Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 15. juni

Bankbytte gjort enkelt - Slik bytter du bank

OPPDATERT ONSDAG 22. MAI 2024

De siste årene har det kommet rekordmange nye banker her til lands, og alle og en hver ser store verdier i nye kunder. Dette kommer forbrukeren til gode.

Nå begynner bankene å krige for å få deg som kunde. Bankbyttene går i høyest grad; smertefritt og personlig økonomi har aldri vært lettere å rette opp i.
Nå begynner bankene å krige for å få deg som kunde. Bankbyttene går i høyest grad; smertefritt og personlig økonomi har aldri vært lettere å rette opp i.

Tiden hvor man gjorde alt man kunne for å unngå et bankbytte er godt forbi, og den store konkurransen bankene merker på nå har gjort det mye lettere for forbrukerne å bytte bank. 

Hvordan bytter man bank?

Det å bytte bank er endelig like lett som å bytte mobilabonnement. Når du bytter bank så starter du med å sammenligne flere banker opp mot hverandre. Videre så tar du kontakt med banken du ønsker og ber de starte overgangsprosessen. Banken vil deretter automatisk føre over alle avtalegiroer, og eFakturaavtaler, i løpet av en ukes tid etter bankbyttet.

Bytt.no er en upartisk sammenligningstjeneste som sammenligner mer enn bare pris. Vi innhenter kundeerfaringer slik at forbrukerne skal kunne styre unna selskap med tvilsomme rutiner og abonnementsvilkår. 

Hvorfor bytter man bank?

Det kan være mange grunner til at man ønsker å bytte bank. Enten om man har dårlige erfaringer med banken, eller om man ikke er fornøyd med lånevilkårene sine, så burde ihvertfall ikke de tidligere negative assosiasjonene vi hadde med et bankbytte hindre deg. 

1. Lavere rente

På det Norske markedet så finnes det totalt 154 banker, hvor alle er like ivrige etter nye kunder. Høyst sannsynlig så finnes det en bank med lavere rente, og bedre lånevilkår

2. Samle alt på en plass

Mange har kanskje flere lån, kredittkort og forsikringer, og hvis du samler alt i samme bank vil du som oftest få en mye billigere totaltpris enn du hadde hatt dersom dette er spredd rundt i flere banker. 

3. Avslått lånesøknad

Det å få et nei fra banken kan være knusende, og for noen helt ødeleggende for økonomien, men det finnes alternativer her også. Det finnes banker i Norge som kan se bort ifra betalingsanmerkninger og betalingshistorikk.

Hvordan finner man den beste banken?

Det finnes mange veier til Roma, og det kan man lett si om et bankbytte også. Tidligere har man måtte grave og lete etter banken med lavest rente, men tiden hvor man skjelver som et aspeløv hver gang man skal inn til en ny bank er langt forbi. Bankene er nå mer interessert i deg, enn det du er i dem. 

Bytt.no har utviklet en oversikrlig og transparent sammenligningstjeneste hvor du enkelt skriver inn dine låneverdier, for å finne den banken som gir deg den største besparelsen.

Tjenesten vår gjør det enkelt å filtrere på vanlige boliglån, boliglån for unge, rammelån eller andre typer lån. 

Videre i sammenligningstjenesten vår så får du presentert de viktigste vilkårene for forbrukeren, uten at man legger skjul på enkelte vilkår. Her ser man blant annet maks antall avdragsfrie år, maks nedbetalingsår, og til slutt, kundenes egne erfaringer

Kundeerfaringer

I et marked hvor ordet svindel blir brukt mer enn ordet fornøyd, så er det vanskelig å finne en bank man kan stole på. En bank har gjerne alle pengene dine, og en høy gjeld plassert i ditt navn, så det er uhyre viktig at du finner en bank som du kan stole på. En bank som tar vare på dine penger, og strekker seg langt for å finne innovative løsninger.  

Vi har derfor utviklet en plattform som gjør at du på enklest mulig måte kan filtrere bort useriøse lokketilbud, eller aktører som simpelthen ikke bryr seg om sine kunder. 

Svært få banker innhenter omtaler og kundeerfaringer på eget initiativ da risikoen for et dårlig omdømme er for stor, men Bytt.no er en nettside som skal komme forbrukeren til gode, slik at så få som mulig skal bli lurt inn i skumle og langtidsvarende avtaler. 

Norges beste bank?

For å finne den beste banken for deg, er man derfor nødt til å legge pris litt til side, og heller sammenligne kundenes egne erfaringer. På denne måten så er sannsynligheten for at man vikler seg inn i en rekordbillig bank, som tilslutt ender opp med å spise opp alle sparepengene, så lav som overhodet mulig.

Litt lengre ned på siden så vil du få presentert en liste over de 5 billigste lånemulighetene med en låneramme på 3 000 000. Men du kan også gå inn i våre sammenligningslister og endre på kriteriene du selv ønsker her

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR