Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert mandag 24. juni

Dette er fordelene med en jordvarmepumpe

Væske/vann-varmepumper - hva er en jordvarmepumpe?

OPPDATERT TIRSDAG 30. JANUAR 2024

En jordvarmepumpe egner seg best for de med stor tomt, og en bolig som krever mye strøm til oppvarming. Les mer om hvilke fordeler en jordvarmepumpe kommer med

Les alt du trenger å vite om jordvarmepumper, og få uforpliktende tilbud fra flere lokale montører i din kommune på Bytt.no
Les alt du trenger å vite om jordvarmepumper, og få uforpliktende tilbud fra flere lokale montører i din kommune på Bytt.no

Hva er en jordvarmepumpe?

En jordvarmepumpe er en varmepumpe som henter sin varmeenergi fra jorden utenfor boligen din. Om sommeren lagres enormt mye solenergi i jorden, og jordvarmepumper er laget for å gjenvinne denne energien til bruk for oppvarming av boligen.

En jordvarmepumpe fungerer på lik linje som andre væske til vann-varmepumper hvor forskjellen er at jordvarmepumper henter energien fra varmen 1-2 meter under jorden i motsetning til underjordiske fjell, sjøvann eller grunnvann.

Her kan du få oversikt over alle varmepumpetyper det finnes i Norge

Sammenlign lokale tilbydere av jordvarmepumper 

For å få den beste jordvarmepumpen til en overkommelig pris og lavest mulig installasjonskostnad, så er det anbefalt at man involverer flere selskaper og montører samtidig.

En bedrift som livnærer seg på salg og montering av varmepumper har ofte ikke råd til at du skal velge konkurrenten, og kan dermed justere pris på både varmepumpe og montering, slik at du skal velge dem ovenfor dems konkurrenter.

For å få et bedre bilde over hvilke montører og selskaper som tilbyr jordvarmepumpe, eller væske/vann-varmepumper, burde du ta turen innom Bytt.no sine sammenligningslister for varmepumpetilbydere som gir deg oversikt over hele 437 varmepumpemontører og tilbydere.

Hvordan fungerer en jordvarmepumpe?

En jordvarmepumpe er designet og laget for å kunne hente energien som lagres i jorden, for så å konvertere dette til en oppvarmingskilde for boligen din.

I korte trekk så graves det ned lange slanger under bakken på tomten din som kan være alt fra 100-500 meter lange, hvor det fraktes frostvæske rundt i slangene, som fort blir oppvarmet av jordens varme.

Den varme frostvæsken blir så sendt til en kompressor, som igjen sender varm væske gjennom boligens vannbårne systemer.

Få oversikt over hvilke montører i ditt område som tilbyr væske/vann varmepumper her

Hva koster en jordvarmepumpe?

En jordvarmepumpe koster rundt 150 000 kroner og oppover, alt ut ifra hvor høy varmeeffekt varmepumpen har. I tillegg til prisen på selve varmepumpen kommer det også kostnader ved montering og eventuell graving på tomt. 

Luft til luft-varmepumper er en god del billigere, og koster rundt 20 000 kroner til vanlig. Trykk her for å bli tatt videre til luft til luft-varmepumper

Få uforpliktende pristilbud på jordvarmepumper fra lokale tilbydere

I Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper vil du komme i kontakt med opp til 3 lokale tilbydere av jordvarmepumper, for å lettere kunne forhandle seg frem til en bedre pris eller avtale. 

Det er viktig at man involverer flere aktører slik at du er sikker på at du får en konkurransedyktig og riktig pris. Setter du montørenes tilbud opp mot hverandre står du sterkt i en eventuell forhandlingsrunde. 

Hvor effektivt er en jordvarmepumpe?

Blant væske-til-vann-varmepumpene her i Norge så er jordvarmepumper noe mer ustabil enn alternativene. Jorden kan lagre solens energi over lengre perioder, men på vinteren kan det komme frost og tele i bakken, som gjør at SCOP-verdien reduseres noe. 

En jordvarmepumpe kommer som oftest med en SCOP-verdi på 2,5-4, i motsetning til bergvarme som gir deg en SCOP-verdi på 4. 

En jordvarmepumpe er likevel mer effektiv enn vanlige luft til luft-varmepumper, men hvis man allerede har vannbårne systemer i boligen, og bor på en stor tomt så kan det være anbefalt å vurdere jordvarmepumper. 

Slik får du en god jordvarmepumpe til billigst mulig pris

For at du skal få den billigste jordvarmepumpen til din bolig er det viktig at du undersøker og sammenligner hele markedet, og ikke bare den første montøren man finner. 

Man kan enkelt finne og velge seg ut en grei varmepumpemontør, men for å finne den montøren som er billigst, er man nødt til å undersøke litt i forkant. 

Det er anbefalt at man benytter seg av en anbudstjeneste for å involvere flere montører enn bare én. På denne måten vet flere montører at du ønsker pristilbud på varmepumper og blir dermed nødt til å nedjustere prisene sine for å utkonkurrere de andre montørene. 

Få støtte fra Enova til montering av jordvarmepumper

Visste du at du kan få pengestøtte fra Enova når du installererer og monterer en jordvarmepumpe? På denne måten blir kostnaden ved en jordvarmepumpe en del billigere. Les mer om hvor mye du kan få i støtte, og hvordan du går frem her

Få skreddersydde pristilbud på varmepumper fra lokale montører

Visste du at man kan halvere strømforbruket til boligen med å montere en varmepumpe? På Bytt.no kommer man raskt i kontakt med lokale varmepumpemontører som alle ønsker å montere din nye varmepumpe.

Ved å oppgi postnummeret i feltet nedenfor vil du få full oversikt, og en sammenligningsliste over alle varmepumpetilbyderne som kan montere varmepumper på ditt postnummer

Ditt postnummer:
Sammenlign

Få oversikt over varmepumpetilbyderne med de mest fornøyde kundene

Dette mener 470 norske varmepumpekunder om de forskjellige varmepumpetilbyderne

Hedmark Rehabservice
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
26 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Aparo Energi
Montering.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
16 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Magnus M Thunestvedt
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
39 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Få tilbud på varmepumpe inkl. montering
Sammenlign ulike tilbud på varmepumpe inkludert montering fra lokale leverandører der du bor.
Få tilbud
Tar kun 3 minutter Selskapene konkurrerer
Energiverket
Montering. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
14 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Varme & Bad
Montering. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
17 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Les flere artikler
NYLIG OMTALTE VARMEPUMPELEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR