAR 2024

Det å installere en luft til vann varmepumpe utløser ikke lengre Enovastøtte, men det finnes fremdeles en måte man kan få pengestøtte fra Enova

Sammenlign alle varmepumpetilbydere på det norske markedet eller få tilbud fra flere lokale montører på Bytt.no
Sammenlign alle varmepumpetilbydere på det norske markedet eller få tilbud fra flere lokale montører på Bytt.no

Hva er enovastøtte for varmepumper?

Enovastøtte er en statlig støtteordning som tildeler privatpersoner subsidier for å investere og oppgradere boligen til mer og bedre energismarte løsninger.

Ordningen er til for å regulere energitiltak i en markedsintroduksjon som ikke styres like godt av markedskonkurransen, som for eksempel varmepumper.

Nå finnes det godt over 437 varmepumpetilbydere i Norge og man ser gode tegn til at luft til vann-markedet også er i ferd med å prisregulere seg selv.

Les mer om, og få tilbud fra flere lokale varmepumpemontører her

Kan man få Enovastøtte til luft til vann-varmepumper?

Ettersom at luft til vann-varmepumper er relativt godt etablert i markedet, så gir ikke Enova støtte til disse typer varmepumper lengre.

Her kan du lese mer om hva en luft til vann-varmpepumpe?

Har du derimot ikke et vannbårent varmesystem i boligen din så kan Enova gi opp til 10 000 kroner i støtte dersom du ønsker å installere et slikt system. 

Hvordan få Enovastøtte til vannbårent varmesystem

For at du skal få Enovastøtte når du monterer ditt vannbårne varmesystem kan det være lurt å forhøre seg litt med montøren som skal montere systemet, og også sjekke over Enova sine nettsider at de gir subsidier til dine energitiltak. 

Når dette er bekreftet kan du enkelt få subsidier for de grønne initiativene dine ved å gå gjennom 3 steg. 

  1. Gjennomfør tiltak - avtal med montør, gjennomfør oppdraget
  2. Send faktura/kvittering - alt av kvitteringer sendes til Enova
  3. Motta utbetaling - etter at Enova har behandlet saken din(3-8 uker)

Luft til vann-varmepumper lønner seg selv uten Enovastøtte

En luft til vann-varmepumpe kan i de fleste tilfeller passere 100 000 kroner i kostnader og utstyr, men det er likevel den varmepumpen som henter tilbake kostnaden raskest i form av strømutgifter veid opp mot monteringskostnaden. 

En luft til vann-varmepumpe kobler man på sine vannbårne varmesystemer, som da betyr at både varmekabler, varmtvannsbreder, radiatorer, bassengvarme, og til og med varmekablene i oppkjørselen nå har blitt energieffektivisert

Med vannbårne varmesystemer og luft til vann varmepumper ser folk flest en besparelse på strømutgiftene med så mye som 40-50%

Kom i kontakt med lokale montører og skreddersy dine varmepumpetilbud her

Hvor mye støtte kan man få fra Enova?

Har man en gammel bolig, og ønsker å oppgradere denne med alle energitiltak man kan, så vil man kunne få tilbake flere hundretusner av kroner, men det etter at du selv har brukt beløper i millionklassen. 

Hvis man uansett har planer om å oppgradere boligen i form av ny konstruksjon, vegger, varme- og ventilasjonssystemer, og har ønsker om å gjøre boligen så smart og energieffektiv som mulig så er Enova et smart sted å begynne.

Med å oppgradere boligen din til å være mer energieffektiv, med smarte løsninger vil boligens verdi kunne økes drastisk, strømkostnadene vil komme til å reduseres kraftig, og inneklimaet vil forbedres enormt. Det at man også får penger tilbake fra staten på disse iniativene gjør mattestykket enda bedre for privatbrukeren. 

Støtter enova andre varmepumpetyper?

I og med at varmepumper har fantes på markedet i mangfoldige år, så er det ikke så alt for mange typer varmepumper som blir subsidiert av Enova. Men det finnes riktig nok noen pumper, og varmepumperelaterte kostnader man kan få tilbake av Enova.

Enovastøtte på luft til luft-varmepumper

Luft til luft-varmepumper blir ikke lengre støttet av Enovaordningen da dette markedet har prisregulert seg selv i mange år. Det kan likevel være lønnsomt og lurt å anskaffe seg en luft til luft-varmepumpe.

Les mer om Enovastøtte og luft til luft-varmepumper her

Enovastøtte på væske til vann-varmepumper

Væske til vann-varmepumper er noe mer avansert, og henter energien fra bergvarme, jordvarme eller sjøvarme. Dette er en mer energieffektiv måte å hente ut varmen på, men det koster riktignok en del mer enn vanlige varmepumpetyper. 

Med væske til vann-varmepumper kan du søke om inntil 10 000 kroner i støtte fra Enova.

Les mer om Enovastøtte og væske til vann-varmepumper her

Slik får du billigst mulig luft til vann-varmepumpe

For at du skal få den beste mulige prisen på din luft til vann-varmepumpe så er det viktig at du involverer flere varmepumpetilbydere.

Tar man initiativet til å bestille en varmepumpe selv, så vil man som oftest få et standarisert tilbud, som alle og enhver kan få.

Med å involvere flere montører og tilbydere gjør at selskapene må gå det lille ekstra steget for å virke mer attraktiv enn sine konkurrenter.

Har man 3 montører som alle er like ivrige på å presentere deg tilbud som er bedre enn konkurrenten ser man fort at en anbudstjeneste kan lønne seg.

Få varmepumpetilbud fra lokale leverandører på Bytt.no

I Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper kommer man enkelt i kontakt med opp til 3 forskjellige lokale tilbydere i ditt nærområde, som alle vet at de må presentere seg selv fra sine beste sider for å kunne selge varmepumper til deg. 

Det hele blir en intern kamp mellom varmepumpetilbyderne hvor du kan stå på sidelinjen og se at prisen presses nedover. 

Du står likevel helt uforpliktende til de presenterte tilbudene, og hvis ikke tilbudene var slik du hadde forventet deg, står du fritt til å forhandle mer med tilbyderne, eller bare å forkaste tilbudene alle og enhver. 

Få skreddersydde pristilbud på varmepumper fra lokale montører

Visste du at man kan halvere strømforbruket til boligen med å montere en varmepumpe? På Bytt.no kommer man raskt i kontakt med lokale varmepumpemontører som alle ønsker å montere din nye varmepumpe.

Ved å oppgi postnummeret i feltet nedenfor vil du få full oversikt, og en sammenligningsliste over alle varmepumpetilbyderne som kan montere varmepumper på ditt postnummer

Ditt postnummer:
Sammenlign

Få oversikt over varmepumpetilbyderne med de mest fornøyde kundene

Dette mener 470 norske varmepumpekunder om de forskjellige varmepumpetilbyderne

Hedmark Rehabservice
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
26 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Trønderservice
Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
9 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Aparo Energi
Montering.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
16 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Få tilbud på varmepumpe inkl. montering
Sammenlign ulike tilbud på varmepumpe inkludert montering fra lokale leverandører der du bor.
Få tilbud
Tar kun 3 minutter Selskapene konkurrerer
ACsenteret
Montering. Salg. Service.
5 omtaler
Middels
kundetilfredshet
21 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Økovent Trondheim
Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
11 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Les flere artikler
NYLIG OMTALTE VARMEPUMPELEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR