Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 21. juli

Hva koster en varmepumpe? Sammenlign på Bytt.no

Hva koster en varmepumpe? Få tilbud fra montørene

OPPDATERT TIRSDAG 30. JANUAR 2024

Sammenlign prisen på de forskjellige varmepumpetypene og innhent tilbud fra flere lokale varmepumpemontører på Bytt.no

Skal man gå for en dyr eller billig varmepumpe? Hvilken investering lønner seg mest. Les mer om hvor mye en varmepumpe koster på Bytt.no
Skal man gå for en dyr eller billig varmepumpe? Hvilken investering lønner seg mest. Les mer om hvor mye en varmepumpe koster på Bytt.no

Hva koster en varmepumpe?

De billigste luft til luft varmepumpe pleier å koster rundt 10 000 kroner pluss montering, men prisen på varmepumpene varierer enormt og felles for alle varmepumpene er at kvalitet koster ekstra.

Varmepumpene kommer i forskjellige typer, merker og modeller som gjør at man like lett kan finne en varmepumpe til 100 000 kroner som en varmepumpe til 10 000 kroner, og hvilke varmepumper som passer de forskjellige boligene blir vanskelig å sette seg inn i.

Rådfør deg med ekspertene og få uforpliktende prisoverslag på varmepumper fra flere lokale varmepumpemontører her

Det kan ofte være lurt å heller sette seg inn i hvilke montører som kan tilby og montere varmepumper til din bolig, i stede for å prøve å lete seg fram til riktig varmepumpetype. Montørene kan rådføre og veilede deg med kunnskapsbaserte svar, og vil lettere finne riktig varmepumpe for din bolig.
 
Her kan du sammenligne alle varmepumpetilbydere i Norge og finne frem til dine lokale tilbydere 

Hva koster en luft til luft-varmepumpe?

Det finnes altså billige luft til luft varmepumper på markedet, men skal man finne en god luft/luft varmepumpe er det lurt å legge inn litt ekstra penger i beregningen. 

Sammenlign varmepumpetilbydere som tilbyr luft/luft varmepumper i din kommune her

Prisen på en god luft/luft-modellene starter på rundt 17 000 kroner, og mange montører kan også komme med et prisavslag på monteringen dersom man kjøper varmepumpen via montøren.

Hva koster en luft til vann-varmepumpe?

En luft/vann-varmepumpe koster ofte en god del mer enn luft/luft varmepumper dersom man ikke har vannbårne varmesystemer i boligen, hvor prisen på montering av både vannbåren varme, og prisen på luft/vann-varmepumper ligger ofte på rundt 50 000-100 000 kroner.

Sammenlign varmepumpetilbydere som tilbyr luft/vann varmepumper i din kommune her

Til gjengjeld vil man kunne varme opp hele boligen med en luft/vann-varmepumpe, og ikke bare rommet varmepumpen er plasser i, så man vil likevel kunne tjene inn kostnaden av varmepumpen før varmepumpens levetid er over. 

Hva koster en væske til vann-varmepumpe?

En væske til vann-varmepumpe er blant de dyreste varmepumpetypene på markedet, men produserer også mest mulig varme med minst strømforbruk.

For kjøp av, og monteringen ev et helt anlegg med væske til vann-varmepumpe må man regne med å bruke minst 100 000 kroner, og ofte opp mot 150 000 kroner også. Det hele avhenger av hvordan boligens tomt ser ut.

Sammenlign varmepumpetilbydere som tilbyr væske/vann varmepumper i din kommune her

Væske til vann varmepumper er avanserte og dyre, men sett bort ifra den enorme strømbesparelsen en slik varmepumpe vil gi, så vil den allerede bli tjent inn igjen bare av den økte verdien boligen får etter monteringen. Strømbesparelsen blir nesten bare en bonus. 

Sammenlign pristilbud fra flere lokale varmepumpemontører.

For å være sikker på at du og din bolig får den varmepumpen som er den beste til dine forhold så kan det være lurt å rådføre seg med ekspertene, og be dem komme på befaring for å høre dems anbefalinger.

Varmepumpemontorene har stor kunnskap og erfaringer innenfor varmepumper og kan enkelt velge varmepumpen som gir din bolig mest strømbesparelse.

I Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper kan man, sammen med å rådføre seg med ekspertene, også skreddersy varmepumpetilbudene til å passe dine preferanser bedre. 

Man kan også bruke pristilbudene man får som forhandlingskort inn mot montørene slik at man får varmepumpen så billig som det lar seg gjøre. 

Anudstjenesten er gratis og helt uten forpliktelser, og lar deg selv velge hvilket tilbud du ønsker å takke ja til, eller om du ønsker å forkaste dem alle. 

Varmepumpe med montering inkludert

Husk også å forhøre deg med dine lokale varmepumpemontører om de tilbyr montering inkludert. Mange montører tilbyr varmepumpe med montering inkludert dersom du bestiller varmepumpen gjennom montørene.

Få skreddersydde pristilbud på varmepumper fra lokale montører

Visste du at man kan halvere strømforbruket til boligen med å montere en varmepumpe? På Bytt.no kommer man raskt i kontakt med lokale varmepumpemontører som alle ønsker å montere din nye varmepumpe.

Ved å oppgi postnummeret i feltet nedenfor vil du få full oversikt, og en sammenligningsliste over alle varmepumpetilbyderne som kan montere varmepumper på ditt postnummer

Ditt postnummer:
Sammenlign

Få oversikt over varmepumpetilbyderne med de mest fornøyde kundene

Dette mener 471 norske varmepumpekunder om de forskjellige varmepumpetilbyderne

Elesco Midt-Norge
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
15 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Hedmark Rehabservice
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
26 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Trønderservice
Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
9 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Få tilbud på varmepumpe inkl. montering
Sammenlign ulike tilbud på varmepumpe inkludert montering fra lokale leverandører der du bor.
Få tilbud
Tar kun 3 minutter Selskapene konkurrerer
Varmepumpe Energy
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
5 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Aparo Energi
Montering.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
16 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Les flere artikler
NYLIG OMTALTE VARMEPUMPELEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR