Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO

Hva er flytende rente?

OPPDATERT FREDAG 2. SEPTEMBER 2022

Flytende rente er som oftest den renteformen du får på lånet ditt, og det skal være den tryggeste renteformen å velge, men hva er egentlig en flytende rente?

Skal man velge fast eller flytende rente? I denne artikkelen ser vi nærmere på flytende rente
Skal man velge fast eller flytende rente? I denne artikkelen ser vi nærmere på flytende rente

Hva er flytende rente?

Flytende rente er den mest vanlige formen for rentetilbud, hvor renten din svinger i takt med markedsrenten. Dette vil da si at hvis markedsrenten går opp, vil du måtte betale mer på lånet ditt hver måned, mens på den andre siden, betaler du mindre på lånet ditt hvis renten går ned.

I motsetning til fastrente så kan terminbeløpet på ditt lån endres fra måned til måned med en flytende rente. Dette kan gi både positive ringvirkninger, og negative. Du kan lese mer om fastrente, og om man burde binde renta her.

De fleste velger flytende rente for å kunne være med på rentefesten hvis renta går ned. Men vi glemmer ofte å tenke på hvordan det skal gå hvis renta går opp.

Som man ser på eksemplet fra rentenivået fra 2018-2020, så ser man at den flytende renta endres fra måned til måned, mens en fastrente holder seg på samme nivået uavhengig av hvordan verdensøkonomien går

Sammenlign bankene opp mot hverandre

Når det er snakk om store lånesummer og potensielt dyre rentetilbud så er det alltid lurt å sammenligne bankene opp mot hverandre. Banken din kan ofte komme med spesialtilbud til deg som lojal kunde, men de fleste bankene er interessert i å øke kundemassen sin, slik at hvis du får et godt tilbud fra en bank, så kan jeg nesten garantere at du kan få samme tilbud, om ikke bedre, i en annen bank.

I vår moderne tid så har selve bankbyttet blitt mye enklere og i tillegg så gjør våre sammenligningslister det enkelt for deg å sammenligne renta. Du kan lese mer om de elektroniske bankbyttene her.

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR