Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO

Rentefrie dager - Ikke nødvendigvis rentefritt

OPPDATERT ONSDAG 28. FEBRUAR 2024

Om du får 5 rentefrie dager eller 45 kommer helt ann på når i måneden du brukte kortet. Se hvorfor nede i artikkelen

45 rentefrie dager er ikke nødvendigvis alltid 45 dager. Se hvordan du burde bruke kredittkortet for å unngå å betale renter.
45 rentefrie dager er ikke nødvendigvis alltid 45 dager. Se hvordan du burde bruke kredittkortet for å unngå å betale renter.

Hva er rentefrie dager på kredittkortet?

Når et kredittkort tilbyr deg rentefrie dager på dine transaksjoner så betyr dette at det ikke påløper noen renter på kredittkortet før det har gått 30-50 dager, uavhengig av hvor mange rentefrie dager du får. 

Dette gjør at transaksjonene du gjorde idag, ikke vokser, og forblir de samme inntil du får den neste kredittkortfakturaen. Men bankene har en måte å lure deg på her også, så man må alltid bruke kredittkortene med et åpent øye.

Hvordan fungerer rentefrie dager?

De fleste bankene graderer seg med å skrive inntil x antall rentefrie dager, f.eks 45 dager. På denne måten så er det ikke nødt til å være nøyaktig 45 dager. Med 45 rentefrie dager så kan det gå 45 dager før bankene legger på renta, men det kan også være 10-14 dager. 

Hvis du kjøper en ferietur på kredittkortet den 1. mai så går det en hel måned før bankene sender deg faktura på kredittgjelda di, og denne fakturan blir skrevet, og sendt ut den 1. juni med 14 dagers betalingsfrist. På denne fakturaen finner du ingen renteutgifter, men betaler du ikke fullt beløp på fakturaen vil rentene begynne å løpe fra og med 15. juni.

Hvis man ikke planlegger godt nok, og bruker kredittkortet litt når du selv føler for det, så kan du ende opp med å bare ha 14 rentefrie dager. Kjøper du f.eks. denne ferieturen den 30. mai så er fereturen rentefri frem til fakturaen forfaller, og hvis du da hadde tenkt at renten ikke begynner å løpe før 45 dager etter kjøpsdato og venter med å betale fakturaen til uti juli, så vil man få seg et lite sjokk.

Det er nemlig slik at du får x antall rentefrie dager, og ikke garantert 45 dager. Renten løper ikke på transaksjoner du gjorde inneværende måned, men renten begynner å løpe på transaskjoner du gjorde inneværende måned etter forfall på neste faktura. 

For at du skal få så mange rentefrie dager du kan, og at banken ikke skal klare å lure deg, er det derfor lurt å ta store transaksjoner så tidlig i måneden som mulig. 

Sammenlign alltid på Bytt.no

Bytt.no har utviklet landets største og mest oversiktlig sammenligningstjeneste for kredittkort slik at du kan føle deg trygg på kredittkortet du velger. Vi har i flere år samlet inn godt over 1 000 ekte brukererfaringer fra kredittkortkunder slik at du kan se hvilket kredittkort andre kunder er fornøyde med. Du får også et innblikk i hvilke kredittbanker du burde styre unna. 

Se vår store kredittkortoversikt slik at du enkelt kan finne det kredittkortet som passer ditt forbruk her

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR