Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO

Hva er et fordelskort? - Sammenlign på Bytt.no

OPPDATERT MANDAG 6. NOVEMBER 2023

Hvert kredittkort kommer med minst en fordel, så når du skal velge deg et nytt kredittkort så er det alltid lurt å sette seg inn i hvilke fordeler du får.

Bytt.no forklarer hva et fordelskort er og hvilke fordeler man skal være på utkikk etter i et fordelskort.
Bytt.no forklarer hva et fordelskort er og hvilke fordeler man skal være på utkikk etter i et fordelskort.

Hva er et fordelskort?

Et fordelskort er enkelt forklart et kredittkort som gir deg fordeler og goder ved spesifikke transaksjoner. Ofte så gir et fordelskort deg en rabatter i en rekke forskjellige butikker, men det kan også gi deg penger tilbake.

Et fordelskort, eller kredittkort med fordeler, kan være veldig gunstig å ha, og hvis man bruker kortet riktig så kan man fort spare flere hundre kroner hver måned med å bare bytte ut forskuddsinnbetalinger til brukskontoen din med etterskuddsbetalinger på ditt nye kredittkort. 

I motsetning til den vanlige brukskontoen og det vanlige bankkortet så er man på disse kontoene nødt til å sette inn penger før man kan bruke det. Med et kredittkort så betaler man inn til kortet etter man har kjøpt varen, og får i tillegg rabatter eller fordeler for dette.

Et fordelskort er et kredittkort som enkelt og greit gir deg fordeler. Det finnes mange forskjellige fordeler, men når man snakker om et fordelskort så er det som oftest fordi kredittkortet er en del av et fordelsprogram. 

Andre fordeler kan også være rabatter på spesifikke butikker eller innenfor forskjellige bransjer. Noen gir deg hele 20% rabatt på klær f.eks. Og hvis man uansett skal kjøpe klær, så kommer rabattordningene godt med.

Hvilket fordelskort er best?

For å finne ut av hvilket fordelskort som er det beste kredittkortet så må man da se hele bildet. Hvilke butikker pleier du å handle dine dagligvarer på, og handler du oftest i butikk eller på nett? 

Rabattsordninger

Veldig mange av kredittkortene kommer med en eller en annen form for rabatter. Enten om det er på konsertbilletter, kollektiv transport, netthandel eller linser og briller, så finner man som regel et kort som gir deg rabatter på butikker du uansett handler på. 

Fordelsprogram

Et fordelsprogram er et strukturert program som gir goder, og belønner kundene sine for å bruke sitt produkt. Innenfor kredittkort så får du da en rekke forskjellige fordeler for å gjennomføre regelmessige kjøp hos kredittbanken. 

Les mer om kredittkortene som gir deg de beste fordelene her

Cashback

Cashback er et fordelsprogram hvor bankene tilbakebetaler en viss prosentdel av transaksjonene du gjør ved ditt kredittkort. Som oftest så får man disse pengene tilbake i form at et avslag på fakturaen din, men det finnes også cashbackordninger som gir deg penger til å kjøpe spesifikke gjenstander fra kredittbankens sammarbeidspartnere.

Finn kredittkortet som gir deg høyest cashback her

Ikke ha for mange kort

Selv om kredittkortene gir utrolig mange forskjellige fordeler så skal man helst ikke ha et kredittkort for hvert bruksområde. Prøv å finn kredittkortet som gir den beste kombinasjonen av alle rabattene. 

Hvis du går på konsert 1 gang i året, så er kanskje et kredittkort med rabatter på konsertbilletter ikke like gunstig som kredittkortet som gir cashback på hvert kjøp. Eller kanskje skal du spare noen tusenlapper i året med rabatter på drivstoff? 

Sjekk hvor mye du kan spare årlig med et drivstoffkort her. 

Kredittgjeld er gjeld på lik linje som et vanlig forbrukslån, og har du mange kredittkort så vil dette slå dårlig ut når du skal ta opp et lån. 

Vår sammenligningstjeneste viser deg enkelt hvilke rabatter og fordeler man får på de forskjellige kredittkortene, slik at du kan velge riktig kort. Men det viktigste av alt er at man ikke bruker mer kreditt enn hva man klarer å betale ned hver måned. 

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR